אז בהחלטה של רגע

september

New member
אז בהחלטה של רגע

היום, יצא שנפגשו כמה חברים על הים. זו היתה חבורה שהיתה מורכבת מכאלו שיכולים להרשות לעצמם להיות בים בשעת בוקר מאוחרת ומכאלו שלא יכולים לעצמם שום דבר מלבד חוף ים שלא עולה כסף… :) האוויר הזה שבא בקונטרסט כל כך גדול לקור המקפיא ששרר כאן עדיין רק לפני מספר ימים, דומה ומשגע את כולם… המון חיוכים.. המון שלווה עצלנית ומנומנמת.. ואז דיברו על אהבה. וגיא שבהה באיריס במבט מלא משמעות קרא לה הדבר הכי טוב שקרה לי אי פעם… וזה מסתבר שלפני שש שנים קרא לחדווה באותו הכינוי בדיוק… אירס לעומת זאת הסכימה שהיא באמת דבר טוב אבל לא היתה כזו חד משמעית לגבי גיא. אמרה שמעדיפה דווקא לחשוב על עצמה כעל הדבר הטוב ביותר שקרה לה. אורי הציץ דווקא עלי בהסמקה ואמר שלפעמים דברים טובים נופלים לנו מתחת לאף אנחנו לא משכילים לראות אותם והולכים דווקא נורא רחוק לחפש אותם בזמן שהם ממש כאן לצידינו.. ורד שהיתה פעם החברה של אורי ובסוף התחתנה עם החבר הכי טוב שלו אמרה לו שהוא צודק והחליפה עם בעלה חיוך שרק הם מבינים אותו.. בסוף כולם הסכימו שבלי אהבה אנחנו לא באמת מאושרים ובזמן שיש לנו אותה היא כל כך טובה שנסכים לעבור מסכת ייסורים שוב שוב רק בשביל הרגעים הטובים שיש לנו כשהיא מגיעה אלינו. האמהות שבינינו השוו את העניין ללידה שעם כל הכאב וצרחות ה"מה עשית לי יא בן ז.." הן יחזרו על אותו התהליך שוב כי זה פשוט שווה את זה. השמש עמדה מעלינו כתומה ובוהקת ופתאום התחילה לנשב גם קצת רוח.. ואז שאלתי אם יש כזה דבר נפש תאומה. ואם מוצאים אותה אז לוותר עליה או לא? ענו לי שכן. חלק אמרו שעוד לא מצאו אותה. אלו שלא מצאו אותה הצהירו בחגיגיות שביום שימצאו אותה יידעו. ושביום שימצאו אותה לא יתנו לה ללכת. אלו שנמצאים בפרק ב' בחיים שלהם היו מעט יותר זהירים ואמרו שכנראה יש יותר מנשמה תאומה אחת. לראיה הבחירות השניות שלהם בחיים. והיו גם ציניים שאמרו שהכל קשקוש שמקורו במסע של שכנוע עצמי ונסיבות וטיימינג ומה לא. ואז הבנתי שיכול להיות גם שמי שאנחנו חושבים שהוא הנפש התאומה שלנו רואה בכלל במישהו או מישהי אחרת את הנפש התאומה שלהם.. ושאלתי. והיתה שתיקה. ואז היתה הסכמה כללית שאם יש הוא ויש היא ושניהם רואים זה את זו כנפש התאומה שלהם אז זה כאילו לגעת באושר. ואז שאלתי מה קורה אם באמת מוצאים ובכל זאת לא נוגעים באושר אלא רק בחלקים ממנו. ומה כל אחד מוכן באמת לתת מעצמו כדי לגעת באושר. ולא נעניתי.

*יערית

New member
מסקנה......../images/Emo62.gif

הנגיעות באושר או בחלקיו הוא לא משהו שמקצים לו זמן מוגדר הנגיעות באושר יכולות להתארך שעות ...ימים...שבועות...ואף שנים בכדי לגעת אולי בכל האושר עצמו....ובכל הדרך הזו הרי שכבר נגעת בו , כי היה לך את הסבלנות,העיקשות והאהבה הכ"כ גדולה בכדי לחכות לגעת בו בשלמותו! ומה כל אחד מוכן לתת מעצמו בכדי לגעת באושר? את עצמו לשם התחלה .

Lonely In Blue

New member
לפעמים....

לשאול את השאלות חשוב יותר מאשר לתת את התשובות
( נהנה מהכתיבה שלך )

blonda3

New member
../images/Emo45.gifגברת ספטמבר היקרה../images/Emo8.gif

את כותבת ספר במקרה? כי אם לא-אז כדאי שתתחילי.... גם אני נהנית לקרוא את מה שאת כותבת כאן. (ספטמבר=מבט ספר)

michaly43

New member
לגעת באושר

אושר הוא דבר אישי לחלוטין ואפילו מצאת את תאום הנפש שלך האושר שלו, איננו האושר שלך רק את יודעת מה יביא אותך לגעת באושר אושר מאוד סובייקטיבי לכן, אל תמדדי אותו לפי ערכים של אחרים... כן, את צריכה להאמין שקיים שם התאום נפש, ויש שם בחוץ זה שמתאים לך...והאהבה אכן קיימת.... אז חבל על ההירהורים מנסיון: שלא מחפשים, אז מוצאים.....

september

New member
אני

מאמינה מאד גדולה בנפש תאומה.. במיוחד אחרי שמצאתי אותה.. למה הלכתי ממנה זה כבר סיפור אחר.. השאלה שאני שאלתי היא לא איך לגעת באושר והאם הוא נמצא בתוכינו. אני שואלת מה מוכן לתת כל אחד מעצמו כדי לשמר את האושר- לא בהכרח תלוי צד שני.. האם שיקולים קוגניטיביים למשל או פרקטיים, יכולים להוות מקום לוותר על הנגיעה באושר או פירושו של דבר שאם הם קיימים השיקולים הללו, משמע שהרצון לגעת באושר לא באמת קיים, או מה שאנחנו חושבים שהוא הלגעת באושר שלנו הוא בעצם לא בדיוק כזה? יצא קצת מבולבל :) אבל אני מבינה אותי... :)

ק ו ר א

New member
גם אני מבין

אותך. נשמע לי מאד מוכר , ההתלבטות בין מה שרוצים לבין המציאות היומיומית ולדעתי צריך להחליט מה באמת רוצים ולקחת בחשבון שכל החלטה גובה את המחירים שלה. (וגם אני נהנה מכתיבתך)

וזו אכן שאלת השאלות

היום יודעת שכדי לשמר את האושר עלי להיות קשובה לעצמי דבר ראשון רק במקום בו אני מקשיבה לקול הפנימי שתמיד יודע אם טוב לי אם אני מאושרת או האם משהו מפר לי את האושר הפנימי את האיזון הזה שהגעתי אליו בעמל רב להיות נאמנה לעצמי שם נמצא האושר ובעבור הנאמנות הזו לא פעם אני משלמת מחיר כבד משלמת אותו מבחירה כיוון שיודעת שלאושר יש מחיר משלו ואולי עכשיו הכתיבה שלי קצת מבולבלת? אולי אבל הבנתי ותודה לך ספטמבר שנתת לי לגעת בתשובה (הייתי זקוקה לה)

blonda3

New member
השבוע היתה לי תאונה../images/Emo73.gif

זה קרה בתחילת השבוע. למזלי-לא קרה לי כלום. רק האוטו נדפק מלפנים. ואתמול-היה כאילו "ההמשך" כשקיבלתי מכה במרפק היד וגם באצבע של הרגל שלמזלי היתה עם נעל... חברה אמרה לי-שתאונות זה סימן שעלינו לעצור ולבדוק מה קורה לאן אני ממהרת, למה אני לא מספיק קשובה לעצמי, כך שאולי לא מספיק נזהרת. והיא יעצה לי לעצור ולחשוב. אז-אני מנסה. ורואה-שהתחלתי ללכת בדרך הנכונה. עשיתי צעד אחד חשוב מבחינתי. ואז-כנראה שעם צעד אחד קדימה באים אצלי שניים אחורה... ואז-יש את אותן הפרעות בדרך אל "האושר". זהו. אז היום אני בפסק זמן של מנוחה ושקט בבית. מקווה גם לנוח בשבת. ולהמשיך בשבוע הבא בהמשך הדרך אל האושר.

מזל שרק האוטו נדפק

לפעמים היקום מאותת לנו לעצור ולחשוב ושמחה שאת מבינה שמישהו מאותת לך מאחלת לך שתצליחי לעלות על השביל הנכון שביל האמת השביל בו נמצא האושר

maof

New member
השבוע .........

נישברה לי השמשה הקידמית של הרכב......... אבן שעפה מגלגל של רכב לפני ........ אומרים שזה מזל רע............ אני מקווה שהנבואות לא יתגשמו
מעוף

מייקי69

New member
בתיה, איזו טלפאתיה!

גם לך? גם לי! ותראי מה אמרו לי, בתגובה לסיפור. לא עשיתי חושבים עדיין. לא רציתי לבלום את מה שהתחלתי אצלי בפנים. את הקטע הזה של "צעד קדימה". אז החלטתי לא לנתח את זה הפעם. לא לחשוב ובטח לא לעצור. לא ממש אופייני לי. אבל הפעם, רק הפעם, אני חושבת... שזה לא הייתי אני, ולא היקום, ולא חוסר קשב לעצמי - אלא פשוט נהג אוטובוס מוטרד, על הבוקר. כן, וקצת מיהרתי אולי. קצת. אולי מיהרתי לבצע את הצעד השני, שאחרי הראשון
שתהיה לך מנוחה נעימה השבת, ולשתינו אני מאחלת עוד הרבה שנים ללא תאונות. טפו טפו!

blonda3

New member
../images/Emo73.gif../images/Emo18.gif

נכון. זה היה סימן. שבא מבחוץ סימן שבא בכל זאת להזהיר אותך תחשבי מפני מה..... אולי-משהו שאת לא שמה לב אליו. לא יודעת. רק מחשבה. ו-נחמד הפורום ההוא.... של האינימיות...

michaly43

New member
עונה לך באופן אישי

מאמינה באושר אישי, מאמינה שכל אושר הוא פנימי, מתאים לאותו הרגע או לזמן מסויים, עד שממצא את עצמו....ואז יש מטרות אחרות שע"י ההשג שלהם, וכתוצאה חיובית מתבטא כאושר. אם הייתי מדוכאת זמן רב-והיום אני אדם בריא, יש לי שקט נפשי, קמה עם חיוך על הבוקר, וטוב לי עם עצמי, כרגע...-זה האושר שלי, פשוט מאושרת... אבל אם יתחילו ספקות-שפתאום אהיה זקוקה ליותר, לבן זוג לדוגמא, כבר לא אהיה מאושרת, כי חסר לי דבר מה, וזה בן זוג, נכון? האושר נימדד לפי צרכייך האישים, לפי המטרות וההישגים שלך, כל אחד ואושרו הוא.... יש כל כך הרבה תפניות, והרבה הפתעות בחיים, ואנחנו רק באמצע.... אז למה כל ההירהורים וההתלבטויות? אדם יכול להיות מאושר גם עם עצמו בלא לתלות את אושרו באחר...

blonda3

New member
את....

שואלת שאלות חשובות וגורמת לי לחשוב עליהן ולי אין עדיין תשובות ברורות. זה בסדר-נכון? אושר זה דבר אולי יחסי?אישי? או שזה קשור להשלמה?הגשמה?בגרות? (חוץ מאושר של ילדים) או שזה עניין של אוסף רגעים? רגעים של אושר? ויש לזה קשר לאהבה. לא? אני לא מאמינה שאדם בודד שאין לו אהבה, יכול באמת להיות מאושר..... ???

september

New member
אושר

לדעתי זה באמת דבר יחסי.. כמובן שצריך לשאול יחסית למה? :) מן הסתם זה גם עניין סובייקטיבי.. מה שגורם לי אושר לא בהכרח יגרום גם לך. אני מניחה שניתן לחיות ללא אהבה.. קשה הרבה יותר לטעמי לחיות ללא אהבה עצמית. מכאן הכל מתחיל לא?

ק ו ר א

New member
השאלות

שלך עושות לי לחשוב וכמו שאמרה הבלונדה אני צריך לחשוב עליהן עוד לפני שאתן תשובות. אני מסכים עם האבחנה כי אושר הוא דבר סובייקטיבי. מנסיוני שלי אוכל לומר שמכיוון שהוא נקרה על דרכי לעתים כל כך נדירות אני אעשה את הכל כדי לשמר אותו, במיוחד אם אני מאמין בו. איחולי אושר לכולם

בלעדיה

בלי אהבה עצמית נראה שלא תהיה גם אהבה אחרת רק אהבה מביאה אהבה קלישאה? לא חושבת

למעלה