אז מה היה לנו?

אז מה היה לנו?../images/Emo6.gif

פסטיבל הכליזמרים הסתיים לו. אחרוני האורחים והמטיילים נטשו כבר את עיר הפרות והתמהונים, ואז...ואז אתה קם בבוקר,שוב לריח הזה של השלווה והשקט,עוד מעט יעלה האיש הישיש העירה לטיול קצרצר,אחחחחחח...לפגוש את הצפתיים, לומר בוקר טוב , להסתכל קצת על הנוף. מה צריך יותר מזה? ובמיוחד אחרי הלחץ של פסטיבל הכליזמרים.פתאום השקט המוכר הזה. פתאום יש מקום חניה בשפע
כששואלים אותי למה אני לא יוצא לטייל למרכז,אני עונה שהטיול הכי טוב זה לקפוץ לרבע שעה העירה, לבדוק דואר,לשתות קפה ולחזור בחזרה לחורבה שלי:))) ושלא תחשבו חלילה שאנחנו לא מעונינים באורחים! נהפוך הוא! הצפתיים אוהבים אורחים.אבל צפת האמיתית היא צפת שקטה וריקה
ובבוקר שכזה נזכר האיש הישיש בימים עברו...בניגונים...אולי דווקא בניגון שקט "ק´ה אכסוף" של חסידי קרלין. מספרים שר´ אהרון הגדול מקרלין הלחין אותו. בכלל הניגונים של חסידי קרלין זה משו מיוחד במינו. יש להם צבע מיוחד. בפסטיבל באחד הימים ניגנו את הניגון. ראיתי איש מבוגר שמחה דימעה,אולי הוא נזכר בימים עברו. בוקר טוב לכולם:)))

פראזניק

New member
גם לי מותר? ../images/Emo13.gif

הזמר "אדיר איום ונורא", מזמירות מוצאי שבת, הוא אחד הניגונים המרגשים והיפים שבין ניגוני אנ"ש. על מקורו כמה גרסאות, המקובלת ביניהם מספרת על אחד מאנ"ש שנסע באניה, הוא היה היהודי היחיד על האניה ושאר הגוים שבה התגרו והתאנו אליו. היות ורבינו אומר שע"י הניגון של האויב אפשר לנצחו, הוא האזין לניגון ששרו ושר אותו. וזה הניגון, ניגון רומני משהו ויפה מאד. איכות ההקלטה שהבאתי לא משו משו, אבל זה היה יותר טוב, בע"ה אעלה גירסה איכותית יותר. הביצוע שבכאן הוא ביצועו של עקיבא חורין (או בן חורין) מתוך הקלטת "בני עליה", ביצוע יפה מאד. אדיר איום ונורא

גם אני הייתי

בחג הכלייזמרים בצפת. גם את ישראל זהר וגם מירל רזניק, ועוד בכיכרות ובמות שונות בלי שאני יודע את שמם. >אתאיסט תוהה איך זה איש ממנהיגי הפורום הצפתים לא זיהה אותו בין החוגגים, והרי אני האתאיסט היחידי עם כיפה שחורה, זקן גדול וציצית צמר! <

קשה אתאיסט

לזהות בתוך קהל גדול של אנשים חבר בפורום:) הכי טוב זה לגשת להבא אלי אין ממה להתבייש:))))

ראית את איש ואמא שלו מנגנים?

אם כן - חבל שלא ניגשת אלינו. היינו שמחים מאוד להכיר אותך

לא ראיתי אתכם

וחבל . לא ידעתי שמוטי זה בעצם דב . חיפשתי בתוכניה מוטי ולא הופיע שם שום מוטי , אז הלכתי להופעות של ישראל זהר , הלויים , שלישיית הכלייזמרים , ושמואל אחיעזר . באמצע היתה גם חבורת זמר שאני לא זוכר את שמה . אם מאפשר בהזדמנות זו קצת ביקורת - חבל שרק כשכבר היינו בדרך לצפת פירסמתם כאן שמוטי הוא בעצם דוב ושהוא מופיע בגן הקסום . הייתם צריכים לעשות את זה הרבה הרבה לפני השישי לחודש כדי שכולנו נדע בדיוק לאיפה להגיע . שאר הכלייזמרים לא היו משהו , הכלייזמר האורגינלי דוגמת ר´ מורדכי שלנו די נעלם מהאופק ולמרות שראש העיר הבטיח בראיון רדיו ביום פתיחת הפסטיבל שיש בו חזרה למופעי כלייזמר נטו - הבטחתו לא מומשה . בין מי שאני ראיתי היה את להקת הלויים (בתוכניה כתוב שהם מלוס אנג´לס - לא דובים ולא יער) . הם להקה שמנגנת שירים חסידיים . לא כלייזמרים . אחר כך ראינו את שלישיית הכלייזמרים - סילחו לי על הביטוי אבל הם ממש חפרים . שלישיה שלא התאמנה לפני זה לקראת המופע , היה נדמה שהם בכלל לא מכירים אחד את השני . אחר כך ראינו את חבורת הזמר שאני לא זוכר איך קוראים לה . דווקא שרו יפה מאוד אבל מה לעשות . זה לא כלייזמרים . בכל אופן דווקא נהנתי מהשירה ונשארתי שם הרבה זמן . אחר כך קפצנו לישראל זוהר . הוא הופיע במעיין הרדום . תמיד הוא מופיע שם ויודע להלהיב את הקהל . הוא אמן אמיתי ומנגן במקצועיות רבה . אבל אני אישית לא מתלהב ממנו . עיקר הנגינה אצלו מושמעת מקלטת ובכלל נראה שהוא בעצם נגן בפילהרמונית שמוסיקת הכלייזמרים מנוגנת אצלו מהקלרניט . אבל לא מתוך הנשמה . מי שבאת אהבתי זה שמואל אחיעזר - אמן אמיתי , מנגן מתוך הלב ומתוך הנשמה . חבל שנתנו לו את הכיכר הקטנה ההיא שאני לא זוכר את שמה כי המון אנשים הצטופפו כדי לשמוע אותו מנגן ניגוני כלייזמר עתיקים וקלאסיים . סך הכל זו חוויה גדולה ומי שלא היה שם פשוט מפסיד . פוגשים שם את כל העולם ואחותו . אי אפשר ללכת שם מטר בלי לפגוש מישהו שלמד איתך בתיכון , מזדנב תחת שלשה ארבעה ילדים . קטעים ... ואם כבר נסחפתי לרשימה ארוכה שכזו - עוד מילה בקשר לאוכל - משטרת צפת לא פיקחה מספיק על הנושא הזה . אני דווקא בניגוד להרגלי התלהבתי מהרעיון לאכול אוכל צפתי . כזה שנשות צפת מוציאות מהבית ומוכרות בסימטאות . אכלתי מין כזו לחמניה מטוגנת עם ביצה וירקות . חבל שכבר בביס הראשון התברר לי שבתוך הלחמניה יש גם את ... הקליפות של הביצה
יללה , קצת נסחפתי הפעם . שנה הבאה בעזרת השם אנחנו שוב שם - גם אם רק כדי לראות את איש / מוטי / דב זילברמן .

לגבי העניין

שמוטי הוא בעצם דב.אתה צודק ר´ אריאל אכן הייתי צריך לשלוח לך ולחברים מסר ואני מתנצל על כך ,לא נורא בשנה הבאה או אולי עוד לפני נתראה
לגבי שמואל אחיעזר אני גם מסכים איתך ואני גם מכיר אותו באופן אישי. לגבי האופי הכללי של הפסטיבל אני גם מסכים איתך(עכשיו יש לי כבר חזקה בעניין של "אני מסכים איתך"
) יש הרבה מופעים שאינם קשורים לכליזמרים אבל ככה זה
האווירה כפי שכתבת הייתה נהדרת וזה מה שחשוב:))) העם אוהב אותך ר´ אריאל

מוצארט

New member
אוי צפת...

פעם בשנה אני מגיע למקום הנפלא הזה, ואתה אומר לי בעצם, שצריך להגיע כשהמקום ריק? אבל הוא אף-פעם לא ריק! תמיד יש בו המון תיירים! נו, ניחא, עדיין נחה על המקום הזה רוח קסומה...

ברוך הבא מוצארט!../images/Emo13.gif

אני שמח שהצטרפת לכוחותינו:))) אכן בשנים האחרונות יש תנועה ברוכה של תיירים בעיר אבל זה לא כל השנה,בכל מקרה כפי שכתבת בכל מצב נחה על העיר רוח קסומה
מן הון להון ראיתי שהלינק ל"רבותי ההיסטוריה חוזרת" נשבר לו
אז ברשותך וברשות החברים ולכבודך ולכבוד החברים אני מעלה אותו שוב:)

רגע רגע רגע....

אתה מעז לתכנן ביקור לצפת ולא לקפוץ לבקר? ככה עושים?
לא יפה! למוטי יש בשבוע הבא כמה הופעות אבל אם תגיע לצפת כשהוא בבית - נשמח לארח אותך לכוס קפה ועוגה

רותם 19

New member
כליזמרים...

גם אני הייתי בצפת, רק שאני כן הזדהתי (בעצם כבר זיהו אותי הפעם) היה ממש כיף! למרות שגם אני מעדיפה את העיר הזאת כשהיא לא מפוצצת באנשים- (החורף זה זמן די טוב כי אז אין שם תיירים) איש- כמה שעות אתה יכול לנגן רצוף? ועוד בהתלהבות... אריאלה ואיש יקרים! ממש תודה רבה על האירוח וסליחה שהתנחלנו... (עכשיו אחותי שופר בצפת- ואני מקנאה! היא תשמח אם יבואו לבקר אותה- אז מי ששם באיזור מוזמן ליצור קשר) יום טוב!

כמה שעות?

רק בכליזמרים אני יכול לנגן כ"כ הרבה וזה גם מחוסר ברירה
שמחנו מאוד לראותך רותם:)))))))))))))

למעלה