אז ככה גילגיל....

ben200

New member
אז ככה גילגיל....

לדוגמא.... אני נמצא ליד כמה אנשים שמשוחחים, אני לא מצליח להכניס את עצמי בניהם, מחייך מימה שאומרים מנסה להיות בשיחה אבל אני בחוץ. נכנס למקום עם הרבה אנשים וישר אני מרגיש שאני איזה אהבל, או איזה מישהו שלא שייך למקום, מרגיש שאני "חשוד", ומן הסתם אני גם מאוד לחוץ. אלו רק שני דברים.... ויש עוד המון מגבלות מהסוג הזה שמעמיסים לי את החיים לחינם. תודה לך

שבילים

New member
אח, כמה מוכר...

המשפט שאני הולכת לכתוב עכשיו הוא אולי קלישאה אבל מה אומר... יכולתי לכתוב בדיוק את אותן מילים על עצמי. המצב הזה של להיות בין אנשים ואפילו כאלה שאני מכירה אותם והם מכירים אותי טוב ובכל זאת אני מרגישה אוטיסטית. לא מסוגלת לתקשר איתם. ומי כמוני יודע עד כמה זה קשה. אבל אני יכולה גם להזכר במקרים שבהם הייתי בקבוצת אנשים שהצלחתי לפתח איתם שיחה רק מאיזה משפט סתמי שזרקתי. אני מאמינה שתמיד יש מה להגיד. ואולי באמת צריך לתפוס אומץ ואפילו לדבר שטויות. זאת מין דרך כזאת ייחודית להגיד "אני פה"! אני חושבת שכדאי לשנינו שנתרגל יותר את הדברים האלה. זה דורש רק השקעה וכוח רצון. בהצלחה לנו!

my true colors

New member
אמרת לי פעם, שבילים יקרה,

שיש משפט אחד שאני אומרת, שמראה לך על כך שאני אומרת "אני פה" עניתי לך. שאולי אני לא רוצה ליפול. לא נראה לי שהיה רגע אחד שראיתי את המשפט ההוא כ" אני פה" כי אני לא פה. לא ממש. אני מרחפת לי היכן שהוא מעל ההר שלי, ליד הים שלי, מטיילת בין כל האבנים. ואולי באמת צריך לקחת ענן ולעוף איתו לשמיים. אבל רק בגלל שאנחנו מרגישים שאנחנו לא יכולים. לא אומר שאנחנו לא יכולים. ורק בגלל שקר לנו, לא אומר שהשמש לידנו. שבילים יקרה. אומץ. זה לא מה שאת חושבת. זה לא להתגבר על הפחד. כי אנחנו תמיד פוחדים. אם לא מדבר אחד, אז מדבר אחר. אם לא מקושי מסוים, אז מקושי שני. אז מה הפחד? שאלתי את זה פעם. ואולי הגיע הזמן שאני אענה לעצמי. פעם אחת. תשובה אחת. הפחד בשבילי הוא היכולת להבין שאני קיימת. לא סתם כולם מפחדים ממשהו. כי הם קיימים. אנושי ביותר. אז מהו האומץ? האומץ הוא לדעת שאנחנו קיימים. כי כשיודעים משהו, יודעים להתמודד איתו. להתמודד עם מה שאנחנו. ואוף.. אם היית יודעת על כל הפעמים שהתמודדתי עם זה שאני קיימת. ואני לא מדברת על לקיחת חיים. אלא על עשיית חיים! לעשות את החיים שלי ליותר ממה שחשבתי שאפשרי. לטפס על ההר אליו רציתי להגיע. ולשחות את המרחק הכי גדול שיכולתי.. וזה לא צעד. זה אף פעם לא צעד. זה המון. וזה תמיד. ואת יודעת? את לא צריכה לחכות לאומץ. כי הוא אצלך. רק הוא לא בשימוש. מחכה לך. מחכה שתאמרי. שזהו. הגיע הזמן. יודעת שהוא יגיע. מצפה לו. מה איתך? בחיבוק. אני.

שבילים

New member
עכשיו בטח שלא קר לי

כי ההודעה שלך חיממה לי את הלב. זה נכון שכולם מפחדים. אולי ההגדרה שלנו לאומץ היא שונה. אומץ בשבילי הוא לא לא לפחד. הפחד קיים והאומץ הוא האוייב שלו. הוא זה שמביס אותו בדרך כלל. או אולי נכון יהיה יותר לומר שהאומץ הוא כמו חומת מגן. הוא לא נותן לפחד להשתלט עלינו. חיבוק גדול גדול והמון אהבה, אני

אורלי_ל

New member
בן היי...

הרבה זמן לא היית פה
אני מבינה אותך... אבל תנסה להסתכל על עצמך כמו שמסתכל עליך בנאדם זר. אחד שלא יודע עליך כלום. מה הוא רואה? בנאדם רגיל לגמרי (אני מניחה
). אם אתה מנסה להשתתף באיזו שיחה שכבר מתקיימת, אולי תשאל שאלה בנושא (אתה לא חייב להיראות מבין ובקי בחומר), אנשים מאוד שמחים בדר"כ להראות את הידע שלהם. תראה התעניינות. תבדוק איזה מין אנשים גורמים לך להרגיש יותר נוח על ידם? נשים? גברים? צעירים? מבוגרים? נסה ליצור קשר בתור התחלה עם אנשים שאתה מרגיש יותר נוח. אלה דוגמאות לעבודה ברמה החיצונית. ברמה הפנימית, אם אתה מרגיש "חשוד", "אהבל" וכאלה, השאלה למה? אתה לא נשמע כזה בכלל (אם תרשה לי
). אולי בגלל שאתה לא מבטא את עצמך כמו שהיית רוצה, ולכן אתה חושב שאנשים חושבים אותך לטמבל, ולכן גם אתה חושב ככה? תזכור שאתה יחיד ומיוחד, אתה לא צריך להתאים לאיזה שהם סטנדרטים, אתה מיוחד וטוב כמו שאתה. ועם האמונה הפנימית יהיה יותר קל גם הביטוי החיצוני. ועוד דבר חשוב - האמונה שדברים ייסתדרו. בסה"כ הכל, יש לך עבודה לעשות - תעשה אותה. זה הכל. היקום אוהב אותך כך או אחרת.
ואל תצפה לתוצאות, פשוט תעשה. טוב?

my true colors

New member
אז ככה בן..

היי לך. לפעמים אני עדיין שם, רואה אותי מול קבוצת הילדות ולא יודעת מה לומר להם. חלפו מאז המון שנים, ועדיין אני רואה את עצמי באותו מקום רחוק, רק במקום אחר. ואתה יודע? עשיתי כמה בחירות בחיים שלי. חלקן טובות. חלקן רעות. אך תמיד ידעתי היכן שהוא כנראה, כי רק גיליתי זאת, שאני חשובה. אתה חשוב. בראש ובראשונה לך. מרגיש "חשוד". אולי תשנה את זה. אולי הם ה"חשודים"? אולי הם אלה שלא מתאימים לך. אולי אתה בעצם במקום שהכי מתאים לך. והם אלה שצריכים לראות אותך בדרך השונה אך המתאימה לך? וכן. זה בהחלט קשה וכואב להסתכל במבט הזה. אבל מצד שני. וזה צעד ענק. שככה תוכל לראות מה אתה אוהב. מה אתה מעדיף. וככל שתדע זאת. תדע מה טוב לך. ואיך לגרום לעצמך להרגיש טוב. האמת? לא קראתי שום הודעות היום. חוץ משל את גילגיל אליי. ונכנסתי עכשיו להודעה הראשונה שראיתי. ומיד נקשרתי לרגעים אותם אתה חווה. כי הייתי שם. לפעמים אני עדיין שם. לפעמים העולם נראה לי כל כך אכזר שאני כבר לא יודעת לאן לפנות. או שאולי.. רק אולי.. למדתי. אני פונה לעצמי. תפנה לעצמך. מה אתה רוצה? מה אתה מרגיש? תסתכל על עצמך כמיכל מלא טוב. אבל הוא סגור. והפקק כל כך לוחץ. תשחרר אותו. תשחרר את עצמך. מאמינה ביכולת שלך. מאמינה, התאמין? , בך. שני.

ben200

New member
קודם כל.....

ממש תודה לכולכם.... אני כבר מרגיש יותר טוב לדעת שמה שאני מרגיש זה הרגשה שאצל הרבה אנשים עוד. חשבתי לרגע שאם היו מקימים איזה קבוצה של אנשים שיש להם את העניין הזה, של פחד מפני חברה ועוד כל מיני סתמינים מהסוג הזה, זה יכול היה להיות נהדר. תחשבו שלשמל 10 אנשים מאיתנו.. הינו יושבים באותו חדר ופשוט כל אחד יודע שהוא חושש לדבר... אני חושב שזה היה פותח את כולם, ומי שהיה נשאר שקט הינו מדובבים אותו לדבר. אני חושב שזה יכול היה לשפר את האופי ואת העניין הזה. אני מוכן להיות בקבוצה כזו. מקווה שגם אתם תהיו רציניים... בואו נעשה זאת ביי

my true colors

New member
מה ביי? היי בן!

כשהייתי במכללה שלי, ואני נוטה תמיד להרהר על המון שם, ועמדתי שם בחוץ, הסתכלתי על כל עשרות האנשים שהתהלכו שם. אני עכשיו מנסה לדמיין מה היה קורה אם אותן קבוצות, אם זוגות, שלישיות או יותר, היו נאספות לקבוצה אחת גדולה. אני מניחה שהיה חסר משהו. כי כל אחד והאופי שלו. ורק הרצון להתאגד לא היה עוזר לכולם ממש להתחבר. ולדעתי, כל אחד לפעמים מרגיש "מחוץ" לעניינים. יש כאלה שלומדים להתמודד, יש כאלה שלא. ויש הרבה מרכזי תמיכה בהרבה נושאים. אבל עדיין זה רק חלק מהבעיה. כי הבעיה היא מה תעשה כשתהיה מחוץ לדלת. כשתסתכל על אותם אנשים שמתהלכים להם ברחוב, בעבודה, בלימודים.. אז השינוי הוא לא פיזי. כתבת על שינוי. שאלת. האם אני יכול להשתנות. ועניתי. לעצמי. אתה פסל. קיבלת את יצירת החיים, והיא מוכנה, אבל עדיין משהו לא טוב בה. האם תשנה? האם תוסיף או תגרע כמה חלקים? או אולי תשנה אותה לחלוטין כדי שתיהיה כמו שאתה חושב שהיא צריכה להיות? אנחנו מפחדים משינויים.אנחנו מפחדים מהאפשרות שיהיה משהו שלא חשבנו עליו, משהו שלא נצפה, וניפול שוב. אנחנו מפחדים מהנפילה. ואולי הנפילה הזו טובה? אולי אנחנו צריכים אותה בשביל לקום אבל בצורה טובה יותר, כי למדנו מה גורם לנו ליפול. השינוי מתחיל בך. הוא התחיל ברגע שרצית אותו. אבל הוא קשה. כמו כל דבר טוב, הוא קשה. אז אולי לא נשנה לחלוטין? אולי נמצא את מה שעושה אותך לאתה. קודם נלמד לקבל ולאהוב, ואחכ אם יש אילו שינויים שאתה רוצה לעשות, הם כבר יהיה קלים יותר, כי לא תפחד מעצמך. אתה כרגע בצומת חשובה ביותר. תבין, כל דרך בה תבחר היא דרך טובה. כי אין דרכים לא טובות. כל בחירה שלך היא נכונה, כי אתה עשית אותה. רוצה לשנות חייך? לך בדרך הארוכה. במקום שינוי דרסטי, אשר בהחלט ייתכן שגם אחרי השינוי >באופן תיאורטי כמובן> לא תאהב אותם. קבל את חייה. למד, והבן שאתה זה אתה בכל אופן וכל צורה. התחל בך. למד לאהוב את מי שאתה. וכך אולי תמצא שמה שחיפשת תמיד היה שם. אני. שלא תמיד יודעת מי היא. חיפוש מתמיד יש לומר. ומציאת הצבעים האמיתיים היא תמיד נפלאה. עד פעם הבאה.

גיל גיל

New member
התחלתי לכתוב משהו אחר,

אבל לא מצא חן בעיני ומחקתי הכל... ועכשיו התשובה האמיתית!!! אין לך מה לדבר? אל תדבר! יש לך הערה רלוונטית? תעיר אותה! שב ותהנה מהשיחה מסביבך! אבל בוא נבין רגע משהו, כל השיחות שאתה נוכח בהן הן שיחות שבהן אין לך מה לתרום להן? לא יכול להיות... אולי אתה מתכוון רק לשיחות שבהן אתה שותף שלישי ומדברים על נושאים שאתה לא מבין? תשמע, לפעמים, כשאני מדבר עם בן אדם והוא מספר לי על מה שעבר עליו, על הצרות שלו, על הבעיות שלו, או סתם על דברים שקרו לו, אני פשוט יושב שם ומקשיב... מה אני יכול לענות למישהו שמספר לי על פרוייקט חדש שהחברה שלו עושה בתכנות, או למישהו שמספר לי על איך שהעליות בבורסה דפקו לו את כל התוכניות... כלום! אני פשוט מקשיב! לא תמיד יש לנו מה להגיד... ראית בתגובות... גם בשלי... אני לא ממש יודע מה לומר לך... לגבי התחושה הזו שכולם מסתכלים עליך וחושדים בך, אולי תנסה להנות מזה? גם אם זה לא ממש נכון... תרים ראש, תסתכל לכולם בעיניים ותראה להם שאתה שם!!! זה יכול לדעתי לתרום גם ליכולת שלך להשתתף בשיחה... פשוט תחשוף את עצמך כמה שיותר למצבים חברתיים פוטנציאליים! אתה מפחד משום מה לא לעמוד בציפיות של אנשים אחרים ממך, עוד לפני שאתה יודע מה הציפיות שלהם... מה אתה אומר? הפסקה האחרונה בתשובה שלי הכי מצאה חן בעיני... השאר, קצת רדוד, לא? גיל גיל שמנסה להיות ביקורתי כלפי עצמו...

למעלה