אז ככה
אני לא דומה לאמא שלי. לא במראה ולא באופי. אני לגמרי, לחלוטין, בכל צורה שהיא, פרט לגובה...
אבא שלי. ואני שואלת - למה? מה עשיתי? איפה טעיתי? אפילו לא תכונה אחת? אפילו לא... גומת חן? צבע שיער? אף? ריסים?! משהו? לא?.. בקיצור, בגלל הגנים השתלטניים של אבא שלי, לא נשאר בי כלום ממנה. זה לא מעצבן? תגידו לי אתן! אפילו זכרונות בקושי יש לי. והכל בגלל יום האם הזה. אם לא היו אומרים לי, לא הייתי מתחילה לחשוב ולהרהר על כל הדברים האלה שביום אחר הייתי אומרת לעצמי, "את יודעת מה? תסתמי. מה אכפת לך? את מי זה מעניין? תאהבי את עצמך כמו שאת ותפסיקי לחפש דברים אחרים שיכלו להיות לך/בך ועוד מאשה שאת בקושי מכירה." עכשיו, מה ז"א "בקושי מכירה"? אני לא יודעת מי היא היתה כאדם. אני כן יודעת שהיא אהבה מתכונים, אבל זה לא כזה מיוחד. רוב האמהות אוהבות מתכונים. אני זוכרת אשה-אמא. לא אשה-אשה. זה מבאס. ועלתה לי עוד מחשבה שקפצה לי לראש לפני כמה ימים: אז... עברו כבר שש שנים כמעט, ועבדתי מספיק קשה בשביל להבין ולעכל, להתרגל ולקבל. אבל עדיין, וזה פשוט בלתי נתפס בעיניי - עלה בי המשפט הבא - איך יכולת לעזוב אותי, ועוד בגיל הכל כך קשה הזה? מכאן הסקתי 2 מסקנות: 1. יכול להיות שאני מדברת איתה בתת מודע וקרתה פאשלה והמודע בטעות קלט משהו? ותבינו, המשפט הזה סתם קפץ לי לראש, זה לא שבאמת הייתי באמצע שיחה "איתה". 2. אני אינטרסנטית. אני אומרת, איך השארת אותי לסבול לבד את כל מצבי הרוח והתחושות המוזרות? איך יכולת לעזוב -אותי-. כאילו שלה אין רצונות. כאילו היא כאן רק בשבילי, אתן מבינות את הקטע? אפילו למות בלי אישור בכתב מהבת שלה היא לא יכולה. 1.2 ילדים הם יצורים אינטרסנטיים. עכשיו אני בכלל לא רוצה כאלה. בקיצור, רציתי קצת לקשקש פה, אני מוצאת שזו קרקע מאוד נוחה ופוריה לחפור בה ולשתול את ההגיגים שלי. זה בסדר, נכון?
אני לא דומה לאמא שלי. לא במראה ולא באופי. אני לגמרי, לחלוטין, בכל צורה שהיא, פרט לגובה...