אז מה זה אוטיזם?....

ענתנוי

New member
אז מה זה אוטיזם?....

אני חוזרת שוב ושוב לאותה שאלה, כי זו התשובה היחידה לבעיה. אוטיזם זה פתרון לבעיה של עודף מידע. עודף מידע קשור לרגישות חושית גבוהה ולסביבה עתירת מידע. כולנו חיים בסביבה עתירת מידע ולכן האוטיזם הופך להיות נפוץ יותר ויותר במקום להיעלם. קיימים חמישה מודלים אפשריים של ארגון מידע, ולכן קיימים גם חמישה מודלים שונים של התנהגות: התנהגות "נורמלית" מבוססת על מודל ארגון משרדי, כמו תוכנת אופיס. התנהגות "אנשי אמצע" מבוססת על מודל ארגון גמיש, כמו ממשק של אייפון. התנהגות אופיינית לתסמונת אספרגר מבוססת על מודל ארגוני מרובד, כמו מערכת רבת-משתמשים. התנהגות אופיינית לפידידי מבוססת על מודל של רשת מחשבים, או רשת זכיינים, כמו מקדונלד - כל סניף עצמאי לחלוטין אבל יש אחידות "אובססיבית" שמבטיחה שבכל מקום בעולם תקבלו בדיוק את אותה לחמניה גרועה עם קציצה בטעם של פלסטיק.(סליחה, אני צמחונית...) התנהגות "אוטיסטית" מבוססת על ארגון מידע ברשת הקשרים, כמו האינטרנט. אין היררכיה, אין ניהול, אין שום דבר מגדיר ומכתיב תנאים. הכל פתוח וזורם וחופשי ונע לכל הכיוונים (או בכלל לא - בלי מנוע חיפוש מתאים) האפשרויות השונות קיימות אצל כולנו, אבל לכל אדם יש רק אפשרות אחת לחיות ולכל אחד יש את המודל המתאים לו ביותר. בחירה של מודל מסוים היא כמו בחירה של נחל בערוץ מסוים - היא תלויה במצב וסביבה ותנאים משתנים. כל הנחלים זורמים לים (בסוף כולנו מתים) ואין מסלולים נכונים או שגויים. אבל יש הבדל עקרוני בין המודלים השונים: מחשב עם תוכנת אופיס יכול להתחבר לרשת האינטרנט, אבל אינטרנט לא יכול להפוך למחשב בודד!!!!! אם המודל שנבחר כמודל לחיים (זהות, אישיות) מורכב יותר מהמודל הנורמלי, אין "דרך חזרה", כי מעבר ממערכת מורכבת יותר לפשוטה יותר זה פירוק, הרס, פעולה מזיקה שאת תוצאותיה אני לא צריכה לפרט כאן - תמצאו אותם בכל ספר מקצועי שמסביר איך לטפל באוטיזם ולמה אוטיזם זו לקות.....

arana1

New member
אף אחד לא יודע

בכל מקרה לא רע לנסות ולהציע מודלים שונים ולבדוק אותם מול המציאות לדעתי יש עוד מאפיין שלא הזכרת בקשר שבין אוטיזם למידע והוא סוג שונה של חיבור(והפרדה) בין האדם למידע באוטיזם האדם עצמו הוא הידיעה,ויש קשר בין העובדה הזאת לקירבה למודל הרשתי בגלל שמתוקף הזהות בין האדם לידיעה להפרדות המבוססות על מרחק וגודל (כהיררכיה של המבט) אין משמעות זו גם הסיבה שאוטיסטים לא משתמשים במידע אלא חיים אותו,מה שמוביל לקצרים הידועים עם הסביבה("אם אתה יודע משהו למה אתה לא אומר שאתה יודע" וחוסר תגובה לשאלות שהתשובה שלהן ידועה לשואל) ולנטייה לחיברות וליצירת קשר אנושי דרך שיתוף במידע במקום דרך מחוות "רגשיות" שהן לגמרי חסרות מובן ומשמעות לאוטיסט בגלל שגם הן מבוססות על הפרדה בין פנים לחוץ שגם היא היררכית מעיקרה זה קשור גם למה שהופיע כאן בשרשור אחר כנטייה למעבר חלק מצורה לצורה בגלל שטרנספורמציה "טהורה" היא חסרת תנועה כשהיא מבטאת ריבוי פנים וצורות דרך תבנית משותפת ומשתפת אחת מה שמתחבר גם לתבניותיות כתחליף לתהליכים יותר ליניארים

ענתנוי

New member
מטפורות

אני חושבת שאת מה שתיארת אפשר לסווג תחת המטפורה "כמו אינטרנט". המטפורות עצמן לא חשובות, כי מה שחשוב הוא רק להעביר את המסר. והמסר לא עובר כי מי שלא רוצה לראות לא רואה - ומי שרוצה יכול למצוא את התשובה בהמון מקומות. אני משנה מדי פעם את המטפורות, ומחזירה את הנושא שוב ושוב כי יש כל הזמן אנשים שמתנדנדים והם זקוקים לחיזוקים - כמו במקרה של פסיכיאטרים שמגיעים לבתי ספר וגני ילדים. זה הרי מובן מאליו שפסיכיאטר לא מגיע לגן ילדים כדי למצוא את אלו שסובלים ולהקל על סבלם (וכמה רופאים בכלל מתעניינים בסבל של החולים ואכפת להם ממישהו חוץ מעצמם?...) אלא כדי למצוא מוחות חדשים לניסויים "חוקיים" בתרופות חדשות. והמורים והגננות משתפים פעולה כי לאף אחד לא אכפת באמת מסבלם של הילדים אלא רק מ"התנהגות תקינה". ההורים הם היחידים שבאמת אכפת להם (וגם זה לא מובן מאליו) והם זקוקים לאמונה מאד חזקה כדי להצליח להגן על ילדיהם ועל עצמם מהרוע שסביבם.

abashel13

New member
שמעתי פעם שהרשת התחילה

משני מחשבים שחוברו יחד כדי להחליף קבצי וורד ב- U.C.L.A... ואם השמועה נכונה הרי שהרשת היא וורד מורחב... ובעולם הדימויים הפרטי שלי וורד זה כמו מחברת אז יוצא שזאת מחברת בה בעצם יכולים לכתוב ולקרוא לשמוע לראות ולהשמיע ולהיראות כל אלה שמחוברים לטכנולוגיה הזאת... זאת אומרת כלי תקשורת משותף המסנכרן ידע וצרכי קשר באופן דינמי ומתרחב... וכמו שהכל יכולים להתחבר לטכנולוגיה הזאת אפשר גם להינתק ממנה... ובכך היא ממחישה בחירות תקשורת מגוונות... וכך כתבתי בעיקר כדי לטשטש גבולות בין המודלים השונים כי הכי נראה לי שבאוטיזם יש רב ממדיות דינמית ולא לינארית בעוד ששאר המציאות היא תלת ממד סטטי עם מסלולי תנועה מעוצבים ומכווני 3 ממדים... למרבה הפלא ההתפתחות האוטיסטית בלתי ניתנת להבנה במודל התלת ממדי וכמו שברשת אני ומישהו מאזרביג'אן חולקים מחברת ונקשרים הדדית באמצעות הטכנולוגיה... מבחינת התפיסה התלת ממדית ההתרחשות היא לא מציאותית אלא וירטואלית... כשלמעשה במקום צלילים מפה לאוזן העברנו אותו חשמליים בממד שאינו נגלה בתחום 3 הממדים. זה תואם תפיסות זרימה ומתווים שאינם ניכרים ב-3 ממדים ואם כן אז הם נקלטים כצל, או ענן, או ערפל או במקרה האוטיסטי מסך/וילון/בועה/שקופה...

ענתנוי

New member
זה ההבדל בין להתחבר לרשת ולהיות רשת

"וכך כתבתי בעיקר כדי לטשטש גבולות בין המודלים השונים כי הכי נראה לי שבאוטיזם יש רב ממדיות דינמית ולא לינארית בעוד ששאר המציאות היא תלת ממד סטטי עם מסלולי תנועה מעוצבים ומכווני 3 ממדים..." ההבדל העקרוני בתפיסת המציאות הוא באמת תפיסת מושגי היסוד של זמן ומרחב. בכל שלושת "מצבי הרשת" יש רב-ממדיות דינמית ולא לינארית, אבל יש הבדלים קטנים נוספים, שמתבטאים בעיקר בתפיסת מושג הזמן. תיארתי פעם את ההבדלים עם מטפורה של שעונים.

למעלה