אז לסיכום:

סיווקס

New member
אז לסיכום:

סיכום של דברי שתרצה אמרה, לנוחות הפורום: 1. מה זה קופירייטר?
זה צייד מחשבות ורגשות. הקטע הוא שבשביל לדעת לצוד, צריך למצוא חן קודם בעיני הקורבן. וכדי למצוא חן בעיני הקורבן צריך להכיר את צעדיו. מה מעצבן אותו. מה מחרפן אותו. יש לכם עוד הזדמנות לא לעשות את המבחן של ACC אחרי ההגדרה הדי מדוייקת הזאת.
זה מעצב מסרים. שזו ההגדרה הכי כוללת שאני יכולה לתת. בספציפי, זה מי שכותב והוגה את הפרסומות : מודעות, שלטים, רדיו ותסריטי פרסומת. קופירייטינג - מלל או ויז´ואל?
מלל. אבל לא יזיק לו דמיון ויזואלי. קופירייטרים נהיים ממוקצעים במדיה מסויימת או שכל הקופירייטרים עוסקים בכל המדיות?
כל קופירייטר יותר חזק במשהו. יש כאלה שטובים יותר בסרטים, כאלה שבסיסמאות, כאלה שבג,ינגלים וכאלה שבאינטרנט שדורש קופירייטינג מאוד חכם ומסויים. האם ניתן למצוא עבודה בקופי תוך כדי הקורס?
ניתן אבל לא מומלץ. לא תהיה בשל מספיק, ואז יחשבו שאתה לא טוב, וזה מה שיזכרו לך. סבלנות. באיזה אופן קופירייטרים שומרים על "כושר"?
אוזניים פקוחות ועיניים גדולות , בעיקר. מעבר לזה, יש הרבה ספרות מקצועית באנגלית בעיקר, וכן, מגזינים, סרטוני פרסומת, כנסים קצת פחות. אבל יש הרבה חומר ברחוב, שאותו אתה צריך יותר מכל ללמוד. עד כמה את מעורבת בהתלבטויות הבוגרים שלך לגבי משרדי הפרסום בהם יעבדו? האם את מכוונת תלמידים למשרד פרסום מסויים לפי תיק עבודות? האם היה מקרה בו "שמת עין" על תלמיד מסויים והמלצת עליו באופן אישי למשרד פרסום?
די מעורבת. קודם כל כי הם מתייעצים איתי. בית כל כי אני מכירה את משרדי הפרסום, ולכל אחד יש אופי משלו, אז כשאני מפנה לשם אנשים, אני משתדלת שיתאימו ל"אורה" של המשרד.ואני ממליצה הרבה למשרדי הפרסום. הם פונים אלי ומבקשים שאני אפנה וגם אני יוזמת. ובכל קורס יש מספר מצטיינים, לא אחד. וכן, זכורים לי כמה מקרים בהם הרגשתי שתלמיד מסויים מתאים למשרד מסויין בינגו, אז שידכתי.או שהצליח, או שלא. מצב השוק היום - האם זה נכון שקופירייטרים מתחילים נדרשים לעבוד חינם או תמורת משכורת רעב?
מצב השוק כרגע לא טוב לאף אחד. וכן, קופירייטרים מתחילים מרוויחים משכורות משפילות (אני אגב ממליצה להעדיף משכורת רעב, אך לא לעבוד בלא תשלום כלל) אבל זו הדרך היחידה להתחיל. אחר כך מי שמשחק אותה מכפיל במהירות ומטפס מהר. זה עולם אכזר וקר. הטוב ממריא, הרע נפלט. ואפשר להמשיך אחר כך לעיתונות, אבל אלה דוקטרינות שונות. אבל אכן הרבה עשו את הדרך הזו. דנה ספקטור למשל.

סיווקס

New member
עוד תשובות

כמה התקבלו וכמה נדחו בקורסים האחרונים?
היחס הוא 1:5 אן 1:6. יש הרבה פונים, אבל רובם לא מתאימים למקצוע, וחלק יכול להיות שיתאימו בשלב מאוחר יותר בחיים שלהם. לא עניין של גיל, עניין של פרספקטיבה. את המספרים גם אם הייתי זוכרת, אני לא חושבת שהייתי מספרת. איך את מסבירה את ה"טכנופוביה" הגדולה בענף הפרסום ובמיוחד בתחום הקריאיטיב. הרי אלו אמורים להיות האנשים הכי עדכניים, אלו שמוכנים להתנסות מהר יותר בחידושים ולרצות להכיר דברים חדשים, לא ככה?
זה דווקא הגיוני בעיני. הקריאטיבים נושקים לאמנות. כריקת העט על הנייר לעולם לא תדמה להקשת מקלדת. יש משהו לא יצרי וקר במחשב. למה הפרסומות הישראליות ברובן לא ממש יצירתיות?
זה פחד גם של משרד הפרסום וגם של הלקוח. אבל לדעתי הם משתפרות מאוד. במה את שונה מעבודי?? או חשיפה??
לגבי השוני, בינינו לבין עבודי לבין חשיפה, מכיוון שאתם לא מצפים שאני אהיה אובייקטיבית, אז חשיפה מתמקד לדעתי יותר בקופי BTL שזה אינטרנט ומדיות פחות המוניות, וככזה אני מניחה שהוא מקיים את אשר הוא דורש. לגבי עבודי, הם התאחדו עם אורט, ואני לא יודע מי ומה שם לאחרונה אז אני לא יכולה לענות. אני רק יכולה להגיד לך שACC היתה ועדיין מנוהלת על ידי בעלי מקצוע העובדים בתחום, וזה העקרון. וגם בשיטות מוזרות מאוד, קשות מאוד, ולפעמים מבכיאות מאוד, מייצרת אנשים חושבים אחרת לענף. כמעט כל הקופירייטרים העובדים הם בוגרי ACC. האם בכל שיעור יש מטלות שצריך לבצע בבית?
יש הרבה מטלות וכמעט בכל שיעור יש עבודה. ויש חומרים לקרוא. כל המרצים בקורס הם אנשים העוסקים בנושא עליו הם מדברים כל הזמן כל היום. זה פרקטיקה. הם באים תרגל אותכם על תסריטאות רגע אחרי שיצאו מאולפן העריכה. זה העיקרון. תרגולים וגם קצת זיוני שכל... האם במהלך הקורס מבקרים במשרדים\הפקות בשטח ודברים דומים בתעשייה?
אין מה לראות במשרדי פרסום חוץ מפרקטים. האם קל להתקבל לקופירייטינג?
לא קל להתקבל, כי הקופירייטר הוא עמדה מאוד חשובה במשרד, הוא מייצר את המסרים, ועד שלא הוכחת שאתה תותח, אף אחד לא יודע שאתה תותח. אבל העבר מלמד שמי שחייב להיות קופירייטר ברמ"ח אבריו ו 24 אותיותיו, יהיה. זו הסלקציה הטבעית. קופיריטינג זה לא מקצוע. זה STATE OF MIND/ אתה או הכי טוב, או לא מספיק טוב. האם זה נכון שהשתנתה תבנית הקורסים לעומת הקורסים הקודמים ב-ACC?
לא השתנה כלום, אנחנו רק משנים מפעם לפעם את הזויות, כפי שהדברים משתנים בעולם, יש מודלים חדשים, יש ראייה חדשה, יש עולם חדש. אין הרבה הוצאות, רק על עבודת גמר. מקבלים את רוב החומר מודפס. ואתה אמור לבלוט - אז תצליח!

anatc

New member
הי סיווקס, את/ה נשמע/ת בעניינים

אז אולי תשובות לשאלותי? תודה רבה מראש! ענת

למעלה