אז להציג את עצמי?

Shelly Webster

New member
אז להציג את עצמי?

שלום
אני בת 15 וחצי. אבא שלי נפטר לפני חודש (יום חמישי הזה יש אזכרה וגילוי מצבה.) מדימום מוחי במצב קשה מאד. הוא נפטר בגיל 52. הוא התאשפז ביום שבת ונפטר כבר ביום שלישי. אני לא זוכרת את הדברים שקרו בימים האלה. רק את יום שבת, שבו אמרו לי שאבא שלי לא ייצא מיזה (כמובן שזה נאמר אחרי הרבה מריחות וסיבונים של הרופאים) ,את היום שהודיעו לי שאבא שלי נפטר מוות קליני (רק המוח מת, הגוף ממשיך לחיות כי הוא מונשם) ואת היום שאחרי זה, היום שבו הוא נפטר סופית (הלב מפסיק לפעום). זה חצי מצחיק-חצי עצוב שהפורום הראשון שנכנסתי אליו היה יתומים. מאז ומתמיד הייתי ילדה של אבא. יש לי עוד שני אחים מנישואים ראשונים של אבא שאף פעם לא קיבלו ממנו הרבה תשומת לב, ואני חושבת שהוא ידע שהוא לא יכול לגשר על הפערים איתם והוא הציף אותי בכל תשומת הלב שהייתה לו. אני לא חושבת עליו הרבה. בהתחלה כעסתי על עצמי, הכרחתי את עצמי לחשוב עליו. אחר כך הבנתי שאולי זה כי לא עיכלתי. אני עדיין חושבת שכשאמא קוראת לי לחדר שלה זה כי אבא בטלפון. אני עדיין חושבת שאם אני אתקשר למספר שלו זה כבר יפסיק לעשות מספר שגוי. אני עדיין מלאה תקווה שאני אתקשר לבית שלו והוא ירים את הטלפון. ואם אני אגיע לקחת דואר מהתיבה שלו כבר לא יהיה שם, כי הוא כבר לקח. אני לא יכולה להגיד שאני עוברת את התקופה הזאת לבד. אני גם לא יכולה להגיד שאני עוברת אותה עם המשפחה. יש לי חבר, חצי שנה, שעובר איתי את הכל. אני לא צריכה יותר ממנו. הוא ממלא אותי בכוחות ומחזיק אותי על הרגליים ואני לא יכולה להתחיל להודות לו אפילו. אני עדיין נשברת לפעמים. במיוחד בלילות , במיטה. כשאין אף אחד שמדבר איתי וכולם כבר הלכו לישון. המחשבות הכי נוראיות תוקפות. אני מתחילה לחשוב על כל הדברים שהוא לא יהיה ביניהם. כל הימי הולדת, כל החגים, יום הולדת 18, גיוס, שחרור, חתונה. הוא לא יהיה בלידה של הנכד שלו שעומד להיוולד ממש בימים הקרובים (אבי נפטר בחודש התשיעי להריון של אחותי) ברגעים שאני חושבת על כל הדברים והסיטואציות שהוא לא יהיה בהן, אני מתחילה לעכל יותר. נראה לי כבר דיברתי יותר מידי, וזה נושא שיכול להימשך ולהימשך ולהימשך, אז אני אקטע את עצמי פה.

morib17

New member
היי לך...../images/Emo140.gif

קודם כל נעים מאוד..אני בת 17.. כל מה שכתבת מאוד דומה למה שאני מרגישה,אבא שלי נפטר לפני חצי שנה מסרטן,גם אני הייתי הילדה של אבא ומהרגע שהוא נפטר, הרגשתי שחלק ממני לא נמצא (וזאת לא קלישאה..) אני יכולה לומר על עצמי שמאוד מאוד קשה,כולנו יודעים עד כמה זה קשה,אבל יש דבר אחד שעוזר לי,וזה האנשים שמסביבי משפחה וחברים! אז מקווה שעזרתי! ושיהיה חג שמח!

שלום שלי

ברוכה הבאה לפורומנו החם!
?
?
? ראשית אני רוצה לומר שאני מזדהה איתך כי חוויתי גם את מה שאת מספרת. לא לעכל את זה שאבא מת ולהרגיש אותו לדעתי זה טוב ונורמאלי והרבה אנשים חוו את זה גם. מוזמנת להיות חלק מהפורום לתמוך ולהיתמך יחד איתנו! שהות נעימה.

../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום החמים שלנו! (למרות שאני בטוחה שהיית מעדיפה לא להיות כאן, וגם אני מעדיפה אותו דבר..אבל אין מה לעשות..) הצטערתי לשמוע על מה שקרה.. זה באמת קשה, ועוד כ"כ טרי, צריך הרבה זמן לעכל (אם בכלל) מה קרה.. לגבי התחושה- שכתבת שאת מכריחה את עצמך לחשוב עליו- זה מוכר לי מאוד, גם אני הכרחתי את עצמי לחשוב על אמא, להיות עצובה(כי זה לא כ"כ בא בטבעי..) כי הרגשתי רע עם זה שאני לא מתאבלת עליה כמו שצריך.. ואז דיברתי עם מישהי והיא אמרה לי שזה לא טוב ללחוץ על עצמך לחשוב עליה ולהתאבל כל היום, פשוט צריך להיות טבעיים עם עצמך וכשזה יבוא לבד- זה יבוא, אל תדאגי, פשוט תרפי מעצמך וזה יבוא לבד, אני מבטיחה לך, רק תשתחררי קצת.. (ואל תשכחי שזה קרה לא לפני הרבה זמן ועדיין אתה לא מעכל מה קרה..) מקווה שעזרתי קצת.. את מוזמנת לכתוב/ לשאול מה שבא לך... וחג שמח!!! (כמה שאפשר..)

A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo182.gif

אני עדיין חושבת שכשאמא קוראת לי לחדר שלה זה כי אבא בטלפון. אני עדיין חושבת שאם אני אתקשר למספר שלו זה כבר יפסיק לעשות מספר שגוי. אני עדיין מלאה תקווה שאני אתקשר לבית שלו והוא ירים את הטלפון. ואם אני אגיע לקחת דואר מהתיבה שלו כבר לא יהיה שם, כי הוא כבר לקח. התיאור הזה היה ממש ציורי, כזה שיכולתי לראות. אני מבינה שקשה לך לקלוט שזהו, הוא כבר לא יהיה יותר. קשה לעכל. שולחת חיבוקים.

שלום לך ../images/Emo24.gif!

אני בקושי זוכרת את השנתיים שאחרי מות אמי, אלה היו שנתיים לא קלות. גם היו לי ייסורי מצפון על כך שלכאורה לא הייתי חושבת עליה מספיק, ולעיתים גם צחקתי ושמחתי ואז הרגשתי חסרת לב אחרי זה. אבל האמת היא, שהעצב והצער והכאב תמיד נשארים בלבך, גם אם אינך שמה לב אליהם ומצליחה להתנתק לכמה דקות, שעות, לאחר מכן ימין ואף שבועות. אין זה אשמתך ואין זה מעיד כלום על עוצמת אהבתך אליו - בן אדם לא יכול להיות בעצב 24 על 7, זה לא אפשרי ליצור חי ובריא בנפשו. לעכל את הבשורה מסוג זה לוקח המון זמן, יש גם חלומות שבאים ובהם המנוח חי והכל כרגיל, ואז התעוררויות לדמעות ואובדן תחושת זמן ומרחב... תבואי הנה להיתמך ולשפוך כל פעם שתרגישי צורך, אוהבים אותך
.

../images/Emo140.gif

אני שמח שמצאת אותנו. אל תילחצי מזה שבינתיים את לא חושבת רק עליו - זה עוד יבוא, באופן טבעי ולא מתוכנן. עם הזמן גם תגלי מה את חושבת עליו שלא חשבת בזמן שחיית איתו, איזו פרספקטיבה קיבלת עליו ועל החיים עם הגיל ועם השנים. אבל אל תכריחי את עצמך לחשוב, זה רק ילחיץ אותך סתם. יש לך מזל שאת עוברת את זה כשיש לך חבר, שכמו שאת כותבת יודע לעזור לך. אני עברתי את זה לבד, בזמנו. אל תפחדי להישבר לפעמים. לא רק שזה מותר, אולי זה אפילו חיוני. מי שלא מבטא את הרגשות שלו, מגלה פתאום שהם מתבטאים לבד בלי שהוא רוצה, ומתפוצצים. אותי, למשל, לימדו בבית (במשתמע, לא במילים האלה) לא לבטא רגשות, ובטח-ובטח לא לבכות, כי זה מחליש ולא נראה טוב. היתרון שלך הוא שאת לא חיה בהרגשה הזאת ויכולה גם להישבר כשאת צריכה. וכשיגיעו האירועים החשובים בחיים שלך, כמו הגיוס, השחרור, החתונה, וכו', נכון שהוא יהיה חסר, אבל יהיה לך שם הרבה יותר טוב ממה שאת מדמיינת היום. סוף-סוף תזכי גם לאירועים משמחים, ותראי שאת מתגברת על העצב של היום - ושגם מותר לך לשמוח, זה לא פוגע חלילה בזכרו של אבא שלך. אם תרצי עוד לשתף - הרגישי חופשי!

למעלה