אז למה בעצם

Xtreme Xception

New member
אז למה בעצם ../images/Emo35.gif

אי-אפשר להניע אופנוע בירידה כמו שאפשר להניע פחית עם גיר ידני...? (נשאל לאחר שהחלפתי את המצבר שלי היום)

tomergg

New member
אפשר, כנראה שאתה לא יודע איך.

גם לא ממש צריך ירידה, למרות שבעליה זה יכול להיות די קשה.

C O L T

New member
האמת, אפשר, אז לא ידעת, לא נורא

יש אופנועים שממש קשה להניע ככה, אבל לרוב, קצת ירידה או צבירת מהירות בכח חבר או שניים, הילוך שני, שחרור קלאץ, עם סוויץ פתוח כמובן וזה מניע כמו גדול. אני עושה את זה הרבה כשאני נמצא באזורים הרריים.

Xtreme Xception

New member
אז זהו ש...

ניסיתי (לפני שניסיתי לעצור חבר'ה עם כבלים ואני לא מדבר על טכנאים של הוט השם יקום דמם), וכל פעם, לא משנה כמה מהר נסעתי (כי מסתבר שיש ירידות בדרום ת"א, ולא כאלה בתשלום), כן כן בהילוך שני, ברגע ששחררתי את הקלאטש האופנוע פשוט נעצר, לא משנה כמה בעדינות עשיתי את זה, עם גז או בלי גז, הוא פשוט נעצר ולא הניע... זה GPX ד"א...

C O L T

New member
שים יותר משקל על האחורי, אפשר גם הילוך שלישי

ואפשרות נוספת היא שהצמיג שלך לא אוחז מכל מיני סיבות, אולי הכביש חלק שם, אולי הצמיג יבש, אולי לא צברת מספיק מהירות ואולי באמת, ישבת בצורה שלא מעמיסה מספיק על הגלגל האחורי. אצלי יש שער כניסה לבית, אולי שלוש מטר של ירידה לא תלולה מדי ואני מצליח להניע אופנוע 1500 סמ"ק, אם בא לי. מצד שני, עם DR350 צריך לתת ממש קפיצה על הזנב בגלל שצמיגי השטח לא אוחזים על אספלט.

Dresdner

New member
הוא יכול לקפוץ עד 10 אבל קוואסקי עם מצבר גמור

לא מניע, מנסיון עם חבר שסחב אותי לכל רחוב הרצל בתל אביב עד שמוסכניק נחמד הסביר לי שאין סיכוי ולאחר טעינת המצבר אין בעיה.

C O L T

New member
זה לא רק קווא, זה לפעמים בעיה

נראה לי העניין הוא במערכת הטעינה, הווסת פשוט מפנה את רוב הזרם לטעינת המצבר, אבל זה רק ניחוש שלי ניחוש לא מלומד יש לומר. עדיין, אם מתאמצים מספיק, אם הירידה מספיק תלולה, לרוב יניע. כמובן באופנוע תקין, שרק המצבר גמור.

Xtreme Xception

New member
אולי זה קשור לזה ש

החלפתי את המצמד לפני שנה כששילבתי לראשון האופנוע פשוט לא הסכים לזוז מהמקום והוא ישב הרבה זמן בחניה לפני וכנראה שכשהמנוע התקרר המצמד "נדבק" לגיר ובכלל לא הפריד שום דבר שם שזה מה שקורה לי כשאני מניע אותו בבוקר, צריך ללחוץ ולשחרר את המצמד כמה פעמים אחרת ברגע שאני משלב לראשון הוא נכבה

GPXer

New member
היה לי GPX והצלחתי

תפוס ירידה קטנה, תצבור קצת מהירות, שלב לשני ותצליח

Dresdner

New member
חלק אפשר וחלק לא

בקוואסקי לרוב אי אפשר זה כנראה קשור למבנה של מערכת החשמל, אני בטוח שמישהו יסביר עוד מעט בדיוק למה

Xtreme Xception

New member
דווקא אני חושב ש...

זה קשור לגיר יותר מאשר לחשמל כשאני חושב על זה עכשיו, בכלל לא הצלחתי להזיז את האופנוע מהמקום (גם בירידה) מהרגע שהוא היה משולב לראשון בלי קשר לכמה אני לוחץ על המצמד החלפתי לפני איזה שנה את המצמד, ועדיין כשאני מניע אותו אחרי לילה, אם אני לא לוחץ ומשחרר את המצמד כמה פעמים ברגע שאני מנסה לשלב לראשון זה כאילו המצמד "דבוק" לגיר והמנוע נכבה (כמו כשקורה כזורקים קלאטש)

SkyEye

New member
תן לו להתחמם קצת

הקלאץ' של הקווא (ER במקרה שלי) ידוע בנטייתו להדבק במהלך הלילה. זה קורה בעיקר כשהשמן ישן ומג'וייף ומרמז על הצורך להחליפו. אחרי חימום קצר בניוטרל הוא משתחרר בלי שום בעיה. אפשרות נוספת (ומיותרת, בעצם) היא לשחרר אותו בכוח ע"י טילטול קדימה ואחורה כאשר הוא כבוי או הכנסה לראשון תוך כדי תנועה (הליכה\דירדור). אם אין לך סבלנות ואתה ממש רוצה לדפוק את הגיר תן גז בזמן ההכנסה לראשון, ואז יהיה למנוע מספיק כוח לשחרר את ההדבקה בלי לכבות.

לא נראה לי שקשור לעובדה שזה קאווסאקי, גם ב ER

וגם ב EN הצלחתי להניע בדחיפה, אפילו קלה ..

Dresdner

New member
עם מצבר גמור?

להניע בדחיפה כמובן שאפשר כל אופנוע, אבל מה שבזמנו טען מכונאי באישימוטו שראה אותי עם חבר שדוחף ZZR1100 בהרצל שאם המצבר גמור אין סיכוי להניע את האופנוע הזה (ZZR1100 ) וטען שזה קשור לדרך בה קוואסקי בונים את מערכת החשמל שלהם אבל כבר שכחתי את המשך הנימוק, זה היה לפני 9 שנים

Vaderom

New member
../images/Emo45.gif לא יודע לגבי כל הקוואקרים

אבל GPX עם מצבר גמור קשה מאוד עד בלתי אפשרי להניע בדחיפה. מנסיון. וגם אם הוא מניע - הוא לא מחזיק סרק, השעון סל"ד שלו משתגע, ובכלל - האופנוע לא אוהב את זה. לפותח השרשור - אני חושב שאתה לא עושה את הפעולה נכון. קח את האופנוע לירידה, תשב עליו, דחוף אותו בירידה ותצבור מהירות. שלב להילוך שני, משוך קלאץ, ותוך כדי קפיצה ונחיתה עם התחת על המושב (לשים מקסימום משקל על האחורי) - זרוק קלאץ'. אל תשחרר אותו בעדינות - זה רק יבלום אותך. תזרוק אותו.

למעלה