אז איפה אתם בחגים?

ashmash

New member
אז איפה אתם בחגים?

טוב, בד"כ אני בארץ בחגים, אבל השנה אני חוגג את ראש השנה ויום הכיפורים בגלות. ראש השנה בסאול - בירת דרום קוריאה. יום הכיפורים בסין (כנראה בבייג'ין). אני מוכרח לציין שזה מוזר. יש למישהו עצות (אני בלי משפחה ולא נראה שיש פה קהילה יהודית, מעבר לשגרירות...)? בכל מקרה, אני בד"כ לא מציין חגים יהודיים וגם פה אין לי ממש צורך, כפי שהרבה אנשים אמרו שיש להם צורך כשהם מתגוררים בחו"ל. האם אתם חשים צורך מיוחד לחגוג חגים יהודיים, שלא הייתם חשים כשאתם בארץ?

חחח ככה ככה...

חוץ מלדרוש חופשים מהביצפר ולהשתמש בתירוץ "חגי הדת"
, אני לא חושבת שאנחנו ממש מציינים את החגים.. ז'תומרת כן, יש ארוחות חג ובליל הסדר אנחנו לפעמים קוראים יותר מ7 עמודים של ההגדה... אבל לא כמו בארץ שזה ממש חג עם כל המשפחה ואשכרה קוראים חצי הגדה ומחביאים אפיקומן... או אוכלים לביבות וסופגניות בחנוכה וממש מדליקים נרות חנוכה.... שנה שעברה לא הדלקנו נרות בחנוכה, מה זה התבאסתי....

Y 9

New member
אם אני לא טועה אפיקומן זה בפסח../images/Emo3.gif

ואני גם בישראל לא חגגתי את זה יותר מידי, רק ארוחה וזהו.

AngeIDust

New member
בודאי

תמיד יותר כיף לחגוג בחו"ל, כי בארץ חוגגים את זה כי "חייבים", פה זה יותר סתם כי זה כיף. אני אישית נהנית מהארוחות משפחתיות האלה, כי פעם בשנה אפשר לראות את המשפחה
בכל מקרה, בארץ חגגתי, פה אני חוגגת, חגים זה נחמד.

נעמצי

New member
וול

לא חוגגת יותר מאשר בארץ גם בארץ לא הרגשתי הרבה צורך לחגוג מצד שני בארץ יש הרבה חופש בתקופה הזאת............. זו תחושה שחסרה לי :)

becker

New member
המממ אני לא מרגיש צורך

לחגוג , כי אני לא רואה את עצמי ביהודי.... אבל עדיין, זה טוב בשביל לתרץ ימים שלא באים לבצפר :) ואני יחגוג כאן... בקליפורניה.... עם חברים....

למעלה