אז מה חדש בעיר ?

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
אז מה חדש בעיר ?

מישהו נעקץ עם דוחות ?
מסעדה חדשה בעיר שאתם רוצים להמליץ ?
אירועים חדשים ?

תפרסמו אנשים ...

רונה 2346

New member
ביקור וקנייה בשוק התקוה

הימים שלפני ערב חג ובחדשות, בעיתונים הכותרות על יוקר המחירים.
הרבה זמן לא ביקרתי בשוק התקווה. חשבתי שזה הזמן הנכון והמתאים לבקר ולערוך קניות.
מוקדם בבוקר ברחוב הראשי של השוק מהמאפיה עולה ריח נהדר של מאפים שזה עתה יצאו מהתנור.
השוק נקי ושקט, המחירים (של הירקות) נוחים לא גבוהים כפי שפורסמו בימים האחרונים בכלי התקשורת.

ותאמינו לי, אין לי שם לא בסטה וזו לא פירסומת. הופתעתי לטובה. אני בטוח אחזור לבקר ולקנות.

al19

New member
שוק מקסים

שבאמת מקבל מעט מאוד תשומת לב עקב שוק הכרמל וחבל.

עלה13

New member
משהו לגבי שוק הכרמל...

השתפרות במצבו אינה קשורה כלל לבעלי הדוכנים, להפך בהרבה מקרים בעלי הדוכנים פוגעים בהצלחה ובשינוי, השינוי בשוק הכרמל קשור ביזמות של צעירים, פתיחת בתי קפה וקוליריה במעברים ובסמוך ברחובות הצדדיים ויחצנות, כמה דוכנים וחניות שנפתחו בה, יחצון כמה מסעדות וחנויות וותיקות בהם והעיקר המיקום של השוק בתפר שכונות כרם התימנים וכרם ישראל, תחילתו באחת הצמתים ההיסטוריים של העיר, כיכר מגן דוד, רחובות אלנבי, שנקין, קינג ג'ורג, ביאלית ומדרחוב ושוק האומנות בו.
הבעיה הכי גדולה בשוק ומזל שהשוק לפני שדרוג, היא בעיית כייסות לדעתי מהגדולות ואולי הגדולות בעיר על כל תלונה יש מאות שלא מתלוננים, רבים מתוסכלים ומדירים עצמם, לדעתי צריך להתמודד עם הכייסות בשלוש אמצעים, מצלמות, זוג שוטר ושטרת עם מדים שיכלו לאורכו הלוך חזור וזוג סמוי שילך בו בנוסף לפרסום והבאה למשפט שיפורם בכדי להתריא כייסים למרות שמדובר בהרבה מקרים בנרקומנים וחסרי בית שקשה להרתיע

prizman

New member
השוק המוצלח בעיר לדעתי.

אהבתי אותו גם לפני השיפוץ וכמובן שאחרי השיפוץ יותר.
גם המסעדות שבו וסביבו מצויינות, לא מתכוון לשיפודיות
השיגרתיות שגם הן די בסדר ברובן.

dw2322

New member
אני די התאכזבתי מאווזי שם

נסעתי לשם במיוחד, עם קופון כמובן, ולא אחזור. אם אני זוכר זה היה שיפוד בלאפה עם שתייה, ב 15 שקל, משהו כזה, והיה נראה בבירור שהם לא התלהבו לתת שירות וזה עוד כאשר המקום היה ריק! (שעות אחה"צ).
סניף ראשל"צ מערב של אווזי גם כן לא היה מי יודע מה, אבל עדיף על התקווה. לשם כן הזמנתי שוב קופון, כי מדי פעם אני ממילא מגיע לאזור וב 15 שקל אני סוגר ארוחה. איך שאני מכיר אותך אתה לא תסכים לאכול את זה.

זה לא השיפודיה הכי גרועה שדגמתי עם קופון (פה אני נותן את הכבוד המפוקפק לפרגיות בקרליבך, שמה גם בחינם אני לא נכנס), אבל גם מס' 2 מהסוף זה לא כבוד גדול.

רוצה סטקיה טובה בת"א? לך ל 206 בצהלה. מעולה, מאד נהניתי ודגמתי מספר פעמים. ממליץ על חומוס פטריות, סטיק לבן וקרם ברולה. הבעיה היא שזה גם די יקר (אולם עם קופון הופך לסביר).
שיפודי התקווה בהרצליה פיתוח היה סביר, באמצע בין 2 הקצוות הנ"ל.

prizman

New member
אז אני אמליץ לך על סטייקים טובים

"מקום של בשר" ברח' שבזי, לא רחוק ממגדל שלום.
לא חושב שיש להם חומוס פטריות, למעשה די סביר שהם לא משתמשים בפטריות משומרות,
אני גם לא ממש בטוח שיש להם קופונים, אבל זה הבשר הטוב ביותר בת"א היום.

לדעתי המחיר סביר, אולי לדעתך הוא יהיה יקר.

אם הבנתי נכון אתה גר בצפון ת"א. לא נראה לי חסכוני לנסוע משם לתיקווה בגלל קופון שיחסוך
לך 15 ש"ח.
אווזי היחיד שנתקלתי בו שהיה שווה משהו היה בצומת ביל"ו אבל זה היה מזמן, לא יודע אם הם
עוד קיימים ושומרים על הרמה. הסבירה, לא מעבר לזה.

dw2322

New member
זו ליגה אחרת לגמרי

בשביל סטייקים יש לנו בת"א את "רק בשר" (רמת החיל וסלמה), בוצ'רי דה ברילוצ'ה (רמת החיל), ווייטהול (ליד מלון דן), NG וגם מקום של בשר שהזכרת, שעדיין לא יצא לי לדגום.

לא הוגן לדעתי להשוות בין אלה לבין סטקיות/שיפודיות. זו רמת מחירים אחרת לגמרי, עם רמת אוכל ושירות אחרת לגמרי (כאשר ניתן לשים את 206 בצמרת הסטקיות, אבל גם המחיר בהתאם, בכ"א אפילו היא לא מתמודדת בול בוצ'רי, רק בשר או מקום של בשר).

האווזי הזה הוא בשבילי תחליף מקדונלד'ס. ככזה הוא בסדר.
כל השיפודיות האלה הן שריד לימים עברו (שנות ה 70-80), לפני שהיה פה אוכל באמת טוב, אבל טוב שיש גם את זה. לפעמים לא בא לך לרדת על סטייק (וזה גם לא בריא) אלא סתם להנות משיפודיה פשוטה.

prizman

New member
מיט בר, זה השם בשד' חן.

אני חי בכיף עם לאכול איזה שיפוד בפיתה או בלאפה אבל כשזה מוגדר כ"יציאה"
אני אוכל במקום שמגיש סטייקים, לא במה שמוגדר כסטייקיה.

עלה13

New member
יש ברחוב האצ"ל....

שכחתי את שם השיפודיה, אליה מגיעים כל המקומיים, ניסיתי והיה מצויין, מצטער שלא זוכר את השם, אני חושב שגם שיפודי התקווה ראויים, בכל מקרה אם אתה מחפש בעיר אז יש שפודיה חדשה בפסז פנסק ברחוב הרצל ולאורך אבן גבירול נפתחו גרסאות מודרניות וקולינריות של סטקיות שזו בהחלט המצאה ישראלית שלא קיימת בארץ ובחו"ל, המחירים הם בן סבירים לבין יקרים, אבל מדובר בחוויה שכדי להחשף ולחוות אותה

dw2322

New member
נסה פעם לדגום את "רק בשר"

בצהרים אמורה להיות להם עיסקית (אני חושב שגם בסלמה ולא רק ברמת החיל), במסגרתה יש לך 50% על הבשר (כלומר לא צריך קופונים), מה שמביא את תמחור הארוחה לשפוי מבחינתי, כמו עם קופון (באזור ה 70-80 שקל אתה יכול לסגור ארוחה קטנה, לא כולל שתייה).

אם עדיין לא יצא לך לדגום מסעדות כאלה אני מציע להעדיף סטייק טרי ישראלי ע"פ קפוא מיובא, ונסה לבקש דרגת עשייה medium-well ולא well done. מקסימום אם זה יהיה לך אדום מדי ולא מספיק עשוי תמיד אפשר לבקש עוד צלייה. מאידך, אתה תגלה עסיסיות שאין בסטקיות (היכן שנהוג לשרוף את הבשר טוב טוב).
בשלב הבא, אחרי כמה פעמים, אולי תלך הלאה אפילו לדרגת עשייה medium (זה השלב שבו אני נמצא).
יש כאלה שאוהבים את הסטייק שלהם אפילו עוד יותר אדום מזה, אבל פרה פרה (מן משחק מילים כזה
). אני לא שם.

down under

New member
אכלתי ב'רק בשר' שברמת החי"ל

היא, בעיני, פחות מוצלחת מ'בוצ'רי דה ברילוצ'ה' שנמצאת 5 דקות הליכה מערבה ממנה.
כמו כן כמובן שפחות מוצלחת מ'נווה צדק מקום של בשר'.
שוב, 'רק בשר' היה סביר ואפילו יותר מסביר רק שלא הצדיק את רמת המחירים שהוא גבה.
באותו מחיר אני אכלתי כמה פעמים הן בברילוצ'ה והן בנווה צדק מקום של בשר.

dw2322

New member
אני מסכים שבוצ'רי עדיפה

אממה. בשביל בוצ'רי נדרש קופון כדי לאכול במחיר שפוי, וגם אז זה קצת יקר. בכל אופן כאשר הם עושים קופון אני בד"כ קונה. לפי מה שאני רואה רמת המחיר ב"מקום של בשר" דומה להם, מה שאומר שזה די יקר.

ב"רק בשר" כל אחד מקבל את ה 50% בצהרים, ורמת המחירים מראש מעט נמוכה יותר (אם כי מבחינת האיכות גם לדעתי הם מעט פחות טובים מבוצ'רי), כך שמי שמכיר את רמת המחירים המקובלת בסטקיות פחות יבהל.

down under

New member
אין על פונדקי איילון בקטגורית הסטקייה העממית

איכות של בשר מעולה, בעיקר הכבש (הן צלעות והן שישליק) והחזיר כמובן (צלעות בשר "לבן").
בוואריה מדהימה באיכותה ובטעמה יחסית למחיר ושירות אדיב.

למי שבא ביום חול מחוץ לעיר גם קל להגיע כי זה 5 דקות הליכה איטית מרכבת השלום וממלאן תלפים קווי אגד, דן, קווים ומטרופולין.

לדעתי, חוץ מהעדר קרם ברולה שיש אותו כמובן ב-206, פונדקי איילון עולים בכל קטגוריה על 206 וזולים יותר בכ-15% +-.

כמו כן הם במיקום הרבה יותר נעים לעין (מלא מגדלים למי שאוהב, שתי דקות הליכה משד' ההשכלה המשופצים) וגם נגיש רכבית (דקה ירידה מהאיילון או מציר אלוף שדה).

עלה13

New member
מדובר בשוק עם פוטנציאל לא ממוש....

השוק עבר שדרוג מלפני כמה שנים ובקרוב עומד להסתיים פרוייקו רחוב התקווה הממשיך אותו עד לרחוב הלחי, השוק יכול להיות נהדר, לא תמיד שומרים על הרחבה הרחבה בו פנויה ונקייה, ניתן לשפר את האסטטיקה בו, אבל בהחלט מצבו השתפר, הפןטנציאל ברחובות הצדדיים המערביים לא מתקיים, אותי גם ביאס שהיתה הזדמנות בשיפוץ המשך רחוב התקווה מסוף השוק ללחי ולהופכו לרחוב עם חזית מסחרית, הזדמנות לצעירים וסטודנטים להתגורר בו ולשלב בו חניות, בתי קפה, גלריות ולהחיות את השכונה
בשוק וברחוב האצ"ל מלבד השיפודיות והממתקיות, יש כמה דוכנים וחנויות יחודיות בהחלט שוות, מטחנות קפה, מסעדות, כדאי לטייל עם א/נשים שמכירים את האטרקציות שבה ולא חסר בהחלט ראויות, מצבה של השכונה, השוק ורחוב האצ"ל יכול להיות נהדר עם הגעת צעירים, סטודנטים ומשפחות, בעיקר בשל אופי הבתים בשכונה של רחובות צרים, בתים דו קומתיים עם כניסה נפרדת, כאשר לקומת הקרקע יש גינה ולקומה הראשונה יש גג, היא קרובה כמעט לכל מקום, לתחנת רכבת, לנתיבי איילון וסנביץ בין הרובעים סביבה, כמובן שהשוק, רחוב האצ"ל, המרכז התרבותי ספורט שבה והקרבה לפארק דרום (אריאל שרון) הופכים אותה לנווה הצדק של הגדה המזרחית
בעשור הקרוב כנראה שהיא תעבור תהליך דומה לזה שעברו שכונת פלורנטין מתחם לבונטין החשמל (שכונת רמת השרון) מונטיפיורי ועתה שכונת נווה שאנן בתהליך, עצוב שישלמו את המחיר התושבים החלשים, מוחלשים שהם מוחלשים מבפנים וימצאו עצמם מחוץ לשכונה שיחל תהליך יזמינציה וטרנסיפיקציה מואץ לגביה

רונה 2346

New member
אתה צודק בקשר (לפחות) מסעדה אחת שביקרתי

ישבתי עם חברה במסעדה ברחוב הראשי. השעה 10 בבוקר.
בשולחן לידנו נהנו ממרק רגל חם. הבחור שאכל סיפר שקם בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר ליום עבודה בשוק.
לנו חצי מנה של חומוס/פול וכדורי פלאפל טעימים.

prizman

New member
אז קבלי עוד שתיים, למרות שלא זוכר שמות.

אחת, מול הכניסה הראשית לשוק מרח' אצ"ל אבל בצד השני של הרחוב,
מסעדה פינתית על פינת אצ"ל ומשהו.
מאכלים עיראקים נפלאים. מרק קובה ועוד. המחירים זולים כמובן.

השניה, אם נכנסים מרח' האצ"ל לשוק פונים ברח' הראשון ימינה. אחרי
40-50 מטר מצד ימין יש מסעדה שמגישה מגוון מאכלים כולל גריל. יש
להם קבב מופלא.

ויש עוד שאני לא זוכר.

עלה13

New member
בכניסה לשוק התקווה מרחוב ההגנה...

כחמישים מטר אחד מול השני, ממזרח יש מסעדה מזרחית סביב בר ראוייה שהיא ממש בתוך השוק וההוייה, הבעיה היא מוזיקה רועשת לטעמי, ממול חנות של דגים וגבינות בהחלט שווה

dw2322

New member
פתחו את קינג ג'ורג' האוניברסיטה

ביום הראשון (יום שלישי) היתה הנחה 50% על כל התפריט והיה מ-פ-ו-צ-ץ. במשך שעות לא היה שולחן אחד פנוי. אנשים עמדו בתור! (יפה מצידם שלפחות הציעו לימונדה חופשי לממתינים ומדי פעם גם נשנושים)

היה טעים
(סלמון עם פירה, הסלט דורש שיפור)

הוא ממוקם בכניסה לאוניברסיטה, היכן שהיה פעם את הקופי-טו-גו (המוצלח) ואח"כ קפה גרג (הפחות מוצלח, ושאפילו היה סגור בשבת, duh, למה? למי שגר באזור (תושבים וסטודנטים ממעונות אינשטיין שמעבר לרחוב) נוח שהוא יהיה פתוח בשבת)

למעלה