אז... כמה אתם מאושרים?

ערסlight

New member
אז... כמה אתם מאושרים?

טוב, אז אין לי כח לסרוק, אז אספר לכם. לא את הכל, אבל את העיקר. באופן לא מפתיע, המחקר בדק את הקשר של המשתנים "המקובלים" לאושר. מין, גיל, צבע, מקצוע, השכלה, בריאות וגם הכנסה. אז... כל אלה יחד משפיעים על בערך 15% מדיווח האושר של האנשים. יותר מכך, הכנסת משתנה דרמטי כמו זכיה בלוטו או להבדיל, נכות פתאומית, המחקר מראה שהשינוי מתפוגג לו תוך כשנה ומדד האושר חוזר למצבו הקודם. [במקרה של נכות יש הבדל קטן לרעה]. המחקר מעיד על עצמו שהוא נשען על מחקרים רבים קודמים ומאושש את מסקנותיהם. יוצא שאושר זה בעצם כשרון ולא מצב. נראה לי שכמה מפה שווה להם להפנים את זה.

n o g a1

New member
אושר אכן כשרון

אנשים אשר חווים את עצמם כלא מאושרים , מנסים , במקרה הטוב לשנות משתנים מקובלים , במקרה הגרוע - מקטרים על מר גורלם. הכשרון לחוות אושר אינו מולד בהכרח , הוא תוצאה של המון גורמים ,כך שניתן להתאמן על לפתח כישרון זה ומכאן האופטימיות שבראיית אושר ככשרון ולא כמצב.

ערסlight

New member
כמו כל כישור...

אפשר לפתח. לדעתי, זו פונקציה של נחישות, רצון וסדר חשיבויות. קבלת הדברים בהגיון היא בהחלט התחלה.

מצוטטת

New member
אם ......אממממממממממ

אני הייתי זו שעונת כך YYYYYYYYYYYY
בהחלט פונקצייה של סדר עדיפות דפנטלי הכי הגיוני שיש

shemesh22

New member
מה כמה?

7
"איי איי כמה טוב לי בחיי אני לא מאמין שזה שזה פשוט קורה לי איי איי אולי שתיתי יותר מדי אולי אני סתם הוזה וזה זה פשוט נדמה לי." (דני ליטני)

N D R

New member
אני 7.12 אבל לא יציב

שמונים אחוז מהזמן אני ב-6.5 ועשרים אחוז אני ב-7.74 מכיוון שהמתמטיקה של האושר קצת אחרת (שוכח לספור רשמית את כל ה-6.5), האושר שלי נקבע על 7.12
לחיי האושר שלך לא משנה מהיכן הוא מגיע

N D R

New member
בהחלט, לדעתי התהליך כבר החל...

תראי מה זה, רק מלראות שאת מאושרת פחות ממני אני הופך פחות מאושר. ואת (אם את חברה אמיתית
) לראות אותי כל כך מאושר עושה אותך יותר מאושרת.

גלי10

New member
אז כמה?

לא הבנתי בסוף , איפה נמצא המחשבון?
או - זה הכל בראש שלנו?

אושר זה דבר....

שאני עובדת מאוד קשה בכדי להשיג אותו! אנשים חושבים שהוא יבוא לבד, או שזה תלוי בגורמים חיצוניים, כגון: בן זוג חביב, אהבה בוערת, פרנסה ברווח, שכן נחמד, ילד שמתנהג למופת וכד'. אבל האמת היא שכל המצבים בחיים הם ניטראליים, ולכן זה בידינו אם לראות במצב מסוים דבר טוב או רע. אושר הוא תוצאה של עבודה עצמית לראות במצב ניטראלי, דבר הגורם אושר. לראות במצב קטסטרופאלי הזדמנות לצמיחה, וכתוצאה מהצמיחה מגיע האושר...ולפעמים אושר הוא סתם מתנה משמיים להבזק של רגע או שניים... ויש אנשים שהפכו את האושר להרגל, ולימדו את עצמם לחייך ולהמשיך הלאה גם במצבים קשים... ויש כמובן את "המאושרים" המקצועיים, הרציונאליסטים, אלו שמצהירים שתמיד הם על הגובה, אלו שאין להם לב ואמפטיה לכאב של האחר - אלו שבוכים בלילה...

אם להסתמך על ה"משוואה"

אז אני מאושרת עד לשמיים {טפו טפו טפו..} כי אני כשרונית...:))

זהו כישרון מאוד נדיר היום

להיות מאושר ואופטימי ולא לעשות מכל פיפס טלנובלה של החיים. אז מה אם קצת קשה? זה אומר שהעולם חרב? לקום בכל בוקר
, בריא
זו כבר סיבה מספיק טובה להיות מאושר.

למעלה