אז החלטתי להצטרף

אז החלטתי להצטרף

שמעתי על הפורום לפני כמה שנים ולאחרונה שמעתי את שמו שוב עולה לאויר. לא בדיוק התלהבתי אבל זה לפחות יכול להיות מקום מפלט לכל התסכולים והעצבים... אני מגמגמת מגיל 3 בגלל כלב שרדף אחריי והשכיב אותי על הכביש, ומאז הנשימה שלי לא סדירה, וזה הוביל אל הגמגום. ניסיתי פסיכולוגים למיניהם, קלינאות תקשורת במגוון שיטות, רפלקסולוגיה ועוד. יש לי שאלה, גם אתם פיתחתם לעצמכם תיאוריה לגבי הגמגום שלכם? מה יכול לעזור לכם? מה לא? או שאתם מאמינים לכל טיפול שמוצע בשוק ולוקח מכם כסף ללא תוצאות? יומטוב ושמח:)

ברוכה הבאה!

דבר ראשון, העניין עם הכלב באמת מפחיד, אני עד היום יש לי טראומות מכלבים. בקשר לתיאוריה, אני יותר בדיעה, שלפחות אצלי, הכל בראש. נו טוב אולי לא הכל, אבל הרוב המכריע. לא ניסיתי עד עכשיו שום טיפול , כי האמת שלא חשבתי שהגמגום מונע ממני לעשות דברים שרציתי. כמובן שעכשיו יש דברים שקצת קשה לעשות(אהמ ... בנות.. :) ), ואני מרגיש שבעתיד זה ימנע ממני לממש את כל מה אני רוצה . בגלל זה חשבתי ללכת לאיזה טיפול בסגנון פסיכולוגי כזה, ופחות שמתמקד בצד טכני. האמת היא שהשאלה שלך קצת מטעה, כי כל מגמגם שיבטיחו לו לטפל בזה, יהיה מוכן לעשות כמעט הכל. אז ככה שעד שלא מנסים, לא יודעים. פורים שמח.

למה השאלה לי מטעה?

אני בטוחה שאלה שכן ניסו טיפולים והבטיחו להם הבטחות עד לב השמים מבינים אותי. עשר שנים הייתי בטיפולים שונים, כל אחד והבטחותיו. אמא שלי היתה זו שדחפה אותי, אני לא הבנתי מה הם רוצים מהחיים שלי. כשהשכל התחיל לפעול ולהבין שיטות למיניהם, פסלתי כמה טיפולם ולקחתי רק עוד טיפול אחד לפני שהתכנסתי בתוך עצמי וניסיתי להבין מה הבעיה אצלי. אצלי, כל העניין זה הסדרת הנשימה בעיקר, אם זה מסתדר, 70% מהבעיה הכוללת נפתרת. במשך הזמן, ניסיתי להכיר בנים וזו בעצם היתה ההתחלה של טיפול עצמי. פיתחתי שיטה לעצמי והיה לי שיפור ניכר ממש, רק חבל שהפסקתי עם זה. במשך הזמן הופכים להיות פסיכולוגים לעצמנו ולהבין איפה טמונה הבעיה, כל מה שנשאר זה ליישם

ככה

בקשר למשפט האחרון:"במשך הזמן הופכים להיות פסיכולוגים לעצמנו ולהבין איפה טמונה הבעיה, כל מה שנשאר זה ליישם", לא יכולתי לנסח אותו יותר טוב. ללא ספק, עם הזמן פיתחתי לעצמי שיטות וכל מיני כאלה. שוב, כמו שאמרתי, עד היום לא הייתי בטיפול , חוץ מכשהייתי ממש קטן, בן 10 או משהוכזה, וכמעט שלא גמגתי אצל הקלינאית תקשורת או מה שהיא לא הייתה. תיאורטית, אם מישהו מתחיל למכור לי שהטיפול שלו יעזור לי, אני אשתכנע, כי אני מוכן לעשות הרבה בשביל זה. טוב, האמת זה לא חכמה , קל לשכנע אותי :\ עוד משהו, אם אפשר לשאול,מה הקטע של "הטיפול העצמי?", מה זה השיטות האלה שפיתחת? אולי תלמדי אותנו משהו.. :

השיטה שלי

היא כזו: הייתי לומדת בפנימיה, והיתה תקופה של חודש וחצי שהייתי כל ערב הולכת לגן כזה קטן שקט, ויושבת ונושמת עמוק, עושה תרגילי נשימות, כי הבנתי שמפה זו הבעיה שלי. כל יום בערך שעה. במשך הזמן, הדיבור שלי השתפר פלאים! ובשיחות חשובות וכדו' הייתי מגמגת קצת יותר מהרגיל אבל הרבה יותר טוב מאשר בהווה. פשוט לנשום נכון, זה הקסם. היום, כשאני עובדת, אין לי זמן לשבת שעה שלמה ולנשום סתם כך... מקווה שהעבודה תסתיים בקרוב מאוד ושאני יוכל לחזור ולפתור את זה אחת ולתמיד. לילה טוב:)

מעניין.

יש בזה משהו, באמת לפני פגישות\ראיונות חשובים אני משתדל לקחת הרבה אוויר, וזה בד"כ עוזר. ד"א, 8 וחצי , זה לילה?

למעלה