אז גם אני כאן, מסתבר

RacheLeob

New member
אז גם אני כאן, מסתבר

(רגע, תנו לי לצאת מההלם).
חייבת להוציא את זה - הלילה זה הלילה האחרון שלו כאן. עוד כמה שעות יארוז את חפציו וילך להוריו עד שימצא לו דירה ביישוב שלנו.
אני מרגישה מנותקת מהגוף שלי, לא מעכלת. כנראה מנגנוני הגנה של הגוף.

אנחנו נשואים 6 שנים. היינו זוג דתי חביב, והפכנו לזוג שבו הוא דתי ואני יצאתי בשאלה, אך עדיין חביב.
ההליך שלי היה ארוך, און אנד אוף לדת (או כפי שנהגתי לקרוא לזה - לפעמים אני לא ממש דתיה ולפעמים אני ממש לא דתיה).
הוא הראה שהוא מכבד את ההליך שעברתי, ויחסית היחסים שלנו היו בסדר גמור עם עליות ומורדות.
נולדה לנו בת מקסימה לפני שנתיים, ולפני חודש הלכנו להוציא את ההתקן שלי ורק חיכינו לביוץ כדי להתחיל לעבוד על פיצית מספר 2.
שום דבר לא הכין אותי למה שיקרה, ואני באמת מתכוונת לזה.

לפני כחמישה חודשים, לאחר מסע חיפוש של שנתיים, עברנו ליישוב דתי, קנינו בית פרטי עם גינה והחיים היו יפים

או שלא. לפני שבועיים וחצי ישבתי לדבר איתו על הבת שלנו, שהיא גדלה ועוד מעט תבין מה זה שבת, ואיך נעשה את זה בצורה מכבדת.
הצעתי הצעות ובום. הכל החל להתדרדר. פתאום לא מתאים לו בכלל שאיני דתיה, כאילו זה דבר חדש.
טען שתמיד אמר לי את זה והתעלמתי.
לא נכון, רק שבוע וחצי לפני הפיצוץ שהחל את הכל, בשבת, הוא הלך לבית הכנסת בבוקר ושאל אם אכין לו אורז (בשבת!).
והיו עוד המון דוגמאות שכאלו, כמו למשל שבשתות הוא הגיעה לישון שנ"צ ואני הייתי עם הנייד ושאלתי אותו אם לכבות והוא אמר שזה לא מפריע לו.

משם הכל התדרדר בקצב ממש מסחרר, אין לי ממש כוח להיכנס להכל, עברו עלי שבועיים וחצי ממש מטורפים שבהם הוא עבר ממישהו שדורש ש*הכל* בבית יוחלט לפי הדת האורתודוכסית והסכמה חלקית שלי, עד להסכמה מלאה שלי (אפילו הסכמתי ללכת למקוה! למרות שמעולם לא עשיתי זאת, גם לפני היציאה בשאלה) והפיכת העניין מצידו לאישי (שהוא בכלל כבר לא אוהב אותי ועוד משפטים מזעזעים מזעזעים שאחסוך מעצמי את הסבל שבלהיזכר בהם) וסירוב מוחלט מצידו ללכת לטיפול זוגי. מוחלט.
אה, כן, והוא גם מסתיר ממני משהו. אבל שום דבר, גם לא בגידה, לא מסביר לי איך בן אדם שרק לפני שלושה שבועות ויום בדיוק, בחמישי בערב, הלכנו לארוחת ערב וצחקנו ותכננו את הילד הבא, יהפוך את עורו באחת ויעזוב את כל החיים המאד נוחים שלו. שום דבר. וזה אפילו בלי שרבנו קודם לכן.
(איך אני יודעת שהוא מסתיר? יודעת בוודאות. הוא שינה סיסמאות בכל מקום אפשרי כמה ימים לפני הפיצוץ שהחל את הכל, והוא נלחץ *נורא* כשביקשתי ממנו את הנייד ביום ההולדת של הקטנטונת שערכנו בביתנו, בחמישי שלפני שבועיים).
כמובן שהיו עוד המון האשמות מצידו, הוא האשים אותי בהכל. פשוט בהכל.

במהלך התקופה הוא גם עזב פעמיים את הבית להוריו, שזו הייתה חציית קו אדום, זה מעולם לא קרה בעבר.
ועוד כמה שעות תהיה הפעם השלישית, הפעם בה הוא יעזוב את הבית לעד.

אתמול דיברנו על גישור, הוא לא מביט אחורה לרגע. מחק אותי מחייו באחת. כרגע אני ממש בסוג של ניתוק מעצמי ולא קולטת שזהו. הגבר שחשבתי שאהיה איתו עד סוף חיי עוזב. זה לא נתפס. יש לי הודעות שלו מלפני שלושה שבועות של כמה הוא אוהב אותי וכמה אני מעריכה אותו כי אני רואה איך אבות אחרים מתנהגים (הוא אבא למופת. והוא היה בן זוג שיוויוני לחלוטין). לא נתפס. לא נתפס שהוא אפילו לא הסכים לטיפול, ולכך שאני מבטיחה לעשות שינויים עבורו כדי שירגיש טוב בזוגיות ובבית. הוא אמר שזה לא אמיתי כי זה לא בא ממני. ברור שזה לא בא ממני. טוב לי עם איך שאני ועם מי שהפכתי להיות! אני עושה את זה עבורך. אשמור שבת עבורך, לא עבורי. אבל זה לא מספיק לו. הוא רוצה מהלב. כאילו שזה חדש לו שיצאתי בשאלה. ידעת את זה לפני שלוש וחצי שנים, למה הבאת איתי ילדה לעולם? למה קנית איתי בית? למה רצית איתי עוד ילד?
מניחה שהכל ישאר בגדר תעלומה, תעלומה שאולי אפתור עם המטפלת שפניתי אליה כדי שתעזור לי להתמודד, ובעיקר שתעזור לי לתפקד כאמא ממש טובה לילדה המדהימה שלי, ילדה שלא מגיע לה לראות את אמא שלה מתפרקת בבכי כבר שבועיים רצופים (והנה, אני כותבת את זה והדמעות מציפות אותי, לראשונה מזה 24 שעות).

אתמול בבוקר עוד דיברתי עם חוקר פרטי ואמרתי לעצמי שאת האמת אני חייבת לדעת. אבל זה כבר לא משנה. זה לא יחזיר אלי את הגבר שאהבתי. במהלך התקופה בהחלט חשבתי שמשהו פסיכוטי תקף אותו, יכול להיות, איני יודעת יותר.

ואני הטיפשה שמאמינה שאפשר לגשר עלה כל בעזרתם של האהבה והכבוד. מאמינה שגם נוצרי ויהודיה יכולים לחיות בשלווה כל עוד יש כבוד הדדי ואכפתיות.

חייבת להתחיל את הטיפול הזה כמה שיותר מהר. כי אני יודעת כמה קשה יהיה לי לחיות בבית ריק, בלי זוגיות, בעיקר בימים בהם היא תהיה איתו.

יש לי מיליון ואחת שאלות בערך, אבל חייבת לתת ללב ולראש לנוח מעט אחרי כל הטירוף.
כבר עולים לי רעיונות בראש ליצור קשר עם עוד כלני"ת (ביטוי שאימצתי. לא אוהבת "גרושה". כבר לא נשואה יותר מתאים לי) שתבוא לגור איתי ועם עוד ילד או שניים.
זה בית של 200 מ"ר נטו ואני אבודה כאן. או שאעבור מכאן למשהו קטן הרבה יותר ונשכיר אותו (שנינו רוצים לשמור עליו. זה הנכס של הילדה שלנו).

וואו, אני באמת הולכת ללחוץ על סנד?

ye44

New member
פשוט מאד

שטיפת מוח עם קרצ'ר,זה לא היה הולך לך, במוקדם או במאוחר
החבילה הייתה מתפרקת רק מפליא אותי שאת לא ציפית לזה .

הוא דתי מתייעץ עם סביבתו הטבעית אז מה את מצפה שיאמרו
לו ? תמשיך לחיות עם האישה הסוררת שלך ?

זאת לא בגידה זה תהליך טבעי ומבחינתו זה לגיטימי

סליחה שלא קראתי הכל

הטקסט ארוך מדי

ממה שקראתי אפשר להבין שהאש כבתה, פערי אורח החיים ביניכם הם אולי סיבה ואולי תירוץ, אבל מה זה כבר משנה?
זהו זה
אין טעם לשקוע בהאשמות
היו לכם שנים יפות יחד
בניתם בית והולדתם ילדה. זה הגבר שפעם אהב אותך ואת אהבת אותו
הגיעי איתו להסדר שמכבד את שניכם ונותן לילדה שלכם סביבה בריאה בלי כעסים, והמשיכי הלאה

רק אל תביטי אחורה בזעם. זה מיותר ומזיק

N D R

New member
טוויסט מדהים בעלילה

האמת? זה לדעתי מסוג הדברים שכמו שהתהפכו לצד אחד כך יכולים להתהפך לצד השני.

חוקר פרטי? - לא שווה ללכת על זה בנקודת המוצא שאת נמצאת בה כרגע.

לא אתפלא אם בעוד שבוע תכתבי כאן שהייתה שהוא התהפך שוב.

בכל אופן, מאחל לך בהצלחה. איך שזה נראה זה ההפסד שלו כנראה גדול יותר.

בעיקרון לא קורא "בלוקים" של כתיבה יוצרת

מה את ניראה לך?
שגם ככה זמננו לא הכי בידנו ואת מצפה שניקרא "לבנות" על גבי "לבנות" של משפטי "קיר"
יאללה, צמצמי
אינטרנט זה לבעלי מגבלויות של סבלנות והפרעות אחרות.
תכתבי טיק-טאק, ככה וככה
אז נקרא ונגיב כמו תמיד בשטויות וגיבובי עצות סרק.

RacheLeob

New member
בריון פחדן שמתחבא מאחורי מסך מחשב.

מספיק קצר בשבילך?

איל85

New member
קחי זמן

בקר טוב
סיפור באמת מיוחד ומורכב. מניסיון דל עם אנשים שומרי מסורת, יודע שלפעמים ברגע של

חולשה נצמדים לרב כלשהו שלוקח קו קיצוני מאוד, ואז ההחלטות ממש לא צפויות וקשות.

לפני שנה ראינו זאת אצל זוג חברים שהוא חזר בתשובה. לעצם הנושא שלך, מציע לך לקחת פסק זמן,

ראשית את צריכה להמשיך לחיות ולפרנס עצמך והילדה. עכשיו יתחיל החלק הקשה של בקשה לגט, ואני מניח שבית דין רבני,

את מכירה זאת יותר טוב ממני. חשוב שיהיה לך מישהי, מישהו קרוב להתייעץ, להתלבט, לשתף ולפרוק. יכול להיות שעוד יהיו

שינויים, כפי שנכתב לפניי, היו דברים כאלו, זה תלוי גם בך. החשוב מכל, זה לא לקבל החלטות פזיזות, החיים ארוכים, יש ילדה

משותפת, שיום אחד תשאל שאלות, ועבורה יש שני הורים. נסי לחזור לשגרת חיים ככל שניתן. בהצלחה. איל

יד לאשה

New member
בשביל מה לך חוקר פרטי?

מה יצא לך מזה?
למה את *חייבת* לדעת אם יש מישהי אחרת?
אגב, יתכן שה"מישהי האחרת" הוא בכלל עורך דין שהוא מתייעץ איתו.
אבל זה באמת לא משנה.

את צריכה עכשיו להתרכז בעצמך ובילדה שלך, להסתכל קדימה ולא אחורה.
ואולי... אולי כשהדבר יהיה מוחשי, יסכים בעלך גם ללכת לטיפול זוגי ולנסות לבנות מחדש.

בהצלחה

yf50

New member
בסדר, רגע,קחי אויר, תנשמי עמוק....

קודם כל תצאי מההלם...קחי קצת זמן, תרגעי, ועד אז אל תקחי החלטות נמהרות.
טוב שאת מתחילה טיפול שיעזור לך להתייצב.
תנסי לברור את המוץ מהתבן.
הוא כנראה כבר במקום אחר, אז תתחילי לחשוב איך את מתקדמת הלאה...
הבלאגן הרגשי שאת נמצאת בו כרגע הוא טבעי ומובן, וילווה אותך עוד זמן.
תוך כדי זה תתחילי לחשוב, להתיעץ, להתנחם עם משפחה וחברים, ולנסות לפעול כך שפירוק המשפחה יעשה במינימום נזק לילדה ולך.
אל תחפרי כרגע בעבר, זה כבר לא משנה.
תסתכלי קדימה.
תנסי להגיע לגישור עם בעלך ע"מ שתגיעו להסכם הגיוני לטובת כולכם.
אל תשכחי שהוא תמיד יהיה האבא של הילדה שלך...
אני מבין שאת חיה בישוב דתי קטן שבו כולם "בתחת אחד של השני", אז אולי תחשבי זמנית לצאת משם.
גם ככה ירכלו עלייך מספיק, אבל למה לך להיות בתוך זה ולהרגיש את זה.
כל היתר זה רכוש, וכסף ואת זה ניתן לפתור כך או אחרת.
תהיי חזקה בשביל הילדה, היא בטח לא אשמה בכלום, וגם לא יודע מה היא מבינה מכל המתרחש.
בהצלחה.

בדד1

New member
ענינים של אמונה

שם אין פשרות
או שמקפידים על כשרות או שלא
אי אפשר להקפיד על כשרות רק "קצת"
תיפרדי ממנו לשלום
את הילדה שיש לכם תראי כמתנה הגדולה ביותר שקיבלת מעולם ולעולם

ובסך הכל נראה לי שאת צריכה ייעוץ בעיקרו - התנהלות כלכלית

צר לי עם לא עניתי על הכל אבל מישהו כבר כתב לך (בדרכו) שזה ארוך מדי

ענית בעצמך על השאלה שלך

כלומר, לחצת על סנד, לא כן ?

לא ראיתי שאלות אחרות בטכסט היפה שלך (באמת יפה), לכן איני מוצא לנכון לענות לשאלות שלא נשאלו. אומר לך רק שהסיפור שלך מזכיר מאד את התקופה האחרונה בנישואין שלי, למרות שגם אני וגם המתלוננת היינו ועודנו חילוניים לגמרי. ככה זה כשהנישואין מתפרקים, מתנדנדים בין הרצון לשמור על הקיים והפחד מהלא נודע, לבין הרצון לסיים את הסבל אחת ולתמיד, גם אם פרוש הדבר הוא להחליף אותו בסוג אחר של סבל, קצת יותר נסבל.

טוב מאד שאת הולכת לטיפול, לי זה עזר.

אייבורי

New member
קחי אוויר

את עוד לא מעכלת את המשבר
ומנסה להאחז באוויר.

נשמע כמו שההחלטה אצלו התבשלה הרבה זמן
יכול בהחלט להיות שיש לו מישהי אחרת
אבל זה כלל לא משנה.

את הבית אתם תמכרו בקרוב, כי זה אידיוטי להחזיק נכס
כאשר אתם גרושים.

את תצטרכי להחליט איפה לגור, כי לחילונית בישוב דתי