אז הנה אני

לא רק כלכלי

מצטערת שאני מציירת תחזית כל כך קודרת אבל כשאני מביטה מסביב לא יכולה להישאר עיוורת... הבט כלכלי הוא פן אחד שבחרתי להביא אבל חסרים הבטים נוספים!?!?! ומה עם תחושת הלבד!? הרצון/הכמייה לבן זוג!? וגידול ילד לבד!? בכלל לא כל כך כייף שם לבד ואושר!?!?!? קשה לי להאמין שפתרון מהסוג שהציעה יביא לה את זה.......... הלואי והתבדה

קרןב

New member
אם תרשי לי לרגע

אני לא נשואה ואין לי ילדים. ברור לי שקשה לגדל ילדה לבד מבחינה כלכלית ונפשית גם יחד. זה עניין אחד. אבל, אני חיה לבד ואין לי בן זוג. יש לי כמיהה לבן זוג, אבל לטעון שלא כיף או שאי אפשר להיות מאושרת? מצטערת, האושר הפרטי שלי לא תלוי באם יש או אין לי בן זוג. ודאי שאפשר להיות מאושרת במצב כזה, ואני עדות חיה לכך. ובכלל, מצב זוגי אינו עדיף אבסולוטי על מצב יחידני - לשני אלה יתרונות וחסרונות. האם עדיפים החיים לבד על פני חיים בזוגיות לא טובה? בעיני, כן.

זה בדיוק הענין שאת לא!../images/Emo188.gif

האם עדיפים החיים לבד על פני חיים בזוגיות לא טובה? שאלת מליון דולר!!!!!!!!!! עכשיו בואי נפרק את השאלה שלך 1. האם עדיפים החיים!? א. כן ב. לא ג. לא משנה מה תהיה התשובה . אין לך על זה שליטה. 2. האם עדיפים החיים לבד? רק סעיף ג´ משתנה ג. תלוי מי העונה במידה ואת נשואה ומאושרת- חושבת שלא. במידה ואת נשואה ולא מאושרת - חושבת שכן. במידה ואת גרושה ושפר מזלך-כן במידה ואת גרושה ולא שפר מזלך- לא. במידה ואת רווקה- או שכן או שלא. תלוי באישיות תלותית/או לא תלותית. 3. האם עדיפים החיים לבד על פני חיים בזוגיות ? החיים מראים "שלא טוב האדם לבד". 4. האם עדיפים החיים לבד על פני חיים בזוגיות לא טובה? א. לא טובה=רעה,גרועה וכד´......... התשובה -כן. ב. לא טובה =לא רעה....... התשובה-לא בטוח........ מכאן תמשיכי הלאה......... ומכאן זה רק הולך ומסתבך

קרןב

New member
לא ברור לי למה את כועסת

ולשם מה את נזקקת לברקים ולהתחכמויות. הבעתי את דעתי. נכון, אני לא נשואה ואין לי ילדים. אז? האם את היחידה שיכולה לדבר מנסיון חיים? תתפלאי, גם אני צברתי כזה. לא התיימרתי לתת עיצה אבסולוטית של "עשי כך ולא אחרת", האם בכלל אפשר? מה שניסיתי להגיד זה שלא בהכרח חיים לבד לא יכולים להיות מאושרים, כפי שטענת בהודעתך הקודמת. החיים מראים שלא טוב האדם לבד? אולי. תלוי איזה אדם. אני חושבת שהיכולת שלי לחיות לבד וטוב ולהרגיש שלמה עם עצמי (בניגוד לעבר, כשכל פעם שמצאתי עצמי לבד, חשבתי שזה סוף העולם) תהווה בסיס מצויין לזוגיות, לכשתבוא.

../images/Emo65.gifלא כועסת! ולא מתחכמת!

והברק - היה רק שתשימי לב להודעה! ובהחלט מסכימה איתך רק מנסה להראות שלא מדהים שם בחוץ! ואהבתי את הסיומת שלך מאחלת לך הצלחה.

"...פשוט לא יכולה להיות איתו "

אז אל תהיי!!!! ת ב ר ח י......... יש אינספור בריחות תשקיעי את עצמך בילד/ים תשקיעי בלימודים תשקיעי בעבודה תשקיעי בעתיד כלכלי (אם זה ר ק מה שעוצר אותך היום) הייתי גם אומרת תשקיעי במ א ה ב אבל 1. היו הורגים אותי 2. לא מכירה אותך - ולא יודעת מה הרצונות והיכולות שלך. אולי הכי נכון זה פשוט להציע לך להשקיע באושר שלך....... שנורא תלוי במה עושה אותך מאושרת

"לא טוב" בנשואין או " רע ממש"?

קראתי והפכתי ועלעלתי לאחור גם. את יודעת מה את רוצה מחייך. הוא לא חלק מהעתיד שלך, כפי שאת מדמיינת אותו. את ממורמרת, הוא לא מאושר. אבל -את פוחדת. אז בגלל הפחד תשארי איתו. ומה יהיה בעוד שנה, שנתיים,חמש, חמש עשרה? תפחדי פחות? תהיי מאושרת איתו יותר? אדם שאין לו כלום יחד איתך? ככשואלים אותי חברים- מה המדד להאם להשאר בנשואין לא טובים או לא- אני עונה בד"כ תלוי- תלוי אם "לא טוב" בנישואין האלו או "רע ממש" בנשואין. ממך-נשמע שעל פי התחושה שלך- רע ממש. שימי לב כמה מילים של מוחלטות היו בדברייך- אין כלוםביחד. אני יודעת שהו לא האדם בשבילי אני לא רוצה אותו יותר. מרגישה שהכל פגום אני כל הזמןממורמרת, לא מאושרת וכו... אם "אין" לך משותף איתו. אם את "לא רוצה" אותו יותר אם את"כל הזמן" ממורמרת. אני חושבת שבמדד האם לא כל כך טוב לך ועד מדד רע לך ממש, את עומדת קרוב לקצה. משם יש רק נפילה אחת.

ורדיתה

New member
איך מסבירים?

אמרי לו בעדינות שעברתם יותר מידי שנים יחדיו ועכשיו הגיע הזמן לנסות את מזלך לבד, אמרי לו בצורה עדינה שאת פשוט עדיין צעירה.

למעלה