אז זהו זה?

אני07

New member
אז זהו זה?

מאז ששמעתי לראשונה על הא-מיניות, חשבתי לעצמי "ואו, זה בדיוק מה שאני מרגישה. אז אולי אני לא 'מקולקלת' למרות הכל, אלא יש אנשים שהם פשוט כאלה".
אבל מצד שני, אני עדיין צעירה. אז עולה התהייה, האם זה יכול להשתנות?
אני מנסה לדמיין את החיים שלי ללא כל הפן המיני וללא כל מגע פיזי, וזה אומנם נשמע נחמד,
אבל, ולמרות שבדרך כלל לא אכפת לי מה אחרים חושבים, נשאלת השאלה - מה יחשבו אחרים?
ואם להיות יותר ספציפית, מה יחשבו ההורים? כשהבת שלהם תגדל להיות "בודדה"?

זה מתסכל, אז.. האם זה עוד ישתנה?
ואיך אתם מתארים לעצמכם את העתיד שלכם?

אני יכולה לענות לך מנקודת המבט האישית שלי..

בהתחלה קצת היו לי מחשבות מה ההורים האנשים יחשבו על זה וכ'ד. אחרי שחשפתי בפני ההורים את המצב.

וראיתי שהם יחסית מקבלים את זה למרות חוסר הבנתם בנושא. אז זה נתן לי את החוזק להבין שזה בסדר זה מה שאני וזה מה יש זה לא הולך להשתנות בקרוב.

וטוב לי ככה. נורא חשוב שתרגישי שלמה עם זה. כמו כל דבר בחיים. למרות שזה לא בשליטתך. אבל עדיין את צריכה לקבל את עצמך כמו שאת.

אני לא יכולה להגיד לך אם זה ישתנה . זה מאוד משתנה מאדם לאדם.

יש כאלה שמגלים את עצמם מחדש יש כאלה שנשארים ככה.

איך מתארים את העתיד?

זה לא שאלה של מה בכך... בהתחלה כן הייתי נכנסת לייאוש וחושבת שאשאר בודדה לנצח(שזה טוב בעיניי אבל עדיין..) אבל אז הכרתי מישהו שקיבל אותי כמו שאני ונתן לי צ'אנס אמיתי להוכיח שאני מעבר לזה...... שיש בי יתרונות שעולים על הקטע המיני ואממ מה לומר לך זה עובד... לטובתי הוא קצת כמוני הוא לא אובר מיני וזה מה שעוזר לנו לבנות זוגיות. אני לא יכולה להבטיח שהיא תשרוד לעד אבל עדיין.

אז תחשבי על זה שקודם כל תחשבי טוב אם את באמת א-מינית אל תחפזי לזה במהירות.. קחי את הזמן תנסי לבדוק עם עצמך

וזהו בכללי זה לא סוף העולם וכן אין רוב גברים א-מיניים אבל עדיין יש וגם מהמעט אפשר למצוא

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

אם אני מבין נכון, קראת בפורום לאחרונה, ברוכה הבאה.
אם זה יכול להשתנות? תלוי בך. אף אחד לא מכריח אותך להיות א-מינית גם אם התחברת לנושא עצמו. גם אם יהיה לך פן מיני בשלב מסוים בחייך, זה לא אומר שהפסקת להיות מי שאת. ייתכן ולא תישארי א-מינית מתוך בחירה שלך וייתכן שאת א-מינית ותישארי כזאת, גם אם בגוונים שונים של א-מיניות.
אבל, זה לא אומר שהחיים נגמרו ואת נידונה לחיי בדידות אומללים, חוסר אהבה ונידוי חברתי, אלא להיפך. את נמצאת בנקודה חיובית מאחר וגילית את הא-מיניות בגיל צעיר ואת יכולה לתהות בינך לבין עצמך מעכשיו ואילך אם זה מתאים לך, פחות מתאים לך או מה שתחליטי בהמשך החיים.
מה יחשבו אחרים? מה שתשדרי להם, פחות או יותר. אם את א-מינית וטוב לך ככה ואין לך בעיה עם זה, אין סיבה שתשדרי מצוקה או אומללות. ההורים יציקו לך גם אם תהיי מינית, זה לא משנה. גם למיניים לא קל עם החברה, מציאת בן/ת זוג והחיים בכלל. אולי א-מיניים מתמודדים קצת יותר, אבל זה אפשרי.
דווקא בגלל גילך הצעיר, הסיכויים שלך להיות בודדה יורדים מאחר ויש עוד הרבה בגילך שהם א-מיניים, מדי פעם נכנסים לכאן בני נוער וצעירים ששואלים על כך וחושבים שהם לבד או בודדים ושהחיים שלהם כאלה, אבל אני יודע שיש הרבה נוער א-מיני וניתן למצוא חברים ובהמשך החיים בני זוג ואל תשכחי שיש עוד הרבה זמן למצוא מישהו/הי (מה שתרצי..) ושהמודעות לא-מיניות הולכת וגדלה עם הזמן, אז יש למה לצפות בעתיד.
הפורום נועד בין היתר גם לתמיכה ולכן תוכלי להמשיך ולשאול, לשמוע אחרים ולהשתתף בדיונים וגם במפגשים שנערכים אחת לכמה זמן (המפגש הקרוב בעוד כמה ימים).
העתיד נשמע טוב, העתיד א-מיני

אני07

New member
תודה רבה על התגובה.

דווקא על הא-מיניות גיליתי בזכות סרט דוקומנטרי לפני כמה חודשים. לא זוכרת מה שמו של המנחה, זה המקים של הארגון, דיוויד משהו?

אני מרגישה את החוסר משיכה כבר הרבה מאוד זמן, לפני כשנה אני זוכרת שזה הגיע למצב שזה מאוד הפריע לי, כי הזמן עבר, אבל החוסר משיכה והסלידה עדיין נשארו, והייתה לי תחושה שאני לא בסדר ושמשהו בי מקולקל.
בעיקר בגלל העובדה שאני נמצאת בגיל ההתבגרות, ונראה שאצל בני גילי ההורמונים פורחים, אבל אותי מיניות בכלל לא מעניינת.

היה לי מצב של התנסות שלא הרחיקה לכת מי יודע מה, כי ראיתי ש"זה פשוט לא זה" וש"זה לא עושה לי את זה", מה שגם בסופו של דבר פירק את הקשר עם אותו האדם.
גם עכשיו יש לי חבר, והוא לא מאוד מיני ככה שזה מנחם.
ועדיין, קשה לי לראות את עצמי נמצאת במערכת יחסים ארוכת טווח ללא מגע מיני, האם דבר כזה בכלל אפשרי?
אפילו אם אמצא אדם שגם הוא א-מיני, זה לאו דווקא אומר שאני אתחבר לאישיות שלו, ובכלל, יהיה די קשה למצוא א-מיניים נוספים בגילי מבלי לספר למישהו מהקרובים על כך, ולמען האמת, אני לא רוצה לספר לאיש.

k500

Active member
מנהל
לא חייבים

מערכת יחסים ארוכת טווח ללא מגע מיני היא אפשרית, לא חייבים להיכנס למיטה כדי לאהוב אחד את השני/ה.
שוב, הכל תלוי במה שתבחרי, אבל האפשרות הזאת בהחלט קיימת.
אל תחשבי עכשיו על מציאת בן זוג א-מיני לכל החיים תוך יומיים וחצי, זה לוקח זמן ואת בפירוש יכולה להרשות לעצמך לקחת את הזמן הזה מאחר ואת עדיין צעירה והכל עוד לפנייך.
אם תרצי, תוכלי לאהוב ולהיות במערכת יחסים שלא מבוססת על מיניות עם מישהו אחר וכן, גם אם תמצאי מישהו א-מיני, זה לא אומר שתתחברי לשאר המרכיבים באישיות שלו, אבל יש יותר מא-מיני אחד בעולם ושוב אני חוזר: יש לך יתרון גילי ועוד הרבה שנים לחפש, כך שהסיכויים שלך למצוא א-מיניים שתוכלי לאהוב בטווח הגיל שלך גדולים יותר.

אם את לא רוצה לספר לאף אחד, לא חייבים. לא צריך להילחץ כבר עכשיו ממשהו שעוד לא קרה. את לא חייבת למלא דו"ח על ההרגלים המיניים/א-מיניים שלך לקרובים או בכלל, את חיה איך שאת רוצה ובוחרת ואף אחד אחר לא יכול לדעת יותר טוב ממך איך את מרגישה.

hatzilonit

Member
מנהל
א-מיני זה לא בהכרח לבד,

בדומה לאדם מיני. זה בעיקר* תלוי במה שאת תרצי.
תווית (label) זה נוח כדי להיחשף למושגים ולפשט תקשורת בין אנשים,
אבל ברמה האישית (בתהליך של הגדרה עצמית) זה גם יכול להיות מגביל, כי תווית זה ברמת שחור-לבן, כן-לא,
בזמן שבני אדם הם יותר בגוונים שונים (באחוזים לפה או לשם על הטווח).
א-רומנטיים מעדיפים להיות לבד.
רומנטיים מעדיפים זוגיות (או יותר) ומחפשים בהתאם.
ויש דרגות ביניים - איזה סוג קשר, איזו מידת אינטימיות גופנית...

יש לך עכשיו את כל החיים להחליט מה גורם לך להרגיש הכי שלמה עם עצמך.
עזבי אותך מתוויות, אף אחד לא דורש ממך כבר עכשיו לקעקע על המצח עם מי את מתכוונת להיכנס למיטה במשך כל חייך.

נ.ב- ואלא אם כן את פתוחה עם ההורים שלך ויש בינכם דו-שיח חברי, בנתיים לא הייתי מערבת אותם.
שום דבר לא בוער, להתעצבן עלייך הם יספיקו גם אח"כ
, בין עם בגלל א-מיניות או בגלל משהו אחר.

* - "בעיקר" כי בכל זאת יש פחות א-מיניים, והסתברותית-מתמטית כביכול קשה יותר למצוא זיווג "מושלם",
א-ב-ל כל התאהבות, כל התחברות של שני אנשים היא קצת פרדוקס הסתברותי
ועדיין זה קורה די הרבה...
ומתוך נסיון שלי עם מערכות יחסים עם אנשים מיניים, כשיש אהבה וקשר טוב, אפשר למצוא פתרון לרוב הבעיות.

ברוכה הבאה!

קודם כל חשוב להבין שא-מיניות זו לא חותמת לבדידות.
זו לא חותמת לכלום בעצם...

מה שאני מנסה לומר הוא שבהחלט ניתן לבנות מערכת יחסים א-מינית - כלומר כזו שאין בה יחסי מין ולגבי כל שאר המרכיבים שלה, כל זוג ומה שמתאים לו (כמו בכל זוגיות)

כמו שציין K500, את עדיין צעירה ולכן הסיכויים שלך היסתברותית דווקא לא רעים בכלל.
וכמו hatzilonit אם נצא לרגע מעניין ההיסתברות, נבין שבסופו של דבר:
"כל התאהבות, כל התחברות של שני אנשים היא קצת פרדוקס הסתברותי ועדיין זה קורה די הרבה..."

אז אל יאוש!
תלמדי את הנושא, תמשיכי לחקור את עצמך ואת הגבולות שלך (כי לכל אחד הגבולות שלו) ותהני מהעובדה שגילית את הנושא בגיל צעיר שמאפשר לך הרבה מרחב תמרון של למידה במקביל לעניין המודעות שהולך וגדל ממש כל הזמן.

אני07

New member
המון תודה על כל התגובות.

קראתי את כולן, ואילו היה לי זמן הייתי עונה לכל אחת ואחת.

כמו שאמרתם, יש יתרון בכך שגיליתי את העניין בגיל צעיר.
אני מניחה שאני פשוט אתן לזמן לענות על כל השאלות שלי. הוא שיגלה לי בסופו של דבר מה יהיה איתי, ועם הקשרים שלי עם אנשים אחרים בפרט.
ועם הזמן אני גם אבין יותר טוב מה הגבולות שלי ומה הרצונות שלי.

תודה רבה על ההבנה והיחס.

למעלה