אז מה היה לנו?

יערית

New member
אז מה היה לנו?

פעם בגדו בחדרי חדרים, זה היה מוקצה, חס וחסה מלהשמיע שמישהו נבגד בוגד בוגדת או נבגדה. האינטרנט פתח "לנו" עולם<מלא "דבש"> של פורומים "אהבות אסורות", אתרי הכרויות שבהם נשואים משיגים נשים במסווה של פרודים או רחמנא ליצלן גרושים וכו'. אז כולנו יודעים שיש בגידות ולבגידות יש הרבה פנים או קייייייייייייייייייייייייייייייייי, עכשו צריך לתת לזה גם גושפנקא בתוכנית בידור צחוק מעבודה, ערב שלם מוקדש כמעט כולו לבגידות מול קהל מעורב, צעיר מאד עד מבוגר מאד וכולם צוחקייייייייייייייייייייייייייייייייייים. מקובל לא? אנחנו בעולם שונה יערית, תתעוררי יא זקנה בלה, זה מאד מקובל ומי שלא בוגד או נבגד משמא הוא לא IN או בכלל לא נחשב, כי הלא כולם בוגדים בכולם, מועדונים על גבי מועדונים מקבלים גברים ונשים שנטשו חיים בשביל לטעום אחרת<או ננטשו> בחיים אם על חשבון הנוכח(ית) או על חשבון העתידי(ת). בקיצור- נגעלתי מההומור על בגידות ומהחברה הישראלית שהולכת ונעשית הרבה הרבה יותר גרועה ממה שבעבר חשבו על האמריקאים או הארופאים. ואני כלל לא מתחסדת, אך יש גבול לאן שמובילים את הדור שגדל בצל הומור שהוא כלל לא הומור, אלא אות קין לחברה הישראלית שלנו.

אני בשוק! ../images/Emo2.gif

זה מה שה-יערית עושה ביום א' במקום לקפצץ במסיבות?
אז מה בדיוק מגעיל אותך בבגידות? את יודעת שבגידה זה מושג רחב... אז אל לנו לשפוט אחרים. ורק ביננו, זה לא שיש יותר בגידות מפעם. פשוט פעם, ידעו לעשות את זה ב"קלאסה". בגדו, אבל לא עשו כ"כ הרבה רעש! לילה טוב

לא חושב שההומור זאת הבעיה כאן...

הבעיה הרבה יותר מורכבת, אכן עצוב שכך הם פני הדברים, אבל הבגידות מקבלות לגיטימציה לא בתוכניות הבידור אלה בכל התוכניות, מתי לאחרונה ראית סדרה כלשהי שאין בה בוגדים/נבגדים, סרט, ספר, משהו, החשיפה הכל כך גדולה, והקלות שניתן בעידן הנוכחי (אינטרנט, סלולרי, ומה לא בעצם) לבגוד, הפכה את הבגידות לעניין נורמטיבי. אכן עצוב, אפילו עצוב מאוד, אבל אם כבר עצוב אז לפחות לצחוק על זה
אכן אות קין לחברה ולנורמות... ולמרות זאת ניתן להסתכל על הכל בהומור, הומור זאת גם דרך התמודדות, וגם דרך להעביר ביקורת על החברה. הנה עובדה שזה גרם לך...
לילה טוב.

לדעתי

נושא הבגידות לא מקבל לגיטימציה מיוחדת בטלוויזיה באופן כללי. הנושא הזה עולה שם בדיוק כמו עוד הרבה נושאים אחרים מחיי היומיום,אצלנו פה הוא רלוונטי.ולכן גם עלה הפוסט של היערנית שלנו. כותבי הסדרות והסרטים למיניהם משקפים את המציאות פחות או יותר בכל מיני נושאים. אבל הסיבה העיקרית להכנסת נושא הבגידה לעלילה כלשהי במדיה היא בעיקרה כדי לתת טוויסט מותח,רווי יצרים,מתחים,מריבות,תככים,נקמות,ועוד כהנה וכהנה. שם עושים את זה בשביל לעורר עיניין בצופים ובשביל הרייטינג. ואצלכם ?

ממש לא החברה הישראלית...

אנחנו אפילו לא פסיק קטן בכלל החברה העולמית, למרות שלפעמים אנחנו נוטים לחשוב שהמצאנו את הגלגל. איך אמר וצדק הפסימי - פעם הכל היה בשקט... פעם השתינו בפינה חשוכה כשיצאו מפאב - היום משתינים באמצע הכביש. אבל רק שתדעי שיש גם כאלה שלא מתלהבים מבגידות - סר אלכס בדרך להעיף את וויין רוני ואחת הסיבות היא בגידה של האחרון... מה לעשות? אני עדיין חי את השבת האחרונה.

NoaModiin

New member
לסנן יעריתוש, לסנן !!

נכון שהדור שלנו נחשף לתוכניות וסרטים שבהם הבגידות הם הנושאים הכי פקנטיים, אבל עדיין זה לא נותן להם גושפנקה. ונכון שלצחוק על בגידות זה דוחה בעינייך (וגם בעיני) אבל זה עדיין לא הופך את זה למקובל או לגיטימי. לשמחתי הילדים שלי לא מתים על תוכניות הבידור הרדודות האלה, לצערי הם כן נחשפים להרבה תוכניות אחרות שבהם המוסר אינו במעלה הראשונה. ועדיין- הדיבורים על הנושא והצחוקים, לא הופכים את זה ללגיטימי בעיניי בן הזוג.

בהמשך לדבריו של באח"מ מעלי

להשתין ברחוב זה עוד מתון משתינים מהמקפצה, ועוד בקשת, ואז רצים לספר לכל העולם ואחותו למה המים הצהובים
זה בערך כמו להגיד ש"פעם היו פחות מקרים של הטרדה מינית", כשיותר נכון לומר שפעם סגרו את העניין בשקט והיום זה מרוח על השער של כל עיתון באותיות בולד בצירוף תמונות אימאג' בנק כמו כל דבר אחר, התקשורת אשמה, ולא משנה אם זה שחור על גבי לבן או תוצרת של קשקשת ברשת
פעם גם היינו מתפדחים לספר שפילחנו שוקו ולחמנייה מהמכולת - היום זה סוג של ספורט אתגרי אצל בני הנוער פשוט נהיה טרנדי לעשות את מה שאסור, ולא משנה באיזה תחום. סוג של גאוות ג'ובניקים, ה'קרבי' הוא הפראייר... בגידות - כמו כל מעשה שקרי ופוגע אחר - זה נבזי, זה נאלח, וזה בעיקר כואב אבל זה תלוי אך ורק בנו אם ניתן לזה במה או לא קסטילית מצחיקילית, תתחילי לשתות חלב חם לפני השינה xoxo

../images/Emo45.gif

אפשר לדבר עם ילד ארוכות על למה אסור לשקר, לספר לו סיפורים שזה מוסר ההשכל שלהם, להטיף לו בגנות השקרים. בסופו של דבר, כשהטלפון יצלצל ותגידי לו "תגיד שאני לא בבית", או כשתכנסו לאיזשהו אתר ותגידי לו שיגיד שהוא רק בין 5 - הוא ילמד יותר מאשר מכל הטפה חינוכית. אותו הדבר לגבי בגידות - אנחנו יכולים להרחיק את הילדים שלנו מתכניות לא מוסריות ולדבר איתם עד מחרתיים על מוסר. בושרה התחתונה הם יקלטו האם ההורה שלהם הוא אדם מוסרי. גם אם בגיל הנעורים הם יתנסו בדברים שונים, אולי גם פחות מוסריים, בסופו של דבר סביר להניח שהם יגדלו להיות אנשים מוסריים. אם יקלטו שההורה שלהם פועל לפי 'אחד בפה אחד בלב', הם כבר יסיקו את המסקנות שלהם לגבי מה מותר ומה אסור.

שכחת את ביבי ../images/Emo104.gif../images/Emo3.gif

ואת הקיפוח העדתי
אני בתור אמא - ואשה בכל רמח איבריה אף פעם לא אשמה בכלום
ובכל זאת תמיד מוצאת את עצמי ישנה בצד הרטוב....
תעלומה

לרגע חייכתי....

ואז הבנתי! אויששששש מי נותן להם להתקרב למיטה בכלל? ואת אמא, האשמה מובנית בתפקיד !

rrredshay

New member
את תמיד יכולה להתייחס לזה כמו...

אל הבדיחות של YE שחורות, כואבות, פוגעות בנקודה רגישה... אבל מאוד מצחיקות... מה המשפט האחרון ביומן של אנה פרנק? שניה, דופקים בדלת...

Rtitan

New member
רואים שלא קראת את היומן שלה עד הסוף.

המשפט היה ״שניה דופקים בדלת - זה בטח ה-take away..."

rrredshay

New member
../images/Emo6.gif

או, עוד פעם החומר מהקופי שופ הזה גורם לי לדמיין דפיקות בדלת.....

Rtitan

New member
זה יכול להתדרדר מהר מאד ../images/Emo6.gif

אם מכניסים את השכנה - כריסטיאן פ. - לכאן...

למעלה