אז גם לי יש הודעת משחקי קופסה

juspan

New member
אז גם לי יש הודעת משחקי קופסה

אבל בלי המלצות
סיפרתי כמה אני שונאת את הז'אנר ומתחמקת ממנו רוב שנות אמהותי... אז ניצלתי את העובדה שהקטנה (שנה ושמונה) חולה בבית, ובעצם כ"כ גדלה לי מאז שהולכת לגן, וכבר כל הפאזלים של הקטנטנים שמפוזרים בסלון באמת קטנים עליה, ובסדר, כל היום רוקדות ושרות ומחקות קלטות ובזה כבר יש דוקטורט. אז הבנתי שהגיע הזמן לשחק איתה קצת במשחקים הישנים של אחותה, שבזמנו, כאמא מלאת עזוז לילדה ראשונה, ברור ששיחקה בהם איתי כמעט שנה לפני (בגיל). אוי, כל השעמום הזה, מה אוכלות החיות, איפה גרות החיות, כל קופסאות הענק האלה מכפר השעשועים בשביל כמה כרטיסי קרטון... דווקא שיתפה פעולה ונהנתה וידעה מה שידעה בלי לעשות הרבה שטויות מסביב. ואז מצאתי משחק תשבץ גדול בקופסה שקניתי לפני כמה שנים, היה עוד בניילון. כשהגדולה הגיעה ניסינו לשחק בזה שתינו, אבל כמובן שהקטנה לא אפשרה לנו, התג'לצה על הלוחות בכוונה, חטפה לנו את כל האותיות, התייאשנו (ממילא מתאים לראשית כתיבה/קריאה ולא לגילה, טוב שנזכרתי למצוא אותו). אז אפרופו, יש המלצות לתשבצים אמיתיים לילדים בגיל 7 בערך? לא תשחצים. אולי באיזה אתר ברשת יש ריכוז (לחפש אני יודעת, שואלת על משהו שאתם מכירים כי עושים ונחמד) או חוברות מסוימות לקניה שמומלצות? יש כאן תשבצאים צעירים חובבים? מקווה שמשהו השתנה מימי "אם הפנינה - 2 אותיות"

מיוליקה

New member
הבנות שלי אהבו את

החוברות של "נירים לילדים" - מחולקות לפי גילאים ולפי סוגים (תשבצים/תשחצים/תפזורות ועוד). יש את אתר myriddle שפעם התרשמתי ממנו לחיוב. אני מתה על סודוקו ותשבצי הגיון. "בוסתן - 2 אותיות"

יש משהו בעיתוני הסופש

יכול להיות שבשבעה ימים (ואם לא אז בשני). אמא שלי מורידה מדי שבוע את הדף שמיועד לילדים ושומרת. אחר כך היא שולחת לנו והילדות מרוצות מאוד. יש שם גם תשבצים (או תשחצים) וגם סודוקו ושחור ופתור (למרות שאת שני האחרונים אין בעיה להשיג ברשת וגם בחנויות מקומיות). אם את רוצה בעברית - הכי טוב לחפש בחנויות (בביקור מולדת או לשלוח מישהו). בטוחה שיש חוברות כאלה (חנויות ספרים, עיתונים, ציוד לגן ולפעמים סתם בסופר). ואני לא חושבת שמשהו השתנה מימי אם הפנינה... (אם כי שמתי לב שיש תשחצים עם תמונות של ידוענים. בעיקר של כאלה שאני לא מכירה).

juspan

New member
אמרתן סודוקו

מבחינתי אמרתן, נגע עור מקראי, 4 אותיות
בחיים אפילו לא ניסיתי לפתור, מה לפתור, להביט בזה. חושבת שבמגזינים שלה בגרמנית יש גם כאלה, את הדחיפה והעידוד לזה היא לא תקבל כנראה ממני (כלומר אשמח לגמרי אם היא תתחיל לעשות מיוזמתה, זה כאילו עולם מקביל לשלי). באותם מגזינים מטופשים היא עושה גם תשבצים בגרמנית כבר מזמן, אבל באמת בעברית אתחיל לחפש לה ברשת קודם כל (פעם היה אתר כזה, אולי עדיין, שבו כל תשבצי ההיגיון של עיתוני הסופשבוע סרוקים, זה כשעוד הייתי באובססיה בעניין לפתור כאן באוטובוס וכו', יכול להיות שיש שם גם תשבצים רגילים, אחפש). ותשחצים עם תמונות של סלבס מפוזרים לנו בבית בכל הרייטינג (ז"ל) ופנאי פלוס שבעלי קונה לי בשדה התעופה או אני

juspan

New member
אבל אין שום משמעות (מילולית)

זה לא המספרים דווקא שמרתיעים אותי, כמו שאמרת זה יכול היה להיות כל סמל שהוא, אפילו אותיות, העיקר מבחינתי שזה לא מילים עם משמעות ואז אני לא שם... זה כמו שכל הססמאות שלי לכל כרטיס אשראי/אחר שיש לי + הקוד לכניסה לגן, יו ניים איט, הכל אצלי הפך לגימטריה ישר, אחרת אין סיכוי שאזכור, זה לא נתפס לי כשאין "משמעות". וזה מצחיק כי ברור שלקודים האלה בגימטריה לא יצאה דווקא מילה עם משמעות, אבל גם ליצירים כמו "גחאב" המצאתי, אוטומטית, מיד משמעות וככה אני זוכרת את כל הקודים שלי. עומדת בסופר וממלמלת לעצמי, רגע זה הגאחב או האויד, אה לא, כאן זה האאדז
(משתמשים בכרטיס כזה שצריך תמיד להקליד את הקוד בקופה, לא מגהצים וכו').

מבינה מה את אומרת...

אבל לא יודעת, לי סודוקו נורא מזכיר את החידה עם מר לוי, כשצריך למצוא איפה כל מספר ממוקם.

גם אנחנו מלקטים את התשבצים והסודוקו לילדים

מדפי הילדים בעיתונים. לפעמים אמא שלי מביאה לו את הזוועתון הקרוי מעריב לילדים, אבל לרוב ממקומונים וכאלה.

למעלה