אז יש אלוהים?

אז יש אלוהים?

חוקרים מארה"ב הודיעו השבוע כי גילו תגלית שמאששת את תיאוריית היווצרות היקום. פרופסור נתן אביעזר מבר אילן, מסביר מדוע הגילוי המרעיש, הוא צעד נוסף להוכחת אימות התורה

אני מאמינה שיש שטן אז יש אלוהים

כמובן אני בצד של האל

פשוט ראיתי ביוטיוב יותר מידי על אנשים שהכניסו

בהם שדים. וזה לא עשה לי טוב:p
ראו אותם משמיעים קולות ומשנים את הצבע עיניים
וכל מיני תופעות שאין לאדם רגיל

וכן מאז שחקרתי את תעשיית המוזיקה שכולם שם שטניסטים כמעט
אני די בטוחה בקיומו של כוח שלילי אז אם הכל איזון צריך
גם כוח חיובי לא? מול התועבה יש את הטהור המוחלט

susony

New member
להגיד שזו הוכחה שיש אלוהים

זו שטות, זו לא הוכחה יותר חזקה ממה שהיה עד כה.

"אבל במשך דורות נחשבה קביעה זו כבלתי אפשרית מבחינת המדע?

"נכון, משום שהיא סותרת את חוק שימור המסה והאנרגיה - החוק שקובע ש"יש" אינו יכול להיווצר מ"אין". לכן אימצו המדענים את ההנחה שהיקום הוא נצחי וכך נפטרו מן הצורך להסביר את היווצרותו."

רעיון המפץ הגדול קיים כבר מתחילת המאה ה-20 כך שלהגיד שזה רעיון חדש שמוכיח משהו זה סילוף של העובדות.
חוץ מזה שגם אם היה מפץ גדול זה עדיין לא מוכיח את קיומו של אלוהים, זה רק אומר שהעולם כפי שאנחנו מכירים אותו היום החל בפרץ אנרגיה.

אני לא מתווכח עם אמונה, ברגע שאנחנו מאמינים במשהו תמיד נראה איך מקומות אחרים (למשל מדע) תומכים באמונות שלנו, ונצניע את המקומות בהן יש סתירות. האמונה הוא משהו טריקי, גם אם רואים עדויות לכך שהיא נכונה, זה עדיין לא אומר שהיא באמת כזו.

הכתבה הזו מגמתית, מביאה השקפת עולם בלי לבחון אותה לעומק, אין כאן שום רעיון חדש ומהפכני. דווקא התגלית של גלי הגרוויטציה הרבה יותר מעניינת מכל הכתבה הזו, ודווקא מזה הכתבה התעלמה לגמרי.

שימו לב מה נכתב לקראת סוף הכתבה:
"פרופסור אביעזר חשוב להדגיש כי ההתאמה המושלמת בין תיאור הבריאה כפי שהוא מופיע בספר בראשית לבין תיאור הבריאה על ידי המדענים אינה מוכיחה שהתורה נכתבה באצבע אלוקים, ובוודאי שאינה מוכיחה את קיום האלוקים.

"עניינים אלו שייכים לתחום האמונה" אומר אביעזר"

אני אישית עדיין לא רואה התאמה מלאה, אבל זה עוד נושא לוויכוח.

מאז ואם אני לא טועה אז גם לתמיד

האופציות הן שתיים - יש או אין - וכל אחד בוחר לעצמו אופציה אחת מן השתיים.

איני מדען גם איני דתי וגם איני אפיקורס וזה מצחיק כי אני יכול להסביר מה אני לא אבל אין בכוחי להסביר מה אני כן...
אבל להבנתי אין זה משנה לאיזו נקודה יגיע המדע בנושא זה תמיד תהיה השאלה מה היה לפני זה ומה או מי איפשר את היווצרות הלפני הזה. בקיצור, להבנתי, בנושא היש או האין אנחנו טוחנים מים.

הייתה לי ידידה שכנה שתמיד אהבה להתווכח במלוא האנרגיה שלה עם כל מי שטען בקיום האלוהים היה ממש הנאה להביט מהצד בכמה התלהבות היא היתה מסביר למה אין, יום אחד אימה חלתה, אושפזה במצב מאוד גרוע וחייה היו בסכנה ממשית. כאשר הצליחה להתגבר ולהבריא שאלתי אותה יום אחד - ומה שלום אימא? ברוך השם תודה לאל הייתה תשובה. אז מדוע סיפרתי סיפור זה? כי לי הוא הוכיח שאין זה משנה מה חושב האדם לאורך חייו תמיד מגיע רגע או מצב שמעבר לכוחו ועליו, אם ירצה או לא, לפנות למשהו שיהווה עבורו מקור לתקווה. ולמשהו הזה יש כינויים שונים אך משמעות אחת - אלוהים.

comingof01age

New member

חוקרים מארה"ב "הודיעו השבוע כי גילו תגלית" שמאששת את תיאוריית היווצרות היקום. "פרופסור נתן אביעזר מבר אילן," (הידוע כקרוב משפחה של שלמה המלך מהתנ"ך) - מסביר מדוע הגילוי המרעיש, הוא "צעד נוסף להוכחת אימות" התורה.

1. עכשיו זה מדעי: יש אלוהים.

2. אפשר לנשום לרווחה. יש אישור.

Surak

New member
המפץ הגדול כבר אושש באופן די נחרץ לפני 50 שנה

מאז שנתגלתה קרינת הרקע ב-1965. ואם למישהו עוד היה ספק בקשר למפץ הגדול, אז המדידות המדוייקות של לוויין קובי מ-1992 נתנו אישוש נוסף. אז ממש לא מובן לי מה נתן אביעזר מתלהב. גם אם נצא מתוך ההנחה שהמפץ הגדול מהווה ראייה לקיומו של האל (וזה נתון לויכוח), אנחנו כבר יודעים זה עשרות שנים שהאירוע הזה התרחש, וגם יודעים מתי - לפני כ-13.8 מיליארד שנים. התגלית החדשה לא מעלה ולא מורידה מהבחינה הזאת.

למען הסר ספק, מדובר בתגלית מדעית חשובה ומרגשת, אבל הסיבות לכך הן אחרות לגמרי. עצם העובדה שמעורבים גלי כבידה, שהם דבר חמקמק מאין כמוהו וכמעט בלתי ניתן לגילוי, זה כבר סיבה למסיבה. וגם מדובר באישוש הניסיוני הרציני הראשון של מודל התפיחה (גירסא ספציפית של "המפץ הגדול", שבה ההתפשטות הראשונית היא מהירה ביותר). אבל מבחינת התיאולוגים, אין פה שום דבר מעניין.

comingof01age

New member
נתגלה ע"י מי?

אין פה שום דבר מעניין. "למען הסר ספק, מדובר בתגלית מדעית חשובה ומרגשת," - לא סובל מדענים - הם בזבוז זמן של מאמר חשוב על ניו אייג'.

Surak

New member
לא סובל מיסטיקנים, לא סובל מדענים...

יש מישהו שאתה לא שונא?

comingof01age

New member
כן.

וזה לא שנאה זה הסבר מדוע לא להתקרב אליהם. אין לי קשר למדע ולא יהיה - ואין לי כסף לבזבז על מיסטיקנים שקרנים. ובטח שאני לא מטלפן אליהם כי משעמם לי "לדעת את עתידי" בתחום הזיווג, פרנסה, או עבודה. בשביל אלו יש רצון ורגליים להזיז את עצמכם מהבית. לא לשלוף את כרטיס האשראי מהכיס. מעבר לכך - שנאה היא מילה של להכיר משהו "באופן אישי" ולחוות עליו "דיעה" - אני לא אקח את הזמן "לשנוא" כי זה קורה מהר מאוד כשלא מכירים אנשים, כמו להגיד לי שאני "שונא" אני פשוט מסביר למה אני לא מתקרב לאלו אשר ציינת - "שונא אנשים ביקורתי ושיפוטי" נאמר על אנשים באופן מאוד מהיר - אני הסברתי -למה- אני לא מסכים ולעולם לא אסכים עם מדענים או מיסטיקנים - קראי את ההודעות. מעבר לכך, אני בטח לא אפרט את חיי באינטרנט או אסביר "את מי אני שונא: - "שנאה" מגיעה כשמישהו זורק אותה עלייך - לא אחרת - או בגלל שאנחנו נוטים "לא להכיר אנשים ולהגיד אני שונא/ת" - אני לא כתבתי "שונא" כתבתי "לא מתקרב אליהם" וגם נתנתי הסברים. שמתפרשים אצלך או אדם אחר כ"שנאה" - כל אחד ודיעותיו - שנאה זה כבר לתת להם לגיטימציה להיכנס לחיים שלי. וזה לא הולך לקרות.

comingof01age אתה כל הזמן מכליל ומלא אנטי

כלפי כל דבר כמעט,
במה אתה כן מאמין?

comingof01age

New member
?

אני לא מאמין בשום דבר. אני גם לא מאמין בבורא עולם. ולמרות זאת, יודע שיש למעלה אלוהים. לא מתפלל כל יום, לא מניח תפילין, אני גם לא מדען, מיסטירן, או מתקשר לצורך פרנסה. במה אני מאמין? אני לא מאמין בשום דבר. ויש לי באמת דיעה משלי "כל כל דבר" - כמו שלכל אחד אחר יש "דיעה על לשנוא אדם אחר ללא סיבה" ןלכן אני גם עונה. למה? כי זה מטרד שיש כתבות, מאמרים, קישורי ניו אייג' ופירסומי עסקים אישיים של מיסטיקנים - כי זה לבזות את הרוחניות האמיתית, שעליה לא נדון כרגע, אלא הניצול של אדם הנזקק לעזרה או רוצה לדעת מה זה רוחניות - והוא נתקל ב"מתקשר אחד בשם כולם" כדי לקב עזרה. ואתם משתמשים בזה - לפרסם את עצמכם - לבהיות גאים באתר /עסק / קורס / ספר דרך הדואר החדש שלכם. - וזה לא בסדר - אם יש לך דיעה תכתבי דיעה - אבל ממש להביא חומר שקרי על מתקשרים לא נודעים ולא מובנים - תשמרי את זה לקורס שלך - למה כולם צריכים לקרוא על זה בפורומים? רוחניות היא חיפוש אינסופי. כן. אינסופי. אין "מתקשר אחד היודע כל" ואין כזה דבר מתקשר - מתקשר זה ישות שמתקשרת עם תדרים רעועים עם ישויות חושך - כמו מכשף או ידוען או פרעוני וכן הלאה - גכם הבאתם כתבות על תות אנח עמון וכל מיני תיקשורי ניו אייג' - גם בעזתם לכתוב על מסדר המלאכים ושמותיהם ו"מה תפקידם בעידן החדש" - אתם חיים בעולם של כסף. ולא יותר - למה שתספרי (הרי את יודעת הכל זה כבר הוכחת - כי אמרת שאת יודעת הכל)- אז מה הקטע? את מתקשרת עם המתים כפי שציינת - המתים מתו. אז את מתקשרת כנראה יותר למטה מהמתים - ועם יותר למטה מהמתים - אפילו המתים לא רוצים לתקשר. אני אני תופס מרחק - גם מהאינטרנט מ"מתקשרים" - משהו עזר לך? קיבלת במייל משהו מעניין? יש לך תלמידות פה - פושקרב, מייפלס, נחמיינדס ואליהו הזה AELOIH (כינויים) - שכותבים תודה ותודה ומסבכים הכל. ועוד שירשור. "אני מסכימה אני מסכימה" - תסכימי. זה לא לעזור או להעלות סוגיה רוחנית לדיון. תמיד מה שאתן בוחרות בא לדיון ושרשור. אז נמאס. יש עוד אנשים. - כאלה שלא תמיד רצים אלייך כמו אימא "רותי היום הלכתי... בלה בלה - ועשיתי.." - ישירות שולחת חיבוק - כל הכבוד אני מסכימה איתך ואל תשכחי לעשות "על מה שדיברנו" - אז כל פורום ישויות אור ותיקשור איתן - וכל הפורום עולם מיסטיקה שייך אלייך ולחברות שלך? ש"מתקשרות"? לנהל קומונה זה לא הבלוג על החיים הפרטיים שלך. + עוד מגילת שרשורים מהתלמידים שלך או חברות שאת מכירה - יש עוד אנשים בעולם -אנשים שלא צריכים לקרוא את החומר ה"לימודי" שלך לקורסים שלך - הפורום הוא מקום - להתבטא- ולא לספר מעשיות על העולם החדש, על מלאכים, על תקשורים שבאים במייל או על התלמידים שלך - את וחני לא היחידות שקימות על הפלנטה הזאת - תני מקום לאחרים לכתוב - אני לא מתקשר ואני לא מפרסם שום מאמר על תיקשור ניו אייג' - אם זה עוזר לאנשים - הם כנראה תלמידים שלך - את יודעת כבר הכל - תשמרי את זה לקורסים שלך - תלמדי שם הכל. - הפורום הוא מקום -ניטרלי- לשוחח ולכתוב - ולא לשמוע את ה"צרות" של המשתמשים השונים - "ומה הם עושים בחייהם האישיים" - שיעלו סוגיות רוחניות. - בפורום ישויות אור (למשל) - יש את פינת התיקשור של תמיר - והוא גם - מתמקד בתשובות ושאלות - אבל אתן לקחתם את זה למגילות על "מה אני עושה וקראתי היום" למה צריך לדעת מה קראת או עשית היום? - מעבר לכך - וגם - מה זה משנה או עוזר לקרוא "לאן אתן הולכות?" ומה "עשיתי היום.." ? תשמרי/ו את החיים האישיים שלכן/ם לעצמכם - ואז כשתגיע -מטרת הפורום - להעלות סוגיה, - תשאלי, מישהו יענה, ונעבור הלאה.

כנראה שאינך מבין את הפורום

כי זו מטרת הפורום כל הדברים שציינת,
הפורום הזה נועד בדיוק להבאת כל העולם וכל הדברים האישיים של כולנו,
הרוחניות שמביאים כל אחד מהמקום שלו היא נפלאה
וכן, הרבה דברים עזרו ועוזרים לי ולאחרים,
הרבה מאוד...
קבל זאת או עזוב
אבל הפסק להשמיץ ולהכפיש את הדברים הנפלאים שקורים פה,
אם זה לא טוב לך,
אינך חייב להשאר,
אך אם אתה נשאר,
זאת הכלה.

comingof01age

New member
שיהיה. זה לא משנה לי במיוחד. בכיף.

תכתבו מה שאתם רוצים - הכל זה מטרת הפורום - תכילו, תכתבו, תשתפו - מה שאתם רוצים. זה רק אינטרנט לא עולם ומלואו.

comingof01age

New member
ההודעה אגב, הייתה אמורה להיות תשובה לפורום..

"פורום תיקשור עם ישויות אור" - שם מה שכתוב בהודעה הנ"ל יותר "קשור" למתרחש בפורום ההוא - לפורום הזה "מיסטיקה" אני נוטה שלא להתקרב מסיבה שלא התחברתי לנושאים פה..

העניין הוא שמיסטיקה

זה שם כולל לכל הדברים האלו כולל תיקשור. אז חלק ממיסטיקה זה גם תיקשור כך שזה מופיע גם כאן.
אני מצטערת שאתה לא מתחבר לנושאים שעולים כאן. אתה יותר ממוזמן לעלות נושאים ולכתוב הודעות בעצמך :)

comingof01age

New member
תיקשור עם מה?

מה המשמעות המיסטית של "תיקשור"? עם מה או מי אתם מתקשרים? זה נחמד לכתוב את זה "תיקשור" בלי להגדיר מה זה ועם מה אתם מתקשרים - אז בבקשה, הסבירי לי.

Surak

New member
מעניין שזה לא מפריע לך להשתמש במחשב או בחשמל

ועדיין לא ענית לשאלה ששאלתי אותך:

האם יש איזושהי קבוצה של אנשים שאתה לא סולד ממנה? מדענים לא, מיסטיקנים לא, אז מה כן?

למעלה