אז ככה.

kiticat

New member
אז ככה.

בדיקת דם שעדין לא חזרה. קודמת בצום- 283. בדיקה בבית שעה אחרי האוכל 330. אז יש סכרת מסוג 1, וסכרת מסוג 2. למה שלא יהיה לי מסוג 2? ודווקא 1?

kiticat

New member
ובבדיקות

לא היו לי קיטונים. זה לא סכרת.... לפחות לא מסוג 1, נכון?

kiticat

New member
השאלה עדין עולה, ועוד אחת איתה-

לאחר מאמץ פיזי מוגבר- מכון כושר, הסוכר אמור לרדת בדם, לא? ד.א אני כבר נהייתי מומחית עם כל הבדיקה הביתית הזו.

kiticat

New member
הפורום הזה כזה לא פעיל?

דווקא חשבתי ההפך! כבר יומיים אני מחכה לתשובות!

תשובות!

בעיקרון אחרי פעילות גופנית הסוכר יורד, יש מקרים שבהם הסוכר נשאר כמו שהיה לפני הפעילות בגופנית. רוב הסיכויים שיש לך סוכרת מסוג 1(נעורים) בגלל הגיל שלך. סוכרת סוג 2(מבוגרים) מתפרצת באנשים מבוגרים בין הגילאים 30 ומעלה.

M a x

New member
תשובות...

אני מעריך שלרעיון שיש לך סוכרת כבר התרגלת,בנוגע לסוג העדרם של קטונים בבדיקה שעברת אינו מספק כדי להחליט איזה סוג של סוכרת יש לך. קביעת הסוג תתבצע רק לאחר בדיקת אינסולין לבלבי ונוגדנים שיערכו לך. לגבי סוכרים לאחר פעילות גופנית.. זה תלוי במספר גורמים וביניהם גם סוג הסוכרת. חולי סוכרת סוג 2 לרוב יחוו ירידה חזקה של סוכרים בדם תוך כדי ואחרי פעילות כזו. לעומת זאת אצל חולים מסוג 1 או כאלה סוג 2 שלהם (בעלי חוסר בהפרשת אינסולין) תתכן אף עליה ברמות הסוכר לאחר פעילות כזו,הסיבה נעוצה בכך שפעילות גופנית דורשת אנרגיה,לכן הגוף מפריש במהלך הפעילות סוכרים הדרושים כדי לפצות על האנרגיה שנצרכה , חולה שאין לו בגוף את האינסולין הדרוש כדי להפוך את אותם סוכרים לאנרגיה יחווה עליית סוכר במהלך הפעילות. יש לזכור כי עם מתן אינסולין לאחר הפעילות תהיה ירידה דרסטית ומהירה בגובה הסוכרים..... בנוגע לשאלה על הסוג... קצת קשה להעריך אולם רוב חולי הסוכרת בגילך מאובחנים כסוג 1. בשנים האחרונות ישנה עליה במספרם של חולי סוכרת סוג 2 בגיל הנעורים,צעירים אלה סובלים לרוב מעודף משקל גבוה.

kiticat

New member
תודה...

גם לדובדבן. לאבא שלי יש סכרת מסוג 2. לאחורנה גילתי כי לסבתא רבא שלי שנפטרה בקיץ הקודם בגיל 90- הייתה סכרת מסוג 1. זה הכי קרוב שאני יכולה לחשוב על. אני מתארת לעצמי שרק עכשיו העניין יצא. וכנראה שבנס. כי כאמור גילתי דרך הלשכה.

למעלה