אז ככה.....

אז ככה.....

אני עובדת בדימונה בתיכון של קהילת העיבריים (מוכרים יותר בשם קהילת הכושיים העיבריים). לא חשבתי שאני אסתדר שם מכיוון שזו קהילה/כת לא מוכרים ודי מסוגרים בתוך עצמם. אבל מצאתי שם בית. המנהל לקח אותי תחת חסותו. הסגנית שלו לקחה אותי תחת חסותה. הקהילה הסגורה הכניסה אותי לתוכה. ולמרות שאני שם מחליפה מורה בחל"ת, לא מפסיקים לדבר עלי (מה לעשות, מקום קטן ושומעים הכל), על המחנכת החדשה והצעירה, ואפילו יש לי כבר תפקיד לשנה הבאה. אני אוהבת את העבודה שלי ונהנית ממנה כל יום. וגיליתי שיותר ממה שאני נותנת אני מקבלת, אני מרגישה שלמה, מלאה ומאושרת. בהתחלה היה מאוד מפחיד. עשרות פרצופים כהים מסתכלים עלי, ידיים נוגעות בי, בשיער שלי, שאלות על הנמשים והעיניים הכחולות. אך לעזאזל אני אזהה את התלמידים. והיום, כבר 4 חודשים מתחילת שנה, לא רק שאני מזהה את כל התלמידים שלי, אני גם מכירה את ההבעות פנים שלהם והעיניים שלהם, ונוגעת ומחבקת. מצאתי את מקומי. ואז לפני חודש הבחור בא הבייתה עם הצעת עבודה חדשה. בקליפורניה. מיידי. שנים שאנחנו מתכננים לעבור לארה"ב (לחזור יותר נכון כי כבר חיינו שם וחזרנו לארץ), והנה נפלה לנו הזדמנות פז. קידום מדהים לבחור. הוא כל כך התרגש שלא הצלחתי להגיד מילה וחצי מילה. חבילת רילוקשיין אטרקטיבית כל כך, ובגלל ששנים אנחנו מתכננים את הדרך חזרה לשם, אך אפשר לסרב? נקרעתי. אני בתחילת הדרך פה, ומצאתי את מקומי, ורוצים אותי. אבל הבחור,הקריירה שלו והתוכניות שלנו עומדות מנגד. חשבנו על מיליון אופצויות, כולל שהבחור יסע ואני אשאר פה לסיים את השנה. אבל מכיוון שאין לי עזרה, ויהיה קשה לכולנו לא לחיות ביחד כמה חודשים, פסלנו את האופצייה. קיבלנו את ההצעה, וביקשו שנהיה שם בסוף מרץ (עדיין מקווים להארכה עד פסח אבל לא בטוח שנקבל). סיפרנו למשפחות שקיבלו את זה בהבנה ובעצב, וקצת התרחקו מאיתנו בחודש האחרון (וזו אחת הסיבות שאני כועסת על אימא שלי והפסטיבל). לבנות עוד לא סיפרנו. ואני לא ידעתי אך לספר בעבודה .... קשה למחנכת לעזוב, זו מערכת שלמה לדאוג לה. מה יחשבו ההורים? אך יקבלו את זה התלמידים? האם הם יפסיקו להשקיע? האם הם יכעסו? מה לגבי הכיתות המקצועיות? אך התלמידים יקבלו את זה? מי המורה החדש? המון שאלות, והלחץ שלי - אך יקבלו את זה שמורה עוזבת באמצע שנה? האם יסכימו שאני יעזוב? אני אפגע בעתיד מהמהלך הזה? אני עוזבים כיתה שנקשרתי אליה? אך לא לאכזב את הבוס שלי? ישבתי במועצות פדגגויות, ישיבות מורים, שיעורים עם תלמידים, והאשמה גדולה כל כך. זה נשמע מאוד דרמטי, כי כולה 3 חודשים שאני עובדת, אבל זו עבודה אינטסיבית ואני מרגישה שאני שם שנים. היום בבוקר דיברתי עם המנהל. פחדתי. רעד לי הקול ודמעתי שסיפרתי לו. הוא איחל לי בהצלחה, ואמר שהוא נורא מצטער שהוא מאבד אותי, כי נוצרה קירבה, והוא מחפש מורים שלא באים רק ללמד, אלא להכיל את הקהילה. כי השורה התחתונה זה לא הלימודים, אלא שיתוף הפעולה בין הקהילה למדינה ולבית הספר. זה לא פשוט. הרבה מורים עוזבים מהר, ולא מבינים את מהות הקהילה. לי היה איתם חיבור מיידי, הם קיבלו אותי ישר, וממש הכניסו אותי לבתים שלהם ולאורך החיים היחודי. הוא אמר שאין לי מה לדאוג, ושהבית ספר יעשה הכל כדי לתמוך בתלמידים (הדבר היחידי שמטריד אותי באמת זה התלמידים שלי) ולעזור לי באותו הזמן. אז ככה. אנחנו נוסעים לקליפורניה. לחמש שנים לשם התחלה. חיכנו לזה הרבה זמן. אנחנו (אני והוא) מתרגשים לקראת הדרך החדשה. מאוד מאוד. אני, למרות כל השמחה וההתרגשות, מרגישה גם אובדן ועצב. וגם שהקרבתי המון בשביל הבחור. למרות ששנינו רוצים ההזדמנות, אני עצובה, וקשה לי המחשבה על עזיבת העבודה שלי. זהו, פרקתי
עכשיו אפשר להתחיל להתרגש!! בבקשה לא לפרסם בעמוד ראשי

בהצלחה

זה לא קל לעזוב עבודה שאוהבים ושיש בה שליחות. אני בטוחה שלתקופה שהיתה (ועוד נשארה) לך איתם יש את ההשפעה שלה. זה לא התבזבז. לכי להגשים את החלום שלכם

שhira

New member
ואוווווו המון בהצלחה

בהחלט פניה חדה אבל.. את חוזרת ואומרת שרציתם בזה הרבה אז נראה לי שבאמת זו ההחלטה שהיתם צרכים לקבל. מבחינת התלמידים, כמו שאת מתארת את המערכת אני מאמינה שהם יקבלו את התמיכה ואת הגב ועם כל הצער והגעגוע (ואל תעלבי) יישארו להם זיכרונות טובים ולא נראה שזה יפגע בהם כל כך. מאמינה שהכל יסתדר לכם על הצד הטוב ביותר כל הכבוד לבחור שהצליח השיג את שרציתם אומנם את מוותרת אבל בשביל חלום משותף..

adip78

New member
איזו הפתעה

שיהיה לכם בהצלחה ותהנו. חברים שלנו היו שם שנה ומאוד נהנו (זה שעובד עם בעלך ולמד עם בעלי). WOW אני בהלם קצת. אני יודעת שיהיה לכם טוב שם (רק קחי בחשבון שזה לא ניו יורק!) לילדות הייתי מספרת כמה שיותר מאוחר. בהצלחה

שקנאית11

New member
מרגש וקצת מפחיד אבל אם גם את רצית

את הצעד הזה אז לכי אליו בכיף ובפרגון, ושיהיה לשניכם ולכל המשפחה בהצלחה רבה שם!

mirmirmir

New member
וואו, איזו הרפתקאה מרגשת מחכה ומצפה לכם

וזה נשמע מאוד מרגש שיהיה לכם המון בהצלחה בדרך החדשה מיר (איך הפתעת אותי, אחרי גלישה ארוכת שנים בפורומים כבר למדתי לנחש פחות או יותר על מה תהיה הודעה לפי התגובות אליה אבל בחיים לא הייתי מנחשת....)

מאיהתי

New member
וואו...

איזה שינוי ואיזו הפתעה!! המון המון בהצלחה קצת עצוב לי שלא נתראה אבל אני מאחלת לך המון המון בהצלחה!! מאיה

למעלה