אז מה היה לנו ?

shamon51

New member
מקרה ראשון

במלחמת המפרץ הראשונה הסבירו לי שסאדם ניצח כי הוא החזיק מעמד ולא נכנע לארה"ב וזה למרות שיותר מחצי מהצבא שלו הושמד וגם תשתיות רבות אז מה? ניצחון או הפסד?

ורד9

New member
../images/Emo45.gifניצחון=הישג

היו הישגים במלחמה הזאת למרות שהיו גם הפסדים

sneakers

New member
ניצחון או הפסד???

1. החטופים לא הוחזרו 2. החיזבאללה לא הוכרע 3. כושר ההרתעה של צה"ל נחלש 158 חללים השם יקום דמם. אולמרט עדיין ראש ממשלה הליצן עם השפם מההסתדרות עדיין שר ביטחון - אם זה לא היה כ"כ עצוב זה היה יכול להיות מצחיק מאד הרמטכ"ל עדיין...... רמטכ"ל המלחמה הבאה בפתח אז עוד ניצחון כזה ואבוי לנו

אלעד2

New member
וחתימה:

נראה לי שיש בה תמרון אקרובטי שבחיים לא הייתי מצליח לעשות

shamon51

New member
מנצח או טיפש?

במלחמה הזו נהרסה חצי לבנון מתו 1000 אזרחים וכ 500 חיזבאללה המלחמה התנהלה מתוך בתים תוך שימוש באזרחים כמגינים. הישגים מופלאים? ניצחון ? מי שמוכן להקריב את חיי אזרחי המדינה ושלמותה הוא גיבור (נאסראללה) ? תעזרו לי = אני בטח מפספס משו

yommi

New member
עוד סטיקר מבריק

על משקל "אנחנו ננצח"
גם תיקו היא תוצאה מכובדת

כי19

New member
היו פה ושם נצחונות .אבל בגדול במשך

כל ימי הפעילות האוירית והיבשתית של צה"ל מיום ליום רק הלך וגדל מספר הקטיושות שנורו לישראל. בטוח שפגענו בכוח של החיזבאללה והם היו בכלל מופתעים מעוצמת התגובה שלישראל. יש להתיחס לצחוק הפסיכולוגי שהחיזבאללה הצליח לעשות מצהל.שיומיים אחרי הכרזת בינתבאל בידיינו הוכיח חיזבאללה נוכחות חזקה בשטח,וכך קרה כמעט בכל המקומות שצהל הגיע אליהם. אין ספק שהממשלה אשמה בכשלון,משון שלא נתנה לצהל הוראות ברורות ופעלה מתוך הססנות גבוהה.אולי כבר היה עדיף לא לצאת למערכה כזאת.בשביל מה צריך להושיב חודש מליון אזרחים במקלטים,פלוס מליארדים הפסדים למשק,וגם לא לנצל את המצב כדאי להיכנס כמה שיותר עמוק וליצור מגע עם הלוחמים בכדי להשמיד אותם? סתם נתנו ימים שלמים לטנקים לעמנוד במקומות מסויימים בכדי שיוכלו לטווח בהם את הנ"ט שלהם? יש צורך דחוך בוועדה רצינית חוקרת שתגיש בפני העם את תוצאות הפרדוקסים הרבים.

yommi

New member
לדעתי הכשל העיקרי הוא של צה"ל

הפוליטיקאים אכן היו חסרי נסיון ולכן האמינו להבטחות חסרות השחר של ראשי הצבא צה"ל הבטיח נצחון תוך שעות בודדות, מקסימום ימים. עם הבטחות כאלה גם אני הייתי יוצא למלחמה, ואם מדובר בניצחון תוך שעות או ימים, הרי שמצב הימ"חים של המילואימניקים אינו רלוונטי, וגם העורף אמור לשלם מחיר נסבל. מלכוד נוסף: אם עניר פרץ או אולמרט היו דוחים את המלצות הצבא למלחמה כוללת, היתה קמה צעקה גדולה "שלא נתנו לצה"ל לנצח" - אף אחד לא היה יכול לשער את המחיר של "לתת לצה"ל לנצח", כל שבכל מקרה הפוליטיקאים היו משלמים את המחיר.

מספיק היה לראות את הפרצוף של

נסראללה לפני ואחרי, כדי להבין שלהפסיד לא הפסדנו. נהרגו לפי ההערכות כמעט 600 לוחמי חיזבאללה וגם נפצעו נוספים. אם נכונות ההערכות שגודלו של הארגון כ-1500 איש, אז מדובר בכמעט מחצית ממנו. תחשבו שחיזבאללה היה מחסל מחצית מצה"ל (כולו ולא המעטים שהשתתפו בלוחמה). החורבן בלבנון - הן לתשתית האזרחית והן לתשתיות של הארגון - הן עצומות.אין ספק שחיזבאללה יחשוב פעמיים לפני שיקח יוזמה נוספת כזאת. וחוץ מזה,עושה רושם שמטרות הפעולה האמיתיות - לשנות את המצב בדרום לבנון - יושגו, לפחות חלקית. ועדיין, עושה רושם שהמלחמה הזאת נוהלה באופן מבולבל ושלומיאלי, מכל בחינה אפשרית, וללא מוכנות של ממש לאיומים וליכולתו של האויב.דברים אלו יצטרכו להיבדק ביסודיות, וטוב שהדבר התגלה במוקדם ולא במועד מאוחר יותר.

shamon51

New member
מקרה נוסף

הפלשתינאים נלחמים בישראל כבר 100 שנה ברחו למחנות פליטים - נצחון או הפסד ? עשרות אלפי הרוגים - נצחון או הפסד ? מקבצי נדבות של סיוע מהאום ואחרים - נצחון או הפסד ? שלטון כנופיות של כל דאלים גבר - נצחון או הפסד ? מדינה, ריבונות = נאדא - נצחון או הפסד ? חינוך ילדיהם להיות שהידים - נצחון או הפסד ? רמת חיים בקרשים ופיגור תרבותי - נצחון או הפסד ?

shamon51

New member
מקרה נוסף

הפלשתינאים נאבקים בנו כבר 10 שנה ברחו למחנות פליטים - נצחון או הפסד ? חיים על נדבות וסיוע האום - נצחון או הפסד ? עשרות אלפי הרוגים - נצחון או הפסד ? חינוך ילדיהם להיות שהידים = נצחון או הפסד ? ריבונות, מדינה = נאדא - נצחון או הפסד ? שלטון כנופיות של חמושים - נצחון או הפסד ?

shamon51

New member
מקרה סוריה

מנהיג מגוחך - נצחון? הפסד? מדינה ללא כל הישגים - תרבות ? תעשיה? מה יש להם להראות שלטון עריץ - נצחון? הפסד? סחר בסמים (בעמק הבקעה) - נצחון? הפסד? רצח מנהיגים (חרירי) - נצחון? הפסד?

כי19

New member
יש לו נסיגות בכתב,משום שחזר מכוונתו

לחטוך מלכתחילה חיילים. בטח יש לו גם שוליים נסוגים. בטח הכתב הוא על רמה ויותר אנליטי. מה דעתכם מסכימים?

למעלה