אז מה הייתן עושות?

Tutti86

New member
אז מה הייתן עושות?

רקע קצר: אני בקשר עם מישהו גרוש (שנתיים+) שיש לו 2 בנות, הגדולה עוד חודשיים בת 13. אני והיא חברות בפייסבוק די מזמן והיא יודעת שאני די עוקבת אחרי החשבון שלה.. (לא עוקבת בקטע של שוטר). עכשיו, לפני חודשיים בערך היא סיפרה לאבא שלה שיש לה חבר ואני קצת ידעתי לפניו, אבל לא אמרתי לו כלום. לא אמרתי כי ידעתי שהוא יהיה די בהלם ויגיד שהיא צעירה ועוד כל מיני תגובות כאלה. אמרתי לו שזה לא נורא בכלל ושהוא נראה ילד טוב (שוב לפי המידע בפייסבוק וכו') ושלא ידאג, כי באמת שלא קרה שום דבר נורא, זה לא שהם כבר הולכים להתחתן וכו'.. אני יודעת שזה די מלחיץ שהילדה הקטנה כבר עם חבר, אבל הוא באמת ממש סבבה וקצת הופתעתי מהתגובה.. אחרי בערך שבוע-שבועיים היא לא דיברה על זה וככה העניין שכח ולפי מה שהבנתי הם כבר לא היו חברים. לפני שבוע בערך ראיתי שהיא שינתה שוב סטטוס בפרופיל שלה שהיא בקשר עם XXX.. אבל שוב לא אמרתי כלום וציפיתי שהיא שוב תגיד לו את זה באיזשהו שלב. מה שלא קרה ונראה לי שלא יקרה. אז אתמול בערב ראיתי שהיא הגיבה לאיזה תמונה חדשה שהוא שם והלכתי לראות במה מדובר.... בתמונה הוא והיא מתנשקים..
ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות כי היא בכלל לא סיפרה לו כלום וגם אני לא רציתי לדבר מאחורי הגב ומצד שני זה קצת מרגיש לי לא בנוח ואני קצת בהלם מזה.. מה הייתם עושים במקרה כזה? דרך אגב אני לא יודעת אם היא סיפרה לאמא שלה.. (ותודה על קריאת המגילה)
*פתחתי גם בהורים לילדים מתבגרים*

מבחינתי

לא לספר לא להתערב הבת הזו נורמלית וטוב שהיא כזו!!! פתיחות וחום בכל התהליכים האלו רק ישאו פרי ברבות הימים הילדים שלי מספרים הכל... כולל מסקס ראשון, נתנו להם יכולת פתיחות לא שפטנו עודדנו כיוונו כשצריך היה לא כעסנו על כלום הזהרנו ממה שיש להזהיר אבל הכל בגלוי!. אנא. צאי מהחשבון שלה היא ילדה נורמלית. זה לא נכון לך. בהצלחה.

Tutti86

New member
לא אמרתי שהיא לא נורמלית או לא בסדר

ולמה את חושבת שאני צריכה לצאת מהחשבון שלה?? אני לא מתערבת בזה ולפי דעתי יש דברים שעדיף לשמור לעצמך-כמו למשל הסקס הראשון

אז אנחנו חלוקות וזה בסדר גמור.../images/Emo9.gif

שאלת לדעתנו- השבתי את יכולה לחלוק על דעתי , זה מקובל.

dify

New member
היא יודעת שאת עוקבת, נכון?

והיא יודעת שאת בת הזוג של האב, נכון? אז האם היא לא יודעת בהכרח שזה אומר שגם האבא יודע? יתכן שהיא אפילו חושבת שבעצם היא לא צריכה לספר לו כי אם את יודעת אז ברור שהוא יודע? והוא לא בפייסבוק שלה? אם היא שמה תמונה ציבורית, זאת אומרת שהיא לא מסתירה ולא מפחדת שיגלו, אז אני בעד לדבר איתו ככה בכללי, ולעודד אותו, באופן כללי, להתעניין בחיי הילדה, מה חדש, מה קורה, שיתעניין. תני לה לבחור אם לספר לו. אבל שתהיה לה הזדמנות, תעודדי אותו להתעניין בחייה :)

Tutti86

New member
תודה על התגובה

האבא לא בפייסבוק והיא יודעת שאני לא אספר לו .. אז זה לא אומר כלום. נראה לי שאני אשאל אותו שוב אם משהו חדש איתה וכו'.. נראה אם זה יתגלגל משם.

מהי מידת הקרבה ביניכן?

העובדה שאתן חברות בפייסבוק, אומרת לי שכנראה יש בניכן קשר טוב. האם כך? מי יזם את החברות בפייסבוק? האם את גרה עם האב והאם הבנות גרות איתכם? הכוונה שלי היא האם את מתפקדת כאם? האם אתן משוחחות על נושאים שונים? האם יש אפשרות שתוכלי לדבר איתה על החבר, לדבר על נושאים שהם נושאי אם-בת? אם אתן משוחחות, תוכלי לשאול אותה על ההסתרה מהאב. לברר איתה האם היא מצפה שאת תשמרי על הסיפור או מצפה שתדברי איתו. מה יקרה ליחסים שלך עם הגבר כאשר הוא יגלה שאת יודעת דברים על בתו ומסתירה ממנו? האם הוא מצפה ממך לתפקד כאם לילדה? שאלתי הרבה שאלות, אולי התשובות לשאלות יתנו לך כיוון פעולה או אי פעולה. אם תרצי עצות - יותר מידע יעזור לתת עצות טובות יותר. כל טוב

Tutti86

New member
חלק מהתשובות

היא יזמה את החברות בפייסבוק. אנחנו לא גרים ביחד, אני שם בעיקר בסופי שבוע. הבנות חלק מהימים אצלו וחלק אצל האמא ושבתות לסירוגין. אני והיא בקשר די סביר, לפעמים עוזרת לה בשיעורים. אני מניחה שהוא היה רוצה שאספר לו אבל אני מרגישה שמצד שני היא לא רוצה שאספר ואני לא רוצה להכנס בניהם. מקווה שזה קצת יותר מידע

יפה

זה שהיא יזמה את החברות מראה על קשר טב ביניכן. אולי היא משתמשת בך (אל תקחי זאת במובן שלילי) כדי לתווך בינה לבין אבא שלה. נסי לדבר איתה ולשאול מה דעתה לגבי כך שאת תספרי לאב על החבר. אולי היא מפחדת מתגובתו וזה מניסיון כמו שכתבת. במצב כזה - אם את מספרת ומרגיעה אותו לפני שהוא מגיב אליה - היא הרוויחה מכך שגם היא לא צריכה להסתיר מאבא וגם לא לחטוף תגובה חזקה מדי. אם היא לא רוצה שתספרי - אל תספרי אך גם תבטלי את החברות בפייסבוק, כדי שלא תדעי ולא תהיי במצב שאת מסתירה ממנו. אלא, אם כן את יודעת שהוא יקבל בהבנה את זה שאת לא מספרת לו.

אשת רשת

New member
דברי איתה את , בין יתר הדברים

תגידי לה שכדאי שהיא תספר לאבא שלה שיש לה חבר. נשמע שאתן בקשר טוב אם אתן חברות בפייסבוק, הסבירי לה מה המשמעות של המידע שהיא מוסרת ואיך זה מצטייר בעיני מי שרואה את התמונות שלה.

מרגיש לי לא נח מכמה סיבות.

מה שאני כותבת הוא בעיקר מהבטן, לא חשבתי לעומק. 1. יתכן והיא לא מודעת לכך שאת רואה את הכל. כל נושא הפרטיות ברשת לא פשוט לילדים. הם לא תמיד במודעות מלאה למי רואה מה. 2. לא נראה לי נכון שהיא משתמשת בך כצינור להעברת מסרים שקשה לה להעביר לאבא. זה לא פייר לשים אותך במקום הזה. את זה צריך לשקף לה. 3. לא נראה לי נכון מבחינת הקשר שלך איתו שאת מסתירה ממנו דברים במתכוון. 4. בדומה לעצתה של אשת רשת, כדאי לדבר עם הילדה על הפצת תמונות ברשת, על פרטיות ועל איך נראים הדברים. "תמונה אחת שווה מאלף מילים" אבל לפעמים היא אומרת את מה שלא נרצה להגיד.

שנאנא

New member
יותר מידי חופש לילדים

אני חושבת שבתור הורים לפעמים אנחנו נותנים יותר מידי קרדיט לילדים ופחות מידי גבולות הוא האבא ומגיע לו לדעת, סליחה, חובתו לדעת מה הבת שלו עושה ועם מי היא מתרועעת. בכדי שהוא יוכל להיות שם בישבילה, להנחות אותה, להגן עליה, להזהיר אותה והכי חשוב במיוחד בגיל ההתבגרות לחנך אותה. הטרנד הזה של להיות הורים חדשים ולא מעורבים עושה יותר נזק מתועלת. האם הטכנולוגיה הכהתה את החושים שלנו? האם הפכנו ליותר מידי מתירנים ? היכן האינסטיקטים והערכים ההורים שלנו? ולמה פתאום ניהיה מצב שאנחנו "מתחשבים " בילדים? האבא גרוש מאישתו אך בהחלט חייב להמשיך לשמש לביתו אב מחנך מעורב מגן ואוהב במשרה מלאה. בעקבות הגירושים הסטטוס שלו לגבי הילדים לא השתנה . שתפי את האב והראי לו את דף הפייס בוק.

נומלה

New member
דרמה איטלקית עשית מזה

"הוא האבא חובתו לדעת מה הבת שלו עושה ועם מי היא מתרועעת. בכדי שהוא יוכל להיות שם בישבילה, להנחות אותה, להגן עליה, להזהיר אותה והכי חשוב במיוחד בגיל ההתבגרות לחנך אותה." אפשר לחשוב מה קרה! כולה ילדה בת 14 התנשקה עם החבר שלה.

שנאנא

New member
בגלל כמוך הן בורחות והופכות שפחות מין

שום דרמה איטלקית אין להקל ראש אז מה שזאת רק נשיקה רק נשיקה אז מה רע שהאבא ידע למה להסתיר ולשקר זה מתחיל שם ומי יודע איפה זה נגמר עדיף להיות עם אצבע על הדופק מאשר לדפוק את הראש אחר כך ואם זאת לא כזאת דרמה אז למה צריך כל כך הרבה יעוץ אתם הדרמה

נומלה

New member
לא הגזמת בכלל ../images/Emo4.gif

שטויות במיץ עגבניות.לא צריך כל כך הרבה יעוץ ולא צריך לשכוח כל כך מהר את הנעורים. נערה בת 13 לא מתיעצת עם אבא שלה לפני כל נשיקה. ועוד חידוש מרעיש: התנשקות עם החבר לא גורמת לאף אחת לברוח וליהפך לשפחת מין. נו באמת קצת קשר למציאות.

b o t t e n

New member
פעם לא היה פייסבוק והתנשקו גם בגיל 13

וההורים לא ידעו מכלום.

למעלה