אז כמה מים באמת ילדים צריכים לשתות?

אז כמה מים באמת ילדים צריכים לשתות?

הגדול שלי בן 6.5 אני ממלאה לו שני בקבוקים לביה"ס והוא חוזר עם אחד ריק.
עכשיו כשנעשה חם והם הרי לא מסתובבים עם כובעים מחוץ לכיתה (וזה ילד שיש לו מיגרנות). מישהי יודעת במקרה?

aurora0

New member
הבת שלי יודעת להסתכל על צבע השתן

ואף מדווחת לי בגאווה על הנושא

היא בת 3.

מבחינתי זה מדד טוב, שיכול לשמש גם את הילד לתזכר את עצמו לשתות אם השתן כהה.

lahadam

New member
אבל ילד שלא שותה לא עושה פיפי

ואז אין לו תזכורת
ולצערי הגננות לא עוקבות כראוי /לא יכולות לעקוב כראוי
על אחת כמה וכמה בבית הספר.

regvuv1

New member
לא נכון

אם הכליות שלנו היו יודעות לזהות שמים לא נכנסים, אז כדאי להפסיק להפריש אותם - לא היינו צריכים לשתות כמעט, רק כדי לפצות על זיעה... הכליות ממשיכות לייצר שתן כל הזמן, רק פחות - אז ילד שלא שתה. מספיק ישתין כל שעתיים במקום כל שעה ויראה שהשתן שלו צהוב מאוד.
ולשאלה המקורית - קשה לדעת כמה כל ילד צריך. אנחנו שולחים אותם עם בקבוק תרמי של 600 מ״ל מלא קרח ומים, כשנגמרים המים הם ממלאים מחדש. האמצעי שותה בערך שניים ביום, הגדולה אפילו ארבעה (בת שבע ובן חמש). בבית אחרי ארבע הם שותים להערכתי עוד בקבוק כל אחד, לפחות.

lahadam

New member
אולי זה אינדיבידואלי

כי בכל שנותיי במערכת החינוך לא הייתי יותר מ-10 פעמים בשירותים
(טוב, בואי נגיד שאני זוכרת רק מהתיכון ועוד כמה שנים מהיסודי)
אז אולי כן יש נטיות שונות לאנשים שונים.
תמיד נגעלתי מהם
ולא ידעתי "לעשות" בעמידה

regvuv1

New member
וואו, תהיי בריאה...

מקווה שהכליות שלך לא סבלו.
אבל בכל אופן זה לא אומר שלא היה לך פיפי, אלא שהתאפקת. אני מניחה גם שלא היית בבית ספר עד ארבע אחהצ אלא עד 12-13, מה שמשאיר חלון לא מאוד גדול של התאפקות... ילד שחוזר הביתה ב13 עדיין יכול לראות שהפיפי שלו צהוב ולפצות על זה בבית, ילד שנשאר יותר ומתאפק - זו כבר בעיה של חינוך לעשיית הצרכים בכל מקום ותנאי.
אנחנו מעודדים את הילדים לעשות תמיד, לא משנה איפה אנחנו וגם אם מלוכלך - פשוט מראים להם איך להתמודד עם זה על ידי דוגמא אישית. זה עולה לנו בכך שהם תמיד, אבל תמיד, צריכים קקי במסעדה, בסופר ובגן השעשועים היחיד שאין שירותים
, אבל אני מעדיפה את זה על פני מקרה כמו חבר טוב שלי שסירב לעשות קקי בצבא בטירונות, במשך שלושה שבועות, כי זה הגעיל אותו - בסוף אשפזו אותו.

lahadam

New member
תשמעי, כל מה שאת אומרת זה נכון מאד

ןבמיוחד הקטע של החינוך.
אבל יש גם שונים.
אני גם נזכרת, שלפחות לגבי עצמי, בכלל לא הייתי מודעת לעניין הצבע עד גיל מאד מאד מבוגר, למעשה הרבה אחרי גיל בית הספר
ועוד משהו, בכלל גם לא העזתי להסתכל על השתן שלי (בטח ובטח שלא על הקקי או על דם המחזור).
פפפ איזה מזל שאני כבר לא אותה בת אדם......

זהו שאני שולחת אותו עם שני בקבוקים

של מים מינרלים כי הוא טוען שהוא לא אוהב למלא את הבקבוק עם מי ברז שבכיתה כי זה לא טעים לו.
השאלה אם אין המלצה גורפת על כמות בגיל הזה? אף אחת לא יודעת?

מחשבון מים

יש כלי שימושי כזה שנקרא מחשבון מים.
מראה לך כמה צריך לשתות לפי מאפיינים של מין וגיל.
לגבי מיגרנות - אין לילד כל כך קטן מיגרנות... כנראה הוא משתמש במינוח שלך... :)
ולא כתבת איזה גודל הבקבוקים שאת שולחת איתו

כמה שהוא מרגיש

אני מאד מעודדת הקשבה לגוף- באוכל, במים, בפיפי. (גם בלידה- אבל זה עוד לא הגיל)

תודה

הסיבה שאני שואלת שזה כדי לדעת אם מה שהוא שתה זה מספיק או שזה הגורם לכאבי הראש שלו או מה.. (כי כשהם יושבים בכיתה עם מזגן הרבה פעמים אל מרגישים צמאים וזה מטעה).

MotheRonit

New member
אני מכריחה לשתות ומדגישה בפניהם שצמא

הוא לא מדד הכרחי לצורך לשתות. וצריך לשתות גם אם לא מרגישים צמאים. והוא חוזר עם בקבוק מעט ריק אבל טוען שזה אחרי שהוא מילא פעם שנייה (ואז זה בסדר) אבל אני באמת צריכה לשאול בגן...

MotheRonit

New member
(ולמי שלא מכיר אותי מהפרדס, אז אני רונית

ואני מטפלת שמאוהבת קשות בילדים "שלה" ושורצת כרונית בפורומים... מתי שהיא לא עם הילדים
או כשהם ישנים... כמו עכשיו
)

למעלה