אז התקדמתי

אז התקדמתי

קניתי כרטיס קול חיצוני, השקעתי יותר מ-100$ על כל הסיפור הזה, שתדעו. והסאונד מצויין. ושומעים הבדל גדול בין שירים ביוטיוב, גם אם הם על 1080p לבין FLAC. אז הורדתי גם את תוכנת השטן אייטיונז, רק מה, אין תמיכה בFLAC. אני שונא את סטיב ג'ובס ז"ל ואת החברה המזורגגת שלו, ומשתדל בדווקנות ואדיקות לא לקנות ממוצריהם. ובכל זאת, אייטיונז זו תוכנה טובה, ברגע שמאלפים אותה קצת. אז אולי WAV עדיף? או להוריד פלאג לFLAC? ובכלל, לכל הדיגיטליים פה, מה אתם אומרים? איך אתם שומעים את המוזיקה שלכם בקבצים?

arieltr

New member
איך נפלו מיטב בנינו

oren29at

New member
אין טוב ממשמע אזניים

ראשית, לעניין אייטיונז: אני לא משתמש בה. הסיבה היא לא הביקורת הרגילה והמוצדקת על חברת אפל והאופי שלה, אלא הרבה יותר פרוזאית: אני לא מוכן להוריד תוכנה למחשב כדי לקנות מוזיקה. אני מחפש חנות, לא חבר. אם אפשר היה לקנות מאייטיונז דרך האינטרנט (כמו אמאזון למשל) הייתי קונה מהם ללא נקיפות מצפון.

הבעיה עם אמאזון היא שהם לא מוכנים למכור לאנשים מחוץ למדינה הספציפית (ארה"ב/בריטניה וכו', תלוי מאיזה סניף שלהם ניסיתי לקנות). הפתרון הוא, ככל הנראה, שימוש ב VPN כלשהו שידמה כניסה מארה"ב או בריטניה. עוד לא ניסיתי, אבל זה אמור לעבוד איכשהו. בינתיים אני רוכש מבאנדקאמפ, או מכל חנות אחרת שמוכרת לי. המשמעות היא שינוי די דראסטי בסוג המוזיקה שאני שומע: יותר דגש על מוזיקה חדשה, פחות על רוק מסורתי (אם כי גם אותו אפשר לצרוך, שלא דרך קניה).

ועכשיו לעיקר: בעקרון, תיאלץ לברר בעצמך מה נשמע לך טוב. לשם כך, אני ממליץ על הפרוצדורה הבאה:

1) בחר לך תקליטור שאתה אוהב במיוחד ו/או שאתה יודע שהוא נשמע טוב. ברירת המחדל, לדעתי, הוא הדארק סייד הישן והטוב, אבל אתה לא חייב דווקא אותו.

2) גש לאתר הבא:

http://audio.online-convert.com/convert-to-aac

3) קח את אחד השירים, והמר אותו ל MP3 באיכות של 320Kbps, וגם ל AAC באיכות אייטיונית.

4) עכשיו, כשבידיך השיר המקורי ושני עותקים מכווצים שלו, בצע האזנה במקביל: הרץ את השיר גם מהתקליטור וגם מהמחשב, וברסיבר תחליף, מפעם לפעם, את המקור (תשתדל לסנכרן בין הזמנים, כדי שלא יהיה פער גדול מדי במה שאתה שומע).

נשמע אותו הדבר? מצוין, הגעת ליעד. יש יתרון לתקליטור? המשך הלאה, ל FLAC, M4A ו/או ל WAV, עד שתגיע אל המנוחה ואל הנחלה.

בהתבסס על נסיוני האישי, mp3 באיכות של 320 kbps ישמע לך זהה לתקליטור. אבל, כאמור, אין טוב ממשמע אזניים.

בהצלחה!

למעלה