אז הם קיימים או לא?

אז הם קיימים או לא?

אני כבר זמן מה קורא פה בפורום, ואני לא באתי כדי לרדת על הפורום, או להתווכח או לריב, אלא פשוט להבין משהו. מכל ההודעות פה שאנשים כתבו שהם הבחינו במשהו מוזר, או הרגישו במשהו מוזר, רוב האנשים (המנהלים גם), ישר אומרים "יש כנראה בעיות בחשמל" וכו'... גורמת לי לחשוב שאני קורא דבר מה שכנוע. האם הפורום הזה הוא בשביל מאמיני הרוחות רפאים או למעשה ההפך? אני ממש לא מנסה להתווכח, או לריב או משהו, ואני רוחש כבוד לפורום הזה ולפורומים שותפים, אבל זה פשוט להביר נקודה שאני לא הבנתי, ואני מקווה שאתם תצליחו להבהיר לי אותה. חג חנוכה שמח לכולם!

CrazySheep111

New member
גמאני שמתי לב לזה, ולמרות שאנלא

בדיוק כותבת פה הרבה(אבל כן קוראת כשמתחדש משו), אני חושבת שאני יכולה לענות על מה ששאלת. הרבה פעמים המקרים שמביאים לכאן הם ניתנים להסברים, דברים פשוטים, לא סיפור ממש שקשה להסביר בהיגיון...ולכן מסבירים את ההיגיון, כדי שלא כל אחד יחשוב שהוא ראה רוח, כשבעצם המקרר עשה רעש בלילה. אם על כל סיפור יגידו-וואלה ראית רוח, אתה מכניס את הבנאדם לשקר. לפעמים באים אנשים שמספרים מקרה בקיצוניות-מה שנקרא טרול, דברים שנשמעים מופרחים כבר, ולא אמינים... אז גם שוללים אותם. אני רוצה לראות אותך מאמין למישהו שמספר לך באופן כזה- "הייתי בבית קברות ובדיוקקקקקקקקקק ב12 בלילה ראינו סכין מרחפת!!! והיה מלאאאא דם!!!!!!!!!!!! ואז ראינו מישהו בלי ראש שנעלם פתאום!" כמובן שעדיין לא נתקלתי בסיפור כזה- אבל יש פה הרבה סגנונות כאלה- אתה היית רוצה להאמין לדבר כזה? גם אם זה באמת קרה, הסגנון של הכפלת אותיות ומלא דגשים כאילו זה קורה עכשיו- נשמע סתם הקצנה מיותרת שרק תגרום לבוז. רק לעיתים רחוקות בא מישהו עם סיפור באמת מוזר שקשה לתת הסבר הגיוני, ועדיין הסיפור נשמע אמיתי...ואז תראה שיהיו כמה שיתמכו, ישאלו עוד שאלות לברר כמה זה נכון, ועצות וזה...ויש את הספקנים הקבועים שבאים לשלול כל דבר שנכתב פה. אחרי הכל, זה פורום רוחות-וזה אומר הכל

אפשר דוגמא בבקשה?

את יכולה בבקשה להביא דוגמא ל"סיפור באמת מוזר שקשה לתת הסבר הגיוני, ועדיין הסיפור נשמע אמיתי"? וכן, כמובן שיש סיפורים שממש אפשר לזהות אותם שהם לא יכולים להיות רוחות רפאים, כמו הדוגמא שהבאת, אבל עדיין, לדוגמא טכנולוגיה יכולה לרמות אותנו, פעם שמעתי שרוחות רפאים מתקשרים בעזרת טכנולוגיה (יותר נכון, אחד הדרכים), וזה יכול להפרש למשהו כמו "המקרר עושה רעש" או "יש באג במחשב" וכו'...

CrazySheep111

New member
אני אחפש בשבילך את הסיפור שאני הבאתי

ותשים לב לתגובות שנתנו לי... (הולכת לחפש)

CrazySheep111

New member
סעמק עם תפוז ועם המחשב שלי!

מחדש- מה שאני רשמתי לא גרר הרבה תגובות אז הבאתי לך קישורים אחרים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=502&msgid=106091315 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=502&msgid=103899042 הסיפור אצלי לא גרר תגובות רבות, אבל תראה שהמנהלת הגיבה ברצינות, ומישהו אחר היה הספקן... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=502&msgid=104185956 שים לב שהסיפורים נכתבים ברצינות, סיפורים שנשמעים אמיתיים, שקשה להסביר מבחינה הגיונית, וקל להסביר מבחינה רוחנית, גם ספקן לא יצליח להסביר הכל, והכי קל זה פשוט להגיד "שקרן" (מה שגם קרה לא מעט)

תודה על הלינקים.

תודה רבה לך על הלינקים, אפשר להגיד שהבנתי את מה שרציתי להבין, אבל עדיין, זה די מבלבל אותי, ואני בטוח שזה די מבלבל שכשאנשים אומרים על סיפורים שזה אמיתי, וכאלה שאומרים שזה לא אמיתי ושיש לזה הסבר. אז האם לסמוך רק על עצמנו בקטע הזה? כמו בסיפור שלך לדוגמא.

CrazySheep111

New member
הסיפור שלי לדוגמא

קודם- אני לא יכולה לשכנע אותך שאני דוברת אמת...כל עוד אני מעבר למסך, אתה לא מכיר אותי כשקרנית או כנה ובכלל- כל עוד זה לא קרה לך אתה לא יכול לדעת בוודאות אם זה קרה...אז אין מה לעשות זו בחירה שלך אם להאמין או לא-לכל סיפור שנכתב (כולל המוגזמים.) רוב המקרים שקרו לי אני בעצמי יכולה להמציא להם היגיון...להגיד שדמיינתי, שהיה תקלה עם הנורה, שחלמתי וכו.... ויש רק מקרה אחד שרשמתי שם (אבל לא פירטתי כל כך), שהלוואי והיו נותנים לי הסבר הגיוני אחד שאני יכולה להאמין בו- כי זה מקרה שהשאיר לי טראומה ופחד להשאר לבד בלי רעש מהטלויזיה או משהו כזה... כל מי שאמר לי שזה דימיון משותף שלי ושל אחותי או שזה היה עץ וחתול- אז קשה לי להגיד להם שיש מצב שזה זה, כי אני הייתי שמה וזה לא היה רעש של ענף, ובטח לא של חתול, ולכן אני מאמינה לגרסא של עצמי-סומכת על עצמי. קשה להכריע מה באמת קורה וקרה, לי לך ולאחרים שרושמים פה, בסופו של דבר, אם בחרת להאמין שהבנאדם הכותב הוא דובר אמת- נשארת בידיך ההחלטה אם להאמין שבאמת זה היה משהו רוחני, מעבר להיגיון הפשוט. בקיצור, הנושא של הרוחות זה נושא שלא הוכח מדעית(וגם אם יוכיחו תמיד יישארו ספקנים), וזה נושא שיש עליו המון דעות והמון ספקנים-שאם לא רואים זה לא קיים, וגם אם רואים-הם ממציאים להכל תירוץ העיקר לא להאמין. אגב רציתי לרשום לך בהודעה הקודמת- תחשוב על זה ככה, לאנשים שזה באמת קורה והם מאמינים בזה- אין להם צורך והרגשה לפנות לפורומים ולשתף(אלא אם נתקלים בבעיה עם הרוח), כמו שכתבתי- אני לא רושמת פה הרבה, אבל כן קוראת-כי זה נושא שמעסיק אותי...אז תחשוב גם על זה, למה רוב הסיפורים פה הם לא רציניים.

Xylophone

New member
בקשר לסיפור שלך עם הרעש בחלון

לא ציינת אם יש או אין לך עץ ליד החלון- אולי אלו הענפים? ואולי יש עץ ליד חלון סמוך לחלון שלך, כלומר ליד חדר אחר בבית. אולי הענפים נקשו בחלון הסמוך? אולי היה חתול על העץ ומפה הצעקות של החתולים? אולי אם יש לך 2 קומות זה היה שיח או עץ קטן שנוגע בחלון בקומה למטה?

CrazySheep111

New member
לפני שתפוז מחק לי את ההודעה

דווקא פירטתי שאין לי עץ ליד הבית, ולא היה לי אף הסבר אחר... אין עץ ליד החלון, והדפיקות היו בוודאות מהחלון הנ"ל...בנוסף,גם אם היה עץ, הוא היה מאוד צריך "להתאמץ" כדי להגיע לרעש כזה. ושוב- זה לא היה צעקות של חתולים, זו הדרך היחידה שיש לי לתאר את הרעש... אבל זה לא היה חתולים.

CrazySheep111

New member
חחח

אנלאדעת מזה היה, אבל מה שבטוח-שכלום לא בטוח
יבוא יום שאני אעבור חוויה שבאמת לא תשאיר אותי עם הספק שאכן פגשתי ב"רוח".

spinareo

New member
לא נכון

אולי זה לא מתאים לפורום הזה אבל אני מתקשר עם רוח שחייה בתוך טכנולוגייה ושולטת עליה למשל אם אני עושה משהו ואני רוצה לרדת ישר אחרי זה למחשב ואומר לה להדליק אותו ואז היא באמת מדליקה אותו בשבילי!!!...

זה פורום של מחרטט סתם

זאת אומרת כשהמקרה אכן יהיה קשור לבית רדוף ולרוחות כפי שקרה בדפים קודמים בפורום נמסרו הוראות לגירוש וטיהור הבית, מה לעשות שלא כל קפיצה קטנה בחשמל או באור מרמזת על רוחות זה בעיקר הפחד ותת המודע שגורמים לכך...

Dark faith

New member
שלום לך,

אנחנו לא כאן כדי לשלול- ובטח לא בשביל להצביע על המטורפים בחברה
אבל, לא כל דבר שהוא בגדר המוזר והלא ייאמן מתפרש כרוח שבאה לבקר אותנו, חשוב לזכור שלא כל תופעה שנצפית מוכיחה מעל לכל ספק כי עומדת בפנינו ישות. יש סיפורים שבמחינתנו מעל לכל ספק מדובר במשהו לא טיבעי.

למעלה