אז מאיפה להתחיל?

NEO83

New member
אז מאיפה להתחיל?

נתחיל מהרקע.
אני מאוד אוהב חיות, הייתי בשמחה מאמץ כלב ומטפל בו אבל לצערי אין לי זמן, אני גר לבד ורוב היום אני בעבודה או בסידורים.

שמעתי כמה דברים על חמוסים ועל כמה הם אינטלגנטים, רציתי לדעת אם הם יכולים להסתדר בעצם רוב הזמן לבד בבית?

Sweet Fantasy

New member
נשאל הפוך

מה אתה כן יכול לתת לחמוס?
כמה שעות אתה יכול להשקיע ?
האם הוא יקבל חדר בבית? או שמא יהיה בכלוב?

NEO83

New member
אני יכול

לתת לו הרבה אהבה כשאני איתו :)
וברצינות, מה זה אני יכול לתת לחמוס? אם תהיה לי חיית מחמד כלשהי, הוא יהיה חלק ממשפחתי הצנועה שתכלול אותי ואת חיית המחד.
תגדירי להשקיע? מה? לבלות נטו זמן איתו?
אני גר בסטודיו, אז כנראה שהוא יהיה איתי בסטודיו, אני לא מאמין בכליאת חיות בכלובים.

אני בא לשאול בפורום על מנת לברר אם אני כן יכול לקחת עלי את האחריות הזאת מבלי לפגוע בחיה עצמה, לא כי אני חושב שלהחזיק בבית חמוס זה מגניב, רק רוצה להבהיר את זה, כי ההודעה שלך מרגישה קצת תוקפנית

Sweet Fantasy

New member
באמת? וואו הכי לא כתבתי את זה בתוקפנות

:\
שאלתי ברצינות כדי לדעת, מה כן התנאים שאתה יכול להעניק ולראות אם חמוס כן יתאים לך כחיית מחמד.
רציתי לברר את זה כדי להבין אם השעות שאתה כן נמצא מספיקות לחמוס, כי כן הוא יכול להיות לבד רוב היום כי רוב היום הוא ישן , יחד עם זאת הוא כן צריך חברה.

עדיין לא מבינה איך מה שכתבתי נראה תוקפני

NEO83

New member
אל תקחי ללב

יכול להיות שאני לא הבנתי נכון

אני עובד 8 עד 5 ופעמיים בשבוע 8 עד 7.
פלוס עוד שעה הלוך ושעה חזור.

לא תמיד אני חוזר ישר הבייתה, לפעמים קופץ להורים, אבל כנראה אם תהיה לי חיית מחמד אני אפסיק עם המנהג הזה ואסע ישירות הבייתה.

בסופ"שים אני לרוב בבית, אבל לעתים יכול להיעלם לכמעט כל היום אם אני מטייל, זה לא באופן קבוע.

רציתי לשאול האם חמוס דורש לצאת לטייל איתו בעצם כמו כלב? כמה פעמים ביום? אם כן אז אני אצטרך לרדת מהעניין מראש כי לא יכול להבטיח שזה יקרה.
אם זה לא המצב רציתי לדעת אם חמוס משאיר ריח חזק ברחבי הבית?

Sweet Fantasy

New member
אין צורך לצאת איתם

אפשר בשביל הכיף ורק כדי שישאפו אויר צח..
חמוס לא מסורס עלול להשאיר ריח חזק בבית, ובלי קשר, גם חמוס מסורס ישאיר ריח "חמוסי" אבל יש הרבה שזה לא מפריע להם, לכן תמיד מומלץ ללכת להתרשם אצל מישהו שמגדל בבית לפני שמביאים.

בכל מקרה בקשר אליך ולזמן בילוי עם החמוס -
אם יש לך כמה שעות פנויות בערב שתוכל לשחק עם החמוס, אפשר לשקול להביא , קח בחשבון שאם הוא ישן אצלך כל היום (כי אתה לא בבית וזה מה שסביר שיעשה) הוא עלול להיות פעיל בעיקר בלילה, וזה עלול להפריע לך אם אתה אדם עובד.
אני ממליצה לקרוא מאמרים ושאלות נפוצות.

WTR

New member
אין להם בעיה להסתדר לבד

העניין עם חמוסים, בעיקר כשהם צעירים (בשנים הראשונות לחייהם) - הם מאוד מאוד אנרגטיים. המשמעות היא שכשהם ערים (4-6 שעות ביום) הם צריכים להוציא מרץ.
אם אתה לא מעוניין להחזיק חמוס בכלוב זה כבר טוב.
כדי להוציא להם מרץ רצוי לקנות להם צעצועים (מצפצים, או כאלה עם פעמון, יש הרבה צעצועים של חתולים שמתאימים רק צריך לבדוק שזה לא משהו שהחמוס יכול לבלוע/לפרק חלקים ממנו), צינורות, קופסאות ועוד ועוד
צריך להחליף להם צעצועים מדי פעם כדי שלא ישתעממו
אפשר לטייל איתם בשעות נעימות, אפשר להפגש עם חמוסים נוספים

מה שאתה צריך להיות מוכן אליו, זה בעיקר 2 דברים:
1. הריח. כמו ש-Sweet Fantasy רשמה רצוי ללכת להסניף חמוסים, מסורסים ולא מסורסים (אגב אתה סגור על זכר?) ולדעת מה אתה מכניס הביתה. לרוב האנשים הריח לא מפריע (במיוחד אם שומרים על ניקיון של ארגז החול והסביבה של החמוס) אבל חבל שסתם תופתע.
2. ההוצאות הכלכליות-
ההוצאה הראשונית: חול, אוכל, חיסונים, עיקור/סירוס, צעצועים ועוד
ההוצאות לטווח ארוך: החל מגיל 3 חמוסים נוטים לפתח מחלות (מחלת אדרנל- מחלה הורמונלית המצריכה מתן זריקה אחת לחודש), סוגי סרטן שונים, אינסולינומה (יצור מוגבר של אינסולין בלבלב).
אז צריך לקחת גם את זה בחשבון....

מציעה לך להשתמש במאמרי הפורום, שאלות נפוצות, ולגלגל לעמודי הפורום הישנים יותר כדי לקרוא שאלות ותשובות של אנשים.

אם יש לך שאלה... אנחנו כאן

Misha180

New member
יש עוד כמה אלמנטים שאתה צריך לשקול

ראשית, אבטוח הדירה הוא הדבר הכי חשוב בגידול חמוס כי הם מאוד סקרנים מטבעם. החמוס שלי נוהג להזדחל מתחת לתנור או למקרר אם אנחנו מורידים את העיניים ממנו לשניה. אז אתה צריך לראות שאין סכנות/חורים שהוא יכול להזדחל לתוכם/פרצות שהוא יוכל לברוח מהדירה מהן ואם יש לוודא שביכולתך לחסום אותם.
ויש כמובן את עניין האחזקה.. אם אתה דוחה את הניקיון של ארגז הצרכים או המיטה שלו והרצפה מהשיער אפילו בכמה ימים זה נהיה מגעיל נורא. אז אתה צריך להיות מוכן ליותר עבודה יום יומית על נקיון הדירה והסביבה שלו. שזה קשה כשמחזיקים דירה ועובדים המון שעות.

Moran1210

New member
בקשר לזחילה מתחת למקרר

גם החמוסים שלי היו אוהבים להיות שם, וכל פעם היינו צריכים לשמור ב7 עניים.
עד שפשוט שמתי שם (מתחת למקרר) איזשהוא קרש שמצאתי, מן מדף כזה.

למעלה