אז הקבלן נותן פנדור

הדגם הוא פרימיום יוניק

"דלת צבע בגימור קנט שטוח, צירים נסתרים, נעילה מגנטית, הלבשות פולימריות, חריטות ושילוב צבעים בעיצוב מרהיב" (מהאתר)

shtaz

New member

בדיוק מה שניסו למכור לנו....אולי עשיתי טעות שלא הסכמתי ב-860 ש"ח לדלת...

אין לי בעיה לחכות עם הדלתות אחרי טופס 4

מהניסיון של שוכני הפורום - מהי העלות של דלת פנים איכותית ולא פשוטה (כלומר עם קישוט כלשהו \ צהר)?

murfy

New member
רק תקח בחשבון שחברת החשמל לא תחבר אותך לחשמל

עד שיהיו לך דלתות לחדרים רטובים.

דליה ב

New member
אני לא הייתי מתלבטת לרגע...

לוקחת את מה שהקבלן נותן (עם המגבלות שבזה) ובבוא העת מחליפה דלתות,
יש כ"כ הרבה הוצאות שנכנסים לבית חדש, אז מה שאינו חובה יכול להמתין, מה גם שידוע
שהזיכויים הם "בדיחה" עצובה....(מכירה את זה מתחום המטבחים -עבדתי בחב' מטבחים גם מול לקוחות קבלן, כמה שטיקים יש בזה...נותנים לך את הכי פשוט והכי לא "טרנדי" כל זאת ע"מ "לדחוק אותך לפינה" ע"מ שתשדרג....)
מציעה לך שתנסה לקבל הצעת מחיר אצל ספק דלתות בילתי תלוי - רק בשביל לראות היכן הדברים עומדים

shtaz

New member

זה מה שאנחנו עשינו...
בעתיד נמצא דלתות וחברה שנרגיש נוח כלכלית ונפשית
לשדרג אצלהם

אלי.

New member
של פנדור.

הקבלן לא צד בעניין. הוא קיבל מפנדור מחירים מגוחכים לדלת בסיסית פשוטה (ולעיתים כעורה להפליא), ובכך סיים את חלקו.

מרי פופ

New member
לא מסכימה איתך

אדם הולך ומשקיע את מיטב כספו בקניית דירה מקבלן.
האדם קונה דירה במחיר המדינה המטורפים שלנו, שבה "הכל כלול": ריצוף, חיפויי קיר, כלים סניטריים, צבע ע"ג הקירות, מטבח, דלתות, חלונות מיזוג אויר, חשמל, אינסטלציה וכו'...
בפועל הוא מקבל:
1. ריצוף זול במבחר דל ולעיתים ממש בלתי אפשרי ללא שידרוג, כנ"ל לגבי חיפויי הקיר, כלים סניטריים ברמה הכי פחותה והצורך לרכוש את הכל אצל ספק ששוחט אותם במחיר (אני נגנבת כשאני רואה כמה לקוחות קבלן שלי מוסיפים על אסלה תלויה ומנגנון של גרואה (מחיר שיוצא יותר יקר בהרבה מהמחיר שבו יכלו לקנות את הסט, בלי הזיכוי ברשת יקרה פחות כמו "עמודי שלמה").
2. דירה שצבועה בסיד!!!! כן, גם בזה נתקלים.
3. נקודות חשמל בצימצום שבצימצום, כשהשיא הוא 2 שקעי שירות במטבח????? ירצו להוסיף? אדרבא לפי מחירון "דקל" המופרך... דרך מעולה לקבלן להרוויח עשרות אלפי שקלים רק על חשמל.
4. חלונות ללא רשתות ואפשורת לשדרג דרך הקבלן, אצל הספק שלו... עם תשלום עמלה מוכרזת של 12%.
5. מטבח הכי פושט הכי מכוער שיש, כדי שישדרגו! ושוב כבילה לחברת מטבחים שאחרת לא יתקינו לך מטבח (ששילמת עליו במחיר הדירה!!!) ותכנס בלי כלום ועם זיכוי מגוחך שקיבלת.
6. דלתות... נו על כך כל השרשור.
6. מיזוג אויר: כבילה לספק הקבלן וכל שינוי דורש רכישת יחידות במחיר מולא ומופרז ביותר... הצנרת אצל ספק הקבלן עולה פי ארבע מאשר אצל אנשי המיזוג שאני עובדת איתם, זה מרגיז כ"כ לראות זאת!

ויש עוד ועוד דוגמאות, אני מתרגזת רק מלכתוב את זה.
אז כן, מבחינתי לקוחות שקנו דירת קבלן הם לקוחות שבויים, של הקבלן... וחבר מרעיו (שותפיו לפשע).

אלי.

New member
כל מילה בסלע, אבל אני מסתכל על זה אחרת.

הקבלן הוא לקוח של כל קבלני המשנה שלו. כמו כל לקוח, הוא מקבל מהם מחיר מינימלי בתמורה למקסימום כלשהו.

את התמורה הסופית - הדירה - הקבלן משווק לקונה, ומוכר לו אותה בלי כחל וסרק. הכל קיים במפרט, הקונה משלם - ויום אחרי כן מגיע לפורום הזה ומתייעץ לגבי שדרוג. לגיטימי וטבעי.

וכאן מגיע המשחק, שהוא בעצם המשחק של קבלני המשנה: הם מוכרים לקבלן את הבסיס-של-הבסיס בכלום-כסף, מתוך ידיעה ברורה שאת כל ההפרש - ואף למעלה מכך - הם יוציאו מהלקוחות ה"שבויים" שיגיעו לשדרג.

עכשיו, בואי נניח שאת קבלן שמתעתד לבנות בניין דירות. כל מנכ"ל חברת דלתות שאליו הגעת אומר לך את המשפט הבא: "תשמעי, אני מוכן להתקין בפרוייקט שלך את הדלת הכי פשוטה שעלותה בשוק 1,200 ש"ח ב-200 ש"ח, כלומר 1,000 ש"ח הנחה. כל דלת אחרת שתבחרי, אני נותן לך אותה במחיר השוק פחות 100 ש"ח". מה את עונה לו ?

מרי פופ

New member
גם זו דרך להסתכל על זה

בפועל, חלק לא קטן מהאנשים שקונים דירה הם קלולסים, לא מבינים וגם לא מקבלים הסבר על המשמעות של המילים "מפרט מפואר", לא חושבת שמישהו הסביר להם, טרם החתימה על דירה שכוללת דלתות, כי הם לא יכולים לקבל דלתות לגיטימיות לחלוטין בצבע לבן או שמנת אלא רק טפט בגוון וונגה או אגס... (אלו רק דוגמאות)...אלא אם ישדרגו אצל ספק שלרוב מחירי השידרוג משתלמים מאוד עבורו.
אני חושבת שאתה מתיחס אל הקבלנים בסלחנות רבה מידי, יש פה שת"פ בעיני וקבלן יכול להשתדל יותר עבור לקוחותיו.
חמור מזה, מחירי הדירות הגבוהים וההכרזות היומרניות, הפלצניות, והמגוחכות, בפרוספקטים ובמשרדי המכר, אינם משקפים בפועל את הסטנדרט הנמוך מידי שאתה מקבל למעשה בדירה שלא שודרג בה מאום.

אלי.

New member
למען הקלולסים אתן עושות עבודת קודש

רק אוסיף ואומר שהריצה אחרי ה"שדרוג" היא אין סופית והשמים הן הגבול, וטרם נולד הקבלן שיוכל לקלוע לטעמו של ההמון גם אם מאד ירצה בכך.

פיטנגו4

New member
לא לשדרג

לקחת את הבסיס.
אולי להוסיף דלת לממ"ד, וזהו.

למשוך כמה שאפשר, עד שיתקלקלו (אצלי חמדיה לקח 10 שנים, פנדור לקח בין שבועיים לשנתיים)
ואז להחליף למשהו איכותי, בסטנדרט אחר, של חברה אחרת.

התשובות לשאלותיך
1. אפס.
2. המון : מדיה, אופן גלרי, רב בריח ועוד. אני מאד מרוצה מאופן גלרי.
3. עשה סקר שוק, ובדוק.

NB125

New member
לא

רק דלת ביטחון.
דלת רגילה צריך להוסיף - בתשלום.

לולו81

New member
מוזר, אני כמעט בטוחה שאנחנו מקבלים

הדלת פלדה היא גם של פנדור? לא, נכון?

murfy

New member