לא מסכימה איתך
אדם הולך ומשקיע את מיטב כספו בקניית דירה מקבלן.
האדם קונה דירה במחיר המדינה המטורפים שלנו, שבה "הכל כלול": ריצוף, חיפויי קיר, כלים סניטריים, צבע ע"ג הקירות, מטבח, דלתות, חלונות מיזוג אויר, חשמל, אינסטלציה וכו'...
בפועל הוא מקבל:
1. ריצוף זול במבחר דל ולעיתים ממש בלתי אפשרי ללא שידרוג, כנ"ל לגבי חיפויי הקיר, כלים סניטריים ברמה הכי פחותה והצורך לרכוש את הכל אצל ספק ששוחט אותם במחיר (אני נגנבת כשאני רואה כמה לקוחות קבלן שלי מוסיפים על אסלה תלויה ומנגנון של גרואה (מחיר שיוצא יותר יקר בהרבה מהמחיר שבו יכלו לקנות את הסט, בלי הזיכוי ברשת יקרה פחות כמו "עמודי שלמה").
2. דירה שצבועה בסיד!!!! כן, גם בזה נתקלים.
3. נקודות חשמל בצימצום שבצימצום, כשהשיא הוא 2 שקעי שירות במטבח????? ירצו להוסיף? אדרבא לפי מחירון "דקל" המופרך... דרך מעולה לקבלן להרוויח עשרות אלפי שקלים רק על חשמל.
4. חלונות ללא רשתות ואפשורת לשדרג דרך הקבלן, אצל הספק שלו... עם תשלום עמלה מוכרזת של 12%.
5. מטבח הכי פושט הכי מכוער שיש, כדי שישדרגו! ושוב כבילה לחברת מטבחים שאחרת לא יתקינו לך מטבח (ששילמת עליו במחיר הדירה!!!) ותכנס בלי כלום ועם זיכוי מגוחך שקיבלת.
6. דלתות... נו על כך כל השרשור.
6. מיזוג אויר: כבילה לספק הקבלן וכל שינוי דורש רכישת יחידות במחיר מולא ומופרז ביותר... הצנרת אצל ספק הקבלן עולה פי ארבע מאשר אצל אנשי המיזוג שאני עובדת איתם, זה מרגיז כ"כ לראות זאת!
ויש עוד ועוד דוגמאות, אני מתרגזת רק מלכתוב את זה.
אז כן, מבחינתי לקוחות שקנו דירת קבלן הם לקוחות שבויים, של הקבלן... וחבר מרעיו (שותפיו לפשע).