אז ככה

אז ככה

דבר ראשון - 2950. נושקת ל... דבר שני, אני מניח שכולנו בהתחלה הערנו את הילדים כל שלוש שעות לאוכל, גם כשהם ישנו כמו בובות, אבל כולנו רצינו לגמור עם זה. לנו אמרו בבי"ח עד 3 קילו ובגלל שהמשקל זה הדבר החשוב ביותר כרגע. היום בטיפת חלב דיברו איתנו על היפרגלוקמיה ובגלל זה להמשיך להעיר כל שלוש שעות. אני לא יכול לפסול אותם על הסף אבל זה ממש לא מה שאמרו לנו בבי"ח. וזה ממש אכזריות להעיר את איה כל שלוש שעות. ספרו לי מה נכון? מה אתם עשיתם? אני....

binon

New member
אנחנו היינו מעירים

הם היו אוכלים מתוך שינה וממשיכים לישון אח"כ. בשלב יותר מאוחר נתתנו להם לישון עד שהם התעוררו, אבל לפחות בהתחלה חשוב לתת להם ארוחות במועד מסודר..

binon

New member
קצת קשה לי לזכור...

אבל בערך 3 חודשים אחרי שהם הגיעו התחלנו להגדיל את המרווחים בין הארוחות וסוכר אף פעם לא היווה בעיה אצלנו כך שלא בדקנו...

כשאנחנו הגענו לרופא של שירה בערך

שבוע אחרי השיחרור והרבה לפני משקל 3 קילו וסיפרנו לו שאנחנו מעירים אותה כל 3 שעות לאכול (כי זה מה שאמרו לנו בפגיה) אז התשובה שלו היתה: " סליחה, למה? את היית רוצה שיעירו אותך לאכול, תנו לילדה לישון, היא גדלה גם בשינה ועוד ועוד..." (סתם לידיעה, הרופא של שירה או מומחה לפגים, רופא בפגיה של שניידר וסגן מנהל בית חולים שניידר, כם שאני נוטה להקשיב לו) אז הפסקנו. מה שחשוב זה שהיא אוכלת ועולה במשקל. לגבי היפרגלוקמיה, על זמך מה הם אמרו את זה? סתם כי היא פגית? או שעשו לה בדיקות? אם זה נאמר סתם לא הייתי מתייחסת לזה, אבל כן הייתי מרימה טלפון לרופא של איה ושואלת אותו.

אצלינו זה היה ככה.....

אורי יצא מהפגיה בגיל שבועיים במשקל 1900 ובשחרור דברנו עם האחות הראשית שאמרה להעיר אותו כל 3 שעות ולעומת זאת הרופאה של הפגיה אמרה שאם הוא ישן 5 שעות אנחנו יכולים לשמוח ולהמשיך לישון בשקט! בגיל חודש הוא שקל כבר 2700 הלכנו לרופא והוא אמר שעד 3 קילו צריך לתת כל 3 שעות ומ 3 קילו להוציא אותו בלילה מהחדר ולא לתת אוכל בלילה!? (זאת אומרת לתת לו לבכות!!!) (ברור שלא נתתי לו לבכות אלא האכלתי כשהוא רצה או מוצץ במקום אוכל)

לא הערנו אף פעם

עם יואבי יצאנו הביתה כשהוא שקל 2600 גרם ואף פעם לא הערנו אותו גם כשאמרו לנו להעיר עד שלושה קילו. החלטנו לבדוק אותו כל ארבע - חמש שעות, אבל תמיד הוא התעורר קודם.בקשר לנושא הסוכר, צריך לשאול את הרופאים בפגיה, אם היה לאיה בעיות קודם או שיש חשש. האחיות של טיפת חלב תמיד מלחיצות עם המשקל ולא תמיד יודעות על מה הן מדברות. דרך אגב יואבי בגיל חודשיים וחצי במשקל של ארבע קילו התחיל לישון לילות שלמים מבלי לתת לו לבכות או כל מיני עצות מטומטמות כאלו. הוא פשוט הרגיש בטוח ושבע ואז לא היה צריך להתעורר. תסמכו על האינסטינקטים שלכם.

בגיל ארבעה חודשים שירה ישנה לילה

רצוף ודילגה על שתי ארוחות, אז שאלתי את הרופא מה לעשות והוא אמר לי: " אני יכול להביא לך מיליון הורים שהיו מתחליפם איתך, את מתלוננת על ילדה שישנה? " כמה שהוא צדק.

שינה, אוכל, התפתחות ומפגש

היום היה לילה ארוך, אבל שטויות.... הקיצר- לא להעיר כמובן. היפוגליקמיה - שטויות! ובקשה- מישהו שמע על מכון חנה כושי בחיפה (להתפתחות)? יש לכם מה לומר? ובנוגע למפגש- צר לי אבל רוית ביקשה שלא בשנה הראשונה. אין לה כח וסבלנות כרגע לכלום. אז חיפה ירדה מהמפה

אנחנו מלאנו באדיקות אחרי הוראות

הפגיה. עד 3 קילו הערנו כל 3 שעות. מעל 3 קילו ועד 3.5 לא הערנו בלילה. מעל 3.5 קילו - לפי דרישה (שהיתה בהתחלה בערך כל 3 שעות....). גם לנו סיפרו על היפרגלוקמיה. בטיפת חלב וגם הרופא הרגיל. צלצלנו לפגיה ושאלנו. הם אמרו שזו גישה ישנה שאינה מקובלת עוד היום.

למעלה