אז ככה

חבצלת 1

New member
אז ככה

אני חדשה פה ולא בגללי, הבן שלי כבר לא ילד ואני חושבת שפה יהי לי מענה יותר טוב

הבחור בן 18 לומד בחנ"מ (הק"ר + ל"ל רציני מאוד+ אימפולסביות )וכנראה יסיים השנה
לו אישור עבודה וגם מצאתי לו עבודה(ח"ח לי) אני יודעת שיהיה לו קשה בעבודה כי יש שם משמעת שונה מבית הספר ומהבית , לא אמרתי למנהל העבודה שיש לו הק"ר כי רציתי שיתקבל ( מדובר על עבודה פיזית) *את הראיון הוא עבר לבד אני רק סדרתי לו ראיון

משמעת יש לו גם בבית אבל אני רוצה לחזק אותו להגיד לו שלא יתייאש מהר כי אני לא שם במיידי בשביל להחזיק אותו כשהוא
"נופל",
אמרתי לו שאם יש בעיה שיסמס לי שידבר איתי אבל שלא יברח

בנוסף אני לא "גננת" ואני לא אתווך בינו לבין המעביד(למעט בנושא שכר וכו' שאני כן אטפל כי הוא לא מבין בזה כלום)
הכוונה שאסביר לו איך להתמודד עם הלחץ בעבודה, הבנת מה מבקשים ממנו לעשות, ממי הוא מקבל הוראות ואיך לשאול אם הוא לא מבין מה רצו ממנו וכמובן איך להתמודד בסיטואציות חברתיות בעבודה

הרעיון הכללי הוא אתה יכול ואתה מתמודד בעצמך ,אתה אחראי על המעשים שלך וכל הכבוד לך על ההצלחות שלך (כולל להגיע לראיון, להגיע בזמן, ולעבור אותו) ואם יש נפילה ללמוד ממנה לפעם הבאה

מעבר לכך יש לכם עוד עיצות בשבילי

שאלה נוספת אני רוצה לדעת אם מגיע לו לקבל קצבה לאור האמור לעיל ואיך אני עושה זאת-

הוא אחלה גבר

אמא חבצלת בעלת הק"ר בעצמה

iritki

New member
כל הכבוד לך

נראה שאת מאוד משקיעה ובדיוק במה שצריך בתמיכה והכוונה ואון ולא בלעשות בשבילו/במקומות הכל.

לגבי העבודה - כמובן גם לדבר איתו ולהסביר לו שאת שם בשבילו כאמור לתמיכה טלפונית אבל לא תוכלי להיות שם פיזית כי כמובן הוא העובד ולא את. גם להציע פידבק חיובי ותמיכה בבית - כלומר לשאול אותה איך היה בעבודה, להתעניין וליעעץ במידת האפשר ( ולתת ח"ח על התמדה ודברים טובים).
הייתי מנסה להתיעץ אולי אם פסיכולוג/מאמן אישי איש מקצוע בתחום הזה לגבי כלים של איך לפרוק מתח/עצבים בעבודה בלי להתפרץ ו"לקלקל הכל" מבחינת המעסיק. למשל לקחת הפסקה של כמה דקות להירגע אבל באופן כזה שזה לא נראה שהוא עצלן ( כל הזמן לוקח הפסקות) או אימפולסיבי (כל הזמן מתעצבן ובורח להפסקות).

לגבי קצבה - מה שאני מכירה זה קצבת נכות של ביטוח לאומי. אין קצבה מיוחדת להק"ר ולקויות למידה אבל אם כל הגורמים יחד מפריעים לו בתפקוד היומיומי ברמה מספיק חמורה אז ביטוח לאומי יכול לקבוע על בסיס זה אחוזי נכות ולשלם קצבה.

אבישי ק

New member
כל הכבוד לך על התמיכה, הלוואי שהיה ל אמא כמוך

אני יכול לתת לך מהניסיון שלי מהצד שלו
גם לי סידרו בזמנו עבודה בגיל 18
היה לי קשה בדיוק כמו שאת מתארת
אבל אין ברירה, צריך ללמוד להיות עצמאי
הוא נוטל ריטלין או קונצרטה וכו...?

למעלה