אז מה כן?

אז מה כן?

סוריאנו לא חושב שיש לי אנדומטריוזיס. יש לי כאבים בחצי הראשון של החודש, כל חודש, מוחמרים בלילה. (בשבת הם היו כל כך קשים שאפילו אני עם סף כאב גבוה רציתי למות) החצוצרות שלי חסומות. CA125 גבוה (147 לפני חודש, היום חזרתי על הבדיקה). אז מה יש לי? (אנדומטריומה לא ראו בלפרוסקופיה או בUS) ומה אני עושה עם זה הלאה?

נעמי 17

New member
תנסי לפנות לייעוץ אצל שולמן

לברור, זה נשמע גניקולוגי, אבל יכול להיות עוד הרבה דברים פרט לאנדו, אם את צריכה את הטלפון אשמח לתת לך במסר.

נעמי 17

New member
הכוונה ל: פרופסור שולמן

היה גניקולוג בכיר בתה"ש, היום מנהל מחלקת פוריות במאיר. ולפנות לייעוץ , פרטי והביטוח המשלים של הקופה.

איך הוא מסביר את המרקר הגבוה?

ואת הכאבים שיש לך? איזה בדיקות הוא המליץ לבצע? מצטרפת להמלצה של נעמי- פרופ' שולמן מקצועי ביותר ויש לו ידע רב והוא מאסטר באולטרא סאונד. גם פרופ' משיח - הייתי מתייעצת איתו (אם אני זוכרת נכון נעמי התאכזבה ממנו מקצועית, נשאלת מי ביצע את הלפרסקופיה? ד"ר סוריאנו לא הציע לך לבצע עוד אחת? בהצלחה ותרגישי טוב

תתעלפי

הוא אמר "נניח לזה כרגע" הוא שלח אותי להביא דו"ח לפרוסקופיה, לעשות עוד אולטרסאונד (למרות שכמטופלת IVF אני עושה כל הזמן) ולחזור על המרקר כעבור חודש. הוא לא הציע מפורשות לפרוסקופיה חוזרת אבל הרגשתי שהוא מושך חזק שאבוא אליו פרטי. בקיצור לא יצאתי יותר רגועה מהשיחה איתו. אז עכשיו האפשרויות הן להמשיך בIVF או לתזז לעוד רופא ועוד לחץ. לא פשוט. ושאלה לפורום: במחזורים בלי דיכוי- כמה זמן נמשכים אצלכם הכאבים? האם מישהי מכירה את התופעה של החמרת הכאבים בלילה? והאם כולכן סובלות מכאבים מגיל 12 (הוסת הראשונה)? כי מה שסוריאנו אמר לי שבגלל שהכאבים הופיעו אצלי רק לפני 5 שנים (אחרי הלידה) זה לא אופייני לאנדו.

באמת התעלפתי...

מרקר גבוה כזה אמור להדליק נורה אדומה. תראי יקירתי, לא יודעת איפה עברת לפרסקופיה אבל בטח יאמר לך שהוא לא מפורט מספיק... לגבי אולטרא- ממליצה לך בחום להגיע לבצע אולטרא אצל פרופ' שולמן שהוא המאסטר מבחינתי ועשיתי אולטרא אצל עשרות רופאים לצערי. בלי דיכוי- אין אצלי דבר כזה. בלי דיכוי אחרי מחזור אחד שניים של ג י ה נ ו ם - אני מפתחת אנדומטריומות של 8-10 ס"מ.. לגיב החמרת כאבים בלילה - מכירה גם מכירה- גם אצלי הבטן יותר מורגשת בלילה. לגבי מה שהוא אמר לך- אני לא חושבת שיש חוקיות לאנדו' וגם סוריאנו יודע את זה- תמיד יש יוצא מן הכלל ולכן לא צריך לצאת בהצהרות לפני שבודקים לעומק את הענין, אני במקומך- הייתי מבצעת אולטרא אצל שולמן בעדיפות ראשונה מלינגר/אחירון מבצעת שוב את המרקר- בעצם עשית לא? מביאה את הדו"ח ושוקלת הלאה...מסיימת לברר הכל לפני שחוזרת לטיפולים. אולי יש מימצא תוך רחמי- שרירן קטן של ס"מ יכול לעשות כאבים.. עשית היסטרו? אחשוב על עוד רעיונות.. בהצלחה

דוח ניתוח-לפרסקופיה מפורט ../images/Emo17.gif

לצערי , בשלב זה אין לי רעיון נוסף שיכול לסייע מעבר למה שכבר נכתב . אם יהיה לי אני כמובן אכתוב . אבל אני רוצה לנצל נושא שהועלה פה : מה צריך לכלול דוח ניתוח-לפרסקופיה מפורט ? מה עלי לבקש (לפני הניתוח) שהד"וח יכלול ? תודה

gui1

New member
אנדו מקורי וטוב הוא כזה

שמלווה אותך שנים ולרוב מגיל צעיר ביחד עם המחזור הראשון -פחות מגיל 12- התחלתי לסבול מכאבים כמובן שאם השנים הכאבים החריפו ונילוו עליהם עוד יסורים -הקאות שילשולים ובחילות חום גבוהה וכו.. ולכן אם מדובר "רק" ב 5 שנים אחרונות זה לא נשמע כמו אנדו רגיל ישנה אחת מהבנות כאן שבעקבות דלקת באגן פיתחה אנדו מוצהר .יכול להיות שזה מה שקרה לך לגבי כאבים בלילה אפשר לתת הסבר סיני מדוע הלילה הוא הקשה ואלי באמת אפשר לחזק את ה"שליטים" הליליים ע"מ שהם יוכלו למנוע את הכאבים אבל זה כבר תאוריה שאין לה סימוכין מערביים ואולי היא לא תדבר אלייך . כיוון שאינני מכירה רופאים מומחים אין לי עיצה טובה בשבילך רק רעיונות למנוע כאבים ולגבי IVF עוד לאהגעתי למעמד...

נעמי 17

New member
לי זה נשמע: אנדומיוזיס.

מוכר לך השם? שולמן איבחן לי באולטראסאונד.

נעמי 17

New member
תופעה דומה

אבל נמצאת היטב בתוך שריר הרחם , גורמת לכאבי תופת וקרעים בשריר. לעיתים מתגלה לאחר הלידה אחפש לך חומר.

ג ו ל ף

New member
מתוך סטארמד

אנדומיוזיס. מצב שבו מתרחשת נדידת רירית הרחם אל תוך שריר הרחם. במצב זה חלה הגדלה של הרחם ומופיעים כאבים קשים ודימום מוגבר בזמן הווסת. הטיפול במצבים אלו הוא תרופתי להפסקת פעילות השחלות, ולפיכך לדיכוי רירית הרחם, אשר נדדה לתוך שריר הרחם, או באמצעות כריתת הרחם.

לא נשמע מתאים

הרחם שלי לא מוגדל ושיא הכאבים הוא בתום המחזור. ומיקומם בכלל לא סביב הרחם והשחלות. אבל למדתי משהו. פשוט נשבר לי מתיזוזים

עשית קולונוסקופיה?

יכול להיות שהכאב נובע מהמעי? האם בתקופת המחזור את סובלת מפעילות מעיים כואבת?

לא מעי ולא נעליים

דופן הבטן השמאלית וסביב כליה שמאל ואולטרסאונד בטן תקין. (ולהזכיר: מרקר גבוה) ססססאאאמממו!

זוכרת שהמרקר גבוה - בגלל זה

אני חושבת שאת צריכה לשלול תחלואים אחרים לפני חזרה לטיפולים. לדעתי את צריכה לבקש Color Doppler למדידת זרימת הדם לכלי הדם בשחלות, בדיקה אשר נהוג לבצע לידיעתי כשיש מרקר גבוה אך אין מימצא בשחלה. בהצלחה ואל תפסיקי לברר!

למעלה