אז... ארבעה אחוז.

subatoi

New member
אז... ארבעה אחוז.

סקר. ראש השנה. ידיעות אחרונות. בטח רצה סריקה איפשהו בפייסבוק.
4% טבעונים. זה המספר היחיד שאני זוכר בודאות בלי לבדוק כרגע.
בערך 8% צמחונים (שאין לדעת מה זה אומר, בטח חצי מהם אוכלי חיות ים כמו דגים).
עוד בערך 20% לא אוכלים בשר יום אחד בשבוע. שגם זה מטופש כי רוב העולם לא אוכל בשר בכל יום.
והשאר, שזה אחוז גדול, ענה שהוא אוכל בשר בלי הגבלה. שגם כאן זה לא אומר כלום מעבר ל"לא הגבלתי את עצמי".

בקיצור, הנתון היחיד ששווה משהו זה ארבעת האחוזים.
לא זוכר כמה היה בסקר הקודם שפורסם לפני כמה חודשים.

לא יודעת עד כמה ניתן להסתמך על הנתונים האלה

נשמע לי קצת מוזר כי כבר לפני 8-9 שנים דובר על 8% צמחונים באוכלוסייה. אני מאמינה שבשנים האחרונות האחוזים עלו. בייחוד לאור ההשערה שאחוז הטבעונים עלה.
כך שבאמת קשה להסיק משהו מסקרים.

השאלות באמת טיפשיות וגם המספר 4% הוא לא אמין

זה סקר של מינה צמח, לפחות שמה מופיע שם אני לא יודעת אם היא באמת השתתפה בעריכתו. מספיק שיעשו את הסקר על כל האוכלוסיה בישראל כולל הערבים, כדי להטות חזק את המספר כלפי מטה כי באוכלוסיה הערבית האקטיביזם הטבעוני רק עכשיו מתחיל.
חוץ מזה, האם סקרו בכלל ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18? אני מניחה שלא ושם הקפיצה הכי גדולה.
המספרים האלה לא הגיוניים, אולי הם בכלל ישנים.

subatoi

New member
"אולי הם בכלל ישנים"? את טוענת לזיוף הסקר?

את חושבת שמינה צמח ואנשיה שאלו המון שאלות עדכניות ודווקא את השאלה הזו לא שאלו, והדביקו תוצאות ישנות מפעם?

לא חושבת שקשה לערוך סקר שלא משקף את המציאות

יותר קשה לערוך סקר שכן משקף את המציאות וצריך להבין בנתונים שאותם סוקרים כדי לשאול נכון.
איזה מין שאלות אלה "אוכלים בשר ללא הגבלה", "לא אוכלים בשר פעם בשבוע".
כן הסקר מזויף לדעתי, מוטה.

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net...=0b4ac0902a3cdf5fcbc1990ba7b3895d&oe=54C178DA

Gidi Shemer

New member
רק הערה קטנה

ערבים הם אכן חלק מהאוכלוסיה הישראלית. אין לי את הכתבה מול העיניים, אבל הסקר מדבר על האוכלוסיה הישראלית (ולא היהודית), לא?

ולגמרי מסכים איתך שייתכן ולא בדקו בני נוער וילדים, וייתכן וזה היה משפיע על התוצאות.

RSPA

New member
אוסיף גם

(וזאת מבלי שקראתי את הסקר במקור) שנזכר ע"י אחרים, שהסקר של "מכון מדגם, מינה צמח ומנו דבש, לפי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת של אזרחי ישראל" (ההדגשה, שלי).

וככה על הדרך, מענין לדעת מה אחוז הטבעונים בישראל של לפני "האח הגדול" ובישראל שאחרי "האח הגדול"...

Gidi Shemer

New member
יש פה חשד להטייה

מצד אחד, אחת שקוראים לה צמח ולך תדע אם היא לא מנסה להטות את מספר הצמחונים-טבעונים כלפי מעלה.
מצד שני, יש אחד שקוראים לו דבש, אז לך תדע מה הוא חושב על טבעונים

RSPA

New member
התסבוכת גדולה יותר

שכן לא ברור אם זה "מִן הצמח" או אם זה "מָן או דבש"...

RSPA

New member
כמה תוספות רקע

ראשית, היתה כוונה לבצע סקר בריאות ותזונה לאומי מקיף של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשיתוף עם המרכז הלאומי לבקרת מחלות במהלך 2014-2015 לקבוצות גיל שונות, שייכללו בו גם נתונים על צמחונים וטבעונים. נחיה ונראה אם זה יהיה...
שנית, מצרף הפניות שמהן ניתן לקבל סדרי גודל כלליים לגבי המצאי הקיים (נכון לעת איסוף הנתונים). שווה הצצה.
[URL]http://tinyurl.com/p4norkv[/URL]
[URL]http://tinyurl.com/ne9p8bx[/URL]
תשומת לב שהסקר של מאקו נערך (לפחות כרונולוגית) ערב "האח הגדול". יש לי השערה מדוע הוא נערך (ולא בהכרח קשורה ליום העצמאות כפי שצוין שם), אבל יותר מענין מה הם הממצאים בעקבות התכנית. זה באמת יהיה מענין לדעת.

subatoi

New member
תודה, המסמך הזה של הכנסת מעניין.

הלוואי ויום אחד יהיה סקר עם שאלות מדויקות וכירורגיות, שאפשר יהיה לסמוך עליו.
כנראה שגוף קהילתי יצטרך לדאוג לזה, אחרת נמשיך לקבל נתונים לוטים בערפל

למעלה