אז ככה

באופן אישי

אני מעדיפה להשתמש במפיות כדי לנגב את הסנטר אחרי האחרוחה. האנשים שהכרת שינו את יחסם אליך כי את השתנית! בארץ שבה לבישתן של חצאיות היא הצהרה ערכית, אין פלא שהורדתן תגרור תגובה משתאה. גם ללבוש חצאית זה סוג של משחק תפקידים- מילוי ציפיות של אנשים אחרים (תראי לי מישהי שנולדה עם חצאית ביד!?). וכמו שציינתי לעיל: בארץ בה הולכים הולכים בחצאיות דשא אפילו פטמה לא מעוררת ריגוש. זה הכל עניין של תבניות חשיבה.

Le Fay

New member
גם אם כותבי החומש וההלכה הכירו את

המין האנושי יותר מאיתנו - ואני מסופקת מאד, כי למעשה הם הכירו רק חצי מהמין האנושי - מותר לזכור שהמין האנושי השתנה קצת באלפיים השנים האחרונות. וגם ערכי הטוב והרע שלו.

ברוריה2

New member
תינ-נ-ני...כן,

מאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאד נלהב. מאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאד מאד. הלך לי הקול אז אני יכולה רק לנגן
או לדמיין שאני מזמזמת. אבל כן, הבו לי עוד שאלות מסוג: "אתם אף פעם לא מתחרטים?" "למה אתם חושבים שאתם הככככככככי חכמים?! חז"ל בטוח היו יותר!!" "איך יכול להיות שאין לכם שוווווווום ספק??!" "נכון יצאתם בשביל לזיין/לאכול שרימפס/ללכת לים בשבת וכו´??!" >סליחה על ריבוי האותיות. כשאין קול צריך למצוא דרכים אחרות to make a point<

Le Fay

New member
תיגידם-תיגידם... לאן הלך לך הקול?

העניין עם המיסיונרים האלה, שהם לא באמת באים לשכנע אותנו אלא בעיקר את עצמם. מה שכבר אומר שיש על מה לדבר

ברוריה2

New member
הלך הקול קיבינימט ולא חזר oooo....

האמת-הרגשה מוזרה לגמרי. היום בישיבה אני לוחשת ואוטומאטית כולם לוחשים סביבי. פשוט מבדר.. אני מתקשרת ב-SMS ואימייל. היום הרבה יותר קל לאלמים-שתדעו. >ברוריה בתענית דיבור<

Le Fay

New member
סאמק. אמרתי מזמן שצריך להחזיר לנשים

את קולן, לא הקשיבו לי. בצקת בגרון? וברררור שיצאנו כדי לזיין/לאכול שרימפס/ללכת לים בשבת, אבל אז התברר שהחיים לא פיקניק ומה שנשאר לנו לעשות זה לזיין שרימפס, ללכת בשבת ולאכול חול בים, שגם זה לא בדיוק גהינום.

plato

New member
........

"אם היהדות לא מספקת את הגבולות ,מי כן?" טוב, ידוע שכל אלה שלא סרו למרות היהדות היו תמיד ברברים חסרי גבולות... (תזכורת: מי שנחשב (למורת רוחו) כלחילוני הראשון שמו בנדיקט (ברוך) שפינוזה. ספרו המפורסם (והמשפיע) נקרא: תורת המידות. חומר למחשבה.)

גל נעים

New member
אז אני בארבארי?

תצביע בבקשה על נקודות באישיותי שהן ברבריות. <אגב-ראית את הסרט "קונאן הברבארי"?>

plato

New member
לגבי ברברים...

זה בסה"כ הכינוי של היוונים העתיקים לפרסים, כי הלשון שלהם נשמעה (ואולי עדיין נשמעת) כמו ברר ברר ברר... אגב, היוונים העריצו את עושרם, ותפארתם של האימפריה הפרסית, וקראו למלך הפרסי "המלך הגדול". אז ברברי זה לא כינוי גנאי כנראה...

גל נעים

New member
אני רוצה אני רוצה!.

להיות בארבארי כמובן!. <לקחת לי נשים לרוב ממדינות הים, לשתות יי"ש ולאכול עופות הממממממ הממממממ. לערוף ראשים שחשיבתם מעוותת ולישון בתוך אמבטית לתת LETET> ממש בארבארי מצידי להעלות כזה חמשיר.

קצת תשובות לשאלות שלך

אני אשתדל לענות אחת אחת.. קודם כל המצוות ברובן לא חיוניות ו/או הגיוניות בכלל. אני מדברת בעיקר על מצוות "שבין אדם למקום" "מצוות צניעות" צריכה להיות במידה שנראית לך באופן אישי. אם ללכת עם חזייה ברחוב נראה לך לגיטימי אז שיהיה לך לבריאות. ובכלל, אם תסתכלי סביבך, ואני מתכוונת לת"א לא לבני ברק, אז סגנון הלבוש הוא די שמרני, אפילו במועדונים. כל אחד שם את הגבול איפה שהוא מרגיש. לא צריך את היהדות שתספק לנו גבולות. אנחנו ילדים גדולים ואנחנו יכולים לספק גבולות לעצמנו. אותו דבר לגבי המגע. אם גבר נשוי ואישה נשואה נותנים נשיקה על הלחי, ביג פאקינג דיל! ובטח שיש ידידות אפלטונית (אולי לא הרבה אבל יש) ולמה משחקת באש? אם הוא נשוי זאת בעיה שלו, לא שלך. פוסקי ההלכות וגודרי הגדרות נסחפו לא קצת הם אבדו כל כיוון וזה גורם בדיוק לתוצאה ההפוכה.

בושה ללכת עם חזיה!!!

אם את אישה אפריקאית שדואגת לתינוק שלה, את תכסי לו את הבקבוק הטבעי שלו? לא! זה שייך לתינוק! שיעשה מה שהוא רוצה! בחברה האפריקאית זה כל-כך חשוב עד שקראתי שגם הגבר האפריקאי המסורתי בקיימו יחסי מין עם אישתו אינו משתעשע עם החזה שלה כי החלק הזה בגוף האישה שייך לילדים, לא לו. עכשיו בואי ננסה לתאר לעצמנו מה חושבות האפריקאיות על האמהות המופקרות שהולכות עם חזיות במקום לדאוג לפרי בטנן. כך שכמו שאמרו פה בשרשור, פורנוגרפיה היא עניין של גיאוגרפיה. ונאמר עוד - לא רק היופי, גם הכיעור הוא בעיני המתבונן. כל המצוות שבעולם, כל החוקים, כל הגדרים, שווים כקליפת השום ויגיעו להיפך יעודם אם לא שיהיו לנו, קודם כל, גדרי מצפון, כבוד ואהבה לזולת, עמוקים וחזקים בלבנו פנימה. מה גם שגם המחוקקים היהודים הדתיים לדורותיהם הם בני אנוש, ורוב ההלכות שמקיימים היום הן תוצר של הלכות שנחקקו על-ידם.

מיכל25אב

New member
../images/Emo45.gif

אין ויכוח-אני מסכימה איתך על כל מילה! כמובן שהתורה ניתנה בראש ובראשונה לבני אדם-אנשים עם מידה של מצפון וכו´.. זה לא סותר-זה רק מנחה...

לא !!!!!!!!!!!!

המשפט המדוייק הוא: כמובן שהתורה ניתנה בראש ובראשונה על ידי בני אדם-אנשים עם מידה של מצפון וכו´

למעלה