אז ככה...

צור ו

New member
אז ככה...

אני בעליה של "הפרעה אובססיבית-קומפלסיבית" (OCD) ובמשך שנים קישרתי בין הסלידה שלי ממגע עם אנשים אחרים להפרעה
אבל במשך השנים כשהתסמינים של הOCD הצטמצמו תחושתי בקשר למגע לא השתנתה כיום אני מוכן ללחוץ ידיים, חיבוק ידידותי ולעיתים נשיקה על הלחי דברים שקושרו ל-OCD (פחד מחיידקים וכו')
אבל אין לי משיכה למגע מיני (ברצוני להוסיף שאני לא לוקח כדורים ככה שתופעת לוואי של חוסר חשק יצאה מהמשוואה)
קראתי מספר מאמרים שמקשרים בין OCD ל-א-מיניות, אישית אני לא מסכים עם הקישור מבחינתי גם הOCD וגם ההעדפה או חוסר ההעדפה המינית שלי הם חלק ממני ולא ניתן לשנות אותם, אפשר לנסות לזייף (ניסיתי להתעניין במין אבל זה היה מכאני ולא נעים) בסופו של דבר זה או שמקבלים את המצב או שאתה משקר לעצמך...

מצטאר אם הטקסט לא ברור או עיקבי, כטבתי מה שהיה לי בראש או בלב או באיבר כלשהו בגוף.....

hatzilonit

Member
מנהל
ברוכה הבאה לפורום

k500

Active member
מנהל
איזה מאמרים?

איפה קראת שיש קשר בין OCD וא-מיניות?

k500

Active member
מנהל
לא מדובר כאן בא-מיניות

צר לי לאכזב אותך, אבל בשתי התשובות הללו (לא מדובר כאן במאמרים) אין התייחסות לא-מיניות. למעשה, נקודת המוצא שלהם היא שאין דבר כזה א-מיניות, אלא בעיות בתפקוד המיני או קשיים ליצור קשר ואינטימיות בשילוב סימפטומים של הפרעות מסוימות.
אל תקח את מה שנכתב שם כמובן מאליו ואל תחשוב שמה שנכתב שם הוא בבחינת ראה וקדש. לא כל קושי בתפקוד מיני הוא א-מיניות ולא כל הפרעה שמפחיתה מיניות קשורה לכך.
אם קראת על א-מיניות ממקורות מהימנים יותר, אתה יכול להבין שיש הבדל בין חוסר משיכה מינית ובין קשיים במיניות. שני הדברים לא בהכרח מובילים אחד לשני או נובעים אחד מהשני. אם יש לך חוסר משיכה מינית כלפי אחרים, אתה לא צריך טיפול או לקשר את זה להפרעה כזאת או אחרת. אם יש לך משיכה מינית, אבל הפרעות גורמות לך לשיבושים בתפקוד המיני, זה משהו אחר.
בסופו של דבר, אם אתה א-מיני ולא נמשך מינית לאחרים, אבל כן יכול לאהוב, להמשך ולרצות יחסים על בסיס רומנטי כזה או אחר, אתה לא צריך להיות מוטרד מהפרעה שיש לך כי היא לא מפריעה לך למיניות שגם ככה אתה לא מעוניין ביישום שלה.

יודע מה,

האם שמעת אי פעם מישהו שביקר והטיף למישהו אחר שטען שהוא לא מעוניין בצניחה חופשית מהפחד שתקרה תאונה?
מעולם לא. כל אחד מבין מה סיכונים וההשלכות לספורט כזה מסוכן.

יודע מה,
מדוע מין לא מסוכן גם כן? הרי אפשר לחטוף מחלות (איידס, סרטן צוואר הרחם או כל מיני מחלות מין חביבות), זה יכול לכאוב מ-א-ו-ד ואפילו לפגוע באיבר מין של האישה אם לא עושים את זה כמו שצריך. יש מספיק סיבות.

אז מה זה משנה מה הסיבה לחוסר העניין שלנו במין.
כל עוד אנחנו שלמים עם זה, ומרגישים מצויין עם המצב. מה הבעיה בדיוק?

ברוך הבא!

וזה באמת לא משנה אם יש לך משהו שמפריע או לא, מקושר או לא.
אם אתה חש שאין לך עניין במגע מיני - אז אין.

ומצטרפת גם לכל מה שכתב K500.
חשוב להפריד בין בעיות בתפקוד המיני למי רוצה מיניות בחייו, לבין א-מיניות שהיא העדר משיכה מינית ולכן לא יכולים להיות בעיות.

למעלה