אז הגענו לשבוע החמישי והאחרון, בואו לאכול איתי, עונה 9 חיפה ופאותיה

אבח"י

Well-known member
פיאותיה הן: קרית ביאליק ונשר.
שבוע סיום די עלוב לעונה די עלובה.
כמו בשבועות הקודמים, כל סימן לקונפליקט נוקה. נשארו סימנים לקונפליקטים או סימני שאלה רבים: למשל, מדוע אליאס "התהפך" על טל הרוש? מה קרה שם בין שניהם, שלנו הצופים אין כמובן שמץ של מידע/ידיעה על כך.
כרגיל אכתוב עפ"י סדר האירוח
אבנית סטרולוב - אשה חביבה, יודעת להתלבש היטב. מבשלת בינוני, או איך שאליאס אמר בקריאת התפריט - זה תפריט לציון 7-8 גג. מנסיוני, כשמכוונים לגובה כזה בדר"כ התוצאה נמוכה יותר. אבל אבנית קיבלה 28 נקודות, 7 מושלם. בתמהיל של האורחים היא לכאורה הדמות המאזנת בין דניאלה/אניה לבין עדי. בין ה"ענייה" לבין "העשירה" האוהבת להפגין את עושרה לבין הגאה בעוניה, האוהבת להראות את גופה לבין המעדיפה להסתיר את גופה. . הבידור של אבנית היה משחק של צוות. בידור בעייתי לקבוצה שרק נפגשת.
אליאס - אדם מעניין, שאינני בטוח שהציג את "עצמו", אלא איזו דמות שבחר להראות. מכל הנוכחים הוא היחיד שיש לו הכשרה מלאה לשלוט על ההתנהגות שלו ועל ה"דמות" שירצה להראות. הארוחה שלו היתה נפילה גדולה, והאירוניה המרה היא צהלות השמחה וה-הערצה כלפי עצמו במהלך הבישול . אליאס לצערו שרף את מנת הבשר, נשארו האורחים רק עם אורז. הבידור היה חביב. משחקי ילדים. עדיף על היומרה של דניאלה.
דניאלה - האם דניאלה היא המקבילה של קארין ושאר ה"מוזרים" שמלוהקים לתוכנית? אם כן, זו הצלחה מבחינת החשיפה של המוזרות שלה עד אבסורד כמעט. היה ברור שהקבוצה לא בדיוק מבינה על מה היא מדברת, לא ברור ממה היא מתפרנסת וגם היא, בדיוק כמו אליאס ועדי מלאה בעצמה. בניגוד לאליאס ולעדי היא לא בדיוק בישלה/אירחה. העיוורון שלה לגבי טיול חתוליה על שולחן האוכל היה אחת הדוגמאות המבהילות של אפס התחשבות באורחיה. התוכנית האומנותית שלה - תקשור. כמו שאמרה אבנית - גם היא בקבוצות שלה אומרת אותם דברים. דימוי הת'קשור לענן והיותה כלי לתיווך [USB] מהידע העליון. מן הצד השני להראות שהתקשור הוא בעצם הפעלת המוזות, מצא חן בעיניי.
טל הרוש - איש העולם הגדול לפחות בעיני עצמו. אני קצת סבלתי מדיסוננס בין המראה לבין המקצוע ויכולת הדיבור, אבל אלה דעות קדומות שלי. אז הוא לימד את החברה להכין קוקטיילים. ארוחה בינונית, כמו כל הארוחות שהוגשו.
עדי - ייאמר מייד לזכותה, היא לא הסתירה את שמחתה הרבה על מעמדה הכלכלי המצויין. לא היתה צביעות, לא היתה התנשאות, כך היא. במובן הזה היא עדיפה על פני דניאלה עם "ערכי האושר מול העושר". נכון, יש מי שיקראו לה "נובו-רישית". הארוחה שלה זכתה במירב הנקודות. טל ציין בציניות מה: שני המרוקאים הגיעו לראש הטבלה. הבידור שהיא נתנה חביב, לא מחייב. הארוחה עלתה על האחרות ברמת הפרודקטים, בהחלט. היא זכתה גם בגלל שאליאס הפך למעריץ מושבע
לסיכום השבוע -
שבוע עלוב, ארוחות בינוניות ומטה, למעט הניסיונות המגוחכים של עדי ל"חנך מחדש" את דניאלה: תמצאי לך גבר עשיר שידאג לך, תחליפי בגדים, לא נרשמו עימותים, ולדעתי היה עימות קשה שלא הוצג בפנינו - טל ואליאס.

לסיכום העונה -
נפילה גדולה רצינית. לא אתפלא אם העונה הבאה, אם לא יחול שינוי ממשי, תהא גם העונה האחרונה.

קלייטון.ש

Well-known member
אבנית סטרולוב
פעם ראשונה שאני נתקל בשם אבנית לאדם. למה שמישהו יקרא לבת שלו ככה.
פעם הכרתי בחורה בשם סלעית. המראה שלה התאים לשם - מוצקה כזו כמו סלע. גם שם לא הבנתי את ההורים שלה.
יש כזה אתר של טמקא שאפשר לבדוק את הנפוצות של שם. מסתבר שיש אבנית אבל לפי האתר רק 15 כאלה. נדיר מאד.
גם סלעית יש, בערך 200.
קלייטון, אגב, אין להם בכלל. אין כזה שם פרטי בישראל לפי האתר הזה. מה שישר מעלה בי את השורות המפורסמות "אומרים כי אני אינני אני, על כן אני נבהל".
טוב שיש מאגר שמות פרטיים רשמי של רשות האוכלוסין, ושם יש קלייטון. זה כנראה אני, כך שאני יכול להרגע.

צליליתה1

Well-known member
אני בערך בחצי

התוכנית הפכה לתוכנית שאני מנמנמת מולה, כך שהפסדתי המון, לא ידעתי שאליאס שרף את הבשר, לעומת זאת נהניתי ממשחקי החג שלו ובכלל מהקישוטים. אני סאקרית של קריסמס.

בחיפה, כמו בכל עיר, יש המון מתח, דעות קדומות, השמצות, כאלה, בין השכונות. ואני חושבת שחיפה מול קריית אתא (תכלס קריית אתא לא חיפה, קריית חיים כן) עולה על כולם, כאשר תושבי חיפה מזלזלים בקריית אתא ובקריית אתא, (לא כולם, אני יודעת...זה רק לצורך ההוכחה) מזלזלים בקרית אתא. ישבנו פעם וקשקשנו ומישהו אמר: אתם לא חושבים שהחיפאים יותר טובים מתושבי הקריות? אני הייתי בהלם, אמרתי לו: אתה לא גר בקריית אתא? והוא ענה לי, כן, אבל אני מבלה בחיפה. האיש הזה נולד בקרית אתא וחי בה כל ימיו, למעט פה ושם בצבא. ואכן הוא מבלה בחיפה, אם הוא רוצה לראות סרט מסוים שמציג 2 מ מהבית בקרית אתא או חצי שעה נסיעה לחיפה כולל חיפוש חניה, הוא תמיד יעדיף חיפה. מה שמוכיח שתושבי קריית אתא יותר מטומטמים מתושבי חיפה, או לפחות ממני, כי אני לעולם לא אסע לראות סרט בקריית אתא אם מציג לי ליד הבית.

אבנית גרה בנוה שאנן שזו שכונה גדולה מאד ,כאילו עיר בפני עצמה, כך שאי אפשר להשוות חיפה מול נוה שאנן. נראה שהיא גרה באחד האיזורים היותר יפים של השכונה, ולא חסרים כאלה.

לזכות ההפקה יאמר שהם לא מאפשרים גם לתושבי העיר לזהות כתובות, אני מנחשת שדניאלה גרה בהדר, לטעמי שכונה מענינת במיוחד. מבנים מדהימים לשימור, לצד הזנחה שלא תיאמן. יש בה תושבים מכל הסוגים ומכל הצבעים ולמעט הנרקומנים וההומלסים שאף אחד לא סובל כולם מצליחים לחיות ביחד.

חתולים בוחשים בכפותיהם באוכל שיוגש לאורחים זה מוטיב חוזר בבואו לאכול איתי. מוטיב מיותר לטעמי.

אליאס גר בואדי. האוכל הכי טוב בעיר. שוק מדהים, מחירים בשמים והסחורה הכי מדהימה.

טל גר בנשר. נשר זו עיר אחרת. ראש עיר אחר, וכו. בשנים האחרונות נשר עולה בהרבה על חיפה בנקיון, בארנונה הנמוכה, בשירותים לאזרחים. יחד עם זאת, חיפאים יתנשאו עלייה. יש שכונה ליד האוניברסיטה שחלק מהבתים שייכים לחיפה, חלק לנשר. יש הרבה אנשים ( תושבי חיפה שהם מטומטמים אפילו יותר מתושבי קריית אתא) שיעשו הכל כדי לרכוש דירה יקרה מאוד עם ארנונה בשמים בחלק ששיך לחיפה, רק כדי שלא יצטרכו לומר שהם גרים בנשר. location location location

מסכימה איתך. לא העונה המוצלחת ביותר.

סופהו 1

Well-known member
אני בערך בחצי

התוכנית הפכה לתוכנית שאני מנמנמת מולה, כך שהפסדתי המון, לא ידעתי שאליאס שרף את הבשר, לעומת זאת נהניתי ממשחקי החג שלו ובכלל מהקישוטים. אני סאקרית של קריסמס.
נו, באמת.
וזה הדיר שינה מעיניך?
בעצם לא, כי נמנמת.

מסכימה איתך. לא העונה המוצלחת ביותר.
מן המעט שראיתי, גם אני מסכימה.
אני מוצאת שאני צופה בתכנית, כשאין לי כח או סבלנות למשהו אחר.
מזל שאבח"י מגיש סיכומי שיעור כאלו מפורטים.:)

ונשר.. בקרנו את אחי שגר שם כשהיה סטודנט בטכניון. זה"מ ומאז לא הייתי, לא ראיתי, לא שמעתי. אבל לפחות אני יודעת איפה נשר!!
זה לא האיזור היחידי שבאותו רחוב מתגוררים תושבי ערים שונות. לא יודעת איך שם, אבל מכירה מקום אחר, שברור לי שאנשים בחרו לגור באיזור היקר יותר, כי אז יכלו לרשום ילדים למערכת החינוך שנראית להם יותר (או לבית ספר מסויים, שלילדי אותה העיר יש עדיפות בהרשמה אליו).

אבח"י

Well-known member
נו, באמת.
וזה הדיר שינה מעיניך?
בעצם לא, כי נמנמת.

מן המעט שראיתי, גם אני מסכימה.
אני מוצאת שאני צופה בתכנית, כשאין לי כח או סבלנות למשהו אחר.
מזל שאבח"י מגיש סיכומי שיעור כאלו מפורטים.:)

ונשר.. בקרנו את אחי שגר שם כשהיה סטודנט בטכניון. זה"מ ומאז לא הייתי, לא ראיתי, לא שמעתי. אבל לפחות אני יודעת איפה נשר!!
זה לא האיזור היחידי שבאותו רחוב מתגוררים תושבי ערים שונות. לא יודעת איך שם, אבל מכירה מקום אחר, שברור לי שאנשים בחרו לגור באיזור היקר יותר, כי אז יכלו לרשום ילדים למערכת החינוך שנראית להם יותר (או לבית ספר מסויים, שלילדי אותה העיר יש עדיפות בהרשמה אליו).
את בטח יודעת שלירושלמי כמוני וכיום תושב מישור החוף, נו גר במזרחו של האיילון, נשר משמעה ביה"ח נשר למלט. כהדיוט מצוי, כתבתי קרית ביאליק במקום קרית אתא, [אתא - רבש"ע, לנצח אשמור "טינה" לאימי את התחתונים הזוועתיים שקנתה, ושבגיל 13 יצרו מקרי מבוכה מסמיקי פנים. ;-) ]

סופהו 1

Well-known member
את בטח יודעת שלירושלמי כמוני וכיום תושב מישור החוף, נו גר במזרחו של האיילון, נשר משמעה ביה"ח נשר למלט. כהדיוט מצוי, כתבתי קרית ביאליק במקום קרית אתא, [אתא - רבש"ע, לנצח אשמור "טינה" לאימי את התחתונים הזוועתיים שקנתה, ושבגיל 13 יצרו מקרי מבוכה מסמיקי פנים. ;-) ]
זה מהימים שכדי להגיע ממישור החוף לירושלים, או ממנה, צריך היה לעבור ברמלה?
אבל אולי עדיף היה שתקשר לבירה נשר. יותר נחמד ממֶלֶט ומתקשר גם ל"נשר מַ(א)לְט".

אבח"י

Well-known member
זה מהימים שכדי להגיע ממישור החוף לירושלים, או ממנה, צריך היה לעבור ברמלה?
אבל אולי עדיף היה שתקשר לבירה נשר. יותר נחמד ממֶלֶט ומתקשר גם ל"נשר מַ(א)לְט".
הבירה הכי גרועה ששתיתי אי פעם בחיי?

סופהו 1

Well-known member
הבירה הכי גרועה ששתיתי אי פעם בחיי?
אתה שואל אותי? לא יודעת.
בילדותי שתיתי בירה מאלט. היה אז גם משקה שנקרא פפ-PEP שסבתא שלי קראה לו בירה לילדים.

פפ - משקה טבעי, מפוסטר, מרוה ומרענן – הספרייה הלאומית

לא הייתי משתייני הבירה, אבל כשהבן שלי התחיל להכין בעצמו, בירה ביתית, טעמתי.
מאז, כשהוא מודיע שיש סידרה חדשה בחבית ושאני מוזמנת לטעום, אני מתייצבת.
לאט לאט למדתי לאהוב.

אבח"י

Well-known member
סימן השאלה - רשלנות שלי.
בילדותנו זו היתה בירה שחורה. מעולם לא פגשתי את המשקה שציינת.

סופהו 1

Well-known member
פעם ראשונה שאני נתקל בשם אבנית לאדם. למה שמישהו יקרא לבת שלו ככה.
פעם הכרתי בחורה בשם סלעית. המראה שלה התאים לשם - מוצקה כזו כמו סלע. גם שם לא הבנתי את ההורים שלה.
יש כזה אתר של טמקא שאפשר לבדוק את הנפוצות של שם. מסתבר שיש אבנית אבל לפי האתר רק 15 כאלה. נדיר מאד.
גם סלעית יש, בערך 200.
קלייטון, אגב, אין להם בכלל. אין כזה שם פרטי בישראל לפי האתר הזה. מה שישר מעלה בי את השורות המפורסמות "אומרים כי אני אינני אני, על כן אני נבהל".
טוב שיש מאגר שמות פרטיים רשמי של רשות האוכלוסין, ושם יש קלייטון. זה כנראה אני, כך שאני יכול להרגע.
חחח, סלעית זו ציפור קטנטנה, ממש לא מוצקה, אבל אוהבת לעמוד על סלעים. אולי חשבו עליה.

גם אני מעולם לא נתקלתי באבנית כשם. אחרי הביקור האחרון אצל השיננית, לא ארצה להיתקל. היא תעורר בי אנטי עוד לפני שאכיר.
זה שם ששייך לקבוצת שמות כמו תל אביב, אורנת, אורנע, נימרה, גנית, מנור, יער, יעדור ועוד, מיוחדים ולרוב גוררים תגובה. כלשהי.

קלייטון.ש

Well-known member
סלעית זו ציפור קטנטנה
אז כל הכבוד להורים שידעו את זה והתכוונו לטוב.
בכל זאת הבחורה ההיא היתה כזו מוצקה כמו סלע ולא עדינה כמו ציפור.
הכרתי גם ורדית אחת, בכלל לא ורודה, וגם שם גיליתי שזה שם של ציפור. זו היא סיפרה לי.
אצלנו לנכדים יש בסה"כ שמות נורמלים, נפוצים כאלה. רק שיש להורים שם נטיה לתת שם של בנים לבת ושם של בנות לבן.
בכל אופן אני מכיר את השמות האלה כשל בנות ובנים. אני אמנם, כפי שהבנות שלי אומרות, לא בדיוק מסתובב בעולם, שבזה רוצות לומר - מה אתה בכלל יודע.

סופהו 1

Well-known member
אז כל הכבוד להורים שידעו את זה והתכוונו לטוב.
בכל זאת הבחורה ההיא היתה כזו מוצקה כמו סלע ולא עדינה כמו ציפור.
זה כמו עדינה (הלא עדינה), חדוה (העצובה) ושלווה (העצבנית)?

אצלנו לנכדים יש בסה"כ שמות נורמלים, נפוצים כאלה. רק שיש להורים שם נטיה לתת שם של בנים לבת ושם של בנות לבן.
שמות נורמלים? מה זה נורמלים?
תלוי את מי שואלים.

שמות של בנים, שמות של בנות.
פעם גם אני הרמתי גבה. לדעתי, חלק מהשמות ניתנו לבנות בטעות, כי הם נשמעים כמילה בנקבה: נֹגַהּ, שבדרך כלל נותנים לבנות, זה בכלל לא שם בנקבה. גם המשמעות, גם הניקוד.
ונטע.
תיכנס לכתה בגן או בבית הספר- ברשימת הילדים יש תוספת זיהוי בסוגריים- בן או בת. יש נועם הבן והבת, דרור הבת, ניר הבת והבן, אלי הבת, עדי הבן, שוהם הבת, גיא הבת והבן, אביב, אושר, ניב, ניצן, שקד ועוד ועוד.
אני מחכה שמישהו יקרא לבן שלו, לדוגמא, שלומית או נעמה ולבת אברהם או אמרי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה כמו עדינה (הלא עדינה), חדוה (העצובה) ושלווה (העצבנית)?

שמות נורמלים? מה זה נורמלים?
תלוי את מי שואלים.

שמות של בנים, שמות של בנות.
פעם גם אני הרמתי גבה. לדעתי, חלק מהשמות ניתנו לבנות בטעות, כי הם נשמעים כמילה בנקבה: נֹגַהּ, שבדרך כלל נותנים לבנות, זה בכלל לא שם בנקבה. גם המשמעות, גם הניקוד.
ונטע.
תיכנס לכתה בגן או בבית הספר- ברשימת הילדים יש תוספת זיהוי בסוגריים- בן או בת. יש נועם הבן והבת, דרור הבת, ניר הבת והבן, אלי הבת, עדי הבן, שוהם הבת, גיא הבת והבן, אביב, אושר, ניב, ניצן, שקד ועוד ועוד.
אני מחכה שמישהו יקרא לבן שלו, לדוגמא, שלומית או נעמה ולבת אברהם או אמרי.
זה מזכיר לי שלפני עשרים וכמה שנים נהגתי להסתובב בכמה צ'אטים בכינוי יחזקאל בת.

הכינוי הזה לא מנע מכל מני חרמנים לשלוח הודעות מפתות בפרטי.

צליליתה1

Well-known member
חחח, סלעית זו ציפור קטנטנה, ממש לא מוצקה, אבל אוהבת לעמוד על סלעים. אולי חשבו עליה.

גם אני מעולם לא נתקלתי באבנית כשם. אחרי הביקור האחרון אצל השיננית, לא ארצה להיתקל. היא תעורר בי אנטי עוד לפני שאכיר.
זה שם ששייך לקבוצת שמות כמו תל אביב, אורנת, אורנע, נימרה, גנית, מנור, יער, יעדור ועוד, מיוחדים ולרוב גוררים תגובה. כלשהי.
מנור
יש קטע בסיינפלד שג׳ורג יוצא לטייל עם גברת שממש מצאה חן בעיניו, ובדרך הם נתקלים במשהו שמומלץ לא לדרוך עליו, והוא מתחיל לחפור לה על manure. מאז אני מתקשה לקרוא את השם מנור כפי שצריך לקרוא וישר נזכרת בג׳ורג׳

למעלה