אז ככה...

אז ככה...

אני מאמינה שרובכם זוכרים את הבלאגן מהשירשור שלי... אבל חוץ מלגרום לי לפחדים מלאבד את עבודתי ואז שלא אוכל לשלם...לא חשבתם על עודדברים. אז ככה? טני חולה: אוש]זתי יום חמישי שוחררתי יום ראשון לבקשתי, אני מרותקת למיטה לפחות כל השבוע ופי מה שאני מרגישה אפילו יותר כי שיפור ואני סובלתתתתתתתתתתתתתתתתת רצחחחחחחחחחחח כאבי תופתתתתתתתתתתתתתת אז איך משלמים שכירות אם לא עובדים?????? יש לי בעיה במשרה אחת אני עובדת רק כמה ימים בחודש.. במשרה השניה בגדול אני אמורה לעזוב.... מה עושים???????. אז הנה נתתי לכם עוד דרך שאי אפשר לשלם שכירות, אז צריך עוד סכום בצד.

את מאוד ממורמרת עלינו

ובלי סיבה. את רוצה לשמוע את דיעת אחרים - אז תשמעי את דיעת אחרים. לא תמיד היא תמצא חן בעינייך, אבל מה לעשות, ככה זה החיים. אף אחד לא מתנכל לך, אף אחד לא עושה לך דווקא, וכשאת באה בגישה כזו, זה רק מפחית מהחשק לענות. לא בא לך לשמוע את מה שאנשים אומרים? אל תשאלי. זה נשמע מאוד לא נעים מה שעברת (למה אושפזת?), ואני באמת מקווה שתרגישי טוב. לגבי שאלתך, איך משלמים שכירות אם לא עובדים? מה לעשות, חייבים לשלם.בחוזה אמרת לבעל הדירה שאת מתחייבת לשלם כסף עבור המגורים מדי חודש - וזה בדיוק מה שצריך לעשות. אם בעל הבית נחמד, את יכולה להסביר לו את מצבך ואז אולי הוא יתחשב בך ותסכימו שתשלמי במועד מאוחר יותר, אבל הוא לא חייב לך כלום. מה שרוב האנשים עושים זה באים למצב הזה של שכירת דירה עם רשת בטחון של כמה וכמה אלפי שקלים, או לחילופין עם גב כלכלי מוצק (כלומר הורים שיתנו צ'ק אם לך אין.). אני יכולה לספר לך שאני בשנה הזו חוויתי מצב של חוסר תעסוקה, וכן, הייתי צריכה להסתמך בלעדית על החסכונות שלי (וגם ההורים עזרו קצת, פה ושם.). עכשיו, לפחות לגביך, כדאי לבדוק אם את זכאית למשהו מביטוח לאומי (בגלל האשפוז), היות וכן עבדת.

Mיקי_

New member
זה לא נכון שלא רצינו לעזור

או הצענו הצעות מועילות... כתבו לך על דרכי העברה ולא רק על חשבון הבנק שלך.. כמו שחציש כתבנה הודעה כזו ובמיוחד הסיום שלה לא עושה חשק גדול לענות לך ולכן כאן אסיים בברכת תרגישי טוב והחלמה מהירה

tenen

New member
עושים גיוס כספים...

ואני אתעלם מזה שפעם אחרונה נראה לי רצית לירות בי כי אמרתי שתמיד צריך רזרבות (ואני זוכר את זה רק כי פני בובה הסכימה איתי בנושא :) ). ועכשיו אני מניח שמה שמומלץ לעשות זה דבר ראשון לרשום את כל ההתחייבויות הכספיות שלך, ללא שום יוצאי דופן, שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל, חשבון פלאפון, דברים שקנית בכרטיס אשראי ועוד לא ירדו, פשוט לרשום הכל ולראות מה הסכום, סה"כ קשה לפתור בעיה שלא יודעים כמה היא חמורה. עכשיו השאלה היא כמה המינוס רציני, אם המינוס הוא רציני במידה כזאת שגם העזרה מהמשפחה שאמרת שתהיה לך במקרה הצורך לא יכולה לפתור ואין לך הכנסה קבועה שלדעתך תצליח לסתום את החור אני מציע לך אם כל האי נעימות שזה כרוך בה, ללכת לבעל הבית, להגיד לו שאת לא מסוגלת לעמוד בתשלום ומבקשת להשתחרר מהחוזה מוקדם יותר (מבקשת לא דורשת כי חוזה מחייב אותך ואת בעצם תלויה בנדיבות ליבו של אדם זר). במידה ובעל הבית מסכים אז את עניין החובות של עוד חודש חודשיים שכירות יהיה לך יותר פשוט לפתור פשוט כי רוב הוצאותייך יעלמו בשלב שבו תפסיקי לשלם על הדירה, בהנחה והוא יהיה פחות נדיב אני מציע את השלבים הבאים: 1. לא לחכות שהוא יתבע את הערבים בשביל הכסף, עדיף לך כבר לבקש מהם יפה את הכסף קודם מכיוון שזה יחסוך לך/להם את ההוצאות משפט שבו הוא מילא יזכה. 2. לא לחרוג ממסגרת האשראי שלך בבנק, נכון שיותר נעים להיות חייבים לבנק כסף מאשר להורים אבל ההורים לא יקחו ממך 13 אחוז לשנה וזה הרבה כסף. 3. לא מייעץ לך למכור רכוש מכיוון שזה חסר טעם, זה סתם ידחה את הקץ ובסוף תתקעי בדיוק באותה בעיה. 4. לא יודע מה בדיוק יש לך שיצאת מבית חולים עכשיו אבל שימי לב שאם את לא עובדת עקב המחלה יש לך ימי מחלה ואני לא מבין למה נוצר לך פתאום מחסור בכסף, בשביל זה את משלמת ביטוח לאומי. אני דיי בטוח שאני אקבל ביקורת על ההודעה הזאת כי לא תמיד אנשים רואים את הדברים בצורה שאני רואה אותם מכיוון שאני מסתכל על הדברים בצורה ריאלית בלבד וללא רגש, יש לזה חסרונות יש לזה יתרונות אבל זה מי שאני וככה אני מתנהל לרוב.

Jazz Singer

New member
מסכימה אם tenen

הוא כתב כאן דברים מאד מאד חכמים. וגם אם התגובה שלו לא מוצאת חן בעינייך כדאי שבכל זאת תקראי אותה.

tenen

New member
אני חושב שפספסת אותי :)

למרות שנתתי לך תשובה למה ששאלת אז עוד לא קיבלתי ממך שום מסר שאומר לי שאני טועה :)

אם אתה מתכוון על העצה שנתת

לאותו בחור שאתה חושד שהוא בכלל מתחזה, אז פשוט אין לי מה להגיד. כבר אמרתי בתגובה להודעה המקורית, שאם זו דעתך אז עדיף לך לשלם לו ישירות את שכר הדירה לחודשים הבאים ולממן גם את כל ההוצאות שלו, זה יצא הרבה יותר זול מאשר האופציה שהצעת.

tenen

New member
יותר זול למי?

סביר להניח שאם הוא לגמרי חסר אמצעים הוא לא היה משלם גרוש... מה רע בזה?

מה רע בזה?

מה שרע הוא שבמקום שהבחור ילך לעבוד וירוויח כסף כדי לכלכל את עצמו, מה שאתה מציע יוביל אותו לחיי בטלה על חשבון משלמי המיסים.

tenen

New member
אם הוא מה שהוא טוען שהוא

אחרי הצבא זה לא קל לעבור לגור לבד ולפני הצבא זה עוד יותר קשה, אם אין לך אנשים שמוכנים לחתום לך ערבות ואין לך חסכונות כדי להתחיל מהם איזה בעל בית יסכים לארח אותו בחינם? בלי שום ערבויות? ואם הוא ימצא בעל בית שיסכים למרות שאין לו ערבויות הוא סתם יכנס לחובות, לפני צבא לא עושים יותר ממשכורת מינימום ואם שוכרים דירה שהעבודה היחידה היא אולי עבודה בשכר מינימום, אז אם מישהו צריך לקבל תמיכה מהמדינה אני חושב שהוא עומד בקריטריונים. ולא הייתי מציע לו להמשיך אם זה עד אין קץ, אלא עד הגיוס שם כבר יעזרו לו. את רואה סיבה שהמדינה לא יכולה לעזור מבחינה כספית לאדם לפני גיל צבא שנאלץ לעזוב את ביתו? אני חושב שבמקרה הזה לא יזיק אם יעזרו לו קצת, מה גם זאת מסגרת שתשמור עליו רחוק מצרות שאדם כמוהו יכול להיתקע בהן בלי מסגרת... ואני לא יודע כמה את מכירה את החיים בישיבה, אבל לדעתי לא יותר מדי כי אחרת היית יודעת שהם לא ממש מתבטלים שם כל היום, המסגרת הלימודית שלהם לא משאירה להם יותר מדי זמן להתבטל.

כל עוד הם לא עובדים ומפרנסים עצמם

אני קוראת לזה בטלה. גם אני יכולה לשבת ולקרוא הארי פוטר כל היום ולדרוש שהמדינה תממן אותי בטענה שאני לא מתבטלת. אני במקומו הייתי מקדימה את הגיוס, ואז הוא יזכה למסגרת מצויינת. בישיבה עוד יכולים לשכנע אותו לא להתגייס ולהישאר בבטלה כל החיים. אגב, הוא לא טען שזרקו אותו מהבית אלא שהוא רוצה לעזוב. מה מפריע לו אם ככה ללכת לעבוד ולחסוך קצת עד שיוכל להרשות לעצמו לשכור דירת חדר במקום קצת יותר זול מרמת אביב? או לנסוע לאילת ולעבוד שם במלון שיספק לו מגורים או אוכל? למה ישר ליפול על משלמי המיסים?

tenen

New member
גם להגיד שהמדינה מממנת...

אני לא יודע איך נדמה לך שהם חיים שם בישיבה אבל לפי תאורים ממקור ראשון של אדם שגר בישיבה לא מעט זמן מסתבר שהאוכל העיקרי שם זה שמן :) לפעמים מוסיפים עוד משהו :) אם הוא רוצה לעזוב כי אורח החיים החדש שלו לא מתאים לסביבה הקודמת שלו אני מבין לחלוטין וזה גם מאוד הגיוני, זה מאוד קשה לאדם לחזור בתשובה בסביבה חילונית כי קשה יותר להדריך אותו מה עושים, איך ומתי, ויש לו הרבה שנים של ניסיון להשלים בהנחה וזאת דרכו, ואם זאת דרכו אז מגורים במקום בו הוא יוכל להשלים את הזמן הזה הוא מושלם בשבילו, ודתיים כן עושים צבא, רק חרדים לא עושים צבא, ואם הוא יחליט שבשל היותו חרדי הוא לא רוצה לעשות צבא אני אבין אותו לגמרי והוא לא יהיה היחידי שלא יעשה צבא וחרדים לא עושים צבא ואם הוא החליט שהוא חרדי אין שום סיבה להוציא אותו מהכלל הזה. בתור אחד שקצת מכיר את המצב שלו חושב שכרגע הוא צריך כל עזרה שאפשר לתת לו ולא יזיק אם המדינה תממן חלק וזה לא הופך אותו לבטלן :) ובאמת לא חסר אנשים שלא עושים צבא ותורמים בדרכם, ראי ארגון זק"א ויד לשרה שהם ארגונים נפלאים שעוזרים לכל הזקוק להם.

ממש לרחם עליהם

מבחינתי שלא יאכלו בכלל - "בזיעת אפיך תאכל לחם" אומר שבשביל לאכול צריך לעבוד, ולא לגרבץ כל היום (או ללמוד תורה לטענתך) ולצפות שידאגו לך לגג מעל הראש (שאת זה הם מקבלים) ולכלכלה אנשים שכן עובדים בשביל לפרנס את עצמם, ובגלל חוקים מטומטמים נאלצים לממן גם אותם. ויד שרה וזק"א אען תורמים, אבל על כל עובד בארגונים הנ"ל יש מאות אם לא יותר בטלנים שחיים על חשבוננו, ואני לא הייתי שולחת חוזר בתשובה צעיר ישר להצטרף אליהם. לא כל אדם מאמין חייב לחיות על חשבון משלם המיסים, יש לו מספיק אופציות אחרות. ובאשר לטענתך "לא יזיק אם המדינה תממן חלק" - אז זהו, שהמדינה לא ממנת חלק - היא מממנת להם הכל, הרי לאדם שלא עובד אין מאיפה לממן שום חלק מהמחיה שלו. ולמה הכוונה המדינה? הכוונה למשלם המיסים, שזה אתה ואני. אז אם אתה כל כך בעד זה, אתה מוזמן לשכור לבחור דירה ולדאוג לו באופן אישי. החרדים גם ככה מתרבים בקצב מטורף, לא צריך לעזור להם ולהמליץ למי שלא נולד בתוכם, להצטרף אליהם.

נראה לי שהגיע הזמן

להמשיך את הדיון הזה במסרים. הודעות נוספות בעניין תמחקנה. אם הנושא מאוד בוער בעצמותיכם, יש לא מעט פורומים אחרים בתפוז להם הוא מתאים.

למעלה