אז.. מאיפה מתחילים?

אז.. מאיפה מתחילים?

שלום, בזמנו לא עשיתי צבא בגלל פטור על סעיף נפשי. נודע לי שלפני הפטור הנתונים שלי מהצו הראשון היו גבוהים (תוצאות מצוינות בפסיכוטכני וראיון אישי מוצלח). בינתיים עשיתי תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטה נחשבת. אני בן 23, עוד כמה חודשים 24. (ומצבי הבריאותי מצוין זה שנים). בזמן האחרון, עוד לפני סיום התואר, חשבתי על זה שחבל שלא תרמתי במשהו למדינה. מה שאני תוהה הוא אם יש מקום או דרך בהם אוכל לתרום לצבא מהכישורים שרכשתי במהלך התואר. כמו-כן תהיתי אם יש סיכוי לעבוד כאזרח עובד צה"ל בתחומים שלי. אשמח לתשובות וקצוות חוטים, תודה

אוקיי../images/Emo13.gif

אז קודם כל שכוייח שהחלטת לתרום למדינה למרות שקיבלת פטור, קבל ח"ח
אבל אם שמת לב, אתה נמצא בפורום שירות לאומי, ואני כמעט בטוחה שכל תרומה לצה"ל ישירות לא קשורה לשירות לאומי בכלל, ולא נראה לי שמישהו פה יכול לעזור לך בעניין הזה ותצטרך לשאול ישירות את הצבא. אבל, אם אתה מעוניין לתרום למדינה (ולא ישירות לצה"ל) בתחומים שלאו דווקא קשורים לכישורים שלך - אז הגעת למקום הנכון. אז ככה: בשירות הלאומי אתה יכול לתרום בהמון תחומים שונים: רווחה, חינוך פורמלי, חינוך בלתי פורמלי, חינוך מיוחד, רווחה, ביטחון... יש מצב שהתואר שלך יכול לעזור לך להתקבל למקומות כמו השב"כ ומשרד הביטחון (--אני לא ממש בטוחה--) ששם עושים שירות לאומי... ממה שאתה כותב אני מניחה שאתה חילוני, אז: יש שתי ארגונים שעוסקים בנתינת תקני שירות לאומי לחילונים - שלומית וש.ל.ם (שזה חלק מהאגודה להתנדבות שזה ארגון דתי). יש קישור בצד שמאל של הפורום לאתר של ש.ל.ם, אני מינחה ששם תראה מספרי טלפון שיעזרו לך ומידע רלוונטי לגביך. תחשוב אם אתה רוצה לשרת ולחזור כל יום הביתה (תקן בית) או לשרת רחוק מהבית ולחזור הביתה כל סופ"ש (תקן חוץ). שיהיה לך המון בהצלחה, מקווה מאוד שעזרתי לך, ואם אתה צריך עזרה או סתם רוצה להתייעץ- אני פה בשמחה

היי

קודם כל תודה על היחס החם! שלם לא רלוונטי לגבי כי הוא 18-21. אני בספק אם אתקבל לשב"כ או למשרד הביטחון כי כאמור פטור נפשי. ותראי.. אז כן, אני יכול לתת למשל שיעורים בכל מיני מקצועות. אבל זה לא ממש יבטא את היכולות שלי. חשבתי יותר לכיוון של כלכלה, התחום "שלי", או בתחומים אחרים שאני פחות חושב שיש להם בצבא ביקוש, כגון שיווק. באופן כללי, נראה לך שבגילי ובהתחשב בפטור שקיבלתי יש בכלל על מה לדבר? אני עדיין מחפש קצוות חוט לגבי מה שאני מחפש תודה שוב אני.

../images/Emo45.gif

בקשר לגיל, אני חוששת שלא תוכל לעשות...
כמו שאמרת טווח הגילאים הוא 18 - 21 . אבל עדיין, אין כמו לברר עם אחת העמותות. במידה וכן.. ממליצה לך על האגודה להתנדבות... אם אתה מאזור המרכז אוכל להמליץ לך על מקום שבו אני שירתתי שיהיה בהצלחה ו... מזל טוב

אמממ, אני בספק לגבי שירות לאומי במקצוע שלך.

כי אחרי הכל לא נותנים לבני בנות שירות לעשות את הדברים הגדולים. הם כעזר יותר. יש כאלה שמגדילים ראש וכל זה אבל אני עדיין בספק... תתקשר לאגודה להתנדבות. זו עמותה של שירות לאומי... מקום מקסימים. אני עשיתי דרכם, עשיתי בשב"ס. נהנתי מכללללללללללללל רגע! ובגלל זה עשיתי שנתיים שם... אתמול בדיוק הלכתי לבקר שם. אולי בשב"ס תוכל לבקש מחלקה מסויימת שעוסקת בתחום...

צבא

להתנדב לצבא אני מאמין שאתה יכול בכל גיל. להיות אזרח עובד צה"ל אפשר בכל גיל להיכנס לצבא בתנאי קבע, אני יודע שאפשרי גם למי שהשתחרר מהצבא לאחר תקופה באזרחות, ואני מאמין שגם לך זה אפשרי. אחרי הכל, עם כמה שצבא זה פרק בחיים, זה גם מקום עבודה, וככזה הוא פתוח לקה"ל הרחב (אחרי הרבה בירוקרטיה כמובן) אני אישית מאוד נגד שירות צבאי. אבל אם אתה בקטע של להתנדב לצבא, תפנה לקצין העיר בעיר שלך, הוא בטוח ידע למי להפנות אותך. לגבי שירות לאומי, כפי שאמרת אין הדבר אפשרי כיוון שעברת את גיל 21... בהצלחה שיהא לך. צפריר.

היי

איך מגיעים לקצין העיר? אני לא בטוח שאפשר להיות אזרח עובד צה"ל מבלי להיות חייל בסדיר קודם. תודה, אני.

למעלה