אז מה כן מסתדר בחיים שלכם?

אז מה כן מסתדר בחיים שלכם?

כמעט שבוע עבר מאז פרסום המאמר הראשון בתוכנית והמשימה שלו. ורציתי לשאול - האם יצא לכם לחשוב השבוע על הדברים שכן מסתדרים אצלכם? על מה שפועל כשורה בחייכם, על תחומים שאתם גאים בעצמכם עליהם? בימים של שיגרה, אולי של אפרוריות וחוסר תקווה - אלו יהיו הנושאים לחזור אליהם ולהיאחז בהם, ולכן טוב יהיה אם נעשה לעצמנו כבר מעכשיו רשימה כזאת. אז מה כן מסתדר בחיים שלכם?

תמי ב

New member
למרבה הפלא: ספורט, אבל לא בזכותי.

אלא בזכות הבת הצעירה של (12) שנמצאת עכשיו בחופשת האביב (יש כאן 4 חופשות גדולות במשך השנה. שלוש בנות שבועיים, וחופש גדול של ששה שבועות) והחליטה להתחיל לגרום לי לזוז. בכל אופן, שלשום צעדנו חצי שעה, אתמול צעדנו שעה, היום עשינו סידורים ברגל, ואחר כך התעמלנו קצת בבית - כי ירד גשם רציני. אני חייבת למצוא נעליי םנוחות להליכה. בגלל שיש לי על הקרסוליים צלקות של השושנה, הקרסוליים סגולים ונפוחים ומתנהגים כמו "סימן כחול" כלומר, נעליים רגילות מכאיבות לי נורא. בדרך לכאן איבדתי שני זוגות נעליים רכות שקניתי במיוחד. אולי אבקש מאמא שלי שתקנה ותשלח לי. כאן אני פשוט לא מוצאת.

רן בת

New member
מה כן מסתדר

אז ככה: זוגיות צעידה בים 3 פעמים בשבוע. אני יודעת שזה מעט מדי. לימודי מתמטיקה לבד. לא להאמין אבל לקחתי ספר מתמטיקה לבגרות ואני פשוט עושה אותו להנאתי. משועממת הא? - אני שומעת את גלגלי המוח החלודים שלי מסתובבים באיטיות. פעם רק המחשבה על מתמטיקה היתה עושה לי כאב ראש, ועכשיו אני פשוט נהנית מזה. פסיכית לגמרי.

תקשיבי לי מתוקה -

אמרת כאן שלושה דברים - זוגיות, הליכה ומתמטיקה, ושניים מהם מיד לקחת לכיוון השלילי שלהם: ההליכה זה טוב ויפה ... אבל ... מעט מדי לימודי המתמטיקה מהנים ... אבל ... אני כנראה פסיכית אם את עושה משהו שהוא טוב לך, מסתדר אצלך בחיים, תתייחסי אליו כמשהו טוב ולא כדורש שיפור. את הולכת בים 3 פעמים בשבוע, זה מעולה - גם פעילות גופנית וגם לעשות משהו טוב לעצמך אז אל תפחיתי מהערך שלו עם האבל הזה. כנ"ל עם המתמטיקה. תרשי לעצמך להנות מהדברים הטובים - ובלי סייגים.

רן בת

New member
כן, את צודקת

יש לי את הנטייה השלילית הזאת של להיות שלילית עם עצמי. צריכה אכן ללמוד להיפטר מזה.

אצלי עדין לא עבר שבוע אך יחד

עם החלטה שלי לבצעה את המסימה השבועית קיבלתי במתנה הצתננות רצינית שבעיקבות ההצתננות כל הסינוסים התמלאו וואו זה לא שייך תחלק של התרוצים חחחחחחחחח אך התרוץ אזה כואב מאוד בנוסף אני על אנטיביוטיקה מאוד חזקה למשך שבועים ימים בין לבן אתמול שלחתי בפעם הראשונה קורות חיים להתקבל לעבודה נתן לי הרגשה טובה מאוד מצפה לתשובה והאמת לא הכפת לי אפילו שתהיה שלילית אני שמחה שכבר עשיתי את הצעד הראשון להתחיל לשלוח קורות חיים שאלה זה בסדר עם אני התחיל לכתוב בבוקר מוקדם לפני שהילדים מתעוררים במחברת והמשיך אחרי שיוצאים הילדים לבית הספר היום קמתי יותר מוקדם לכתוב אך לא הספקתי במיוחד לכתוב מה שרציתי ואכשיו שאין אף אחד בבית מאוד מתחשק לי להמשיך לכתוב זה יהיה בסדר או שצריך לכתוב הכל ברצף ?

היי אדה, בטח שזה יהיה בסדר

להתחיל בבוקר ולהמשיך אחר-כך. אם את מרגישה שזה עושה לך טוב ומתחשק לך להמשיך אז אין הגבלה לכתיבה. מה שכן, כתבת כאן הרבה אבל לא כתבת מה כן מסתדר אצלך בחיים. מאיזה תחום בחיים שלך את מרוצה. שיהיה לך יום נעים וכתיבה מהנה,

קצת באיחור כתבתי מה כן מסתדר

שאף על פי ולמרות הכל זה שאני עומדת בכתיבה זה משהו שהצלחתי לסדר בחיי אני קמה חצי שעה מוקדם יותר מארגנת את עצמי לכתיבה ורק אחרי זה מעירה את כל שאר הבית שזה מסימה לא קלה בפני עצמה אך אני מעירה את כולם עם יותר סבלנות פחות עצבנות וזה עושה לי טוב אני מספיקה הרבה זה מאוד חשוב לי התארגנות בזמן ואני עומדת בזה

meshi4

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

כשעברתי על סעיפי המשימה השבועית.חשבתי לעצמי.וואו חתיכת חיים עברתי.זכיתי לחיות חיי זוגיות טובים.עם בעל אוהב.ללדת ילדים.לגדל ולחנך אותם על פי דרכנו עם דרך ארץ ,כבוד לכל אדם באשר הוא.למשפחתיות.אני עובדת בעבודה שאני מאוד אוהבת.[עבודה עם אנשים מוגבלים בשיכלם] מרוצה מדרך ההתמודדות שלי בשבר הגדול בחיי [מות בעלי]בהתחלה הרגשתי אבודה לגמרי.לא ידעתי איך אמשיך בלבד שלי.לאט לאט עם כוחות נפש עצומים ,רציונליות וכוח רצון אדיר שלי להמשיך לחיות בשמחה .לא לתת לעצמי לשקוע.בעזרת הפתיחות עם ילדיי,התמיכה הנהדרת שלהם בי.הכבוד ההדדי בינינו.אני גאה על כך ששמרתי על המשפחתיות שכל כך חשובה לי.על היותי סבתא גאה .האהבה המיוחדת לנכדים שממלאים אותי בתחושת אושר. לאט לאט הצלחתי לצאת מהסגירות שלי .להיפתח לאנשים.השנה החלטתי ללכת לחוג ריקודי עם.בהתחלה הלכתי כ-3-4 פעמים בשבוע כדי שאוכל להשתלב מהר יותר בריקודים.גם מילא לי את הערבים בבילוי נחמד ומהנה.בדיעבד הפעילות הזאת עשתה לי רק טוב.השירה והריקוד מילאו אותי באנרגיה חיובית.בעצם מאז הרגשתי שינוי עצום במצבי רוח שלי.הילדים הרגישו בשינוי.גם בעבודה קיבלתי פידבקים חיוביים. כשההרגשה הפנימית טובה השמחה נראית על הפנים. יום טוב

dolfinit

New member
ואצלי../images/Emo13.gif

זוגיות
פיתוח הצד האומנותי שהיה חבוי עמוק עמוק שנים רבות
למידה עצמית של כמה תחומים שמענינים אותי

שמחה בשבילך!

פיתוח הצד האומנותי... זה משהו ש"נסגר" אצלי לני שנים רבות, והייתי מאוד מייחלת ליום שבו זה ישוב וייפתח. באשר ללימוד תחומים בעצמך - מאחלת את זה גם לעצמי. יש בי המון סקרנות ורצון ללמוד דברים חדשים, אבל בד"כ צריכה מסגרת. ודווקא עכשיו יש תחום שהייתי מאוד רוצה ללמוד בעצמי, ואני מאוד מקווה שאוכל לעמוד בזה.

dolfinit

New member
גם אצלי התחום האומנותי

היה "סגור ומסוגר", ובשנה האחרונה עברתי דרך מחסום הפחד והתחלתי ליצור, אני לא עושה דברים באופן מקצועי אבל נהנת מכל רגע, לומדת כל מיני תחומים חדשים(לבד ובאינטרנט) יש בתהליך הלמידה והיצירה משהו מפרה ומעשיר, אחרי שאני מסיימת יצירה אני מרגישה סיפוק ואושר. ולגבי הלימוד העצמי של תחומים חדשים, רק צריך להעיז להתחיל והשאר כבר זורם. את מוזמנת לכתוב לי אם את מעונינת בעצות

תודה על ההצעה.

האמת, שאני יודעת מה צריך לעשות, אני פשוט... לא עושה. קשה לי ללמוד בלי מסגרת, ומסיבות פסיכולוגיות שברורות לי לחלוטין. בנוגע לתחום האומנותי - האמת שפעם הייתי דווקא מאוד יצירתית. תמיד חשבו שאני אאהיה ציירת או משהו , וגם אני חשבתי ככה. אבל בגיל 17 זה "נסגר", ועד היום אני זוכרת את התסכול של לעמוד מול גוש חימר ולא להיות מסוגלת לעשות עם זה משהו. אולי זה יום אחד עוד יחזור. הלוואי...

dolfinit

New member
גם אצלי התחום האומנותי

היה "סגור ומסוגר", ובשנה האחרונה עברתי דרך מחסום הפחד והתחלתי ליצור, אני לא עושה דברים באופן מקצועי אבל נהנת מכל רגע, לומדת כל מיני תחומים חדשים(לבד ובאינטרנט) יש בתהליך הלמידה והיצירה משהו מפרה ומעשיר, אחרי שאני מסיימת יצירה אני מרגישה סיפוק ואושר. ולגבי הלימוד העצמי של תחומים חדשים, רק צריך להעיז להתחיל והשאר כבר זורם. את מוזמנת לכתוב לי אם את מעונינת בעצות

לקשמי

New member
מה שמסתדר...

מצאתי עבודה די טובה אני הולכת כל בוקר כפי שהחלטתי לתרגל מדיטציה במרכז ליוגה (יש מפגש כזה כל בוקר ב 6:30 והרבה זמן רציתי לעשות את זה בעבר ותמיד היה משהו שמנע את זה ממני, בדרך כלל זה כי לא קמתי בזמן או שהיה איזה אילוץ אחר). זה מה שהצלחתי לחשוב עליו

אצלי זה

בתחום הזוגיות. אני נמצאת כיום במערכת יחסים עם אדם באמת מדהים, וזה אחרי כמעט ארבע שנים של לבד ולהיות במקום של הרבה הרס עצמי, בלי להאמין בעצמי שמגיע לי זוגיות שבאה ממקום של כבוד ואהבה ונתינה אמיתיים.

הי ../images/Emo13.gif

אצלי טוב, הכי מסתדר בחיים שלי הוא שיש לי הליכון כושר ביתי. אני טיפוס כזו שמכורה לספורט, שזקוקה לאפקט שספורט עושה למוח ולנפש, ואין לי תקציב/ כוח/ כסף לחדרי כושר ולרוץ בחוץ לא יוצא לי מהרבה סיבות. עבורי הליכון כושר הוא מתנה כיוון שהוא מאפשר לי לרוץ בבית מול הטלווזיה ולא לבזבז שעות בחדר כושר רק ללכת ולחזור וגם כמובן שלא מגבילים אותי בזמן וגם... אוף אני מתעבת בחדרי כושר שגברים מסתכלים עלי, זה מקריז לי את הנשמה ואני גם נורא אוהבת לנצל זמן נכון אז אני רואה חדשות וסדרות בזמן ההליכון- בקיצור- אני ממש מרגישה שיש לי 'סדר' בחיים עם ההליכון... ודבר שני אני סטודנטית למשפטים באופן רשמי ( שלשום שילמתי את ה 5250 הנכספים למכללה ) וזה דבר שחלמתי עליו שנים ובשל היעדר תקציב לא יכולתי לעשות וזה חלום שלי כבר המון שנים ודבר שלישי סידרתי לי סוף סוף את הבית שלי כמו שאני אוהבת, עם תמונות וצבעים ומשהו חם ונעים... ודבר רביעי התחולל עוד שינוי בחיי שהיה צריך לקרות מזמן אבל כנראה התעכב..... וזה שינוי שעושה לי מאד מאד טוב ( אני לא אאמר כרגע מהו אולי בהזדמנות ) ודבר חמישי: ישנו הליך משפטי מחורבן שכבר מאחורי, כלומר נאבקתי על הצדק שלי וכל זה אבל בבית משפט הנתבעים ממררים לך את החיים במקרים מסוימים, וזה מה שעשו לי ( וגם עורכי דין שלי לא עשו לי חיים קלים בלשון המעטה ) אבל עכשיו אני מאמינה שזה ברובו מאחורי, ונותן לי את השקט שלי לחיות ודבר שישי אני מתחילה את שנה א' משפטים על צד ימין ביותר, כאילו מה זה ימין, ימין ימין, עברתי על כל תקצירי שנה א' ויש לי מושג לא רע בעונשין ( אחריות קפידה, כוונה, היסוד הנפשי בעבירה וכל אילו ) נזיקין ( חובת זהירות מושגית, קונקרטית, הדבר מדבר בעד עצמו, השבת המצב לקדמותו etc etc ) משפט עברי ( טענת "קים לי"
) דיני חוזים ( חוזה לטובת אדם שלישי, חובת תום הלב, פס"ד אפרופים, ארם נ' קל בנין, ספקטור נ' צרפתי וכו' ) משפט ציבורי ( אליס מילר, שדולת הנשים נ' ממשלת ישראל, מ"י נ' שמחה דיניץ, איזונים אופקיים ואנכיים בלה בלה בלה
) וכו' ודבר שביעי: אחרי כמה מסלולי לימודים שעברתי בחיי ( עשיתי או"פ והפסקתי לטובת משפטים ולמדתי עוד כמה דברים ) שיכללתי טכניקות למידה לא רעות, שאני שמחה שאני מתחילה משפטים עכשיו ולא לפני 5 שנים, כי שיכללתי מיומנויות בכמה תחומים ודבר שמיני: אני הולכת ללמוד משפטים עם מוכנות מדהימה: כבר הייתי בתחומים אחרים, כלומר אין מצב שאני הולכת למשפטים עם לבטים כאילו משו אחר מתאים לי, כי ניסיתי הרבה תחומים ואני 'מיושבת' על משפטים, ושנית: עברתי נסיון חיים כזה שמשפטים הוא בערך המכסה של הסיר של חיי או משהו כזה, כלומר, לאור נסיון חיי משפטים זה בדיוק הדבר שיושב הכי נכון על החיים שלי עכשיו, וגם יש לי תואר שני נחשק עם מלגה לצפות לו, כל אילו תורמים למוכנות האדירה שלי ללמוד משפטים ודבר תשיעי: יצירה כתובה שאני רוצה לפרסם, חלה תזוזה משמעותית בה, כי הרי כל הקטע של כתיבה זה לשבת לכתוב, ואין זמן לזה, אבל חלה תפנית וחלה תזוזה משמעותית, קיבלתי את המוד הנכון לכתיבה, וזה קורם עור וגידים ומתממש, ממש בדרך למימוש ודבר עשירי: לגבי איזה ספר שאני מתכננת לכתוב ולא היה לי כל כך רעיון איך לארגן אותו, הייתה לי פריצת דרך מחשבתית, פשוט פיצחתי את התקיעות של הספר הזה ופיצחתי טכניקה שהספר הזה יזרום ודבר 11: האו"פ עברו לרעננה שזה קל"ב לבית שלי, עכשיו אני אחזיר ספרים לספריה בזמן ולא 'אחטוף' קנסות ודבר 12: אחרי כמה שנים טובות של איסוף צברתי כמות ספרים כזאת שמזינה אותי.... כלומר יש לי ת'תחביב הזה לשבת לי בסלון ולקרוא 9000 ספרים בבת אחת אבל אף פעם הספרים שלי לא היו לי זמינים כי הם תמיד היו בחנות ולא אצלי בבית, אבל עכשיו חלק מן הספרים הועתקו מחנויות הספרים לבית שלי, כך שיש לי הזדמנות לשבת בערבים ולקרוא ודבר 13: ניתקתי מערכת יחסים מסוימת שלא הייתה טובה עבורי.... זה לא שהבנדם לא טוב כמו שישנן מערכות יחסים שעושות לך רע, והייתה לי הבגרות לנתק למרות היתרנות הרבים שבמערכת יחסים זאת, ואני מרגישה שזה שחרר אותי קדימה ודבר 14: ארגנתי לי חדר עבודה: לסטודנטית למשפטים שיש לה 8 קילו פסקי דין לקרוא ביום, וגם כותבת ספר וגם מעלה יצירות כתובות שלה לאינטרנט חייבים חדר עבודה לארגן את כל הניירת, אז יש לי עכשיו חדר עבודה שמקל לי את החיים ודבר 15: העייריה החליטה 'לשתול' פארק מול הבית שלי מה שמאפשר לי קצת ירוק..... למרות שזה מן דשא צהוב עם מלאן קרחות אבל גם זה דשא לא? ודבר 16: אוף זה ישמע דבילי, אבל לא, זה ממש לא, זה פשוט עניין של אנשים שכירים שמרוויחים בקושי 4 לחודש ( כמוני ) : אני יודעת שזה ישמע דבילי אבל גיליתי רשת מזון שממש חוסכת לי 300 שקלים לחודש, ו 300 שקלים נוספים לחודש עבורי זה המון, זה כאילו, אפשר לעשות מנוי על עיתון 'הארץ' לצאת לבלות יותר וכו'. אני יודעת ששרי אריסון הייתה צוחקת לזה מתחת לשפם אבל אם גיליתי דרך לחסוך 300 שקל לחודש עבורי זה ה-מון

תמי ב

New member
סעיף 16:

מנוי על "הארץ". איזה כייף לך. אני כל כך מתגעגעת למנוי שהיה לי על עתתון 'הארץ' . לפתוח כל בוקר את הדלת ולמצוא את העיתון האהוב עלי. עכשיו אני קוראת את המהדורה האינטרנטית, אבל זה ממש ממש לא אותו הדבר. אוי, אני מתגעגעת לעיתון הזה שתפס לי את כל שולחן האוכל בבוקר

למעלה