אז זה פה. קחו ניגון

ora11

New member
שבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

שבת שלום לך איש הרוח ואריאלה ולכל חברי לפורום שבת שקטה ומבורכת תודה על הניגון פראזניק.

tipid

New member
ברכת שבת שלום ומבורך!../images/Emo48.gif

אני רוצה לאחל לכל חברי הפורום ברכת שבת שלום הבא עלינו לטובה שתהיה מלווים בשלווה בריאות נחת בטחון מתמר.

שבת שלום ! ../images/Emo79.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif

לאיש הרוח, ולכל חברי הפורום באשר הם. תודה ר' פראזניק על הפיוט. לכבוד שבת. אחת הלהקות האהובות עלי ביותר. להקת "הברירה הטבעית" * שבת שלום, טובה וברוכה! * סיפור הלהקה, בסרט תיעודי, 'הריקוד האחרון' יום שני, שעה 22.30 בערוץ הראשון בטלביזיה. מומלץ !

להקת הברירה הטבעית

ידועה ומצליחה מזה שנים רבות! ברוך תהיה בן אהרון! שבוע טוב לך לתמר ולכולם

tipid

New member
ברכת שבוע טוב ומבורך!../images/Emo141.gif

בפרוס השבוע החדש שבא עלינו לטובה אני רוצה לאחל לכל בית ישראל באשר הוא שבוע מלא שקט ושלווה בטחון בריאות אחווה ועזרה לזולת

לי זה מזכיר, ../images/Emo8.gif שיר ילדים

ששרנו בגן ציפורה. = נד_נד נד_נד רד עלה עלה ורד. נד_נד נד_נד רד עלה עלה ורד. מלמעלה עד למטה, רק אני, אני ואתה. נד_נד נד_נד רד עלה עלה ורד. [כל הברה מבטאים במלעיל אשכנזי] איתך הסליחה ר' פראז.

פראזניק

New member
כן. יש דמיון...

תתפלא אולי לגלות שישנם שירי ילדים רבים שמקורם בזמר החסידי. שיר הילדים הידוע "חג פורים" (חג פורים, חג פורים, חג גדול ליהודים" - אני לא זוכר ת'מילים) הוא ניגון ברסלבי עתיק יומין, בשינוים קלים ועם תוספת. (אעלה אותו בקרוב אם אזכור בע"ה). היתה פעם חסידות שנקראה "אפאלע" (אופאלע) - אחד משירי הילדים הידועים על חנוכה, מיוחס לחסידות הזו (או לחסידות אמשינוב. איני זוכר). ויש עוד

למה שאתפלא ?

הנה תזכורת למלים, ששרנו בגן ציפורה. בחסד, חסידי הברסלבים. = חג פורים, חג פורים, חג גדול ליהודים! [אנחנו שרנו : לילדים] מסכות, רעשנים, שירים וריקודים! הבה נרעישה: רש רש רש! הבה נרעישה: רש רש רש! הבה נרעישה: רש רש רש! ברעשנים! = אגב, קראתי לאחרונה, שהשיר, "כל העולם כולו, גשר צר מאד..." אשר, משום מה היה נדמה לי, שחובר ע"י ר' שלמה קרליבך זצ"ל. משוייך, לא רק לחסידות ברסלב, אלא השרשים מגיעים, עד לרבי נחמן מאומן, בכבודו ובעצמו. באשר, לביצוע של השיר, שהבאת. אני מאד אוהב, את הסגנון הזה, של אדם אשר שר, כמעט לבדו, לכל היותר, איזה כינור, חורקני , משהו, מלווה אותו. זהו סגנון של שירי ה"טיש" בהתוועדויות אצל ה"רבי." השירה המתחילה, ב'יה-בה-בם' מלווה בנקישת אצבע. על השולחן. בדרך כלל ע"י הרבי עצמו. הולכת ומתעצמת, בפרט, אם מעורבות בזה, כמה כוסיות וודקה. בערב כזה, יכולים להתחבר כמה וכמה שירים חדשים, ללא כל מאמץ.

פראזניק

New member
כל העולם כולו

המילים, במקורם, הם של רבי נחמן, שאמר (ליקוטי מוהר"ן) "ודע שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאד, והכלל והעיקר שלא להתפחד כלל". הסבא מסלבודקא (כמדומני) הפך את המילים ל"כל העולם כולו גשר צר מאד והעיקר שלא לפחד כלל" - וגם הניגון שלו. בברסלב שרים את המילים המקוריות (ודע שהאדם צריך), בניגון "דבקות".

פראזניק

New member
ולא הזכרנו את "ברבאבא"../images/Emo6.gif

שגם אותו שרו, בחב"ד (על המילים "הרבי שליט"א אין כמוך בעולם" ו"אוהבים אותך כולם") ובישיבה מסוימת לחוזרים בתשובה בברסלב (על המילים "רבי נחמן אין כמוך בעולם" ו"אוהבים אותך כולם")
ולזאת יקרא "שירי הגננת שושי"...

זה כבר גובל כמעט בחילול הקודש. ../images/Emo4.gif

השיר ברבאבא חובר, לאיזה פסטיגל. המלים של יורם טהר לב, למנגינה של נורית הירש. שרה ציפי שביט. כאשר רוח הטראללליות שורה עליה, ודמותה העגלגלה, כדמות המצויירת, של ברבאבא. ברבארסלב ? ברבאלובביץ ' ? זאל זיין. אני מהאו"מ.

למעלה