אז לאן משדרגים מ- XEVO ?

shaiby

New member
אז לאן משדרגים מ- XEVO ?

במלאות 3 שנים ו- 46000 ק"מ לקסבו הנאמן שלי, התחלתי לפזול החוצה ולחפש לו מחליף.
פזלתי, פזלתי, ולא מצאתי שום דבר שמוצא חן בעיניי
.

דברים שאני אוהב בקסבו:
1. אמינות מושלמת. עד היום ביקר במוסך רק לטיפולים סדירים, ופנצ'רים (גם כן סדירים, למעשה...). זה מאוד חשוב לי, כי זה כלי הרכב היחיד שלי.
2. טיפולים כל 5000 ולא 3000. מינימום כאב ראש
3. נח עבורי. מספיק גבוה, מספיק צר, מספיק קצר. אני לא חובב ספינות, בעיקר כי אני משתחל לא מעט ב- 12 הרמזורים שיש לי בכל כיוון בדרך לעבודה....
4. אחסון: המון. מתחת למושב + הפתח האחורי מאפשרים לי להכניס תיק לפטופ, שרשרת ומנעול, חליפת סערה וכל מיני חפצים מזדמנים בלי שום מאמץ.
5. דלק. 10.5 ליטר על הנורה וצריכה של 1:28 נותנים לי 300 ק"מ בין תדלוקים, שזה נהדר, כי אני שונא תחנות דלק עוד יותר ממה שאני שונא מוסך.

בצד הנגד אני סופר את מיגון הרוח המאפן, שמחריש לי את האוזניים, את מהירות השיוט שנמוכה באיזה 20 -30 קמ"ש מהאידאלי בעיניי ומתחילה להוות בעייה לאחרונה, כשאני רוכב נתניה - ת"א על כביש החוף בערב, והרכבים ממש מעיפים אותי מהכביש ואת החולשה היחסית בפתיחות ברמזורים, שעשויה לסכן קצת (וראה: השתחלות ברמזורים, לעיל).
אני מניח שמהירות השיוט והפתיחה ישתפרו בנפחים גדולים יותר, וכיוון שהרשיון שלי לא מוגבל והתקציב גם יכול להימתח יפה (נניח 50000 ש"ח) אז תיאורטית לא צריכה להיות בעיה.
אבל עובדה שיש, ולא הצלחתי לחשוב על כלום לבד..

בקיצור - מה יותר חזק, לא לוויתן, לא עושה טיפולים כל 3000, ויחזיק לי 50000 ק"מ בכזו רמה של אמינות ?
אה, וגם לא טימקס, כי אני גר ליד נתניה והוא יעלם מהר למדי. כבר קרה לנו בשכונה...

תודה מראש על כל התייחסות,
שי.

פרארי1

New member
XMAX 400 בדקת?

כמובן שגם XEVO 400 הוא אופציה טובה
שני אלה הם הפחות "לוויתנים" מבין הקטנועים גדולי הנפח.
שקלת אופנוע?

shaiby

New member
שאלות / הצעות טובות מאוד!

ה- XMAX היה האופציה הראשונה שלי. קראתי מה שיכולתי, ראיתי שהמנוע שלו הוא המנוע הוותיק של ה- MAJESTY שזה קצת עגום, בהתחשב בגילו ואח"כ מצאתי שההספק גם הוא אינו מהמרשימים, ובזאת נגמר המחקר שלי.. אתה מציע ללכת ולבחון אותו מקרוב בכל זאת?

XEVO 400 אין חדש, וזה אומר שאין גם כלים כמעט-חדשים, אז חוששתני שהוא לא אופציה, אלא אם כן אתה יודע משהו שאני לא.

שקלתי אופנוע ואפילו היו לי שניים בעברי (דו"שים רכים גדולי נפח, שזה הכי "קטנוע" באופנועים, לדעתי..). אני לא חושב שאני בשל לשינוי במשקל, לארגז המכוער, לצורך לקשור בכל חנייה, לשימון שרשרת.... אני לא אופנוען אני, אני חובב נוחות

עד כמה הסילברווינג לוויתן? עד כמה ה- 600 (אם כבר אז כבר) יותר לוויתן מה- 400 ?

ותודה רבה!

פרארי1

New member
קח רכיבת מבחן על הימאהה

אין לי נסיון אישי איתו, אבל אני זוכר שבועז מאד שיבח אותו.
אני לא יודע מתי בדיוק הופסק שיווק ה-XEVO 400, בכל מקרה לא נמכרו ממנו הרבה, לדעתי עקב מדיניות יבואן שלא להתחרות בבורגמן 400, של אותו יבואן.
חפש בלוחות, אולי תמצא מציאה, אולי לא.
&nbsp
הסילברים (400/600) הם אופציה טובה מאד, כשרוכבים עליהם הם מרגישים יחסית קומפקטיים, בטח יותר מהבורגמן הגדול.
חשבתי שאתה לא רוצה ללכת לכיוון הזה, אבל אם זה בא בחשבון, גש ל-TOMERKE בהונדה, הוא ידאג לך לרכיבות מבחן ותוכל להתרשם איך אתה מסתדר איתם.
כמובן שהם פחות זריזים בעיר מהפיאג'ו שלך, אבל יש מצב שתופתע לטובה.

T0MERKE

New member
סילבר 400 / 600

זהים בגודל ובמראה, אין הבדל פיזי בין השניים.
אחרי זמן מה אתה לומד להשתחל איתם (כמעט) לכל מקום.
&nbsp
&nbsp

shaiby

New member
תודה תומר ופרארי. נראה שרכיבות מבחן זה אכן הכיוון.

אני אנסה סילבר - XMAX ונראה לאן נושבת הרוח.

תודה!

xfwind

New member
יתכן והבדל הביצועים לא יהיה דרמטי בהשוואה לקסבו

למעלה