אז ככה....

שחף -בת

New member
אז ככה....

אני חדשה פה,וממה שהספקתי להבין הפורום הזה "אנטי דתי". אז בתור "חוזרת בשאלה" קצת עצוב לי לראות את כל השינאה הזאת. נכון,אני בדיוק כמוכם,שונאת את הכפיה,וההטפות של הדתיים ואת הדברים שהם מייצגים ועושים. אני מכירה את זה מקרוב,לומדת בתיכון דתי שמשליט טרור בתלמידים, כולל שטיפות מח לעיתים קרובות בפנאטיות בכל הקשור לדת. אבל... צריך להפריד בין שנאה למה שהם מייצגים\עושים לבין שנאה אליהם... אל תשכחו שבסך הכל.....כולנו אחים. -תחשבו על זה....

אנדרי ז

New member
טעות חמורה בידך

איך בדיוק הגעת למסקנה שהפורום הזה אנטי-דתי? מפליא אותי שאני בתור משתתף קבוע עוד לא שמתי לב לעובדה מפתיעה זו. האם תוכלי להסביר גם לי?

sihaya

New member
ואני מצטטת

" אולי נפתח מן "מרכז" כזה שיאגד את כל התנועות שמייצגות את הצד החילוני שלנו,נפעל ביחד למגר את תופעת החזרה בתשובה,ולהוריד את מסך החרדיות מעל ארצנו. לדוגמא:הארגון יקרא "א.ל.מ.ה"-"הארגון להפצת מורשת החילוניות. ותחתיו יהיו "אגפים" כגון:"חופש","הלל","דעת אמת" וכ"ו. כך נשלב כוחות נגד החרדים! מה אתם אומרים?"

שחף -בת

New member
זה מה

שהבנתי מקריאת ההודעות. מה אני אמורה להבין מזה?? שאתם אוהבים נורא את הדתיים?????? *ותודה למצטטת.....

ושתי

New member
יש הבדל בין לא לאהוב ולשנוא

אני לא חייבת לאהוב אדם מסויים, ואין בכך פסול. אבל יש הבדל מהותי ועקרוני בין "לא לאהוב" לבין לשנוא. אני לא קראתי בפורום ביטוי של שנאה מצד חילוני כלפי דתי. את ההיפך קראתי, ובשפע. אם את מבקשת שנחייה איש עם רעהו בהבנה ובלא-שנאה - אצלי מצאת אוזן קשת. אבל על מנת לבצע משהו בנדון לכי קודם כל אל הצד השני. הוא בטח מוכן שנחיה יחד - בצד שלו, כמובן.

freeonly

New member
ציטטת טקסט שכותבו העיד שנכתב ציני

תקראי בעצמך... אבל לגופו של ענין, כל אחד וההשקפה שלו. מותר לי להיות "אנטי דתי" וזה יותר מלגיטימי, במיוחד לאור הרוגע והנאורות (גם כן בציניות) שמביאות הדתות לעולם. מותר לי גם להגדיר את השקפותי הפרטיות שלי בשם "דת" ואז אני מכיר המון חובשי כיפה אנטי-דתיים. בכל מקרה, יש לשפוט אדם לפי מעשיו.

ושתי

New member
אנטי-דת ולא אנטי-דתי

אני בטוחה שהתכוונת להיותך אנטי-דת, ולא אנטי-דתי. נכון, זה בהחלט לגיטימי להיות אנטי-דת, משום שזו השקפת עולם ולא יחס לבן-אדם. מבחינת בני האדם יש זכות לכל אדם להשקפת עולם או דת כרצונו, וביטוי נגד זה הוא פסול. דת איננה מחייבת איש, ומותר להיות נגדה, כמו בעדה. גם אני נגד הדת. ה"נגד" שלי נובע בעיקר מהכפייה המלווה כל דת מונותאיסטית. אין לי בעיה עם הבודהיזם או עם האמונה הרב-אלית (אלילית), עד כמה שזה יזעזע את "אחי" הדתיים. הנגד שלי הוא גם בגלל האובייקט בו מאמין המאמין. כמה מגוחך שדמות בדיונית הופכת, לאחר בריאתה, לישיות שמכתיבה לבני האדם שבדו אותה הוראות והנחיות בכל דקה מיממת חייהם. ממש מגוחך.

ושתי

New member
על סמך מה?

תראי לי מכתב של חילוני בפורום שמבטא שנאה לדתיים! אני אראה לך הרבה מכתבים של דתיים שמבטאים זלזול, שנאה והשמצות כלפי חילונים

Dorfl

New member
אז מה אם אנחנו "אחים"???

ואני מצפה לתגובה והסבר, באמת, מה זה משנה שאנחנו "אחים"?

למעלה