אז ככה זה מתחיל

אז ככה זה מתחיל

לבן זוגי ולי היו יחסים טובים עד להולדת הבן הבכור. למרות שעבר כבר זמן לא מועט מהלידה, עדיין היחסים ביננו לא טובים לא רואים זה את זו ומתים מעייפות הסקס פשוט משעמם אותי עד כדי שקרה שנרדמתי באמצע.......... אני מנסה לדבר עם בעלי על הנושא אבל הוא חסר יוזמה. הסקס מספק אותו ואין לו רעיונות חדשים. הלכנו לייעוץ וזה ממש לא עוזר. אני מרגישה שאין נכונות מצידו להשקיע מאמץ. מצד שני שהצעתי שנפרד לנסיון או שאם הוא לא בעניני סקס אז אולי אמצא לי פרטנר אחר והוא ממש נפגע עד עומקי נשמתו מה עושים?

רק הסקס?

כי אם הבעיה היא בסקס (את נרדמת?!?), אולי באמת נדרש יעוץ, אבל בתחום הטיפול המיני. מצורף קישור לפורום "טיפול מיני ומיניות" - פורום מומחה בהנהלת איש מקצוע. אני מציע שתפני את שאלתך גם לשם.

נסי בכיוון שלך - אולי CFS?

את לא מציינת שינוי ביחסו או בתפקודו של בעלך, רק שינויים (בעיקר עייפות) שאת חשה אצלך. אולי את סובלת מ"תסמונת עייפות כרונית"? נסי להתייעץ עם רופא משפחה. הקישור המצורף נותן הסבר קצר על התופעה, אבל אין לראות בו המלצה מצידי על המוצרים שהחברה מנסה לשווק או על צורת הטיפול במחלה.

אם הכל מרדים- המצב לא פשוט...

כשקראתי את ההודעה הראשונה שלך התחייכתי לשניה, בד"כ הודעות על אי רצון ושעמום בסקס נטענות ע"י גברים נגד נשותיהן, אצלך זה הפוך על הפוך, אבל למקרא הודעתך השניה "הכל מרדים אפילו לצאת למסעדה או סתם לדבר" מתברר שיש בעיה של תקשורת ושעמום ביניכם. סיפרת שעברתם שלב של יעוץ - וללא הועיל, אפשר להחליף יועץ ואפשר גם להבין שהעסק שחוק ואולי אפילו אבוד....

טכני לחלוטין

בן כמה הילד? חודש? חצי שנה? מי מטפל בו מרבית היום? ממה מורכב היום שלכם? אני זוכרת שלבים מסויימים בחיי, בלי געגועים רבים שפשוט הייתי עייפה כרונית. לא סובלת משום תסמונת של עייפות כרונית, אלא תינוק שצמחו לו שיניים, עבודה מאומצת, וכן הלאה. אבל אני לא בטוחה שמה שאת מתייחסת אליו הוא "מרדים" במובן של עייפות או שינה. אלא יותר במובן של שעמום, העדר חיוניות, אובדן עיניין. אז יהיה יותר קל להגיב, אם תעני .

צודקת

בן חצי שנה הילדון. אבל מהלידה כל הכיף נעלם. הוא לא מתחשב ,הכל עלי וממש לא מעניין אותי הסיפורים שלו מהעבודה. אני עייפה כל שניה ורגע. הוא לא מקל עלי ולא משקיע בכלל ביחסים דווקא עשיו שכ"כ קשה לי אני צריכה מישהו שיחזר אחרי ,יעריך את המאמצים שאני משקיע. . כל הגברים בעבודה מחמיאים לי על איך שאני נראית עכשיו וממנו-כלום הסברתי לו אלף פעם אבל הוא טוען שהוא לא מבין למה אני מתכוונת ב"לחזר"

מי מוריד את פח הזבל?

קודם כל אני שמחה שחזרת והתייחסת, כי לעיתים התשובה הניתנת נשארת תלויה באוויר . אז ,לעיניינך. לידה של תינוק, תוספת למשפחה ,ובמיוחד ילד ראשון,אבל לא רק. היא שינוי מוחלט של הזוגיות. לוקח זמן להתארגן ולא פחות זמן להתארגן לזוגיות אחרת. נתחיל מזה ,שאת פשוט עייפה פיזית בלי תסמונות וכלום. מי שלא ישן מספיק (מה שקורה לא מעט כשיש תינוק בבית), ומי שעובד כל היום,אם זה בעבודה , ואם זה בבית- מגיע למיטה מותש. אז זה לגמרי טבעי. את מעלה את הפתרון שלך לנושא העומס והעייפות שלך משלב החיים הקשה שבו אתם מצויים- שיחזרו אחרייך ושהוא יעריך את מה שאת משקיעה. את הפתרון הזה גם "הסברת" לבעלך. והוא לא "מבין" ברשותך...שלשה צעדים לאחור? את גם יודעת מה הבעיה, גם מה הפתרון, וגם 100% של אחריות לפתרון עליו. אולי אפשר גישה אחרת יותר שיתופית? להציג את התחושות שלך, כי התחושות שלך הן שלך לחלוטין ולא חשוב אם הן "צודקות " או לא. את מרגישה עייפה, את מרגישה שכל הכייף נעלם, את גם אמורה להבהיר לו מה הכוונה שלך " כל הכייף נעלם". אבל רק ורק להציג את ההרגשה שלך. ואז לשמוע איך הוא מרגיש מאז שנולד הילדון. אולי גם לו יש תחושות? שינויים באוויר? אולי הוא מרגיש זנוח? אולי הוא מרגיש שאת "לקחת" על עצמך את כל האחריות לתינוק ואין לו אחריות? (הכל השערות, אבל סביר להניח שיש שינוי הוא לא רק אצל אחד מבני הזוג). ואחרי שפורקים שניכם את מה שיש לכם בבטן- וצריך מאד להיזהר ששיחה כזו לא תגלוש לריב והטחה של אשמה. אלא פשוט "אני מרגיש/ה ככה וככה" ואז מגיע השלב השני- של מה עושים עם ההרגשה הזו? ופה הפטנט- לתת לו לנסות להתמודד עם ההרגשות שלך ולך עם של עצמך ושוב, לך עם שלו והוא עם עצמו. כלומר- אני מרגישה עייפה נורא כל הזמן כי אני לא ישנה לילה אחד שלם כבר חצי שנה וזו עייפות מצטברת. הצעה לפתרון מצידך- לא יודעת מה לעשות, אמא שלו לא מוכנה לשמור על הילד אפילו דקה ואמא שלי גרה בלפלנד. אין לך פתרון חוץ מלהחזיר את הילד לשולח בדואר חבילות ואת זה את לא רוצה לעשות. הצעה לפתרון מצידו- פעם אחת בשבוע הוא יישן עם הילד בחדר שלו, את תכנסי למיטה שלכם ב21.00 בערב, הדלת תהיה סגורה ותשני עד הבוקר רצוף. ואז משא ומתן בניכם, אם זה אפשרי ובאיזה יום בכלל, ואם הוא מספיק "אחראי" לדעתך להיות עם התנוק כל הלילה...וכן הלאה. וככה ל"פרק " את כל האיכסה שרובץ בניכם לגורמים קטנים שמרכיבים את החיים. כי האושר של זוגיות ,אינו רק סיסמאות של אהבה ותשוקה ,אלא גם מי מוריד את פח הזבל. ואחר כך עוברים לשלבים מתקדמים יותר של פתרון בעיות, ומהו חיזור ומהי הציפיה שלך ממנו- ואם הוא "לא מבין" מה זה לחזר, תסבירי לו- דרך מאד ברורה לליבון ציפיות. להגיד. לא " אתה אף פעם לא מביא לי פרחים הבייתה, וגם לא נותן לי נשיקה סתם בעורף כשאני שוטפת כלים" אלא " חיזור בעיניי הוא לתת לי נשיקה בעורף וכו" בלי האשמה, בלי הטלת אחריות. את אומרת מהו חיזור בעינייך, והוא יקח/לא יקח משם את מה שנכון ומתאים לו.

הונגרי

New member
ככה צריך להמשיך..

מנסים לרגש אותו ע"י הפתעות ... כמו להעיר אותו בליטופים? ניסית ליזום את מגע מיני איתו בצורה אחרת?

noshi1

New member
../images/Emo12.gif גם אצלי זה ככה...

גם אני מרגישה כמוך... אחרי 7 שנות נישואין ואין כבר תשוקה ומשיכה לבן זוג... האמת שאני פניתי לכיוון שלא הייתי מציעה לך...( גיוון עם בן זוג אחר) ואז הכל עוד יותר נורא כי מהבן זוג השני הסקס אדיר שונה מרגש וטוב כך שבבית עוד יותר אין לי חשק בשבילו. נסי לעבוד על זה ללכת ליעוץ לדבר להפתח ולנסות לפתור עם בעלך את הדבר בכל מקרה זה מה שאני מנסה לעשות עם בעלי בשבוע האחרון... ו... מקווה לטוב. שיחזור לך הניצוץ...

adam33

New member
מאיגרא רמה לבירה עמיקתה

ישנם בני זוג שרואים את החתונה ואת הולדת הילד כפסגת היחסים בנהם וכאשר הכל התבסס מסביב זה מגיע הבום הגדול.. השעמום חוסר ההתענינות הרצון לקבל פרגון ואהדה מאחרים.. על מנת להתגבר על כך תתחילי מהדברים הקטנים ואל תרוצי לסקס הסקס הוא רק סימפטום של התוצאה ליחסים בנכם. הראי לו שבעצם ניתן לקדם יחסים כמו יום קבוע ששניכם יוצאים ביחד. כגון רישום משותף לקורס בבית ספר להורים של מכון אדלר- דבר המביא להחלפת דיעות בין מצבים של הורים ולאו דוקא בנושאי חינוך תתני לכם הזדמנות ואפילו ביוזמתך ואל תחכי לו בטוחני שכאשר תגדילו את מעגל החברים שלכם המון דברים ישתפרו וזאת בלי להתאמץ...

פלסטיק

New member
מה ציפית, שלא יעלב?

זו הרי לא בדיוק "ביקורת בונה" להציע למישהו להביא לו תחליף. לא נראה לי שכזו ביקורת תביא אותך למקום שאת רוצה (אלא אם פרטנר אחר זהו רצונך). לא ברור מקור הבעיה: עיפות שלך? שלו? מאסתם אחד בשני? אולי לו יש פרטנרית אחרת? כדי למצוא פתרון צריך להבין את הבעיה

הוא טוען שאין לו מישהי אחרת

פשוט לי כ"כ קשה והוא טוען שגם לו. אני מאמינה אבל נמאס לי שאני יוזמת כל הזמן,שאני מדברת,שכאילו רק אני מתאמצת.......

פלסטיק

New member
עצוב אבל....

כל עוד הוא יתנהג כאילו זו "הבעיה שלך" אני לא רואה סיכוי לפתרון. הוא חייב להבין ולפעול בקשר ל"בעיה שלכם" או "הבעיה בינכם". כל עוד זו "בעיה שלך" באמת הפתרונות מתמצים בזה ש: או תשלימי עם המצב או תפתרי את ה"בעיה שלך" - אבל בלעדיו

למעלה