אני לעזור
הסיבה לביישנות ולאכזבה היא בגלל שתי הנחות שנמצאות אצלך בתת המודע כל הזמן (ואצל כולם):
1. את מניחה שבגלל שגבר יודע שאת מהמין הנגדי לו (בחורה) ובגלל שאת אופציה לחברות אז תמיד יש המתח של אחד ממכם לבחון התאמה זוגית (בחינה שאחד ממכם עושה עכשיו או יעשה בהמשך הקשר). האופציה הזאת שמה אותך במחשבה שהוא מוגבל מלהיות איתך כנה וחופשי ואת מרגישה שאת לא חופשיה ולכן כל השיחה שלך איתו נראית לך כמאמץ שלך להיות ידידותית איתו ויש לך גם הרגשה שגם הוא מנסה להיות נחמד אליך כדי להרשים אותך.
2. את מאמינה שגברים לא מסוגלים לקשר א-מיני, ומאמינה שגבר שלא רוצה ממך סקס הוא גם לא מחמיא לך ולא נמשך אליך.
כולם סובלים מזה ולא רק את.
אספר לך דוגמה מהיום, יש לי חברה בפייסבוק שהכרתי אותה דרך חברות רוסיות שלה. אני רואה אותה כל הזמן מנסה להיראות כמו אחת מהן, וכואב לי הלב. אין לי התקשרות איתה חוץ מזה שאני נותן לק לייקים על תמונות ורק מתוך רחמים שאני מרחם עליה.
את לא מאמינה שגבר שמדבר איתך מסוגל לרחם איתך, ואת חושבת שגבר שמדבר איתך רוצה איתך רק סקס. את לא מאמינה שכל הקשר של גבר יכול להיות זה שהוא מרחם עליך ונותן לך מחמאות באמת מכל הלב שלו מתוך רצון כנה ואמיתי שתרגישי טוב.
הבחורה הזאת, אתמול סיפרה לכולם בפייסבוק על פגישה. אני מתוך ההרגשה שלי ישר הרגשתי שהיא חוותה מצב שמישהו קבע איתה והבריז לה כי הרגשתי מיידית את הכאב והפגיעה שלה. רשמתי לה בצ'ט שתשים פס עליו, ושתמיד תסתכל על הכוס המלאה שנניח והיא היתה נפגשת איתו והוא היה מלחיץ אותה לעשות דברים שאחר כך היא היתה מתחרטת אז היא היתה אומרת לעצמה "חבל שהוא לא הבריז לי". ואז קיללתי אותו בשבילה בצ'ט. היא הודתה לי וזו לא אחת שמדברת הרבה כי היא גם סובלת מביישנות. אבל את רואה שהיא מודה שיש מישהו שמבין אותה. היום למשל היא רשמה לכולם איך לבזבז את המשכורת שקיבלה. אני ישר שייכתי את זה לזה שמישהו הבריז לה ובטח מרגישה פגועה. אז רשמתי לה שתסתכל על הקניות שלה לא כהעברת כסף "לחנויות" אלא לאנשים שיישתמשו בכסף שלה לתועלת של עצמם, ושלא תיתן להם לטפח את עצמם על חשבונה, ושכדאי לה לקנות דברים שהיא במילא צריכה ונתתי לה כתובת של חנות איפור זולה (ביוטי קייר). היא ביישנית (כמוך) אז עדיין היא לא הודתה, אבל כל החברים (זכרים) והחברות שלה עשו לי לייק. את מבינה ? לא כולם אנשים רעים שמנסים להיות איתך בקשר רק בשביל סקס. תקחי בחשבון שיש בעולם אולי עוד אנשים כמוני ששתי ההנחות האלה לגביי שגויות, ולכן במשך הזמן את רואה שבהתחלה שגית איתי. יש לי ידידה בפייסבוק שאני צוחק על עצמי כל כך על הגבריות שלי, שאין שום מצב שהיא תרגיש שאני מתחיל איתה. שום מצב שבעולם מפני שאני מספר על עצמי דברים שאף גבר בעולם לא היה משפיל את עצמו כל כך. את לא צריכה את המתח של זרות, גם אני בעצמי סובל מזה שבחורה תראה אותי כאופציה לחברות ואז כל החרדה החברתית שלי תצוף ואנסה להימנע מלדבר איתה. עוד הדבר את.
העצה הנוספת שלי היא לא לדבר בגישה של להתחיל. אני למשל בפייסבוק שלי כולם יודעים לפי מה שאני כותב שאני לא מתכוון להתחיל. אני עוזר לאנשים, ממש כמו תמיכה נפשית, צוחק על עצמי, מביא בדיחות על עצמי, חבר של הורים, של זקנים, מצטרף להורים, עושה ימי הולדת וזה ברור שאני אדם ידידותי עם כולם. ברגע שלא תתכווני להתחיל עם מישהו (ולא תתכווני שמישהו יתחיל איתך), אז תראי שאת לא תרגישי שום בושה. הביישנות נובעת בגלל שיש לה כוונות רומנטיות לגברים שאיתם את מדברת. אז תתאמני על הבטחון שלך כבנאדם, על ידי כך שתדברי עם כולם בלי הכוונה להתחיל איתם. הדרך להתאמן בזה היא להביע את החברותיות שלך כלפי כל בריאה בפייסבוק. כל אדם, בגיל של הסבתא שלך, בגיל של הנכד שלה, עם כולם תדברי חופשי ואז תראי שתרגישי טוב ותמצאי את עצמך עוזרת ונותנת לייקים למי שנראה לך זקוק/ה לתשומת לב. זו הדרך.