אז מה יהיה איתי?

ללי099

New member
אז מה יהיה איתי?

זה מתחיל מגיל 15.5 - שם הייתה הסיגריה הראשונה ואחריה נוספו עוד ועוד ועוד. עישנתי בהפסקות בבית ספר, משם בצבא, בדרום אמריקה ובלימודים באוניברסיטה עד שהגעתי לסכום המכובד מאד של 15-20 סיגריות ביום. לכל סיגריה הייתה משמעות, חשקתי בכל סיגריה ונתתי לה כבוד. אהבתי את הסיגריות בכל נפשי ולא פעם קראתי להן 'חברותיי הטובות ביותר'. ואז נכנסתי להריון. לא הייתה ברירה. לא רציתי להיות מ'אלה' שמעשנות על העובר שלהן ובכל הכוח ניסיתי להפסיק. בהתחלה רק להפחית (עד ארבע סיגריות ביום) אחר כך להפחית עוד יותר (עד שתיים ביום) ולבסוף, בחודש שישי הצלחתי להפסיק לגמרי! כן, כן. קראתי את הספר 'הדרך הקלה להפסיק לעשן' והאמנתי בכל ליבי שההרגל המגונה הזה מאחוריי. כך חלפו להן תשעה חודשים ונולדה לי תינוקת מקסימה. האור בחיי, הנשמה שלי, לא יכולתי לראות תמונה שלי מעשנת לידה - ליד הדבר הטהור הזה. אבל......... הזמן עבר..חופשת לידה...הרבה תסכול (בכל זאת, החיים משתנים, אין שינה, יש קצת דיכאון) והערגה לסיגריות חזרה ו - ב ג ד ו ל!!! לא יכולתי להפסיק לחשוב על כמה אני רוצה לעשן, כמה אני מתגעגעת להרגל הזה. ו....... בסוף קניתי חפיסה ועישנתי סיגריה אחת (אחרי חמישה חודשים נקיים!!!) ואחריה עוד אחת. כיום יש לי את השיגרה שלי. בימים אני לא מעשנת ולא מרגישה צורך לעשן (עבודה, בית, ילדה - לא הולך ביחד). אבל כשהיום נגמר, הילדה כבר ישנה ונשארו לי עוד שעתיים - שלוש לעצמי אני מעשנת סיגריה אחת (ולפעמים שתיים). מה יהיה איתי? האם אוכל להישאר בכמות הזו? האם באופן רישמי 'חזרתי לעשן?' האם אני אוכל להוציא את ההרגל הזה פעם אחת ולתמיד מחיי????????????

2bdaniel

New member
שתי סיגריות ביום? למה לטרוח להפסיק?

שיהיה לך בכיף

ללי099

New member
תודה על הפירגון...

בהחלט התשובה שאני מחכה לשמוע...
אבל בכל זאת, אני מפחדת שאני במסלול המהיר לעישון של כמעט קופסה ביום. אם מישהו יכול להבטיח לי שאני אכן אשאר בכמות הזו אז אהיה מרוצה ולא מוטרדת יותר.

זה מדהים

כי המעשנים הכבדים "מתים" להיות במקום שלך, ואתה מתענה ונורא רוצה להפסיק. הבעיה העיקרית שהנזק התפיסתי כשמעשנים מעט יותר חמור, כל סיגריה מצטיירת כמטמון יקר... עד שמבינים שמשועבדים לה, ושהיא מפריעה להנאות החיים. סביר להניח שזה לא ישאר בכמות הזאת, אלא ילך ויגדל. אשמח לעזור במידה ויעלו עוד שאלות

tomi127

New member
גם אני בבעיה קטנה..

התחלתי לא מזמן לעשן, וכמוך גם אני מעשן שתי סגריות ביום.. אני ממש מתלבט אם להפסיק את זה מהפחד של להתמכר ולצרוך יותר... הבעיה היא שאני מעשן חדש ואני לא יודע אם בעתיד אני אצרוך יותר, וממש פוחד מלהתמכר לחצי קופסה ביום.. אמא שלי גם אומרת לי אם זה שתי סגריות ביום זה לא נורא, תקנה לך קופסה.. אבל מי מבטיח שזה באמת תהיינה רק שתי סגריות ליום.. קצת מבולבל.. אני חושב שאמנע מעצמי גם את זה, למרות שאני מוצא סיפוק רב בזה, ואחרי אוכל זה ממש חסר לי..

ללי099

New member
במילה אחת - תפסיק! בשתי מילים - תפסיק עכשיו!

וסליחה על האגרסיביות...
אני חושבת שאם רק לא מזמן התחלת לעשן כדאי מאד שתפסיק לעשן עכשיו. אולי על פניו זה נראה כאילו אנחנו באותה בעיה אבל אנחנו לא! בעוד שלך אין וותק גדול כמעשן מאחוריי יש 14 שנות עישון - כולל כל ההרגלים והזכרונות שמגיעים איתם וזה קשה! קשה לי לשבת בבתי קפה בלי לעשן, קשה לי לשתות יין בלי לעשן, יש בתים מסויימים שהייתי רגילה לעשן בהם והיום פשוט קשה לי להיות שם, קשה לי להיות ליד חברים שלי שמעשנים, והכי גרוע - לפעמים אני נזכרת בארועים מהתקופה בה יכולתי לעשן מתי שרק רציתי ואני נמלאת געגועים ומרגישה תחושת ריקנות. ואגב, בתקופה שלא עישנתי בכלל הייתי חולמת בלילה שאני מעשנת. לכן, אני באמת ממליצה לך להפסיק בטרם תצבור את כל ההרגלים וה'טקסים' הקשורים בסיגריות. ותאמין לי, לא תישאר על שתי סיגריות ביום המספר הזה יעלה... בהצלחה!

למעלה