אז מה יהיה במחול?

Almost me

New member
אז מה יהיה במחול?

מכיוון שהמשתה הותיר לי את "חצי תאוותי בידי" אני לא מסוגלת לעבור הלאה... בלי לחשוב על המחול ולפנטז שהוא בעצם יהיה טוב. קשה לי למשל שבמחול בטוח לא יופיעו דמויות כמו אריה וסאנסה... שלא הופיעו כמעט במשתה.. קשה לי כמובן עם עוד דמויות שיחסרו, כי עכשיו נשארנו במתח לגבי כמה דמויות שהסוף שלהם לא כל כך ברור מכיוון שני מכורה לתיאוריות אז יש גם לי כמה תיאוריות, אני מאמינה שריקון יצטרף לחברה בספר הבא, הוא כבר "גדול" מספיק ולבטח צבר קצת חוויות. אני מקווה שדאני תתחיל לצעוד כבר...ושיתחילו לחשוש ממנה. אני מתה לדעת מה קורה עם טיריון ועם ואסיריז.. את קורתיהם מרגע הבריחה ועד כה.. יש למישהו השערות? אהה וכמובן, שמעתי שיש כבר טיזרים לפרקים במחול, איפה אפשר למצוא?

הלדין

New member
מרטין הוא מאמין גדול בשבועות.

הוא נשבע שלא יכתוב עוד POV של דמויות ילדים רק בגלל הבעייתיות הטמונה בעניין. ריקון בן שש, עוד יותר צעיר מבראן בתחילת הסדרה. כמובן, מרטין כבר שבר שבועות על ימין ועל שמאל. את השבועה הזאת הוא ישמור, כמדומני. מרטין אמר שהטרילוגיה הזו תעסוק בנפילתו של בית לאניסטר כשם שהטרילוגיה הקודמת עסקה בנפילתו של בית סטארק. זה לא סביר שהוא יוסיף POV חדש מבית סטארק - יותר סביר שהוא יבוא מבית לאניסטר.

Almost me

New member
האח הצעיר

שכל כך משגע את סרסי לי נשמע כנקמת אח... ובן, לכן ריקון היה נראה לי הגיוני, מה גם שריקון חי אצל אנשים מעניינים שלימדו אותו מן הסתם דברים מעניינים

הלדין

New member
בכן,

הכוונה היא לג'יים. יצא לי לקרוא את שמות הספרים העתידיים בסדרה והאחרון נקרא "תאומי הצל". כמו כן, ג'יים קיבל כלי נשק מקרח באחד מהחיזיונות שלו - כלי נשק של האחרים. ג'יים הוא אחיה הצעיר של סרסיי היות והיא יצאה לפניו.

זה לא בטוח.

זו האפשרות המתבקשת, אבל כדאי לשקול גם אופציות אחרות. אגב, מאיפה המידע שהספר האחרון ייקרא "תאומי הצל"?

אממ

אני קראתי מספר פרקים מ-ADWD . בעיקר של דאינריז ושל ג'ון, ואחד של טיריון. לדעתי הספר הזה יהיה טוב יותר, כי יש בו דמויות מעניינות יותר: דאינריז, טיריון, ג'ון, בראן.. יכול להיות שגם אריה? כי לא הגיוני שכל הספר יהיה רק על 4 דמויות , כשמרטין אמר בפירוש שלבראן יהיו מעט פרקים בגלל שהוא בזמן "אימון" אצל העורב (כמו שלאריה היו מעט פרקים). מה שמרטין פרסם - אלה לא טיזרים אלא פרקים שלמים. בדר"כ בכנסים הוא הקריא אותם ואנשים מסכמים.
דאינריז עדיין במירין ויש אגודה כלשהי שטובחת באנשים שלה. הדרקונים שלה נהיים פראיים ואחד מהם (דרוגון) הורג ילדה, ולכן היא כולאת את הירוק והזהוב (שכחתי את השמות) אבל דרוגון ברח ולא חזר. הוא חוזר אחרי פרק או שניים, כשדאני פותחת מחדש את בורות הלחימה. אני מאמין שדאני תתחיל לצעוד רק לקראת סוף ADWD. טיריון על ספינה ומגיע לפנטוס לאחוזתו של אליריו מופאטיס. שכחתי מה קרה עוד כי קראתי את זה מזמן, אבל זכור לי משהו עם זונה. ג'ון - ממש ממש שכחתי. כל הפרקים הללו מופיעים בפורום העולמי.

Almost me

New member
תוכל בבקשה

להפנות אותי למקום המדוייק בפורום העולמי? אני לא מצליחה להבין את האתר(לא את ווסטרוז ולא את הטבעת) תודה מראש

לא רק הם, אלא גם ../images/Emo58.gif (קטן)

אשה ודאבוס, בתקווה שהם יהיו בסיס חזק בספר ולא שניים-שלושה פרקים. אני לא חושב שהבעיה ב"משתה" היא המחסור בדמויות מעניינות, כל דמויות הPOV שם הן מעניינות, אבל או שהעלילה שלהן לא מעניינת (בריאן) או שאין להן מספיק פרקים (סאנסה, אריה, סאמוול, דורן ואיי הברזל). אני מקווה שזה לא יהיה כך בריקוד. אנחנו יודעים שלבראן ואריה יהיו מעט פרקים, אבל אם ג'ון, טיריון, דאינריז, אשה ודאבוס יהיו נקודות מבט מרכזיות ומלאות בהתרחשויות מעניינות, זה יכפר על זה. (אגב, ויסריון וראיגאל הם הדרקונים הירוק והזהוב, לא זוכר מי זה מי)

נכון, גם דאבוס. ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

קראתי את אחד הפרקים שלו. אגב, חושבים שבאמת יתלו אותו? בפרק שקראתי הוא היה ב"אחיות" (קבוצת האיים מדרום לנמל הלבן) והיה בדרך לנמל הלבן. במשתה מסופר שהמאנדרלים תלו אותו, וזה יכול להתאים לסיפור, מכיוון שדאבוס נמצא ב"אחיות" בין ההתחלה-לאמצע של ה"ריקוד". לאחר מכן הוא מגיע לנמל הלבן. בסביבות האמצע של ה"משתה" מספרים שתלו אותו. אנחנו יודעים שהספרים מקבילים ובאמת תלו אותו.. אגב, מאיפה אתה יודע שלאשה יש POV? לסאנסה לא היו פרקים מעניינים, לאריה רק הפרק הראשון היה מעניין. דורן ואיי הברזל היו משובחים.

לדעתי לא סביר שהמאנדרלים

תלו אותו. זה נראה לי יותר כמו משהו שמרטין היה רוצה שנחשוב. לדעתי מה שקרה זה שהם כן הצטרפו לסטאניס אבל הצהירו שדאבוס נתלה כדי לקבל בחזרה את ויליס מאנדרלי, וסמכו על העובדה שלכס הברזל יש עניינים יותר דחופים מלבדוק אם דאבוס באמת נתלה. אני יודע שאשה תהיה POV כי מרטין אמר את זה פעם, תחפש בדפים בפורום מסביבות יולי-אוגוסט. בנוגע לפרקים של סאנסה, סאמוול, אריה, דורן ואיי הברזל, העניין הוא לא רמת העניין שלהם אלא רמת התדירות שלהם. הם היוו פגיעה במבנה הספר כי מרטין הפך אותם לעלילה שולית ומנותקת, והשאיר את הבסיס על כתפיהם של סרסיי, ג'יים ובריאן. זה יצר חוסר איזון. בלי קשר, אני דווקא מצאתי עניין בהתרחשויות בפרקים של סאנסה, רק חבל שהן נבלעו בתוך כל התיאורים המייגעים על התנהגותו של "גוזל-מתוק".

כמה דעותי משלי

לא, אין לי שמץ מה יהיה ב"מחול" אבל בכל זאת אני רוצה להעיר: ריקון כמעט בטוח שלא יופיע. מרטין הצהיר שלכתוב לבראן בן ה8 היה לו הכי קשה מפאת גילו, מכאן שהוא בטוח יישנא לכתוב לריקון, ואם הוא כן יכתוב לו - איזו שליטה יש לילד בן 6 (?) על גורלו או אפילו על מעשיו? דאני צריך להיות מעניין. כמה דמויות כבר אמורות להיפגש איתה - ויקטאריון, מרוין ומי יודע, אולי טיריון?? ואריז אף פעם לא היה אהוד עליי. האמת, וחברי הטוב יעיד עליי (give me some sugar...) היא שתמיד חשקתי במותו. הוא תמיד ידע יותר מדי, היה חזק מדי ומסוכן מדי. הרי זה היה הוא שכיון את השימדון האהוב להרוג את אביו, ולא בתום... למרות זאת הייתי מת לpov שלו, רק כדי לדעת מה הוא מתכנן (מהנימוק הזה הייתי רוצה גם pov של פטר בייליש). ולבסוף, זה רק אני או שצריך להאיץ את העניינים בסדרה? יותר מדי דברים קורים בו זמנית שמונעים כל התקדמות ממשית. כמה זמן עבר מתחילת העלילה, שנה (תקנו אותי אם אני טועה)? כולם יודעים שמרטין תכנן במקור טרילוגיה והנה, מדברים על ספר שביעי והסוף לא קרב... אני מאמין שצריך לבוא time skip, כלשהו - בראן ואריה צריכים להשלים את האימונים שלהם, הדרקונים צריכים לגדול (כמה זמן לוקח לדרקון לגדול לגודל מלא???). החשש שלי, ואני מאמין שאני לא לבד, הוא שאם הקצב לא יואץ העלילה תאבד מקסמה... אבל כמובן, זו רק דעתי הפרטית...

deathstar

New member
אם אני לא טועה

מרטין תכנן במקור שמשתה יתרחש כ5 שנים לאחר סופת, אבל כ"כ הרבה קרה שאי אפשר היה לכתוב את משתה באמצעות פלאשבקים ושטויות כאלו. ומרטין אמר שלא יהיו פובים של פטיר או של ואריז כי הם יודעים יותר מדי.

לגוטל

New member
יהיה מעניין... ../images/Emo58.gif

טיריון מצטרף לצמד השחקנים היותר מוכשרים ובעלי הכוח- ואריז ואיליריו במטרתם להחזיר את דאני לשלטון, וללא ספק הוא יהיה תרומה אדירה. זה בטוח שהוא מצטרף אליהם, זה כתוב בטיזרים בפורום העולמי, שהוא חושב על אבא שלו שיסתכל מלמעלה עליו מעלה את דאני לשלטון שהוא בכירכרה עם איליריו. בקיצר יהיו פרקים מעניינים איתו, והכי חשוב משעשעים. ג'ון בחומה מתחיל לקחת פיקוד. אני משער שיהיה גם בלגאן פוליטי עם סטאניס והפראים, ואולי האחרים יתחילו לעשות יותר רעש (בדרך שלהם), מי יודע. דאני ממשיכה במאבקים שלה להפוך למלכה ולארגן צבא כלשהו, והדרקונים לאט לאט גדלים והופכים למסוכנים יותר... כפי שנאמר בפרק דוגמא בסוף המשתה. בטח גם נלמד יותר על ההיסטוריה של רהיגאר והמשפחה שלה מבאריסטן. מה עוד יהיה? דאבוס מסתובב בצפון, בטח נשמע יותר על המאבק של הצפוניים באנשי הברזל שידוע לנו עליהם מהמשתה שהם העבירו את רוב הכוחות שלהם דרומה וויקטאריון בכלל יוצא לטיול ארוך. הכיבוש של הצפון היה מן נקמה של באלון, אבל עכשיו לאנשי הברזל אין מה למצוא שם... יש מקומות יותר טובים לבזוז.

למעלה