אז בוא הביתה...

ערסlight

New member
אז בוא הביתה...

הפסקת אש. לאט לאט יורדים מרכבת ההרים הזאת. הראש סחרחר. המהומה, ההריסות, שמות הנופלים, האולרים הנשלפים לקראת מלחמת היהודים הבלתי נמנעת... לא ממש אוירת נצחון. שולה חן שרה ברקע...בוא הביתה... ושורת המחץ... "אני לא אהיה רעה..." והחיוך שלי מזכיר בעיקר עיוות בפנים.

galia1962

New member
ממש לא הרגשת נצחון-להיפך

שהמלחמה הזו אולי היתה מוצדקת אבל ההכנה של העורף לה והניהול שלה היו שלומאליים והססנים במקרה הטוב יותר מדי אבדות שהיו בהחלט נמנעות, ביחוד אלו של היומיים האחרונים העורף גילה חוסן ולויאליות אבל המידיניות והביצוע היו כודלים הרגשה שנאסראללה הצליח להחזיק חצי מדינה במקלטים במשך חודש ולירט כל כך הרבה טנקים הלכנו למלחמה כשאף אחד לא ידע באמת מה מצפה לנו...

ניצחון ותבוסה ../images/Emo141.gif

שלא כמו בכדורגל, אני חושב שבהערכת תוצאות של עימותים בין עמים יש מנעד של גוונים בין ניצחון ותבוסה. במיוחד כשהעימות שהתנהל כאן בחודש האחרון לא היה בין ישראל לבין חיזבאללה אלא בין ישראל לבין איראן. ימים יגידו מה ערכם של ההישגים שהשגנו (ואני בהחלט חושב שהישגנו הישגים) בהקשר של העימות עם האיום האיראני.

galia1962

New member
../images/Emo141.gif הלוואי ואתה צודק

ואכן ימים יגידו אם היו גם הישגים מקוה מאוד שכן שהחללים הרבים שלנו, לא היו לשוא שהחטופים יחזרו בשלום שלבנון תתחיל באמת לקחת שליטה וריבונות על הדרום שהעולם יבין גם הוא שהסכנה הגדולה היא איראן. ושאירן מסוכנת לכל המערב לא רק לישראל הלוואי

magic40

New member
האמת שגם שלי

מעוות וגם הבטן כואבת כי עדיין לא מאמינה להם וגם כי יודעת שהשיקום יהיה ארוך וכואב

d a n i e l s 5

New member
אתמול....

במהלך ההתקפה ההיא על הקריות, שוחחתי עם הדודה שלי בטלפון......היא שם בין מטח למטח אני בת"א, השיחה היתה קשה , אני בעיקר הקשבתי.....באיזשהו שלב אמרתי "אני מבינה אותך, אני מבינה את מה שאת עוברת".......ואז חטפתי מטח צרחות של "לא את לא מבינה, אף אחד לא יכול להבין רק מי שהיה כאן ועובר את הסיפור הזה כל יום בחודש האחרון יכול להבין.....על תגידי לי שאת מבינה ...כי את לא ".......שוב הקשבתי בשקט , הבנתי אותה.....הבנתי את מה שהיא אומרת לי ......לא יכולתי להרגיש את מה שהיא מרגישה ....... למה אני מספרת לך את זה......כי אני תוהה , האם השיר "בוא הביתה" מדבר אליך בימים אלה יותר ממני כי לך יש בן שמשרת בצבא כרגע? האם הנתון הזה גורם להורים לחשוב אחרת על מה שקרה , לראות את הדברים מזוית אחרת ? סתם תוהה .....

אסוסיאציה ../images/Emo141.gif

אישה יקרה שאני מכיר, תוך כדי שיחה על נשים ועל גברים, הזכירה ברמז שעברה אונס. זו הייתה הפעם הראשונה מאז היכרנו שהיא הזכירה את זה. בהיעדר משהו טוב יותר לומר, אמרתי גם אני "אני מבין". "לא", היא אמרה ברוך, "אתה לא מבין". שונה, אבל גם דומה.

ספיישיל

New member
14.8.06-בוקר הפסקת אש!

עוד ב-07:00 בבוקר היתה אצלנו אזעקה...התעוררתי משינה שואלת את עצמי: "הם נורמלים? זה לא היום שדובר על הפסקת אש?" הפעם גם ממש לא התעניינתי היכן נפל וחזרתי לישון. שיתנו לנו להאמין שהשקט חוזר לקדמותו. לא מאמינה לחלוטין שיוניפיל וצבא דרום לבנון מסוגלים לנטרל את החיזבללא והסחר בנשק.(=הרע במיעוטו) אך לפחות אני רוצה להאמין שיוניפיל וצבא דרום לבנון-יצליחו לשמר את הסטטוס קוו של ה"שקט" מהגבול הצפוני שלנו. שאנחנו הצפוניים נוכל להחזיר לעצמנו את הביטחון להסתובב ברחובות.לחיות.לבלות. להאמין בביטחון של עצמנו.-בוקר הפסקת אש! מקוממת אותי העובדה ש-דעות רבות חורצות- מסכמות את המאמץ של חיילים רבים,רוה"מ, שר ביטחון, עוד בטרם יצאנו את כוחנו משם.כואב-יכול להיות-כולנו יהודים ואחים. זה נישמע - יומרני- לקחת את תפקידו של רוה"מ ולהעריך את החלטותיו, טובות, או שגויות ולא רק זאת-עוד טרם יצא צ"הל מלבנון. כאילו בקלות קיבלנו את הקולות במקומו ובוא נחליף איתו כיסאות. כבר אנשים גוזרים קופונים וחורצים דעות כ"כשיר" או "לא כשיר". איבדנו את הכבוד למנהיגים,את המרחק מהם. תוך שניות אנשים בוחנים את פועלו של המנהיג וה"קבוצה" מדרגת את פועלו כ"טוב או רע" ב-"אם לשמוע לו או לא",ואם החלטנו שלא פוסלים במיידית את ההליכה אחריו. נוכל לראות זאת הקבוצות חברתיות בגיבוש,נוכל לראות את זה גם בתחרויות קבוצתיות של משחק. זה לא הזמן לחוות דעות.לגזור קופונים.לבעוט במושל.גם אם או כשלנו. כעם מחובתנו לכבד את ה"מושל",אחרת אין לנו כבוד כ"עם".

Ianp

New member
ספיישל - זה רק עניין של זמן...

לא חשוב איך היו מתפתחים דברים ומה היתה התוצאה, היה מי שידע יותר טוב מה נכון ומה לא נכון... תמיד יש לנו כאלו ועכשיו על אחת כמה וכמה.

Ianp

New member
אגב,לדעתי הדבר הכי מסוכן לחברה שלנו

הוא נצחון של "זבנג וגמרנו" - השחצנות משחיתה גומרת אותנו.

זה באמת מקומם ../images/Emo141.gif

אבל זה לא חדש, הנטייה של היהודים למרר את חיי מנהיגיהם. זה התחיל עם משה רבנו, המשיך דרך הרצל, ומגיע עד עצם היום הזה. ולא מדובר רק בראש הממשלה ובשר הביטחון, אלא אפילו במי שמכהן בוועד הבית. מרגע שהוא נבחר, מתחילות הטרוניות נגדו. למה לא עשית ככה, למה כן עשית ככה, למה הוא כן ואני לא, וכולי. ואחרי שהמנהיג פורש (מתפקידו או לעולם שכולו טוב), מתחילים להתגעגע, ולהשתמש בזכרו כדי לנגח את ממלא מקומו.

ozzz64

New member
אולי זה המקסימום שאפשר היה לעשות

בתנאים אלו. ראש ממשלה אזרחי שנבחר ממש בפוקס , שר ביטחון שנחת כאן ישר מכורסת ההסתדרות , רמטכ"ל שנראה יותר דיגיטלי מאיש צבא . הלקחים ילמדו לקראת המערכה הבאה והיא תבוא לצערנו .

רוצה להזכיר לכם

שבזמנו הישראלים עבריים שעלו ארצה בשנות השלושים וסוף הארבעים התנהגו כצבא גרילה והחזיק את הבריטים בביצים.. כי הם לא היו צבא. צבא אמור להתנהג לפי כללי המדינה ולא נלחמו כאן נגד מדינה. יש לומר שטוב שפתחנו עיניים עכשיו וראינו את ההתארגנות של החיזבאללה עכשיו ..מאשר בעוד כמה שנים וטוב שהתשתיות שלהם נהרסו. וטוב שיהיה כוח רב בין לאומי עם כמה מנדטים לאכוף חוק. בזה השגנו מטרה חשובה בשביל הצפון. בטוחה שאף אחד לא חשב שזו תהייה לחימה לחימה..אלא מבצע כמו שקראו לזה אז היו מחדלים...ויחד עם זאת גם המון התנדבות והמון עבודה מסביב לשעון. יש הפסקת אש ...וישראל תכבד אותה...האם החיזבאללה יכבדו? וכי למה? הם הרי לא מדינה הם ארגון טרור

ילוטייל

New member
מציע לתת לאדם לפקד על ח"א

אם חלוץ יכול לפקד על צבא ירוק ולהזיז אוגדות אז אודי אדם יכול לנהל טייסות מבצעיות. ואבי מזרחי ממליץ לחייל הרעב לבזוז חנויות ובתים עד שהאספקה [שלא היגעה] תגיע. יופי. נהדר. נפלא.

ואללה

אנחנו הרי לא נהייה יהודים אם לא נתחיל עכשיו במלחמת הפנים : השמצות...אצבע מאשימה..ועדות חקירה... יהיה שוב פילוג בעם שוב שליפת ציפורניים שוב מליון דעות ושוב אי אחדות בעם. הרי בלי זה אי אפשר. אי אפשר להיות מאוחדים...להיות באמת עם אחד. נאסאראללה יהיה מבסוט לקרא את הכאוס הזה.. והכי מצחיק יש עוד כאלו בחו"ל..(קוראים וכותבים למיניהם שכותבים לערוצי החדשות כאן) שישראל (דון קישוט) עוד תעשה את העבודה המלוכלכת של העולם...וצריכים לתת לה ללכת אחרי אירן והנוק שלה....נו...

ליאהה

New member
אשה מוכה

כנראה שרה את השיר הזה... ואת זמר שלוש התשובות. לסירוגין.

קטי30

New member
ואני,"אני כבר לא אבכה לא אצעק "

סתם כי לא בא לי היום ?! המלחמה אומנם "נגמרה" אבל כמו שכולנו יודעים זה לא נגמר עד שזה לא נגמר
עובדה נגיד שנגמר אז למה לא שולחים את אחי הביתה הא'??? הרבה אנשים הלמחמה הזאת תשאר להם חקוקה על הלב על הגוף על הפנים ובכלל הרבה הקריבו עליה חיים. "בוא הביתה אני כבר לא אומר אף מילה" רועי...
תחזור כבר הביתה
מחכים לך מתגעגעים אליך.

למעלה