אז גם לי יש שאלה....

שמופית

New member
אז גם לי יש שאלה....

קורה לכם שאתם מוזמנים (כזוג) לאירוע משפחתי של הצד השני, ומעדיפים לשלוח אליו את בן הזוג לבד ??? יש לי עם זה קצת בעיה, כי אני מגיעה ממשפחה מאוד קטנה. אין לנו קשר עם המשפחה המורחבת כבר הרבה מאוד שנים, כך שאין אצלנו ארוחות ואירועים שחייבים ללכת אליהם, וכך הורגלתי וטוב לי. לתמיר יש משפחה גדולה ומאוחדת ואצלהם כל חג הוא חגיגה וסיבה לארוחה והם נפגשים לפחות פעם בשבוע. עד כמה שאני אוהבת את המשפחה שלו (ואני מאוד אוהבת אותם, את כל המשפחה המורחבת !! ואפילו מאוד קשורה לסבתא שלו), אבל לפעמים זה כבר ממש מעיק עלי, כל המחויבויות המשפחתיות למפגשים שבועיים. אז איך אצלכן ? שולחות את הבעל לפעמים לבד או שמצטרפות אליו תמיד ?

fila

New member
....

לשמעון יש משפחה ענקית (הם 10 אחים ואחיות) וקצת לא נעים לי להתחמק מארועים משפחתיים של האחים שלו - ויש הרבה מאוד ארועים, אז אני הולכת איתו. כשזה קשור למשפחה היותר מורחבת שלו אני באה אם הוא ממש מתעקש אבל קרה פעם או פעמיים שלא הלכתי. לי יש רק אח אחד ולא היו לנו ארועים נוספים במשפחה. ואם זה ארוע שקשור למשפחה המורחבת שלי הוא בא אם אני ממש רוצה או אם זה משהו שאנחנו בקשר איתו ואם לא אז אני מצטרפת להורים שלי בלעדיו

kisses

New member
ובכן אצלי זה נורא קל כי כל המשפחה

של אלון נימצאת הארץ אז ככה שעד שכבר רואים אותם אז כן אני הולכת איתו. בקשר אליך עם את מרגישה לפעמים שכל "הלחץ" המשפחתי הזה גדול עליך אז אין לך מה להרגיש אשמה שאת לפעמים שולחת את תמיר לבד ככה הוא יוכל לבלות אצל משפחתו כמה שהוא רוצה מבלי להרגי שמחוייבות כלפיך שהוא צריך לעזוב מוקדם כי לא כל כך נעים לך להיות שם. השאלה שלי אליך זה עם את באה ממשפחה יחסית קטנה פתאום לקבל משפחה גדולה זה לא כיף?

fila

New member
התכוות אליי בשאלתך../images/Emo35.gif../images/Emo13.gif

שמופית

New member
בהחלט כיף !!!

במיוחד כשזו אחלה משפחה (טפו טפו טפו), משני הצדדים - גם של אמא שלו וגם של אבא שלו, כולם בקשרים מצויינים ונפגשים מלא וכשנפגשים תמיד יש על מה לדבר ומאוד נחמד. זה סתם דפקט פסיכי שלי, שהורגלתי למשפחה קטנה (אמא, אחות, אח ודודה, וכולם גרים באותו משק) ולפעמים זה מעיק שיש מחויבויות ומישהו אחר לוקח לי את הזמן שלי עם עצמי או עם תמיר...

Ronnie*

New member
בדרך כלל ביחד...

אבל לפעמים הוא הולך לבד. אורי טיפוס הרבה יותר משפחתי ממני, וגם המשפחה שלו יותר משפחתית משלי. אני שולחת אותו לבד לפעמים כשלא מדובר באירוע רציני, סתם ביקור אצל ההורים, ויש לי דברים דחופים יותר לעשות... וכשהוא הולך אליהם לראות משחקי כדורסל אני לא באה (תודה רבה, אני מוותרת על החוויה...). אבל לארוחות שבת אני באה כמעט תמיד. גם להורים שלי ולסבא וסבתא שלי אנחנו הולכים ביחד.

אתי@

New member
נדיר מאוד שאנחנו הולכים בנפרד

לארוחות וארועים משפחתיים. משעמם לנו בנפרד
לפעמים אני שולחת את הבעל להורים שלו בלעדי אם זה סתם אמצע השבוע ולא משהו חשוב. אבל באופן כללי אני מבינה את תחושת המועקה, גם אני מרגישה את זה לפעמים כשנדמה לי שכמות הארועים המשפחתיים עוברת את הגבול שלי. בפסח למשל, בסוף החג הייתי עם הלשון בחוץ מעודף ארועים...

fila

New member
אנ כ"כ מבינה את הקטע

"עם הלשון בחוץ..." היינו שם לפני שבוע שישי-שבת ועכשיו אחותו רוצה שנבוא גם מחר ואני כנראה אתחמק באלגנטיות כי אצלם שולחן של יום שישי בערב או חג זה בסביביות 30 איש מלא ילדים ורעש וממש לא מתאים לי

kisses

New member
אני דווקא נורא אוהבת משפחות

גדולות לדעתי זה נורא כיף

שמופית

New member
fila, אני כ"כ מבינה אותך....

אני נורא מתעצבנת כשיש רעש וצפיפות ורוצה לברוח כמה שיותר מהר.

fila

New member
../images/Emo45.gifבדיוק כך

כל מי שיש לו ילדים עסוק בלרדוף אחריהם או לדאוג שיאכלו ומי שאין לו ילדים וזה דיי נדיר שם יושב ובוה בהמולה שמסביב תמיד וצא שאחותו מגישה ועד שחלק מקבלים את האוכל השאר כבר סיימו (הם לא ממש חזקים בקטע של נימוסים- לא להתחיל לאכול עד שהמארחת יושבת ....) ואח"כ בקטע של פינוי השולחן... יש את אלו שחשות צורך עז להגיד לאחרות מה לעשות אבל אני פטורה מהתפקידים הנ"ל ,למרות שלא ממש נעים לי עם זה, אבל שמעון תמיד עוזר לנשים ומפנה במקומי אז אף אחד לא בא אליי בטענות...
אני יודעת שאני נשמעת מאוד ביקורתית אבל אני באה ממקום אחר לגמריי ולפעמים ממש קשה לי להסתגל לשוני הזה

הילית*

New member
בד"כ הולכים יחד

אבל יש ארועים משפחתיים של הצד שלי שנערכים ביום שישי בצהריים שהוא לא מגיע בגלל שהוא עובד ואז אני הולכת לבד...

Aאלינור

New member
אצלנו זה לרב הפוך

המשפחה שלי היא המשפחתית המשפחה של בן הזוג משפחתית פעם בחצי שנה בערך... כך שאם הם כבר עושים משהו אני מצטרפת. אבל לו לא תמיד בא להצטרף אליי אז אני הולכת לי לבד בסבבה. זה נכון גם לגבי ביקור אצל חברים או בילויים. קרה לא פעם שהלכתי לבד לזוג חברים או איתם לקולנוע.

שירי71

New member
המשפחה שלו קטנה

ולכן כן הולכים לשם יחד אפילו הלכתי לאבא שלו לבד כשהוא היה בחו"ל ואביו היה חולה, כי ככה זה אצלנו. אבל למשפחה שלי שנינו משתדלים ללכת כמה שפחות בשביל הבריאות הנפשית שלנו.

למעלה