אז ככה...

גל39

New member
אז ככה...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=20412876

גל39

New member
../images/Emo12.gif אוי לי על הפדיחות.....

בסך הכל ניסיתי לעשות קישור.... :)))) טוב נו, חדשה בקטע..אתם בטח תתחשבו. ובכן נתבקשתי לחדד את שאלתי, אז ככה.... אני נשואה מזה 19 שנה, ובשנתיים האחרונות בעלי ואני מגיעים לעימותים נוראים במיוחד. כל ששאלתי הוא בעצם שאלה מאוד פשוטה. לאחרונה מייד עם כל ויכוח אנחנו מייד מעלים את נושא הגירושין, לכן שאלתי אם בעלי ואני נועדנו להתגרש...? ובכן??? תודה גל

א77

New member
אם בעלי ואני נועדנו להתגרש...?

הייעוד?! גירושין אינו ייעוד. אולי גירושין היא עובדא או הכרח, אבל ייעוד ? אולי מילה זו שלא בכונה יצאה לך. לכל יהודי יש ייעוד. בעצם גם לגוי, וגם לפרה. הנה דוגמת הפרה, ייעודה לתת חלב ואולי עוד מספר דברים. יעודו של היהודי, נעלה בערכו על כל הייעודים של כל הברואים. הגירושין איני חושב שזה ייעוד כאמור. בקשר להכרח או לא. הרי רבינו הקדוש שהוא רבי יהודה הנשיא בסדרו את ששת סדרי המשנה החליט לסיים במשנה שמספרת לנו באיזו כספת, נוכל לשמור את הדבר הכי הכי יקר ששמו "ברכה". באיזה מקפיא נוכל לאחסן את הדבר הכי הכי יקר ששמו "ברכה". ובקיצור, באיזה כלי מסוגלת הברכה להיות. וכך אומר רבינו הקדוש: לא מצא הקדוש ברוך הוא כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום, שנאמר "ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום". לשאלתך הספציפית, נראה שצריך לדון לגוף העניין על פרטיו. והעיקר שתכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה. לך, לכל משפחתך ולכל עם ישראל, אמן. זאבי.

א77

New member
ובכל זאת אני מציע

גירושין באים רק כשאין בשום פנים ואופן דרך לאחות קרעים. החלטה זו צריכה להיות ע"י שני בני הזוג ולפחות אחד מהם שיהיה משוכנע במאת האחוזים שאין סיכוי. ולא כדאי שטוען רבני, עו"ד ואפילו לא בית הדין שיחליטו אם יש סיכוי או אין סיכוי. משאלתך משמע שלא כלו כל הקיצין. שאלו הינם בבחינת איומים גרידא. אמנם מאיומים כאלה אפשר בקלות להגיע למציאות של גירושין. ולמציאות של גירושין חלילה מגיעים מדברים קלים יותר מאיומים. אבל בכל זאת, מיכיון שאת שואלת. ז"א שלא השתכנעת שיש להתגרש. ולכן תפקידך שלך הוא לגרום לשלימות הבית, אם ע"י ויתורים ואם ע"י כיבוד הבעל. תפקידך שלך בשביל השלום. ואת תשאליני מדוע זה תפקידך שלך? ומה עם תפקיד הבעל? הרי שזה לא מעניינך. תפקיד הבעל הוא לדאוג לשלום, אבל הוראה לזה, לא צריך להגיע מבן הזוג. אלא מיזמתו או מיוזמת יועציו. והנה דוגמא. אמנם בבדיחותא, אבל ניתן להסיק ולהפיק לקח חיובי מסיפור זה.

אלי ו.

New member
איך מישהו שלא מכיר אתכם יכול לענות?

אין כאן עושי נפלאות שיקראו את השאלה ויחזו את העתיד. אולי באמת המצב קשה. אולי אתם מזכירים את נושא הגירושים סתם כדי להכאיב אחד לשני. אולי זה בגלל שזו נראית לכם אופציה קלה במקום להשקיע בזוגיות שלכם. מי יודע, בטח שלא אנשים זרים לכם באינטרנט. מציע לכם לנסות לבדוק מה הבעיות האמיתיות בזוגיות, להשקיע בנושא, לחשוב היטב אם ועד כמה אתם חשובים אחת לשני, ואז להחליט בצורה רצינית. לסיים 19 שנה של נישואים זה לא דבר שמחליטים עליו מעצה של זרים באינטרנט. מאחל לכם כל טוב.

משקה קסמים

אין זו גזירה משמים ובעצם התנהגותך תקבעי את המשך דרככם המשותפת. אל תסתכלי רק על המפריד והמחלוקת , אלא גם על הדברים המשותפים: ילדים אהובים, זכרונות של ביחד, שיתוף של פעם. אספר לך סיפור ששמעתי פעם: חי לו בעיר רחוקה זוג זקנים שהיה רב ומתקוטט על כל מחלוקת קטנה (ממש כמוכם). הלכה הזקנה לשכנתה ותינתה אצלה את כל צרותיה. שכנתה שהיתה עוד יותר זקנה ונשואה באושר הקשיבה בסבלנות ואחר-כך ניגשה למזווה, הוציאה משם בקבוק משקה ירוק והגישה לחברתה. "זהו משקה קסמים" אמרה לה, "בכל פעם שאתם מתחילים להתקוטט, קחי לגימה מהמשקה, אבל אל תבלעי. תשאירי אותו בפה זמן מה ותראי שהריב יפסיק מעצמו" חזרה הזקנה לביתה ומיד כשנכנסה התחיל לצעוק עליה בעלה "איפה היית כל-כך הרבה זמן? חזרתי עכשיו מהעבודה ואני רעב". רצתה הזקנה לענות לו אבל נזכרה במשקה הקסמים שבידה. מיד נטלה לגימה והשאירה בפיה. בעוד המשקה בפיה הלכה לחמם את האוכל לבעלה. הזקן המשיך בטענותיו עוד זמן מה וכאשר ראה שאינו זוכה למענה, הפסיק. וכך היה גם למחרת וכך היה בימים הבאים. הזקן התלונן, האשה לגמה מהמשקה והריב דעך מעצמו. וזהו סוף הסיפור גל. תרקחי לך משקה קסמים שכזה. צבעו לא חייב להיות בהכרח ירוק. מה שחשוב הוא, שלא לבלוע עד סוף הריב.

גל........

אף זוג לא נועד להתגרש, וכל זוג נועד להתגרש. הייתכן? אז כך, לכל אחד ואחת יש את ה"קו האדום" שממנו והלאה אינו יכול לשאת בשום אופן. לעיתים גם הקו האדום הזה הינו גמיש. ולכן הצעתי לך בראשיתו של דיון ללכת לדיון מקצועי, שם ילובנו הדברים במקצועיות, שם תדעי מהו הקו האדום אותו אינך מוכנה לעבור - וממנו - הגט. עד אז, אין לי אלא לאחל לך שהשלום יחזור לקינך במהרה. בשורות טובות.

giingiit

New member
גל שלום

אין אדם שיכול לענות לך מה נועד, היחידי שיודע זה הקב"ה ובכל זאת לכל אחד יש בחירה, גם לך. אני יכולה רק לייעץ לך איך לנהוג אם ברצונך לשפר את חיי נישואיך. את צריכה להחליט דבר ראשון - האם את רוצה ובוחרת, שחיי הנישואים שלך יצליחו? אם כן, תכתבי לי למסר אישי, ואשמח לנסות ולעזור לך עם רעיונות, כיצד לתקן ולשפר. לא צריך למהר להתגרש. היום בגלל הידיעה שקל להתגרש, אנשים שוכחים לפעמים לעצור בעצמם מלרדת למקומות שמהם קשה לעלות בחזרה. בכל אופן, אשמח לעזור אם תצרי קשר.

גירושין???

גבירותיי ורבותיי לפי דעתי הכל מתחיל במילה ומסתיים בהקשבה. השפ נתן לכם פה ואם אתם 19 שנה נשואים אז אתם לא ילדים אתם מספיק גדולים ובוגרים אני מאמין כדי ליישב מחלוקות ביניכם. שבו, תדברו את אשר על לבכם אבל תיהיו כנים אחד עם השני בשיחתכם. כנות היא חשובה מאוד במצבים אלה. ובגלל ,,, אתם אוהבים?יקרים זה לזה?חשובים אחד לשני?אכפת לכם זה מזה? יש לכם מן המשותף?יש געגועים אחד לשני? בכלל חפשו את השלהבת את החום,הכמיהה זה לזה. ואל תתנו לאף אחד להחליט בשבילכם!!!לא יועצים ולא שמועצים אתם בלבד כי רק אתם יודעים מה יש ביניכם. ולא פחות חשוב! לעולם אל תיקחו אחד את השני כמובן מאליו. וב"ה תשכון אהבה אחוה שלום ורעות ביניכם ובביתכםועל כל משפחתיכם. להרוס זה לא קל אך לבנות לא פשוט כלל וקשה אף שבעתיים. חג שמח.

למעלה