אז... יום הדין הגיע

עידוdee

New member
אז... יום הדין הגיע

זוכרים שסיפרתי לכם שדחו אותי מה"הימור הבטוח שלי" לדוקטורט?
אז היום גיליתי שדחו אותי מהאוניברסיטה שהיא ההימור המגה סופר דופר אולטרא בטוח שלי, האלמה מאטר שלי, ברקלי.
אין לי מושג למה, היה לי כל מה שצריך כדי להתקבל - המלצות, מנחה לדוקטורט, תמיכה של ארבעה מרצים מהפקולטה שתמכו ספציפית במחקר שלי (וחשבו שהוא מעולה), נסיון מחקרי, פעילויות אקדמיות בתחום שלי, ועדיין קיבלתי דחייה, מכתב קר וגנרי של "your application was reviewed and we regret to inform you that we can not offer you a place".

אני לא ממש מאוכזב או עצוב, אבל אני מנסה להבין מה השתבש. האם המרצה שבודק המועמדויות בחן את שלי לעומק? האם יש שיקולים נסתרים שהובילו לדחייה שלי? עדיין אין לי תשובה, אבל אני אנסה לברר.

בקיצור, הכל ממש חרא. יש עוד כמה בתי ספר שצריכים להחזיר לי תשובה, אבל הסיכוי שואף ל-0. אין לי מושג מה לעשות הלאה, נורא רציתי לעשות דוקטורט, אבל כנראה שהאוניברסיטאות שנרשמתי אליהן רוצות אותי הרבה פחות.

GeJuFan

New member
במקומך אני הייתי עושה שני דברים

האחד לא לוקחת את הדחיות יותר מדי אישי, אלא רואה את זה כהזדמנות לבחון את האפליקשיין ולנסות להבין מה ואיפה ניתן עוד לשפר, אולי לנסות להתחיל לעבוד על מאמר לפרסום, אולי יהיה שווה להשקיע בתואר שני בארץ שיוביל לפרסום או שניים במגזינים מהתחום שלך.
בנוסף גם מתחילה לבדוק מקומות לדוקטורט לא רק בארה"ב.

השני- וזה יוכלו האנשים שכן לומדים דוקטורט לגבות או לדחות: אכן ליצור קשר עם האוניברסיטאות הללו ולראות אם כן יש אפשרות לקבל איזהשהוא מושג על למה דחו אותך. אולי הייתה טעות מאד פאטאלית באפליקשיין שלך. אם זה משהו שניתן לעשות אני בטוחה שהחבר'ה המנוסים בעולם הדוקטורנים יוכלו לעזור לך לנסח מכתב.

כמו שאומרים: when one door closes another one opens.

FPNH

New member
ההמלצה השנייה היא בזבוז זמן

הוא לא יקבל תשובה עינינית.

אין לי מושג מה הוא למד עד עכשיו ולמה נרשם, אז אני לא יודע כמה רלוונטית ההמלצה הראשונה.

Sonic hedgehog

New member
למיטב הבנתי יש לו LLM מארה"ב

והוא רוצה להמשיך לדורטורט אז לא חושבת שהעצה הראשונה רלוונטית.

Sonic hedgehog

New member
תדבר עם המנחה בפוטנציה

ותנסה לראות אם הוא יודע מה קרה.
בנוסף זה לא ממש אומר כלום לגבי היכולות שלך. מן הסתם היה להם פשוט מידי הרבה מועמדים אטרקטיבים.

עידוdee

New member
אני יודע מי התקבל

אני יודע על שניים שלומדים איתי ב-LLM, שלא עושים את מסלול התזה, ושאני לא יודע מה בדיוק היה אטרקטיבי בהם שלי לא היה. הם במקרה גם זוג נשוי. אין מנוס מלחשוב על תיאוריות קונספירציה אבל אפילו אני מבין שזה מגוחך.

אין מה לנסות לברר

אלא להמשיך הלאה...
אתה פשוט מנסה לחטט בפצע !

ישנם הרבה מאוד פקטורים שאינך מודה להם בכלל.
וזה לעולם לא רק מרצה אחד שבודק- ישנה ועדה שלמה שבודקת בדרך כלל את המועמדים.
אף אחד לא יאמר לך את האמת מדוע דחו אותך ויחשוף את המניעים האמיתים.
יש להם מערך שקלולים שלם.

הינה מנסיון אישי- אני על "הדף" הייתי מעולה ראש המחלקה המנחים כולם חשבו שאני מתאימה לתוכנית תוך מחלקתית.
ביקשו שאגיש, הגשתי הדעתי לשלב הראיונות- בראיונות הם היו מאוד חיוביים אמרו שהן רוצים לקחת אותי להנחייה.
שאני יושבת על תחום מתפרץ חדשני בלה בלה בלה....
לפני שבוע קיבלתי את ההודעה הלקונית שהיו הרבה מועמדים ראוים וטובים אבל הם לא יכולים לתת מקום לכולם.

אישית אני יודעת מה קרה, אין זה משנה
שורה תחתונה אני בחוץ

זה מקרה קלאסי של לנשום עמוק ולהמשיך הלאה.....

עידוdee

New member
בדיוק מה שקרה לי

וזה בדיוק מה שהזוי, ובניגוד אלייך אין לי מושג מה השתבש.
שלושה מרצים תמכו במחקר שלי באופן מלא, אמרו שהוא חדשני ומעניין, מקורי, וכדומה. אחד מהם שלח מכתב לועדת הקבלה ואמר שהוא מכון להיות המנחה הרשמי של הדוקטורט שלי. עוד מרצה אחד תמך בי כי הוא מכיר אותי מהסדנאות שהייתי מגיע אליהן. בקיצור ארבעה מרצים תמכו בי והכירו אותי ולא בגלל שהם היו נחמדים אלא כי הם באמת חשבו שהמחקר טוב, ואז כמובן הגיע המייל שהיה לא צפוי בעליל.

ולגבי הועדת קבלה אצלנו - הדוקטורט במשפטים הוא מקרה מאוד מאוד מאוד חריג שיש מרצה אחד שהוא ראש התוכניות הבינלאומיות שבוחן את האפליקיישנס. כמובן שהוא מתייעץ עם המנחים המיועדים או הממליצים אם הוא מוצא צורך לכך, אבל בגדול זה רק הוא והוא נותן את המילה האחרונה.

אם הייתי צריך לנחש מה השתבש, הייתי אומר שהוא פנה למנחה המיועד שלי, שאמנם בקי בתחום הכללי שלי אבל הוא לא בדיוק מומחה לתחום המאוד ספציפי שאותו רציתי לחקור. לשם כך רציתי לצרף לועדה מרצה שבקיאה מאוד בתחום המחקר אבל לא יכולה לשמש מנחה רשמית כי אין לה קביעות. בקיצור, הוא פנה למנחה המיועד והמנחה המיועד אמר שהוא לא מומחה ושם זה נסגר. אבל זו רק תיאוריה שמתבשלת לי בראש.

אכן המקרים דומים

גם אצלי בסוף את ההחלטה נותן ראש התוכנית, לאחר שיש רוויו של המועמדים.
ולאחר תמיכה מלאה בי כמו במקרה שלך שלא פחות ולא יותר מראש המחלקה ומרצים חיצונים ופנימים.
הם דחו אותי.
העניין שבמקרה שלי- הדחייה לא הייתה בגללי אלא ככול הנראה בגלל תנאים גאו פוליטים במחלקה שאינם קשורים אלי.
אולם, אני הייתי הייתי הש"ג.
וזו פעם שנייה שאני חווה את זה במחלקה.

לכן, אני אומרת שלעיתים כלל לא ניתן לדעת מה קורה באמת מתחת לפני השטח....
ועל סמך מה ניתנות החלטות....

אני בהחלט מבינה ללבך , כי זה כואב ומתסכל - בעיקר שלא ברור מה קרה.
וכן שאתה רואה שאנשים שמתקדמים או נשארים לא בהכרח הכי מוצלחים מהחבורה אלא קרובים לצלחת.....

שלייבלה

New member
תיאוריה אחרת -

אחד השיקולים הכי מרכזיים שיש לועדות דוקטורט במשפטים בארה"ב הוא ה-diversity של התוכנית. גם מבחינה לאומית (המדינות שמהן מגיעים המועמדים השונים) וגם מבחינת החלוקה לאסכולות מחקר - law and economics, cls וכו'.

יכול מאוד להיות שהמחקר שלך מצוין, אבל שאתה כותב בתחום רווי יחסית (למשל משפט וכלכלה) שבו יש מספיק מועמדים כרגע. אז הם יעדיפו לבחור למשל מישהו שעושה ניתוח אמפירי של המשפט, גם אם הדוקטורט שלו באיזו אופן אובייקטיבי "פחות טוב", כדי לשמור על גיוון בתוכנית.

עידוdee

New member
meh

הם בחרו ב-2 מועמדים מהפיליפינים ו-3 מסין ועוד כמה שאין לי מושג לגביהם. רובם עושים תחום שלא קשור לתחום שלי (כמדומני 2 או 3 מאלה שהתקבלו). התוכנית הזאת (בניגוד לתוכניות דוקטורט אחרות) עולה כסף, כך שאני מניח שהשיקולים שם לא תמיד אקדמיים. גם אנשים שכבר בתוכנית עצמה שאני מכיר טוענים שלאף אחד לא איכפת באמת משיקולים אקדמיים בתוכנית הזו (שרובה ככולה בנויה לסטודנטים זרים).

עידוdee

New member
וגם...

קשה לנשום עמוק ולהמשיך הלאה כשכבר לא בטוחים שמה שתכננו זה מה שיהיה. אמנם יש עוד כמה בתי ספר שצריכים להחזיר לי תשובה, אבל אין לי אשליות לגבי הסיכויים שלי להתקבל לשם (בניגוד לבית ספר שמכיר אותי ויש לי תמיכה ממרצים שמלמדים בו). בקיצור, אני חוזר לארץ עם הזנב בין הרגליים ובלי שמץ של מושג מה אני עושה.

לגבי המשך

מה שלמדתי בחיים- כמה שזה לקוני, שבדרך כלל שמה שקורה קורה לטובה.
ויכול להיות שמקומך לא בהכרח נועד להיות שם.
תמתין לתשובות ממקומות אחרים , יכול להיות שתופתע לטובה.
גם אני חשבתי לתומי שמקום שאני מגיעה ומכירים את העבודה שלי שאני מגיעה ממערכת - שאך טבעי שאמשיך הלאה... מתברר שלא!!!
עוד נקודה שאתה חייב להבין, כעת תקציבי מחקר ותוכניות מקוצצות אגרסיבית - מה שאומר שהלחץ הרבה יותר גדול מאי פעם.
ויכול להיות שזה גם פקטור לרעתנו.

אני גם נמצאת בצומת דרכים... ואין זה פשוט כלל

עידוdee

New member
תודה על התגובות

אין ספק שזה עוזר לי להיכנס לפרופורציות. יכול להיות באמת שמקומי לא שם, אני מאמין שכשרוצים משהו באמת מוצאים את הדרך (גם אם היא לא הקצרה ביותר או הנוחה ביותר) אז אין לי ספק שאני אגיע בסופו של דבר לאן שאני רוצה. התחלתי לחפש אופציות אחרות במקרה שידחו אותי משאר המקומות, ואני די בטוח שבסוף אני אהיה במסגרת כלשהי בשנה הקרובה.

שלייבלה

New member
מה לגבי דוקטורט בישראל?

אני מכירה כמה וכמה אנשים שעשו llm בחו"ל, לא התקבלו לדוקטורט (או שלא הגישו לדוקטורט בארה"ב משיקולים אישיים), וישבו לכתוב דוקטורט בישראל. אם המחשבה לעתיד היא לעשות אקדמיה בישראל (להבדיל מלהיכנס לג'וב מרקט האמריקאי), זה יכול להיות כיוון לא רע.

אני חושבת שעידו צריך לשאול את עצמו

ברגע שכזה מה הוא רוצה לעשות הלאה...
בהמשך למה שכתבת.
האם הוא מעוניין באקדמיה בישראל.. מה הסיכוי להמשיך באקדמיה בישראל עם הנתונים שלו.
ובתחום שלו.
אנו נתקלים כול הזמן בצמתים ונקודות בחיים וזה בהחלט טוב לשאול את השאלות הללו מה הלאה...

פואסון עקרת בית במשרה מלאה ששוקלת ללכת לצפרות והסבת מקצוע

לפעמים יש דברים שאתה לא מודע להם

כמו למשל מגבלות תקציב. השנה למשל נאלצנו לדחות מועמדים שבד"כ היינו מקבלים בגלל מגבלות כאלו, ואחרים הועברו לרשימת המתנה לזמן די ארוך (עד שהתבהר מי מאלו שהחלטנו לקבל אישר את הגעתו או עד שהתקבלו החלטות לגבי בקשות גרנטים של מנחים).

מעבר לזה, תצטרך לעבור ביסודיות על האפליקציות שלך (רצוי גם לתת לעוד אנשים לקרוא). יש סיכוי שאתה עושה משהו לא נכון באופן שבו אתה מציג את עצמך. בעיקר הייתי מתמקד בהצהרת הכוונות שלך.

עידוdee

New member
בא לי להתעקש - עדכון

בקיצור, גיליתי מי התקבל לתוכנית. רוב האנשים בלי אג'נדה מחקרית או נסיון, ואני ממש לא היחידי שמתרעם על כך שאותם אנשים התקבלו. מדובר באנשים עם "קשרים" או "ייחוס" - אבא שלהם שגריר/שופט, אמא שלהם מנכ"לית וכדומה. לדעתי מדובר בחוסר צדק משווע, וקצת בא לי להילחם על זה, גם אם אני לא אצליח. בתואר הראשון שלי עמדתי על שלי לא מעט, כי ידעתי שמשהו מגיע לי בזכות ולא בחסד, ובסוף גם הצלחתי. גם פה בא לי להיאבק בחוסר צדק ובשיקולים הזרים, אבל השאלה אם לא כדאי פשוט לוותר ולעוף מפה, למשהו יותר טוב עם אופק תעסוקתי אקדמי יותר ריאלי. דעתכם/ן?

שלום "דון קישוט"

טחנות רוח מחכות לך בכול מקום בעולם....
האמרה הידועה תמיד צריך לדעת לבחור את הקרבות שלך....

ולא לא מפתיע אותי "התגלית המסעירה שלך"
זה מה שנקרה באנגלית political BS

למעלה