אז מה היה לנו...

לשד

New member
אז מה היה לנו...

יום שישי אחה"צ באשרד כן| דניאל סאיסקי עם טיסן ה F3A היפה שיותר שיש כיום בעולם - פשוט דוגמן צמרת (בתמונה)
יוחאי תל (מלווה במנהל האישי) בא להתאמן לקראת עונת התחרויות הקרובה. מי שלא יודע יוחאי הוא אלוף הארץ במחלקת בכירים. שרואים אותו מטיס מבינים למה...
ירון קוריאת בא עם ה ZEN 120 ל להתאמן לקראת עונת התחרויות הקרובה. על ה ZEN שלו יש מנוע בולי-ווברה 120 עם שני פלאגים. מי שלא שמע את המנוע הנ"ל בפעולה מפסיד
עומר בן ה 7 ממשיך להרשים וממשיך לא להקשיב לאבא שלו
עודד גבריאל תורן במנועיית "היה-מנוע?"
אליעז שיינצט, בא, ראה, נדלק, קנה גרובי ומתחיל להתאמן. בתחרות הבאה הוא כבר יככב...
לשד גוניור משוטט עם המצלמה... ועוד אורחים שאנו לא מכירים באים להסתכל והעביר שישי אחה"צ של סטלבט על הדשא עם קפה וצחוקים לרוב... בברכה עמרם

לשד

New member
סדרת תמונות של אורי לשד גוניור...

הוא בחר לקרוא לה: "ממריאים" (הוא גם קבע את סדר התמונות)

yamaym

New member
אז הגיע הזמן..

להחליף את המדבקה שעל הטיסן.....ל 160DZ.. שבוע טוב..

לשד

New member
בד"ח המראה...

הבד"ח בשיטת A.B.C.D.E.F.G הישנה והטובה...

שאלה לעמרם

הכן הטיסן של דניאל הוא אחד מהטיסנים היפים והמרשימים שראיתי מטיסני ה F3A. עמרם קיימת איזה שהי מדיניות לעבור לטיסני F3A חשמליים (עקב ביצועים/שקט/אחר)? ביום שישי ביקרתי באשרד וראיתי שני טיסני F3A מחושמליים ומדוגמים(אחד מהם של אבירם) שבת שלום בני

לשד

New member
אין מדיניות יש מציאות...

יותר ויותר טיסנאי F3A עוברים לחשמלי. הקריטריונים נשארו אותו דבר מבחינת רעש ומשקל. תתפלא לשמוע כי גם החשמליים מגיעים קרוב למגבלת הרעש בגלל הפרופלור האדיר שלהם 22X10 עוד מגבלה היא מקס 24V. אין ספק שטיסנאי ה F3A במגמת מעבר לחשמלים ויותר ויותר כאלה נראים באליפויות. באליפות אירופה האחרונה מקום שלישי ושני היו חשמליים. הטיסן שראית אצל אבירם הוא ה אנג'ל החשמלי שבאופן אישי לקח מקום שלישי נהוג בידי סבסטיאנו סלווסטרי מאיטליה. מקום ראשון לקח קריסטוף פייסנט-לרו הצרפתי עדיין עם ה YS160DZ הישן והאמתני. בכלל לא כלכך חשוב במה קריסטוף משתמש כי הוא פשוט עילוי וגם עם יטיס עם מנוע גומי הוא יעבור את כולם. בנתיים להטיס טיסן חשמלי ברמה כזו עם מצברים כפי שראיתי אצל אבירם ובקרים של 150A די יקר עם כל הציוד, הבלנסרים והמטענים זה עסק יקר - יקר מאד. מתוך חישוב עלות דלק ואורך חיים של מנוע דלק לעומת אורך חיים של מצבר טיסת F3A של 10 דקות בדלק עולה בערך 12 שח בעוד שטיסה חשמלית נכון להיום עולה בערך 30שח. עלות הציוד ובמיוחד המצברים הם בירידה ולכן ללא ירחק הזמן בו העלויות ישתוו. לגבי אופייני הטיסה הטיסן החשמלי ניחן בתכונות מעולות שאין לטיסן דלק. הוא טס יחסית לאט ובגלל גודל העצום של הפרופלור ניחן ביכולות התנגדות/בלימה והאצה עצומות. מי שעוקב קצת באינטרנט יודע יש "מלחמת עולם" של יצרני מנועי הדלק ויצרני הדלק בתעשיה החשמלית. במקביל אני יכול לספר שכחבר ה SUB-comity של ארגון ה FAI אני יכול להגיד כי גם שם יש מלחמת עולם על שינו חוקת ה F3A בה מנסים יצרני החשמלים לקצר את סדרות האווירובטיות כדי להקל על הבעיה שלהם לספק אנרגיה לסדרה ארוכה של 25 תרגילים - 10 דקות וכן לשנות את הסדרות שיהיו בהם יותר אלמנטים של וורטיקלים בזוויות חדות כי בוורטיקלים מעלה ובמיוחד למטה הטיסנים החשמליים שמים את טיסני הדלק בכיס הקטן. מקווה הצלחתי להאיר טיפה את הנושא... בברכה עמרם

לשד

New member
עוד נקודה חשובה בעניין זה...

ויש לה זווית ישראלית. השוני בין סגנונות הטיסנים אופייני הטיסה הרעש וההתרשמות מציבים בעיה חמורה לשופטים בתחרויות. שופטים הינם לרוב טיסנאים וכאשר הינם רואים את הסדרה מבוצעת עלידי טיסן שני מטר חשמלי וכאשר הם רואים טיסן ששוקל 5 קילו מבצע אנך 90 מעלות באורך 150 מטר כלפי מטה ויורד כמו בלון בלי האיץ - הם פשוט מתמוגגים. סף רמת הניקוד לטיסנים חשמליים בפועל גבוהה יותר מטיסני דלק. באליפות העולם הקרובה בימי ההכנה יעברו השופטים ובניהם ידידנו גדעון סדנא מיוחדת בעניין כדי לדעת איך להתעלם מהטכנולוגיה ולהתייחס רק לפרמטרי הטיסה קרי - דיוק, חינניות, ומיקום. לסיכום: בחודש מרץ מגיע לארץ ידידי מריו קורמן שהוא הנשיא והמנהל הכללי של אליפות העולם הקרובה ב F3A בארגנטינה. אולי נארגן עימו מפגש פורום שיספר לכולם איך מכינים אליפות כזו ואת כל השיקולים הכרוכים בעניין... בברכה עמרם

Get This

New member
אני מצטער להגיד את זה אבל....

שבוע הבא אני אצלם את חבר שלי מחרבן (סליחה על הביטוי) ויעלה תמונות לפורום... ועכשיו ברצינות,התמונה "ריקון עודפים" לא צריכה לעניין אף אחד ובטח שלא את חברי הפורום. לא רוצה ליצור פה שום וויכוח ,אבל זה באמת לא היה במקום. אני אישית אשמח לראות של טיסנים כאלה באוויר ולא כתצוגה קרקעית כמו כל שבוע..(ביקורת בונה!). שבוע נעים!

לשד

New member
לצלם אותם באוויר זה לטעמי די משעמם

תבוא לאשרד יום שישי או שבת תראה את הטיסנים האלה עושים סדרת P07 - זה יפה... זו אומנות לשמה... רואים פה בפורום אין ספור תמונות של טיסנים באוויר שאותי באופן אישי לא ממש מעניינות אבל אני מכבד ומוקיר את אלה שנהנים לצלם אותם באוויר ולהציג אותם כל שבוע מחדש ... לא מתאים למישהוא? ממש לא חובה.... בברכה עמרם

למעלה