אני לא ממש מבין למה כולם מזלזלים בזה...
כמו כל דבר טוב, מקור האושו כמו שמשווק כאן הוא בארה"ב של אמריקה. אם נלך אחורנית נגלה את אקריה רג'ניש שנולד מתישהו במחצית הראשונה של המאה ה-20 והתפרנס כמורה לפילוסופיה, ולאחר מכן כנואם נודד כשהוא יוצא חוצץ נגד הסוציאליזם ומהטמה גנדי בהודו. אחרי כמה שנים החליט להקים לעצמו כת כייפית למדי שדיברה בעד סקס חופשי על כל מה שזז, לא זז, תלוי, עומד ונופל - וכך יצא שמעו למרחוק כ-"סקס-גורו"... זה - מה רע?? בשנות ה-60 העליזות כשהחצי המערבי של האנושות ריחף בסוטול על ענני מריחואנה, LSD ו-סקס חופשי, המערביים הללו מצאו בגורו החדש-ישן מישהו שיחליף את ישו, והחלו לנהור בהמוניהם לאשרם שלו בפונה אם אינני טועה. האיש אולי רחפן ומזבל שכל - אבל גם יודע היכן יש נדל"ן טוב (ועדיף ארה"ב על הודו... גם היום...) היכן יש מטבע יציב (בארה"ב יותר מבהודו... גם היום...) ובעיקר - היכן יש פראיירים עשירים שלא יודעים על מה להוציא את הכסף שלהם (ארה"ב... הרבה יותר מהודו - אם כי הקבלה כיום תופסת את מקום הגורואים-אושואים ההם). וכך, התפתחה לה תורה שלמה של מחפשי כסף קל שלקחו אולי אמונה מוצקה של איש שהכסף בסופו של דבר סינוור גם אותו, ויצקו פנימה מכל הבא ליד - מודעות עצמית, פורומים למיצוי עצמי, פסיכודרמה, ומכאן - לקחו את זה כבר משרדי הפירסום והכניסו כמה מחרוזות שאין לי מושג מה הן בעצם אומרות... האמת שאחד אני כן יודע על מה מדובר - חוכמת היקום - אבל השאלה היא על איזה יקום מדובר, של אינשטיין, של פרידמן או של ריס ושותפיו שעשו השנה מיליון דולר בפייס של אלפרד נובל. דרך אגב, אני מחפש מתקשר/ת עם חוצנים. אם אפשר - בביקור הבא שהם עושים כאן יש לי כמה מקומות שאני צריך שיביאו איתם דגימות... בעיקר מהקרקע של טיטן, מענני ה-C4N2 שלו מעל הקוטב הצפוני, פני השטח של כמה ירחים (בפרט של איאפטוס)... תודה